Студопедия — ВИЗНАЧЕННЯ СИСТЕМНОГО РОЗДІЛУ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ВИЗНАЧЕННЯ СИСТЕМНОГО РОЗДІЛУ






Тепер, давайте повернемося до установки. Із цього моменту хід інсталяції може піти двома шляхами:

Варіант 1: У вас новий комп'ютер і жорсткий диск ніколи не був розподілений. У такому випадку перед вами виникне вікно наступного плану:

Розмір нерозміченої області – це обсяг вашого жорсткого диска й звичайно збігатися із зазначеним у скриншоте абсолютно не повинен. Для продовження установки необхідно створити радел на диску (системний розділ), у який надалі буде встановлена ОС, і вказати його розмір. Як правило, для Windows XP і супутнього програмного забезпечення, досить 40 – 60 Гб, але не менш 20 Гб. Нажавши клавішу C у вікні, що з'явилося, уведіть необхідний розмір створюваного розділу.

Розмір необхідно вказувати в мегабайтах. Розраховуйте його виходячи з того, що 1 Гб = 1024 Мб. Таким чином, якщо ви прагнете відвести під системний розділ 60 Гб, у поле розміру необхідно ввести число 61440.

Нажавши клавішу ВВЕДЕННЯ ви повернетеся до вікна розбивки жорсткого диска, де створений розділ буде виділений окремим рядком із вказівкою привласненої букви з латинського алфавіту (як правило «З»), файлової системи – у нашому випадку «новий (неформатований)» і його розміру. Нижче буде розташовуватися рядок з оставшейся не розподіленою областю, яку точно таким же способом ви зможете розбити на необхідне вам кількість розділів. Правда, тут цим займатися зовсім не обов'язково, тому що після установки це можна зробити засобами Windows.

Створивши системний розділ, виділите його за допомогою стрілок на клавіатурі й натисніть клавішу ВВЕДЕННЯ, після чого ви побачите останнє діалогове вікно, у якому вам буде запропоновано його форматувати.

Змело вибирайте варіант швидкого форматування, нажавши ВВЕДЕННЯ, тому що в другому випадку відбувається перевірка фізичної поверхні диска, що займає досить тривалий час, тим більше, якщо розділ має великий розмір.

Після вибору файлової системи почнеться безпосередньо установка Windows.

Варіант 2 - Якщо на вашому комп'ютері була встановлена система. Тоді ваш жорсткий диск уже був розподілений на логічні області, і ви побачите вікно з перерахуванням усіх знайдених розділів.

Увага! Усі подальші маніпуляції зі знайденими розділами можуть привести до втрати ваших даних, так що будьте дуже акуратні у своїх діях. Якщо поточна розбивка жорсткого диска вас не влаштовує, то можна вилучити існуючі розділи повністю або частково, нажавши клавішу D. Вибір потрібного розділу здійснюється за допомогою клавіш стрілок нагору й униз. Після видалення роздягнула, область, яку він займав, стає нерозміченою, а всі дані, що перебували на цьому логічному диску віддаляються. При видаленні декількох розділів, вони перетворюються в єдину нерозмічену область, яку надалі ви зможете розподілити, як ви побажаєте. Принцип розподілу нерозміченої ділянки жорсткого диска описаний вище.

Після всіх перерозподілів або у випадку якщо існуюча структура жорсткого диска вас улаштовує, вам залишається тільки вибрати бажаний розділ, у який ви плануєте встановити систему й нажати клавішу ВВЕДЕННЯ.

Якщо для установки ОС ви вибрали вже існуючий раніше розділ жорсткого диска з існуючими на ньому даним, вам буде запропоновано на вибір кілька варіантів, як зробити далі. Обережно, форматування роздягнула в будь-якій файловій системі приведе до втрати даних, що перебували в ньому! Система FAT є застарілою й форматування має сенс робити тільки в NTFS (швидке переважніше). Зробивши вибір, натисніть УВЕДЕННЯ для початку форматування й копіювання системних файлів.

Якщо з якихось причин ви все-таки прагнете зберегти інформацію, що перебуває в обраному вами розділі, то слід вибрати пункт «Залишити поточну файлову систему без змін». У такому випадку всі дані, що перебували на ньому будуть не торкнуті. Більше того, якщо саме в цьому розділі була встановлена попередня копія Windows (найбільш імовірний варіант), те в такому випадку інсталятор вам видасть попередження про те, що папка «Windows» уже існує, запропонувавши або затерти існуючу копію нажавши, або вибрати нову папку для установки. Тут однозначно тисніть, тому що однаково стара папка із системою буде перейменована автоматично й збережена.

Слід зазначити, що після такої установки, категорично рекомендується зробити вручну чищення вашого системного розділу, а саме видалення великої кількості дублюючих один одного файлів. Справа в тому, що установник Windows, не тільки збереже стару копію системи, але й усі файли існуючих у ній облікових записів. Із цього всього добра для вас можливо корисним буде папки «Мої документи», «Вибране» і «Робочий стіл». Усе інше виявиться пошук сміттям, що займають гігабайти місця на жорсткому диску. Саме тому переважніше подбати про збереження ваших даних заздалегідь, а нову систему встановлювати в чистий розділ, попередньо відформатований.

На цьому розгалуження інсталятора закінчуються, і подальша установка проходить лінійно. Після вибору роздягнула жорсткого диска для установки нової операційної системи починається копіювання основних системних файлів Windows.

По завершенню копіювання відбудеться перезавантаження комп'ютера, де вам не потрібно нічого робити, а лише дочекатися появи екрана установника вже із графічною оболонкою.







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 402. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Метод архитекторов Этот метод является наиболее часто используемым и может применяться в трех модификациях: способ с двумя точками схода, способ с одной точкой схода, способ вертикальной плоскости и опущенного плана...

Примеры задач для самостоятельного решения. 1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P   1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P...

Дизартрии у детей Выделение клинических форм дизартрии у детей является в большой степени условным, так как у них крайне редко бывают локальные поражения мозга, с которыми связаны четко определенные синдромы двигательных нарушений...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия