Студопедия — Розслідування нещасних випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Розслідування нещасних випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті






Розслідування нещасних випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті проводиться згідно з “ Інструкцією про порядок розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті України ”, яка затверджена наказом Міністерства транспорту України від 8.04.1998 року № 117 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 22.06.1998 р. за № 473/2913.

При наїзді рухомого складу на людей на перегоні чи станції, при виявленні на колії чи в полосі відчуження залізниці мертвої чи пораненої людини, кожен працівник залізниці зобов’язаний:

- негайно надати першу допомогу потерпілому, повідомити в медичний пункт або викликати медичну допомогу, а при неможливості цього – прийняти заходи до зупинки поїзда для відправки потерпілого до найближчого медичного пункту;

- негайно повідомити про нещасний випадок чергового по найближчій станції, колійного майстра або бригадира колії, свого безпосереднього начальника.

Локомотивна бригада та начальник пасажирського поїзда після повернення в основне депо повинні письмово доповісти керівництву про допущений нещасний випадок;

Черговий по станції, колійний майстер, бригадир колії або диспетчер (черговий) відокремленого підрозділу після отримання інформації про нещасний випадок негайно організовує передачу інформації про нещасний випадок згідно схеми надання повідомлень на залізниці про нещасний випадок невиробничого характеру на залізничному транспорті (малюнок 4.1).

Службове розслідування одиночних нещасних випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті проводиться комісію відокремленого підрозділу, на території якого стався нещасний випадок, під головуванням його керівника. Розслідування повинно бути проведене в 5-денний термін.

Службове розслідування групових нещасних випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті (два і більше потерпілих) проводиться з виїздом на місце комісією, яку очолює начальник дирекції залізничних перевезень або особа, яка його заміщає.

Комісія призначається не пізніше наступного дня після отримання повідомлення про нещасний випадок наказом начальника залізниці або начальника дирекції залізничних перевезень – заступника начальника залізниці. Розслідування проводиться на протязі 10-денного терміну.

До складу комісії включаються:

- керівник відокремленого підрозділу, на території якого стався нещасний випадок;

- спеціаліст охорони праці дирекції залізничних перевезень;

- ревізор з безпеки руху ревізорської дільниці, якщо нещасний випадок стався в результаті наїзду рухомого складу;

- спеціаліст відомчого енергонагляду (дистанції електропостачання), якщо нещасний випадок стався в результаті електротравми;

- представник місцевого загону відомчої воєнізованої охорони, якщо нещасний випадок стався на території станції.

Службове розслідування випадків дорожньо-транспортних пригод (ДТП) на залізничних коліях, при яких двоє і більше осіб загинуло або троє і більше травмовано, очолює безпосередньо на місці події начальник залізниці чи особа, яка виконує його обов’язки.

Начальник дирекції залізничних перевезень або особа, яка виконує його обов'язки, очолює безпосередньо на місці події службове розслідування ДТП на залізничних коліях, при яких одна особа загинула або до двох осіб травмовано.

Розслідування ДТП на залізничних коліях із менш тяжкими наслідками очолює заступник начальника або головний інженер дирекції залізничних перевезень.

У розслідуванні зазначених випадків ДТП беруть участь керівники причетних служб залізниці, відповідних відокремлених підрозділів, а також ревізори з безпеки руху.

Кожний нещасний випадок невиробничого характеру на залізничному транспорті повинен бути розглянутий керівником відокремленого підрозділу, на території якого він стався, не пізніше 3 днів після закінчення розслідування.

Результати розгляду повинні бути оформлені протоколом, а виконання запропонованих комісією з розслідування заходів та розроблених заходів по недопущенню нещасних випадків в майбутньому затверджуються наказом з притягненням згідно з законодавством до відповідальності працівників, які допустили порушення вимог посадових (робочих) інструкцій.

Начальник дирекції залізничних перевезень, начальник галузевої служби в 5-денний термін після закінчення розслідування розглядають кожен груповий нещасний випадок.

Начальник залізниці (головний інженер, заступник начальника залізниці – за вказівкою начальника залізниці) в 10-денний термін після закінчення розслідування розглядають кожен груповий нещасний випадок з двома та більше смертельно травмованими.

Відповідальність за розробку та прийняття заходів з попередження нещасних випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті покладається на керівників відокремлених підрозділів, дирекцій залізничних перевезень, галузевих служб.

Відокремлені підрозділи залізниці кожен нещасний випадок невиробничого характеру на залізничному транспорті, що стався на їхній території або на об’єктах та території, на якій вони відповідають за безпечну життєдіяльність людей, реєструють в журналі обліку випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті.

Дирекції залізничних перевезень та галузеві служби проводять облік випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті, які сталися на об’єктах відокремлених підрозділів їхнього господарства.

Служба охорони праці залізниці проводить облік випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті по залізниці в цілому.

Відокремлені підрозділи залізниці 1-го числа кожного місяця, наступного за звітним, направляють в дирекції залізничних перевезень та галузеві служби по підпорядкуванню оперативну інформацію про нещасні випадки невиробничого характеру, на які складені акти форми НТЗ.

Дирекції залізничних перевезень та галузеві служби у термін до 3 числа кожного місяця, наступного за звітним, направляють оперативну інформацію про нещасні випадки невиробничого характеру в службу охорони праці залізниці.

Щомісячно в термін до 5 числа служба охорони праці залізниці в головне управління охорони та організації праці, а галузеві служби - у відповідні головні управління Укрзалізниці направляють оперативну інформацію про нещасні випадки невиробничого характеру.

Щоквартально у термін до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом, а за підсумками за рік – не пізніше 15 січня служба охорони праці залізниці в головне управління охорони та організації праці, а галузеві служби - у відповідні головні управління Укрзалізниці направляють звіт про нещасні випадки невиробничого характеру на залізниці.

Служба охорони праці залізниці щомісячно надає оперативну інформацію керівництву залізниці про стан невиробничого травматизму на залізниці.

Служба охорони праці щоквартально проводить аналіз нещасних випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті з узагальненням заходів, прийнятих у відокремлених підрозділах залізниці, дирекціях залізничних перевезень та галузевих службах в роботі з попередження нещасних випадків невиробничого характеру і забезпечує контроль за їх виконанням. Підготовлений аналіз направляється керівникам відокремлених підрозділів залізниці, дирекцій залізничних перевезень та галузевих служб.

Начальники дирекцій залізничних перевезень, начальники галузевих служб під час комісійних оглядів господарств повинні проводити перевірку виконання заходів з попередження нещасних випадків з громадянами на об’єктах залізничного транспорту.

Начальники дирекцій залізничних перевезень, начальники галузевих служб щоквартально за поданням головних інженерів розглядають стан травматизму невиробничого характеру і виконання заходів по його попередженню.

Головний інженер залізниці щоквартально розглядає звіти дирекцій залізничних перевезень та галузевих служб з роботи по попередженню невиробничого травматизму.

Начальник залізниці 1 раз в півріччя розглядає стан травматизму невиробничого характеру і виконання заходів по його попередженню.







Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 842. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Гносеологический оптимизм, скептицизм, агностицизм.разновидности агностицизма Позицию Агностицизм защищает и критический реализм. Один из главных представителей этого направления...

Функциональные обязанности медсестры отделения реанимации · Медсестра отделения реанимации обязана осуществлять лечебно-профилактический и гигиенический уход за пациентами...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия