Студопедия — Історія становлення компанії і її поточне положення
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Історія становлення компанії і її поточне положення






Спочатку компанія починала працювати в невеликому, холодному і приміщенні, що продувається усіма вітрами, що розташовувався на задворках Шеффилда, і в перші роки її єдиним працівником був Фред. Через холодні умови роботи на Джоні завжди була вязаная шапочка, що традиційно носять чоловіка з Йоркширу. За словами Джона, «У ті дні мені приходилося думати, не сідаючи, і нам вдавалося існувати від одного замовлення до іншого, можна сказати, ми ледь зводили кінці з кінцями». Але і тепер, коли в Джона виникає велика проблема по роботі, яку необхідно вирішити, він надягає свою шапочку, що, як йому здається, допомагає краще обмірковувати ситуацію. Працівники знають, що якщо на Джоні його знаменита шапочці, те «карти роздані» і він обмірковує свій хід.

В перші роки бізнес постійно наростав, і біля десяти років тому Джон зміг перебратися з первісного місця в більш зручне, розташоване в центральній частині Шеффилда. Зараз у нього є невеликий демонстраційний зал зразків меблів, що випускається, майстерня, кімната для персоналу і склад. Однак асортимент продукції, що випускається, залишається досить стабільним і складається усього з трьох предметів меблів для спальні: гардероба, комода і туалетного столика. Ці предмети продаються замовникам або по окремості, або як гарнітур.

Меблі, що випускається компанією вручну, відповідає дуже високим стандартам і відноситься до стилю Baxendale, що був дуже популярний у XIX в. і продовжує мати успіх і в наші дні. Такі меблі вимагають високої майстерності у виробництві й обробці. Хоча велику частину часу в ці дні Джон проводить, займаючись керуванням бізнесу, він як і раніше уважно відслідковує всі роботи і любить допомогти своїм працівникам, якщо в тих случається запарка.

Меблі виготовляються з червоного дерева, що поставляється компанією Sheffield Timber Company, що імпортує високоякісну деревину з Південної Америки. Хоча Джон міг би купувати червоне дерево більш дешево ще де-небудь, він продовжує мати справу з цією компанією, тому що вже дуже давно він переконався, що якість деревини, що поставляється нею, залишається увесь час високим. Для його бізнесу дуже важливі фактура і колір дерева, і оскільки кожен предмет гарнітура по фактурі і кольору повинний відповідати один одному, компанія допускає, що частка відходів деревини в неї буде висока.

Унікальною характеристикою виробництва цих меблів на заключному етапі є ручний процес спеціальної обробки деревини, для якого застосовується склад, основу якого складає бджолиний віск, що випускається компанією Charlesworth Specialist Waxes по особливому рецепті, розробленому спеціально для High Street Reproduction Furniture Ltd. Червоне дерево і бджолиний віск — два основних компоненти, застосовуваних для випуску готової продукції.

В даний час у компанії 12 співробітників, зайнятих у виробничому процесі на постійній основі: 10 з них — це професійні виготовлювачі меблів, а 2 — молоді учні. Усі досвідчені працівники вже давно працюють у компанії, а Фред у даний час є майстром. Фред трохи дивна людина, але, за словами Джона, «у нього золоті руки, він дійсний професіонал».

Своєчасна і надійна доставка меблів замовнику — важлива сторона бізнесу, і тому Джон пишається тим, що його компанія одержує дуже мало скарг на те, що меблі під час доставки виявляються ушкодженою. Компанія передала підряд на доставку іншої компанії, що має гарну репутацію в Шеффилде. Ця транспортна компанія завжди діє надійно і надає своїм замовникам послуги високої якості, ретельно готуючи меблі до доставки. Після прибуття замовлення до місця призначення замовника просять його відразу ретельно і перевірити. Якщо замовник не вдоволений отриманими меблями, вона негайно повертається в майстерню. Звичайно, High Street Reproduction Furniture Ltd платить надбавку за цю процедуру, однак у кінцевому рахунку це виявляється вигідним як для компанії, так і для замовника, оскільки будь-які проблеми зважуються негайно.

Особливі характеристики виробничого процесу і спеціальні послуги по доставці приводять до високих виробничих витрат. Однак Джон уже знає, що продукція його компанії залучає тих замовників, що готові платити за неї підвищену ціну.

За попередній рік, щоб задовольнити попит, що підвищується, на свою продукцію, компанія інвестувала?100 000 в обробку приміщень і розширення площі майстерні і складу. Ці роботи були виконані за рахунок кредиту, отриманого на п'ять років у банку, з яким компанія постійно працює. Джон думає, що підвищення попиту порозумівається головним чином широким показом телевізійного документального фільму, підготовленого місцевою телестудією, у якому розповідалося про компанію High Street Reproduction Furniture Ltd. Компанія була представлена в цьому фільмі в дуже вигідному світлі як складова частина нового вигляду Шеффилда, що в останні роки став мінятися й у який вже усе менше домінував сталеливарний напрямок, що був свого роду візитною карткою бізнесу цього міста в минулому. Так случилося, що фільм одержав гарний прокат по всій країні. Щоб скористатися повною мірою отриманим безкоштовно пабліситі, Джон запустив у національному масштабі власну рекламну кампанію, використовуючи в якості основного маркетингового інструмента зазначений документальний фільм. Попит деиствительно підвищився, але це привело до того, що його працівникам довелося діяти в більш напружених умовах, до того ж час виконання замовлень, тобто проміжок від розміщення замовлення на меблі до дати її доставки замовнику, збільшилося.

З тих пір як Джон почав цей бізнес, у компанії за канцелярську роботу відповідає Айрис. Спочатку вона працювала неповний робітник день, тому що її діти були маленькими, але в останні п'ять років перейшла на режим полного'рабочего дня. В останні дванадцять місяців їй допомагає Сесиль, кваліфікований бухгалтер. Се-силь кожен місяць трудиться в компанії два повні робітники дня, допомагаючи Айрис у калькуляції витрат і веденні рахунків.

Хоча, за словами Джона, Айрис завжди робить велику роботу, щоб «попоратися з цим господарством», у даний час Джон почуває, що компанія стає занадто великий, щоб вона справлялася з усією канцелярською роботою. Він попросив у Сесиль ради з цього приводу, на що та відповіла, що, можливо, настала настав час найняти бухгалтера-аналітика на повний час, хоча це, швидше за все, означає, що компанія перестане прибігати до його послуг.

Два місяці назад

Джон пішов раді Сесиль і розмістив запрошення про роботу у відділі працевлаштування університету Шеффилда Hallam. Він думав, що на цю посаду треба взяти молодого фахівця, що не буде претендувати на таку заробітну плату, що стане занадто важким вантажем для High Street Reproduction Furniture Ltd. Число студентів, що виразили інтерес до його оголошення, було досить велике, і зрештою Джон провів співбесіду з трьома з них. Він вибрав Мэри, що повинний була почати роботу в його компанії відразу ж після здачі випускних іспитів в університеті.

Попередня тиждень

Мэри з'явилася в компанії High Street Reproduction Furniture Ltd і відразу ж влилася в її невеликий колектив. Джон надійшов мудро, коли залучив Айрис до добору бухгалтера-аналітика, у результаті чого створилося враження, що обидві жінки відразу ж добре почали ладити один з одним.

Джон одержав звіт про прибуток, підготовлений Сесиль за попередні шістьох місяців, у якому постатейно представлені показники по трьох предметах, що випускається компанією. Цей звіт представлений в ілюстрації 1. Джон був просто вражений, коли побачив, що виробництво туалетного столика принесло збитки. На наступну тиждень він призначив нараду з Мэри, Айрис і Фредом, щоб обговорити сформовану ситуацію. Раніш цього зробити було ніяк не можна, оскільки в Джона до кінця тижня вже були призначені важливі зустрічі. По-перше, йому довелося відвідати постачальника бджолиного воску, що розташовується в Шотландії, щоб обговорити нові умови контракту по постачаннях воску в наступному році; по-друге, подзвонив представник компанії Sheffield Timber Company і попросив Джона про термінову зустріч.

Джон попередив Мэри, Айрис і Фреда, що на нараді на наступній тижні він хотів би обговорити з ними й інші питання. Це стосується в першу чергу нового напрямку діяльності компанії. До великого його подиву завдяки телевізійному фільму про компанію довідалися на американському ринку, і одна з американських компаній вийшла на Джона з пропозицією виготовити п'ятдесят комодів на експорт в Америку. Компанія High Street Reproduction Furniture Ltd до цього ніколи оптові замовлення не виконувало, крім того, питання ускладнювався тим, що потенційний замовник готовий заплатити тільки 70% від звичайної ціни реалізації.

 

Таблиця - Звіт про прибуток за попередні шістьох місяців бізнесу

 

Показник Гардероби Туалетні столики Комоди Разом
Надходження від реалізації        
Основні виробничі матеріали        
Праця основних працівників        
Перемінні накладні витрати майстерні        
Загальні виробничі витрати        
Нараховані постійні накладні витрати майстерні        
Валовий прибуток (збитки)   (30)    
Реалізаційні і дистриб'юторські витрати        
Чистий прибуток        

Напередодні Джон коротко обговорив основні проблеми з Мэри, що з ентузіазмом відносилася до своєї першої роботи і постаралася підготувати інформацію, що, як вона думала, може знадобитися на нараді. Щоб підготувати інформацію, що представлена в ілюстрації 2, вона працювала надурочно (після того як Айрис закінчувала свої справи). Мэри сподівалася, що її підготовка до розгляду проблем зробить на Джона належне враження, однак вчасно проведення наради їй удалося зібрати тільки основні дані і зробити чорнові начерки.

Первісна інформація, зібрана Мэри

Звіт про прибуток:

Число кожного предмета, реалізованого за звітний період:

Гардероби 200

Туалетні столики 160

Комоди 200

Реалізаційні і дистриб'юторські витрати включають витрати на доставку продукції замовникам:

Сума, що сплачується підрядчику за доставку продукції за послід­
ние шість місяців £19 600
Середні витрати на доставку одиниці продукції £35

Туалетні столики

Шість місяців назад Джон прийняв рішення купувати секції з дзеркалом для туалетних

столиків в однієї місцевої компанії по?200 за кожну секцію. Мэри з'ясувала первісні оцінки витрат для варіанта, коли компанія виготовляла секцію з дзеркалом самостійно. Саме ці розрахунки у свій час використовувалися для встановлення ціни при переговорах із субпідрядником. Ці дані представлені нижче.

Основні виробничі матеріали 120

Праця основних працівників 40

Перемінні накладні витрати 20

Постійні накладні витрати 40

Разом 220

Для того щоб гарантувати, що деревина, використовувана для основи секції з дзеркалом, відповідає іншим частинам трюмо, було погоджено, що компанія-субпідрядник буде здобувати деревину в тій же компанії, тобто в Sheffield Timber Company. Секції з дзеркалом доставлялися в High Street Reproduction Furniture Ltd у незібраному виді і проходили ручне полірування вже в самій компанії. Контроль за якістю секцій, що надходять, був утруднений.

Запит зі США

Мэри удалося зібрати наступну інформацію:

Витрати на доставку

(50 комодів до порту) 3 фургони по £300 кожен

Середній час виконання замовлень:

за останні шістьох місяців 12 тижнів

за попередні до цього шість місяців 8 тижнів
Середня понаднормова робота:

за останній тиждень 6 ч на 1 працівника

за останні шістьох місяців 1 ч на 1 працівника в неде­
лю

Запас червоного дерева 3 250 м2
Середня витрата червоного дерева на одиницю:

гардероб 10 м2

туалетний столик (без секції з дзеркалом) 4 м2

секція з дзеркалом 1 м2

комод ______________________ 5 м2 ______________

Нарада

Усім було очевидно (крім Мэри), що Джон дуже стурбований. По її ж думці, вона виглядав досить дивно у своєму новому кабінеті в старій шапці. Мэри була трохи здивована його видом, але ніяк це не показала.

Першим питанням на порядку денному було обговорення ситуації з утратою прибутку по трюмо. Джон так прокоментував це: «Я дуже сильно розбудувався, коли знайшов, що трюмо принесли збитки в?30 000. Я не можу зрозуміти цього, тому що такого ніколи раніш у нас не случалося. Але зараз ситуація виглядає так, що нам, імовірно, прийдеться припинити випускати цей вид продукції і зосередити нашу увагу тільки на інших видах.»

Айрис заявила, що на основі цифр Сесиль їй прийдеться погодитися з Джоном із приводу трюмо. Фред висловився, що в нього немає часу дивитися на всі ці цифри і що він завалений по уші своєю роботою. Мэри вирішила на цьому етапі не обнародувати зібрані нею цифри і попросила дозволу попрацювати над ними ще.

Другим питанням у повістці було обговорення потенційного нового напрямку. Джон роздав копії запиту американців усім присутнім. «Я попереджав вас весь минулий тиждень, що ми обговоримо цю пропозицію сьогодні. Є чи у вас якісь думки з приводу того, чи випливає нам прийняти ця чи пропозиція його треба відкинути?"

Айрис і Фред вже обговорили ця пропозиція до початку наради. Тому Фред заявив Джонові, що замовлення є нездійсненним з обліком того, що працівники дуже завантажені, і Айрис підтримала його, додавши: «З якої статі вони очікують, що ми зможемо дістати прибуток, якщо вони готові заплатити нам тільки 70% від звичайної ціни?» Однак тут утрутилася Мэри, що знайшла до цього часу деяку впевненість, і запропонувала Джонові ще раз ретельно проаналізувати запит. Вона обіцяла надати до кінця тижня всю необхідну інформацію. Джон попросив усіх присутніх зібратися знову в п'ятницю, коли Мэри одержить більше даних і коли Фред зможе усе-таки викроїти час, щоб глибше вникнути в ситуацію.

Після того коли інші учасники наради розійшлися, Фред заявив Айрис: «Щось ще турбує його, про що він нам не повідомив. Цікаво, що це може бути?»







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 241. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Влияние первой русской революции 1905-1907 гг. на Казахстан. Революция в России (1905-1907 гг.), дала первый толчок политическому пробуждению трудящихся Казахстана, развитию национально-освободительного рабочего движения против гнета. В Казахстане, находившемся далеко от политических центров Российской империи...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия