Студопедия — ПРОВЕДЕННЯ ОБЧИСЛЕНЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ФОРМУЛ В В ТАБЛИЧНОМУ ПРОЦЕСОРІ MICROSOFT EXCEL
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ПРОВЕДЕННЯ ОБЧИСЛЕНЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ФОРМУЛ В В ТАБЛИЧНОМУ ПРОЦЕСОРІ MICROSOFT EXCEL






1. Мета роботи: вивчити призначення, будову, техноло­гічний процес та правила використання доїльних установок.

2. Обладнання: фрагменти доїльних установок УДА-8А «Тандем», УДА-16 «Ялинка», маніпулятор доїння МД-Ф-1, лічиьники молока..

3. Зміст роботи.

Залежно від виробничого напрямку ферми, рівня під­бору стада корів, та способу їх утримання використовують різні типи доїльних установок — для доїння у стійлах у пе­реносні відра або у загальний молокопровід, у спеціальних залах, а також пересувні.

Доїльні установки УДТ-6, УДА-8 "Тандем"; призначені для доїння корів у спеціальних залах в індивідуальних станках, індивідуального обліку молока, транспортування його в молочне відділення, фільтрації, охолодження і збирання в місткості для тимчасового зберігання в охолодженому стані. Такі установки доцільно використовувати на тих племінних і молочних фермах, де тварини різко розрізняються за продуктивністю і швидкістю молоковіддачі. Розміщення в індивідуальних станках дозволяє враховувати індивідуальні особливості доїння корів, впускати у станок і випускати тварину незалежно від інших, що особливо що важливо для племінних ферм.

Робочим місцем оператора машинного доїння є траншея глибиною 0,7—0,8 м, що значно покращує умови його роботи.

Установка складається з двох секцій по три (УДТ-6) або чотири (УДА-8А) індивідуальних станків, розміщених вздовж траншеї (рис. 105). Кожен станок має одні двері для впускання і другі для випускання корови. Відкривають і закривають їх за допомогою важільного механізму з пневматичним приводом.

Система роздавання кормів забезпечує транспортування їх з бункера до годівниць ланцюгово-шайбовим транспортером та видачу в годівниці за допомогою напівавтоматичних дозаторів.

Дозатори приводяться в дію пневматичними пульсато­рами. Уніфікована вакуумна установка УВУ-60/45, пра­цюючи в режимі 60 м3/год, забезпечує роботу доїльних апаратів, дозаторів кормороздавача та системи керування дверима доїльного залу, а також транспортування моло­ка, промивання доїльної апаратури і молочного облад­нання.

Доїльна установка УДА-8А на відміну від УДТ-6 обладнана маніпулятором доїння МД-Ф-1. У періоди між доїнням апаратуру підві­шують на кронштейнах, розміщених на стінках траншеї. На дні траншеї є дерев'яна решітка, а з боків — кронштей­ни, до яких кріпиться технологічний вакуум-провід. До останнього підключаються пульсатори доїльних апаратів і кріпиться молокопровід з патрубками для підключення шлангів від лічильників. Зверху станків (на висоті 1400 мм) розміщений трубопровід для підведення води і розчинів до промивних головок, на які встановлюють стакани доїльних апаратів. Поряд з водо­проводом є повітропровід з па­трубками для підключення шлангів, по яких очищене по­вітря підводиться в камери постійного тиску пульсатора. Вздовж осі траншеї над станками прокладено водопровід, з яким з'єднуються розбризкувач для підмивання вим'я.

У молочному відділенні розміщене уніфіковане облад­нання молочної лінії (молокозбірник, відцентровий насос, фільтр, пластинчастий охолодник).

Бокові отвори молокозбірника з'єднуються з ланками молокопроводу, 3 боку молочної на огорожі траншеї монтуються на кронштейнах пластинчастий охолодник. Фільтр за допомогою кронштейна кріпиться до молочного насоса.

Обладнання циркуляційного промивання (в автоматич­ному режимі) розміщене в молочному відділенні. Воно включає бак, дозатор мийних розчинів, блок керування та підігрівник.

У процесі підготовки доїльної установки до роботи споліскують доїльну апаратуру і систему молокопроводу. При цьому включають вакуумні насоси і перевіряють - рівень вакууму (47-48±1 кПа). Натискають на кнопку «Старт» автомата промивання (повинна загорітися сигнальна лампоч­ка у кнопці). Переконавшись, що у бак автомата проми­вання надходить гаряча вода, повільно відкривають засув­ку над запобіжною камерою і молокозбірником. Переддоїльне споліскування виконується автоматично і триває 15 хв. За цей час оператор впускає першу групу корів на переддоїльний майданчик..

Після прополіскування (гасне сигнальна лампочка) переключають обладнання в режим доїння. Для цього встановлюють перемикач «а блоці керування молочним насосом в положення «1» і від'єднують від молочного фільтра перехідник циркуляційного трубопроводу. Виймають напрям­ний каркас з корпуса фільтра, одівають на нього чистий фільтрувальний елемент і встановлюють його на місце в корпус. Молочний шланг від охолодника переносять із перехідника до фільтра (перехідник заглушують ковпачком), а шланг від охолодника з бака автомата промивання кут­ником приєднують до резервуара для зберігання молока. Відкривають кран подачі води до водонагрівника, встанов­люють перемикач шафи керування у положення «Доїння», включають насос подачі холодної води, від'єднують доїль­ні стакани від мийних головок, перекривають затискачі на шлангах, що з'єднують молокопровід з лінією проми­вання.

Автоматизовану доїльну установку УДА-8А обслуговує один оператор. При доїнні він відкриває вхідні двері стан­ків однієї з двох секції і вхідні двері переддоїльного май­данчика з того ж боку, в які заходять чотири корови. Після кожної корови закриває вхідні двері відповідного станка, а після четвертої корови вхідні двері переддоїльного май­данчика. По черзі готує корів, що знаходяться у станках, до доїння (обмиває вим'я за допомогою розбризкувача і витирає його, здоює вручну перші цівки молока). Перево­дить ручку крана маніпулятора у крайнє ліве положення, підводить доїльні стакани під вим'я 45 швидко надіває їх на дійки, важіль маніпулятора злегка * натискає вниз. Пе­реключає ручку крана маніпулятора у крайнє праве поло­ження. Далі доїння, додоювання корови, знімання і виве­дення доїльного апарата з-під вимені корови виконується автоматично.

Потім оператор запускає корів у другу секцію і повто­рює перелічені операції. Видоєних корів випускає із стан­ка, відкриваючи вихідні двері. У звільнений станок впускає наступну корову. І так технологічний процес повторюється до завершення доїння групи корів.

 

Доїльні установки УДЕ- 8, УДА- 16 А"Ялинка"; призначені для до­їння корів у групових станках на фермах і комплексах з однорідним стадом, транспортування молока в молокоприймальне відділення, фільтрації, омолодження і подачі його в місткість для короткочасного зберігання. Базовий варіант установок такого типу — УДЕ-8А. Обслуговують цю уста­новку два оператори, пропускна здатність —90 корів за год. Автоматизований варіант «Ялинка-автомат» УДА-16А відрізняється від базової моделі наявністю маніпулятора доїння МД-Ф-1. Кормороз­давач може поставлятись за окремим замовленням.

Установки типу «Ялинка» складаються з двох групових станків розміщених вздовж боків траншеї, яка є робочим місцем оператора доїння. Станки мають впускні та випускні двері, а також ступінчасту (ялинко подібну) огорожу з металевими щитами для відокремлення годівниць та захисту оператора. Доїльна установка комплектується двома вакуумними агрегатами УВУ-60/45А і доїльними апаратами АДУ-1 по одному на кожне доїльне місце та іншими уніфікованими елементами (рис. 106).

Технологічний процес роботи установки такий. Включа­ють вакуумний агрегат, відкривають впускні двері однієї секції і впускають корів у станок. Після того, як чотири (вісім) ко­рів зайде у груповий станок, закривають вхідні двері і включають дозатори комбікормів (якщо вони є). Розбризкувачем обмивають вим'я першої корови і витирають руш­ником, виконуючи одночасно масаж протягом 30 с. Здою­ють перші цівки молока, підводять маніпулятор під вим'я і установлюють доїльні стакани. Аналогічні операції вико­нують із іншими коровами цього ж станка. Потім впус­кають корів у груповий станок з іншого боку траншеї і повторюють перелічені операції. Видоюване молоко транс­портується молокопроводом у молочне відділення, де філь­трується, охолоджується і надходить до молочного танка. Під час роботи оператор постійно контролює процес доїн­ня. Після того, як автоматично відключиться доїльний апа­рат і його знімуть із вимені останньої корови, відкривають вихідні двері станка і випускають видоєних корів. Потім впускають наступну групу корів і далі цикл повторюється.

Групове впускання і випускання корів знижує затрати праці, а розміщення корів під кутом до поздовжньої осі траншеї зменшує металомісткість станків і скорочує фронт робіт та довжину молокопроводу.

Маніпулятор МД-Ф -1 полегшує встановлення доїльних стаканів на дійки, забезпечує автоматичне додоювання корів і знімання стаканів з дійок, виводить підвісну частину апарата із зони розміщення вим'я корів у станку і підтри­мує її в неробочому положенні.

До складу маніпулятора входять (рис. 97):

- підвісна частина (доїльні стакани, з'єднані з трубчас­тим колектором 9);

- стріла із шарнірами 10 та 11 регулювання відповідно бо­кового та поздовжнього нахилу колектора, шарнірно змон­тована на, стояку 5 доїльного станка;

- пневмоциліндри механічного додоювання 8 та виведен­ня доїльної апаратури із станка 7;

- перемикач 4, за допомогою якого пневмоциліндри під­ключаються до вакуум-магістралі.

Головним же елементом маніпулятора є автомат керу­вання, в основі якого — датчик 2 потоку молока. Автомат керування складається з корпуса 5 (рис. 98), в якому зна­ходяться поплавок 6 з клапаном 9 та голкою 7. Корпус має один вхідний (зверху, в якому знаходиться клапан 9) і два вихідні 8 та 4 патрубки. Клапан 9 взаємодіє з плунжерним перемикачем 2, а голка регулює відкриття каліброваного отвору патрубка 8. Плунжерний перемикач 2 оснащений головкою 1 для зручного переміщення плунжера і фіксації його скобою 3 в стартовому (верхньому) положенні. Голов­ка має два патрубки: перший шлангом з'єднується з відтягуючою порожниною циліндра 8 (див. рис. 97), а другий через трійник — з відштовхуючою камерою циліндра, а також з циліндром 7.

 

Автомат керування патрубком 10 з'єднується з колекто­ром, а патрубками 8 і 4 — з молокопроводом. Крім того, за допомогою патрубка 12 та перемикача автомат керування підключають до вакуумної магістралі.

Після впускання корів у станки і переддоїльної обробки вим'я оператор встановлює перемикач у вертикальне поло­ження. При цьому-розрідження передається в праву части­ну циліндра і підвісна частина апарата піднімається. Опе­ратор однією рукою фіксує головку пневмодатчика у верх­ньому положенні за допомогою скоби, а другою відтягує доїльні стакани вниз, перекриває їх молочні трубки, підво­дить під вим'я і встановлює стакани на дійки. Потім пере­водить вимикач у нижнє положення і підключає циліндр до датчика потоку молока.

Молоко із стаканів через колектор надходить крізь вхід­ний патрубок у камеру датчика і звідти відсмоктується у молокопровід. При заповненні молоком камери датчика по­плавок піднімає головку плунжера, скоба звільняється і під дією власної ваги падає. З цього моменту режим доїння контролює автомат. Більша частина молока через вихідний патрубок у кришці надходить у молокопровід. У верхньому положенні поплавка голка максимально відкриває калібро­ваний отвір для відведення молока.

При зменшенні інтенсивності молоковіддачі до 0,3 кг/хв рівень молока в камері датчика знижується і воно продов­жує відсмоктуватися тільки крізь калібрований отвір. Коли поплавок з голкою опускаються, отвір канала штуцера суміщується з каналом штуцера, з'єднаним з силовим вакуум-проводом. При цьому вакуум поширюється в ліву частину пневмоциліндра машинного додоювання. Поршень та шток його переміщуються вправо і відтягують доїльні стакани вниз із зусиллям 52 Н. При зниженні швидкості молоковід­дачі до 0,17 кг/хв канал штуцера суміщується з отвором штуцера атмосферного тиску. Одночасно опускається кла­пан, закриває отвір у кришці корпуса, відключаючи колек­тор від вакуум-проводу. Крізь прорізь у колекторі в піддійкові камери доїльних стаканів надходить атмосферне повітря. Воно через штуцер потрапляє також у ліву половину циліндра додоювання і відтягує стакани, аз правої частини циліндра повітря відсмоктується. Внаслідок цього шток пневмоциліндра додоювання переміщується вліво і піднімає стакани над підлогою, а інший циліндр повертає стрі­лу і доїльним апаратом і виводить маніпулятор із станка.

На новіх доїльних установках тостаннім часом почали встановлювати маніпулятори доїння з електронним керуванням процесу. Функції датчика доїння в них виконують пневмоклапани.

Молокозбірник АДМ-24.000 — це скляний балон з двома горловинами і боковими отворами (рис. 99). Він призначе­ний для збирання молока з молокопроводів і відокремлен­ня його від повітря.

 

 

У верхній горловині встановлено розбризкувач і кришку. На кришці є трійник, до якого приєднано шланг для підве­дення мийного розчину. З вакуумною лінією з'єднується запобіжне камера, яка має поплавковий пристрій, що перекриває вакуум при переповненні молокозбірника молоком а мийною рідиною.

У нижній горловині молокозбірника встановлено гумо­вий хрест з поплавковим покажчиком. До патрубків хреста Приєднано шланг циркуляційної промивки запобіжної ка­мери. Бокові отвори молокозбірника з'єднуються з ланками молокопроводу.

Дозатор молока призначений Для автома­тичного обліку кількості молока, надоєного від групи корів, які обслуговуються одним оператором. Дозатор скла­дається з приймальної 8 (рис. 100) мірної 12 камер, клапанно-поплавкового пристрою, лічильного механізму 1, пат­рубків, і шлангів.

Молоко проходить через молокопровід 5, заповнює ка­меру 8 і крізь отвір потрапляє в мірну камеру 12. Попла­вок 10 спливає, переміщуючи вгору трубку 9 з отвором А за межі кришки 7. При цьому повітря крізь калібрований отвір А по трубці 9 надходить у мірну камеру. Внаслідок цього клапан 11 притискається до гнізда 14 і молоко під дією різниці тисків (атмосферний у верхній частині мірної камери 12 і робочий вакуум в молокозбірнику) через шланг 13 відсмоктується в колектор І6 і далі в молокозбірник. Після спорожнення мірної камери за рахунок більшого про­хідного перерізу шланга 13,. порівняно з діаметром отвору Л, розрідження в камерах 12 та 8 вирівнюються. Поплав­ковий пристрій під дією власної ваги і ваги молока, що зіб­ралось у молокоприймальній камері, опускається, сприяючи заповненню мірної камери молоком.

При кожному переміщенні трубки 9 отвір А опиняється у зоні атмосферного тиску або вакууму, за допомогою шлан­га 3 тиск змінюється також у гофрованій трубці 2, яка пе­ріодично, приводить у дію лічильний механізм 1. Таким чи­ном, лічильник вказує на кількість порцій, які пройшли через камеру 12 під час доїння відповідної групи корів. Після доїння для випорожнення мірної камери від залиш­ків молока піднімають трубку 9. Точність обліку молока ре­гулюють переміщенням шланга 13. Довжина нижньої час­тини шланга повинна бути 80(У мм. Переміщення шланга на 20 мм змінює покази лічильника на 1 %. Похибка вимірю­вання не повинна перевищувати 3 %.

При інтенсивному надходженні мийного розчину в доза­тор під час циркуляційного промивання розчин не встигає перекачуватись крізь шланг 13 і молокоприймальна каме­ра переповнюється розчином до кришки 7. Тоді частина роз­чину відводиться патрубком кришки в колектор і далі в мо­локозбірник. Цим досягається промивання всіх внутрішніх поверхонь дозатора. При дотриманні положень інструкції по промиванню молочних ліній тривалість безрозбірної експлуатації дозатора становить 14 днів.

 

 

Пристрій для зоотехнічного обліку молока УЗМ-1А ви­користовують при проведенні контрольних удоїв для інди­відуального обліку молока від кожної корови.

Пристрій складається з прозорого ковпачка 5 (рис. 101), розподільника 6, приймальної та вимірювальної камер, мен­зурки 12. Ковпачок 5 утворює приймальну камеру І, яка за­повнюється молоком крізь патрубок Р. Потім молоко потрапляє у вимірювальну камеру ІІ. Крізь отвір К у вимі­рювальну камеру II, а також по трубці В у камеру І надхо­дить повітря. Із верхньої частини камери І повітря разом з молоком відсмоктується патрубком И у молокопровід.

Розподільник 6 відокремлює камеру І від камери II і має трубки 5, Д, Т та отвір Ж. По трубці В відводиться повітря з камери II, а по трубці Д — молоко. На камері II закріплено наконечник з двома отворами Б та Л.

Трубка Т з клапаном 2 і вкладишем 3 призначені для відведення частин молока у мензурку 12. Якщо зняти ковпачок 4, то відкривається доступ до отвору Л для очищення пристрою. У камері ІІ розміщується поплавок, який складається з корпуса 18 та прокладок 16. При заповненні камери ІІ молоком він перекриває отвір Ж. Притискання ковпачка 5 до камери 15 здійснюється скобою 1.

Пристрій підключають послідовно між доїльним апаратом і молокопроводом. При цьому молочний шланг від доїльного апарата приєднується до патрубка Р, а від патрубка И – до молокопроводу. Молоко разом з повітря від доїльного апарата по патрубку Р проходить у камеру І, а потом крізь отвір Ж – у камеру ІІ. У міру заповнення камери ІІ поплавок спливає і перекриває отвір Ж та трубку В. Повітря, що надходить через отвір К, створює в камері ІІ підвищений тиск порівняно з камерою І, під дією якого поплавок щільно притискається до гнізда отвору Ж, а молоко з камери ІІ витискається трубкою Д. Верхня частина трубки Д звужується, тому крізь калібрований отвір Л і трубку Т приблизно 2% молока надходить у мензурку 12. Основна частина молока крізь верхній отвір Б і патрубок И відсмоктується у молокопровід. Як тільки молоко вийде з камери ІІ, трубкою Д починає відсмоктуватися повітря, що надходить через отвір К. Тиск у камері II зрівноважує­ться з тиском у камері І і поплавок під дією своєї маси опу­скається. При надходженні нових порцій молока процес по­вторюється, а після закінчення доїння поплавок притискає­ться повітрям, яке впускається через клапани 14, до гнізда.

Після видоювання корови мензурку знімають, потім по­вітря підіймає клапан 2 і перекриває отвір для виходу по­вітря. Повітря. що надходить крізь калібрований отвір Л, звільняє його від залишків молока.

 

4. Звіт

а) Призначення та відмінності доїльних установок УДТ-6 «Тандем», УДЕ-8 «Ялинка»,

б) Намалювати технологічні схеми доїльних установок, УДА-8А «Тандем».УДА - 16А «Ялинка»,

в) Скласти технічні характеристики доїльних установок.

г) Призначення лічильників мо­лока та маніпулятора доїння.

Контрольні запитання

1.Назвіть установки, що застосовуються для доїння корів у доїльному залі.

2.Назвіть основні елементи доїльних установок УДА-8А, УДА-16А та яке основне обладнання входить до складу доїльних установок.

3. Чим відрізняється доїльна установка УДА-8А від УДА-16А?

4. Поясніть порядок роботи (промивання) доїльних установок.

5. Як регулюють рівень вакууму?

6. Скільки доїльних апаратів обслуговує один оператор чи майстер машинного доїння на установках УДА-8А, УДА-16А?

7. Між якими елементами доїльної установки встановлюють вакуумну установку (маніпулятор, дозатор, лічильник молока, молокозбірник)?

8. За якою ознакою ведеться облік молока в УЗМ-1А. Який принцип дозування рідини використовується?

9. На якому принципі здійснюється облік молока в дозаторі АДМ-52.000?

 

 

ПРОВЕДЕННЯ ОБЧИСЛЕНЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ФОРМУЛ В В ТАБЛИЧНОМУ ПРОЦЕСОРІ MICROSOFT EXCEL

Мета роботи: Отримати навики обчислення виразів в Excel за допомогою формул

Обладнання: електронно-обчислювальні машини.







Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 1774. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Принципы и методы управления в таможенных органах Под принципами управления понимаются идеи, правила, основные положения и нормы поведения, которыми руководствуются общие, частные и организационно-технологические принципы...

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ САМОВОСПИТАНИЕ И САМООБРАЗОВАНИЕ ПЕДАГОГА Воспитывать сегодня подрастающее поколение на со­временном уровне требований общества нельзя без по­стоянного обновления и обогащения своего профессио­нального педагогического потенциала...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

МЕТОДИКА ИЗУЧЕНИЯ МОРФЕМНОГО СОСТАВА СЛОВА В НАЧАЛЬНЫХ КЛАССАХ В практике речевого общения широко известен следующий факт: как взрослые...

СИНТАКСИЧЕСКАЯ РАБОТА В СИСТЕМЕ РАЗВИТИЯ РЕЧИ УЧАЩИХСЯ В языке различаются уровни — уровень слова (лексический), уровень словосочетания и предложения (синтаксический) и уровень Словосочетание в этом смысле может рассматриваться как переходное звено от лексического уровня к синтаксическому...

Плейотропное действие генов. Примеры. Плейотропное действие генов - это зависимость нескольких признаков от одного гена, то есть множественное действие одного гена...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия