Студопедия — Визначення дій для об'єктів Powerpoint
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Визначення дій для об'єктів Powerpoint






1. Microsoft Office 2000. Русская версия. Самоучитель: — Москва, Эком, 2000 г.- 792 с.

2. Microsoft Power Point 2000. Краткие инструкции для новичков: А. А. Журин — Санкт-Петербург, Аквариум ЛТД, 2005 г.- 128 с.

3. PowerPoint 2002: Эллен Финкельштейн — Санкт-Петербург, АСТ, Астрель, 2005 г.- 410 с.

4. Windows Vista + Office 2007. Самоучитель новейшего программного обеспечения (+ DVD-ROM): Н. А. Минеева, В. В. Пономарев, П. В. Колосков — Москва, Наука и техника, 2008 г.- 592 с.

5. Создание презентаций на ПК: О. А. Буковецкая — Москва, НТ Пресс, 2005 г.- 144 с.


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА МІЖНАРОДНОГО МАРКЕТИНГУ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ

Реєстрац. №________________

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

до виконання лабораторних робіт по темі:

Створення комп’ютерних презентацій засобами MS PowerPoint”

Заняття №9-10

“Дія у MS PowerPoint”

 

 

З дисципліни

„Комп’ютерні інформаційні системи та технології”

для студентів ІІ курсу напряму підготовки 6.020303 «Філологія»

галузі знань 0203 «Гуманітарні науки»

Факультету міжнародних економічних відносин

 

 

 
Херсон 2013

Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт “Створення комп’ютерних презентацій засобами PowerPoint”для студентів напряму підготовки 6.020303 «Філологія» галузі знань 0203 «Гуманітарні науки» факультету міжнародних економічних відносин. Заняття №9-10 – “Дія у MS PowerPoint”/О.Є.Огнєва. – Херсон, ХНТУ, 2013

 

 

Рецензент:

Дурман М.О., к.т.н.,

доцент кафедри Інформатики та КТ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО на засіданні кафедри міжнародного маркетингу та менеджменту протокол № 03 від 08.11.2012

 

 

Зав.кафедрою_____________І.Ю.Вольвач

 

 

Відповідальний за випуск - Огнєва О.Є.


ЛАБОРАТОРНА РОБОТА 9

ДІЯ У MS POWERPOINT

Найчастіше дії застосовуються для створення інструментів переходу від одних слайдів до інших або для запуску яких-небудь застосувань. Дії можна створювати практично для всіх об'єктів Powerpoint. Якщо клацнути під час презентації лівою кнопкою миші на такому об'єкті, то програма автоматично виконає задані для неї вказівки.

Наприклад, передбачимо, що хід презентації має на увазі проведення дискусії, в процесі якої доведеться в довільному порядку переходити від однієї теми до іншої. Така презентація, у відмінності від звичайної з послідовними переходами від одного слайду до іншого, має нелінійний характер. Як правило, в подібних презентаціях на одному з перших слайдів перераховуються всі ключові теми, пропоновані для обговорення (рис. 1).

Рис. 1

 

Для кожного пункту маркірованого списку можна визначити дію і такий слайд стане чимось на зразок «меню» або «домашньої сторінки». Клацання на необхідному пункті приводить до переходу на слайд, з якого починається обговорення даної теми. Потім для певного об'єкту на останньому слайді, що відноситься до даної теми, можна визначити дію, яка поверне до слайду «меню».

Ще один корисний спосіб використання дій Powerpoint полягає в створенні переходів на приховані слайди.

 

Визначення дій для об'єктів Powerpoint

Щоб визначити дію для об'єкту спочатку необхідно виділити цей об'єкт. Таким об'єктом може бути текстове поле, графічне зображення, малюнок, діаграма і тому подібне. Далі необхідно виконати наступні дії:

1. Вибрати в меню Показ слайдов команду Настройка действия. Програма PowerPoint відобразить на екрані діалогове вікно Настройка действия (рис. 2).

2. Вибрати дію й клацнути на кнопці ОК.

Рис. 2

 

За замовчанням в діалоговому вікні Настройка действия обрана вкладка По щелчку мыши. На вкладці По наведении указателя мыши представлені ті ж опції, проте дії, задані за допомогою цих вкладок, запускаються різними способами.

· Дія, задана за допомогою вкладки По щелчку мыши, виконується після клацання лівою кнопкою миші на об'єкті, для якого воно визначене.

· Для запуску дії, заданої за допомогою вкладки По наведении указатели мыши, досить просто навести покажчик миші на відповідний об'єкт.

На кожній з вкладок доступні наступні перемикачі:

· Нет. Вибір цієї опції відключає дія, раніше визначена для виділеного об'єкту.

· Перейти по гиперссылке. Використовується для визначення гіперпосилання, що дозволяє переходити безпосередньо до перерахованих нижче об'єктів:

· Следующий слайд.

· Предыдущий слайд.

· Первый слайд

· Последний слайд.

· Последний показанный слайд.

· Завершить показ.

· Произвольный показ. Цей варіант відкриває додатковий ряд слайдів, якщо такий був створений для поточної презентації.

· Слайд. Даний варіант дозволяє вказати необхідний слайд поточної презентації, до якого необхідно виконати перехід.

· Адрес URL. Тут необхідно вказати адреси web-сторінки, яку слід відкрити за допомогою встановленого за умовчанням web-оглядача.

· Другая презентация PowerPoint. Задається перехід до іншої презентації Powerpoint.

· Другой файл. Даний варіант дозволяє вказати інший файл, наприклад текстовий документ, який відкривається за допомогою додатка, призначеного для його відтворення.

· Запуск программы. У даному варіанті, клацнувши на кнопці Обзор, вибирається необхідне застосування. Після клацання на об'єкті, для якого буде визначено таку дію, Powerpoint дасть вказівку системі запустити вибраний додаток.

· Запуск макроса. Якщо для поточної презентації були створені якісь макроси, то можна вибрати один з них в списку, що розкрився.

· Действие. Якщоі дія визначається для вставленого об'єкту (такого, наприклад, як звуковий файл або який-небудь документ), ця опція дозволить вказати, яка дія по відношенню до нього необхідно зробити (наприклад, відтворити, редагувати або відкрити).

Щоб організувати перехід до слайду, необхідно виконати наступні дії:

1. Виділити об'єкт, якому треба визначити дію.

2. Вибрати в меню Показ слайдов команду Настройка действия, щоб відображувати на екрані діалогове вікно Настройка действия.

3. Вибрати вкладку По щелчку мыши або По наведении указателя мыши.

4. Вибрати перемикач Перейти по гиперссылке.

5. В списку даної опції, що розкрилося, вывибрати варіант Слайд (рис. 3).

Рис. 3

 

PowerPoint відобразить на екрані діалогове вікно Гиперссылка на слайд (рис. 4).

Рис. 4

 

6. Вибрати слайд, перехід до якого виконуватиме створювану дію. Номери прихованих слайдів вказуються в дужках.

7. Клацнути на кнопці ОК, щоб закрити вікно Гиперссылка на слайд, й потім ще раз клацнути на кнопці ОК – в результаті буде закрито вікно Настройка действия.

Далі, щоб в режимі Показ слайдов перейти на заданий слайд необхідно навести покажчик миші на той об'єкт, для якого було визначено дію (значок покажчика набуде форми руки) і клацнути лівою кнопкою миші. В результаті буде виконаний автоматичний перехід до вказаного слайду. Якщо дія задана По наведении указателя мыши, то відразу після наведення покажчика миші (без клацання) автоматично виконатися задана дія.

 







Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 300. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Характерные черты официально-делового стиля Наиболее характерными чертами официально-делового стиля являются: • лаконичность...

Этапы и алгоритм решения педагогической задачи Технология решения педагогической задачи, так же как и любая другая педагогическая технология должна соответствовать критериям концептуальности, системности, эффективности и воспроизводимости...

Понятие и структура педагогической техники Педагогическая техника представляет собой важнейший инструмент педагогической технологии, поскольку обеспечивает учителю и воспитателю возможность добиться гармонии между содержанием профессиональной деятельности и ее внешним проявлением...

Метод архитекторов Этот метод является наиболее часто используемым и может применяться в трех модификациях: способ с двумя точками схода, способ с одной точкой схода, способ вертикальной плоскости и опущенного плана...

Примеры задач для самостоятельного решения. 1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P   1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P...

Дизартрии у детей Выделение клинических форм дизартрии у детей является в большой степени условным, так как у них крайне редко бывают локальные поражения мозга, с которыми связаны четко определенные синдромы двигательных нарушений...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия