Студопедия — Будова АКЦ-4-255Б.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Будова АКЦ-4-255Б.






Автоцистерна АКЦ-4-255Б складається з:

- шасі;

- кабіни (з комунікаціями, ручним і ЦБН, щитом приладів);

- ковпака

- спеціального електропневмообладнання;

- цистерни;

- бокових і заднього ящиків.

Шасі автомобіля Краз-255Б допрацьоване. Правий паливний бак автомобіля перенесений на ліву сторону в район підніжки. Карданний вал приводу лебідки укорочений і використовується для приводу основного насоса; для переходу карданного вала зроблений виріз в задній балці кріплення запасного колеса.

Управління рейкою подачі пального при роботі основного насоса виведено в кабіну управління. Для дистанційного управління муфтою зчеплення введений пнемо привід зчеплення.

Цистерна представляє собою зварний еліптичний котел з нержавіючої сталі.

В передній частині обичайки є відстійник, який представляє собою углублення закрите козирком. Козирок запобігає попаданню відстою у всмоктувальну трубу.

У верхню частину обичайки вварена горловина рівнеміру і фланець горловини. В горловину введена труба для виводу пару з задньої частини цистерни при заповненні її на рівній площадці.

Цистерна посилена кільцевим ребром жорсткості коробчастої форми, до якого кріпляться хвилерізи.

В обичайку вварені труби: напірна, всмоктувальна, закільцювання системи при заповненні і опорожненні цистерни, труба видачі відстою.

Обмежувач наповнення закріплений в цистерні між верхньою і нижньою частинами напірної труби і представляє собою прилад поплавкового типу, який автоматично закриває напірну лінію при досягненні заданого рівня рідини, чим запобігає перелив продуктів.

Люк цистерни герметично закривається зварною кришкою через з’єднання «шип-паз». На кришці горловини встановлений комбінований клапан і передбачений лючок для відбору проб, який закритий заглушкою.

Кабіна встановлена на шасі автомобіля. В ній розміщений мультиплікатор, відцентровий насос НКТ-30, допоміжний ручний насос НП-4Д, напірно-всмоктувальні трубопроводи, щит приладів і вузол регулювання газу. Лівий відсік кабіни відділений перегородкою і служить для розміщення ЗІПу цистерни.

Всі органи управління автоцистерною винесені на праву сторону.

У верхній частині кабіни є люк-лаз для доступу до комунікацій, піддон комунікацій має зливні патрубки.

Насос НКТ-30 - одноступеневий, відцентровий консольного типу, з торцевим ущільненням, правого обертання. Він складається з станини, кришки всмоктувальної, корпуса, відцентрового колеса, колеса пропелерного, вала насоса, редуктора приводу, спідометра і вузла торцевого ущільнення.

Ручний насос НП-4Д - поршневий, одноциліндровий, подвійної дії, призначений для заповнення рідиною всмоктувальної лінії відцентрового насоса, для відкачки рідини з трубопроводів і арматури, для утворення сифона при зливі само зливом і для зачистки відстійника.

В бокових відсіках заднього ящика закріплено 2 бачка для нейтралізуючої рідини місткістю 30 л кожний.

Щит приладів розташований у верхній правій частині кабіни насосного відділення. На ньому розташовані:

- табличка зі схемою;

- мановакуумметр (тиск в цистерні);

- тахометр (оберти насоса, а лічильник - час роботи насоса);

- манометр (тиск);

- кран управління приводом зчеплення;

- світлове табло, яке сигналізує заповнення відцентрового насоса;

- ручка управління рівнеміром;

- шкала рівнеміра.

Пнемо обладнання автоцистерни забезпечує управління педаллю зчеплення з кабіни водія і щита приладів. Воно включає два двохходових крана, пневматичний привід зчеплення і трубопроводи. Відбір повітря здійснюється від ресивера шасі.

Спеціальне електрообладнання автоцистерни забезпечує освітлення кабіни насосного відділення, підсвічування колії, замір рівня рідини в цистерні, контроль заповнення відцентрового насоса як в період запуску, так і на протязі робочого циклу.

Спеціальне електрообладнання складається з рівнеміра, ліхтаря під кузовного підсвічування, плафона, кінцевого вимикача, щитка і з’єднувальної проводки.

Спеціальне обладнання дозволяє виконувати наступні операції:

- заповнення цистерни своїм насосом;

- опорожнення цистерни своїм насосом;

- перекачку поза цистерну;

- заповнення АЦ стороннім насосом;

- опорожнення АЦ стороннім насосом;

- опорожнення АЦ само зливом;

- відкачку відстою;

- відкачку в АЦ залишків з арматури і рукавів.

 

 

Друге навчальне питання: " Призначення, технічна характеристика, будова АЦП-5-375, АЦП-5-4320".

Автоцистерна АЦП-5-375 призначена для транспортування і тимчасового зберігання пального гептил, самін, Т-185, Т-1.

Автоцистерна може бути використана на всіх видах доріг, включаючи ділянки бездоріжжя і працювати при температурах навколишнього повітря від - 40°С до +50°С і на місцевості висотою до 1000 м над рівнем моря.

 

Технічна характеристика.

 

Параметри АЦП-5-375 АЦП-5-4320
Шасі Урал-375Е Урал-4320
Місткість цистерни експлуатаційна, л    
Місткість цистерни геометрична    
Маса заповненої АЦ, кг    
Маса порожньої АЦ, кг    
Відцентровий насос НК-30АЦГ  
- потужність, м3/год    
- напір, м.вод.ст    
- вакуумметрична висота всмоктування м.в.ст. 6,5  
- споживана потужність, к.с. 7,5  
Допоміжний насос НП-4Д  
- потужність, л/хв. 30-45  
-напір, м.вод.ст.    
- висота всмоктування, м.вод.ст    
Вимірювач рівня Попл. з пост.магн  
  .  
Обмежувач наповнення Попл.  
Металорукава СРГС-32 32x3x4  
Металорукава СРГС-70 70x3x4  

Спеціальне обладнання дозволяє виконувати наступні операції:

- заповнення цистерни своїм насосом;

- опорожнення цистерни своїм насосом;

- перекачку поза цистерну;

- заповнення АЦ стороннім насосом;

- опорожнення АЦ стороннім насосом;

- опорожнення АЦ само зливом;

- відкачку відстою;

- відкачку в АЦ залишків з арматури і рукавів.

 

Автоцистерна АЦГ-5-375 складається з:

- шасі;

- цистерни;

- кабіни насосного відділення;

- системи заповнення і опорожнення цистерни;

- системи вимірювання рівня;

- відцентрового і допоміжного насосів;

- електрообладнання.

Все обладнання автоцистерни змонтовано на шасі триосного автомобіля високої прохідності Урал-375Е.

Для забезпечення пожежної безпеки задні ліхтарі і указники поворотів розміщені на задній стінці кабіни насосного відділення, а вихлопна труба з глушником перенесена вперед з випуском газів праворуч.

Цистерна представляє собою зварний котел еліптичної форми.

В задній частині обичайки цистерни є відстійник. Відстійник закритий козирком, який перешкоджає попаданню відстою у всмоктувальну трубу. Переднє днище посилено ребрами. У верхній частині цистерни є люк для проведення технічного обслуговування і ремонтних робіт.

Цистерна посилена кільцевим ребром жорсткості коробчастої форми, до якого кріпляться хвилерізи, призначені для зменшення сили ударів рідини в днища при різкій зміні швидкості руху автоцистерни.

Люк цистерни герметично закривається кришкою через з’єднання «шип-паз». На кришці встановлені комбінований клапан і патрубок для відбору проб.

Кабіна насосного відділення кріпиться на рамі автомобіля безпосередньо за цистерною. В кабіні розташовується відцентровий насос НК-30АЦГ, допоміжний ручний насос НП-4Д, напірно-всмоктувальні трубопроводи з вентилями, щит приладів і бочок для нейтралізуючої рідини.

Насос НК-30АЦГ одноступеневий, відцентровий консольного типу, правого обертання. Він складається з наступних основних деталей: станини, всмоктувальної кришки, корпуса, відцентрового колеса, відбійника другої ступені, коробки сальника і вала, а також редуктора приводу спідометра.

Ручний насос НП-4Д - поршневий, одноциліндровий, подвійної дії. Служить для заповнення рідиною всмоктувальної лінії відцентрового насоса, для відкачки рідини з трубопроводів, для утворення сифону при зливі само зливом і для зачистки відстійника.

Щит приладів розташований в центральній частині кабіни насосного відділення і представляє собою лист, на якому закріплені: мано вакуумметр (тиск в цистерні); мано вакуумметр (тиск у всмоктувальному патрубкові відцентрового насоса); манометр (тиск відцентрового насоса); циферблат рівнеміра з стрілкою і шкалою; тахометр.

Бачок для нейтралізуючої рідини. У нижній частині кабіни насосного відділення закріплений бачок для нейтралізуючої рідини місткістю 30 літрів. Бачок заключений у кожух; між бачком і кожухом укладені листи теплоізоляції з пінопласту. Заправляється бачок через пробку, яка знаходиться зверху.

Дублюючий пристрій управління дросельною заслінкою закріплений в кабіні. Він з’єднаний з педаллю в кабіні водія тросом і системою важелів.

Ящики для рукавів і ЗІП.

З обох сторін цистерни до неї кронштейнами закріплені ящики для рукавів. Задній торець ящиків кріпиться до кабіни насосного відділення. Двері ящиків відкриваються уверх і фіксуються у відкритому положенні упорами, в закритому вбудованими в них замками.

До передніх кронштейнів цистерни і ящиків для рукавів закріплені лівий і правий ящики для запасних частин і інструменту.

Спеціальне електрообладнання автоцистерни забезпечує освітлення кабіни насосного відділення. Воно складається з щитка, розподільної коробки, вибухо- захищених світильників і з’єднувальної проводки. Крім того автоцистерна укомплектована переносним вибухо захищеним світильником, який включається в зоні запасного колеса в розетку.

Щиток управління встановлений на правій стороні передньої панелі кабіни водія. На лицевій стороні щитка закріплені два перемикача з трьома фіксованими положеннями для виключення світильників.

 







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 733. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Патристика и схоластика как этап в средневековой философии Основной задачей теологии является толкование Священного писания, доказательство существования Бога и формулировка догматов Церкви...

Основные симптомы при заболеваниях органов кровообращения При болезнях органов кровообращения больные могут предъявлять различные жалобы: боли в области сердца и за грудиной, одышка, сердцебиение, перебои в сердце, удушье, отеки, цианоз головная боль, увеличение печени, слабость...

Роль органов чувств в ориентировке слепых Процесс ориентации протекает на основе совместной, интегративной деятельности сохранных анализаторов, каждый из которых при определенных объективных условиях может выступать как ведущий...

Лечебно-охранительный режим, его элементы и значение.   Терапевтическое воздействие на пациента подразумевает не только использование всех видов лечения, но и применение лечебно-охранительного режима – соблюдение условий поведения, способствующих выздоровлению...

Тема: Кинематика поступательного и вращательного движения. 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью, проекция которой изменяется со временем 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия