Студопедия — Дескриптори якоря
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Дескриптори якоря






На мові HTML гіперпосилання на іншу Web-сторінку створюється за допомогою дескриптора якоря <a>. Цей дескриптор містить декілька параметрів, найбільш важливим з яких є параметр href. Цей параметр задає адресу URL цільового документа або відносну адресу URL без зазначення Web-сервера і каталогу. Ці значення можуть успадковуватися від відповідних значень поточної сторінки. Наприклад, можна використовувати наступний дескриптор якоря.

У нас є різноманітний асортимент <a href=“prod.html”>товарів</a>, серед яких можна вибрати потрібні.

У цьому прикладі посилання вказує на сторінку, розташовану на тій ж машині й у тому ж каталозі, що і поточна сторінка.

Крім розташування й імені Web-сторінки, у дескрипторі якоря можуть бути зазначені параметри запиту. Якщо запит на сторінку містить параметри, то він є запитом на сторінку, що виконується. Запитувана Web-сторінка використовує ці параметри для генерації коду HTML. Параметри запиту передаються у вигляді пар ім'я/значення, які розділені символом амперсанта (&). Список параметрів відокремлюється від імені Web-сторінки знаком питання (?).

Наступний запит містить два параметри: ProductID і RateCode. Параметр ProductID має значення 452, а RateCode — значення В.

http://www.mystore.com/catalog/products.jsp?ProductID=452&RateCode=B

Крім href, важливим параметром дескриптора якоря є target. При виборі гіперпосилання новий документ зазвичай відображається в тому ж вікні броузера, що і вихідний. Однак це не завжди так. При використанні фреймів, що розділяють вікно броузера на прямокутні області, в кожному фреймі відображається окрема сторінка. Більш докладно фрейми розглядаються далі.

При використанні фреймів або декількох екземплярів броузера документ, на який вказує гіперпосилання, можна відображати в окремому фреймі або окремому вікні. Фреймам і екземплярам броузера можна надати будь-яке ім'я, однак найчастіше в якості значення параметра target використовуються наступні зарезервовані ім’я.

 

_blank Сторінка завантажується в нове порожнє вікно броузера. Цьому вікну ім'я не надається.
_parent Сторінка завантажується в батьківський набір фреймів документа. Якщо батьківський набір відсутній, то параметру за замовчуванням надається значення _self.
_self Сторінка завантажується в те ж вікно, в якому міститься якір. Цей параметр якоря використовується за замовчуванням.
_top Сторінка завантажується в ціле вікно броузера. Таким чином, можна припинити використання набору фреймів.

В наступному прикладі дескриптор якоря вказує на цільове вікно з іменем maindoc.

<a href=“chapt1.html” target=“maindoc”> Розділ 2, Основи створення Web-додатків.</a>

Форми

Наявність форм відрізняє Web-додаток від Web-вузла. Форма (form) у мові HTML — це частина Web-сторінки, в якій користувач може вводити свою інформацію. Форма являє собою набір полів для введення тексту або вибору елементів зі списку. Крім текстових полів, в формі можуть бути присутні кнопки, перемикачі і прапорці. Якщо Web-сторінка містить форму, то броузер буде відображати відповідні керуючі елементи, що дозволяють користувачеві вводити і змінювати значення її полів. Більшість форм містять кнопку, при натисканні якої дані форми передаються Web-серверу в якості частини запиту на наступну Web-сторінку. Web-сервер отримує запит на спеціальну Web-сторінку або виконуючий модуль, який призначено для обробки значень полів форми. В результаті генерується нова сторінка у форматі HTML, яка і відправляється назад броузеру.

Загальний принцип обробки форм полягає в тому, що сторінки, що виконуються, використовуються Web-сервером для обробки значень, введених у форму, і генерування нової сторінки HTML. Найчастіше в процесі обробки цих значень об'єкти сервера взаємодіють з базами даних.

Для відображення форми в мові HTML використовується дескриптор <form>, що має два основних параметри — method і action. Параметр action задає адресу URL Web-сторінки, яка буде виконувати обробку значень полів форми. Параметр method визначає спосіб передачі даних на сервер. Він може приймати два значення: GET і POST. При використанні значення GET дані всіх полів форми додаються до адреси URL в якості параметрів. Недоліком методу GET є те, що він дозволяє передавати лише обмежену кількість інформації. Більш кращим є метод POST. Метод POST дозволяє розміщати значення полів у спеціальному розділі запиту — області даних.

Базова мова HTML включає лише декілька основних елементів форми: <input>, <select> і <textarea>. Дескриптор <select> визначає список, з якого користувач може вибирати значення. Дескриптор <textarea> задає керуючий елемент, що дозволяє користувачу вводити великі блоки тексту. Дескриптор <input> може використовуватися для реалізації різних елементів, таких як кнопки, прапорці, перемикачі або однорядкові текстові поля. Параметр name дескриптора <input> визначає ім'я поля, яке використовується Web-сторінкою при обробці даних форми. Параметр type задає тип керуючого елемента інтерфейсу і тип даних, що вводиться. Найбільш типовими є наступні значення цього параметра.

 

Checkbox Відображає прапорець. Якщо користувач установив прапорець, то цьому полю надається значення, яке визначається параметром value дескриптора <input>.
Hidden Не відображає керуючий елемент інтерфейсу. Значення цього параметра визначається або сторінкою, що виконується, або клієнтським сценарієм, або динамічним HTML.
Password Виводить поле для введення пароля. Символи, що вводяться, не відображаються на екрані.
Radio Відображає перемикач. Значення name цього дескриптора визначає групу перемикачів. При виборі перемикача полю, пов'язаному з цією групою, надається значення, визначене параметром value дескриптора <input>.
Submit Відображає кнопку, при натисканні якої форма і всі введені значення передаються на сервер.
Text Відображає текстове поле для введення одного рядка тексту.

Наступний фрагмент коду HTML відображає просту форму для отримання реєстраційних даних.

<form method=“POST” action=“cgi-bin/logon.pl”>

<p>Ім'я користувача: <input type=“text” name=“username” size=”10”></p>

<p>Пароль: <input type=“password” name=“password” size=”10”></p>

<p>Зареєструватися як:</p>

<p>

<input type=“radio” name=“Role” value=“Supervisor”>Керівник<br>

<input type=“radio” name=“Role” value=“Clerk”>Підлеглий<br>

<input type=“radio” name=“Role” value=“Guest”>Гість<br>

</p>

<p><input type=“submit” value=”OK” name= “LogonBtn”></p>
</form>

Фрейми

Фрейми (frame) — це досить неоднозначний з точки зору використання елемент HTML. Вони поділяють область броузера на прямокутні частини, в кожній з яких відображається окремий документ HTML. Дескриптор набору фреймів визначає кількість фреймів, а також їх розміри або пропорції. Окремі дескриптори <frame> задають параметри кожного фрейму, а саме цільове ім'я і Web-сторінку, яка буде відображатися в цьому фреймі на початку. Після завантаження сторінки з набором фреймів користувач може вибрати гіперпосилання на кожній з відображуваних сторінок. Це посилання може вказувати на новий документ, що буде відображатися в цьому ж фреймі, або на сторінку, що завантажується в інший фрейм.

Найчастіше фрейми застосовуються для відображення змісту та основного документа. Фрейм зі змістом зазвичай містить довгий список елементів, в якому кожне гіперпосилання вказує на деяку область на Web-вузлі. При цьому кожна Web-сторінка повинна відображатися у фреймі основного документа.

Параметри cols і rows дескриптора <frameset> визначають початковий розмір і кількість фреймів у наборі. Наприклад, значення “20%, 50%, *” задає три фрейми. Перший з них займає 20% екрана, другий — 50%, а третій — те, що залишилося. Замість процентного співвідношення ширина фрейму може бути задана в явному виді.

Наступний фрагмент коду HTML визначає просту сторінку зі змістом. Цей зміст відображається в лівому фреймі, що займає 20% екрана.

<frameset cols=“20%, 80%”>

<frame name=“toc” src=“toc.html”>

<frame name=“maindoc” src=“intro.html”>

</frameset>

Для кожного фрейму задається ім'я. В якості місця відображення документа, на який вказує посилання у фреймі зі змістом, вказується фрейм maindoc. Наприклад, при натисканні на наступне гіперпосиланні у фреймі основного документа буде відображена сторінка chapter1. При цьому вміст фрейму зі змістом не зміниться.

<a target=“maindoc” href=“chapter1.html”>

Розділ 1. Основи розробки Web-додатків</a>







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 407. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Признаки классификации безопасности Можно выделить следующие признаки классификации безопасности. 1. По признаку масштабности принято различать следующие относительно самостоятельные геополитические уровни и виды безопасности. 1.1. Международная безопасность (глобальная и...

Прием и регистрация больных Пути госпитализации больных в стационар могут быть различны. В цен­тральное приемное отделение больные могут быть доставлены: 1) машиной скорой медицинской помощи в случае возникновения остро­го или обострения хронического заболевания...

ПУНКЦИЯ И КАТЕТЕРИЗАЦИЯ ПОДКЛЮЧИЧНОЙ ВЕНЫ   Пункцию и катетеризацию подключичной вены обычно производит хирург или анестезиолог, иногда — специально обученный терапевт...

Определение трудоемкости работ и затрат машинного времени На основании ведомости объемов работ по объекту и норм времени ГЭСН составляется ведомость подсчёта трудоёмкости, затрат машинного времени, потребности в конструкциях, изделиях и материалах (табл...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия