Студопедия — Мета роботи. 1.Опис конструкції скаладальної одиниці та можливі галузі її застосування:
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Мета роботи. 1.Опис конструкції скаладальної одиниці та можливі галузі її застосування:






1.Опис конструкції скаладальної одиниці та можливі галузі її застосування:

Механічний клапан призначений для автоматичних установок, розпилюючих мастильно-охолоджуючі рідини. Дана складальна одиниця може використовуватися в основному в метало-ріжучих станках та на деяких плавильно-формуючих агрегатах хімічних волокон.

2.Опис конструкції і роботи машини:

Рисунок 1 - Агрегат фарбувальний високого тиску Вагнер Супер Фініш 7000

Для кращого розуміння принципу дії розглянемо його технічну конструкцію: агрегат фарбувальний високого тиску Вагнер Супер Фініш 7000 - це електричний мембранний агрегат. На рисунку 1, де (1) електромотор, який приводить гідравлічний насос в рух. Поршень (2) рухається вперед-назад і тисне на гідравлічне масло під мембраною (3), так що вона вчиняє поступальні рухи.

Детальніше: при русі мембрани назад тарілчастий впускний клапан (4) відкривається сам і всмоктує фарбу. При русі мембрани вперед фарба виштовхується і при цьому відкривається кульковий випускний клапан (5), в той час як впускний клапан закритий. Фарба під високим тиском протікає через шланг високого тиску до розпилювача і при попаданні на форсунку розпорошується. Механічний клапан (6) обмежує налаштований тиск в циркуляції гідравлічного масла і тим самим тиск фарби. Зміна тиску при застосуванні тієї ж форсунки призводить до зміни кількості розпилюється фарби.

3.Службове призначення машини:

Професійна по-краска методом розпилення в'язких сумішей, вогнезахисту і цинковмісних фарб. Досить часто даний агрегат використовується в будівельній промисловості і як механізм для по-краски машин.

В фарбувальному агрегаті високого тиску Вагнер Супер Фініш 7000 мембранний насос всмоктує фарбу і подає її через шланг високого тиску на розпилювач з форсункою. Фарба розпорошується проходячи під високим тиском через отвір форсунки з тиском макс. 250 Бар (25 МРа) -високий тиск обумовлює мікрон розпорошення фарби. Позначення способу AIRLESS (безповітряний) засновано на відмову від повітря в процесі розпилення. Цей вид розпилення має перевагу в найтоншому розпиленні і незважаючи на бестуманний спосіб роботи (залежить від правильного налаштування приладу) та отриманні гладкою, без бульбашок, поверхні. Поряд з цими аспектами слід вказати високу швидкість роботи і зручність в зверненні.

4. Опис конструкції і роботи механічного клапану:

Клапан складається із корпусу 1, розділеного на дві половини, в одну з яких подається стиснуте повітря.

При переміщенні товкача 6 вправо він давить на шток 3, віддвигаючи клапан 5. Стиснуте повітря проходить через клапан по повздовжнім пазам штока до розпилюючого агрегату.

При знятті навантаження з товкача клапан, шток і товкач повертаються в початкове положення під дією пружини 9. В результаті цього клапан притискається до сідла 4, закриваючи прохід повітря.

 

Рисунок 2 – Ескіз механічного клапана

5.Службове призначення складальної одиниці:

Механічний клапан призначений для автоматичних агрегатів, розпилюючих мастильно-охолоджуючі рідини. Габаритні розміри в мм 215хØ90.

Робота даної складальної одиниці здійснюється за допомогою товкача, який давить на шток, віддвигаючи клапан. Номінальний тиск не більше 250МПа і температуру робочого середовища від 173 К (-100 ° C) до 723 К (450 ° C), призначений для роботи на рідких і газоподібних середовищах.

Основні показники якості роботи механічного клапану (рухливість штоку, гідроплотность, герметичність, якість розпилювання, пропускна здатність) і методи їх перевірки регламентуються ГОСТ 10579-88, ГОСТ 15059-88.

Якість розпилювання оцінюється тонкістю і рівномірністю розпилювання (туманообразний стан), чіткістю початку і кінця вприскування. Тиском початку вприскування називається такий тиск палива в системі «прилад – механічний клапан», при якому відбувається відкриття штоку клапана і здійснюється вприскування рідини. Він є регулювальним показником, що встановлюється залежно від марки агрегату.

Втулка служить напрямляючим елементом для штовхача. З'єднання втулки з штовхачем виконано з зазором для забезпечення вільного переміщення штовхача уздовж осі втулки. Для забезпечення герметичності вузла на внутрішній поверхні втулки виконані проточки для установки ущільнюючих кілець. З'єднання втулки з кришкою виконано з натягом для забезпечення герметичності. З цією ж метою застосовуються дві прокладки між корпусом і кришками.

Пружина служить для закриття механічного клапана і забезпечення перебування виробу в закритому положенні при режимі "Виключено".

Шток служить для передачі зусилля на клапан, внаслідок чого клапан переміщається уздовж своєї осі і забезпечується подача стисненого повітря з однієї камери в іншу. На зовнішній циліндричній поверхні штока виконані сегментообразні поздовжні пази, по яких забезпечується подача стисненого повітря.

Механічний клапан, що був в експлуатації рекомендується: очистити, розібрати, промити і провести візуальну оцінку його технічного стану.

 

 

6.Службове призначення деталі, в даному випадку корпусу механічного клапана:

Деталь відноситься до класу - корпусні, циліндричного типу. Габаритні розміри деталі: Ø90 × 160 мм. Матеріал – Сталь 10 ГОСТ 1050-88

З протилежних сторін корпусу нарізана різьба М60 × 2-7Н, за допомогою якої з обох сторін кріплються кришки.

Точність розмірів поверхні "Н" виконана по 7 квалітету, шорсткість поверхні Ra 1,25 мкм. Точність решти оброблюваних поверхонь виконана по 12 квалітету, шорсткість Ra 12,5 мкм. Положення граней шестигранника щодо осі отворів байдуже.

З точки зору зручності механічної обробки деталь має такі недолік: торцеві поверхні вимагають підрізування торців з внутрішньої сторони. Решта поверхні з точки зору забезпечення точності обробки і шорсткості не уявляють технологічних труднощів.

Невказані граничні відхилення h14, H14, ±IT14/2. Поверхню внутрішнього отвору корпусу, де розташовується сідло, беремо як базову поверхню. Також до неї потрібен допуск на круглість.

Отже, корпус потрібен для:

1. Утримування в собі штоку, клапану, сідла і т. д.

2. Для створення необхідного тиску на товкач.

3. Для захисту внутрішніх деталей від пилу.

Корпус повинен бути достатньо жорсткий, щоб не допустити перекіс деталей під дією внутрішніх сил (сил, що виникають під тиском і які ведуть до деформації інших деталей).

7.Ескіз корпусу:

Рисунок 3 – Позначення поверхонь деталі

 

 

8.Службове призначення поверхонь деталі:

4, 5, 6, 8, 9 – Виконавчі поверхні, за допомогою яких корпус виконує своє службове призначення;

1, 2, 3, 7, 8, 9, - Основні бази, які визначають положення корпусу у механізмі;

1, 3, 8, 9 – Допоміжні бази, які визначають положення приєднувальних до корпусу всіх інших деталей.

Мета роботи

Опанування прийомів роботи з Microsoft Access, створення власної бази даних, створення таблиць, зв’язування таблиць, імпорт даних з іншої бази даних.

Підготовка до роботи (завдання на самостійну роботу)

Опанувати лекційний матеріал та літературу з СУБД Microsoft Access з таких тем: поняття реляційної БД, проектування реляційних баз даних, створення власної бази даних, створення таблиць, встановлення міжтабличних зв’язків, імпорт даних з іншої бази даних за допомогою Microsoft Access.

Контрольні питання







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 626. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

ПУНКЦИЯ И КАТЕТЕРИЗАЦИЯ ПОДКЛЮЧИЧНОЙ ВЕНЫ   Пункцию и катетеризацию подключичной вены обычно производит хирург или анестезиолог, иногда — специально обученный терапевт...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Влияние первой русской революции 1905-1907 гг. на Казахстан. Революция в России (1905-1907 гг.), дала первый толчок политическому пробуждению трудящихся Казахстана, развитию национально-освободительного рабочего движения против гнета. В Казахстане, находившемся далеко от политических центров Российской империи...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия