Студопедия — Салат из макарон
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Салат из макарон

Вступ

Центральним поняттям, що виражає сутність ринкових відносин є поняття конкуренції. Конкуренція являється однією з найважливіших ланок ринкової економіки. Адже вона має стимули для подальшого розвитку, а саме — перевершити інших. У багатьох країнах одним з найважливіших напрямів є створення конкурентного середовища, і як наслідок, подолання монополізму.

Конкуренція являє собою економічну боротьбу, суперництво між відособленими виробниками продукції, робіт, послуг задля задоволення своїх інтересів, пов’язаних з продажем певної продукції, виконанням робіт, наданням послуг споживачам.

На сучасному етапі світового розвитку конкуренція як рушійна сила змушує виробників товарів постійно шукати нові шляхи підвищення їхньої якості, зниження ціни, підвищення якості сервісу. У зв’язку з дефіцитністю ресурсів постає нова проблема — економія ресурсів за рахунок спрощення їхньої конструкції й підвищення якості. В умовах конкуренції перемагає той, хто створює високоякісну продукцію за найменших витрат виробництва завдяки використанню науково-технічних досягнень.

Основне завдання конкуренції – завоювати ринок, перемогти своїх конкурентів в боротьбі за споживача, забезпечити одержання сталого прибутку.

Конкуренція являє собою відносини між товаровиробниками з приводу одержання максимального прибутку. Такий вид економічних відносин існує за певних умов, коли є:

· діяльність на ринку незалежних постачальників достатньої кількості товарів;

· присутність на ринку достатньої кількості незалежних покупців;

· відсутність угод між постачальниками та споживачами, які можуть обмежити конкуренцію;

· вільний доступ до капітанів, сировини та інших виробничих ресурсів на ринку.

Для успішного конкурування як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку, необхідно мати детальну і достовірну інформацію про наявне конкурентне середовище, яке виявляється через сукупність окремих складових і перш за все—конкурентоспроможність. Як економічну категорію конкурентоспроможність варто розглядати на рівні конкурентоспроможності продукції, тобто самого товару чи послуги, конкурентоспроможності підприємства, галузі та конкурентоспроможності економіки держави. Між усіма цими рівнями є досить тісний як внутрішній, так і зовнішній зв'язок.

Конкурентоспроможність підприємства становить самостійну системну категорію, яка відображає ступінь реалізації мети підприємства в його взаємодії з навколишнім середовищем. Актуальність такого дослідження й управління цією категорією зростає в міру формування ринкових відносин і реформування конкурентного середовища. Цей підхід особливо актуальний і становить практичний інтерес і нині.

Переддипломна практика є невід'ємною складовою частиною процесу підготовки економістів для сучасних підприємств і організацій різних форм власності та галузей господарства.

Метою проходження практики є формування професійних умінь і навичок щодо прийняття рішень під час професійної діяльності в реальних ринкових умовах; поглиблення та закріплення теоретичних знань; опанування сучасних прийомів, методів та знарядь праці в галузі майбутньої професії.

Актуальність обраної бази практики зумовлена тим, що в умовах розвитку ринкових відносин, зростання конкуренції великого значення набувають питання забезпечення діяльності господарюючих суб’єктів від наявних і потенційних загроз та створення системи захисту.

Багато в чому вирішенню цієї проблеми сприяє формування в Україні досконалого, фінансово – стійкого страхового ринку. Крім того, страхові компанії, які функціонують на страховому ринку, мають відігравати суттєву роль в акумулюванні вільних коштів, проведенні активної інвестиційної політики.

Сьогоденні ринкові трансформації та вплив світової фінансово-економічної кризи на економіку України сприяли підвищенню практичної значимості страхового захисту.

Для досягнення були поставлені і вирішені такі завдання:

- дати загальну характеристику НАСК «Оранта», його структури та організації діяльності;

- охарактеризувати взаємозв’язки НАСК «Оранта» із зовнішнім середовищем; проаналізувати діяльність основних конкурентів обраної страхової компанії;

- з’ясувати стан страхового ринку України;

- провести аналіз результатів діяльності страхової компанії;

- здійснити аналіз страхових послуг обраної компанії;

- визначити сильні та слабкіх сторони страхової компанії;

- оцінити конкурентоспроможність страхової компанії;

- надати пропозиції щодо розвитку даної страхової компанії.

Для розв'язання перерахованих задач у роботі застосовано загальні наукові методи пізнання, теорії ринкової економіки, принципи системного аналізу. Крім того використано такі методи дослідження, як: системного підходу, логічного аналізу, моделювання, порівняльного аналізу, групування, оптимізації, синтезу.

 

Висновок

 

Важливим атрибутом ринкової економіки є конкуренція. В сучасному діловому світі для здійснення успішної господарської діяльності підприємствам необхідно не тільки вигідно відрізнятись від конкурентів маючи певні ринкові переваги, а й вміти ефективно їх використати. Для цього акцентується увага на основних аспектах, що стосуються конкурентоспроможності підприємства: конкурентні переваги, сама конкурентоспроможність та стратегії її забезпечення.

Конкурентні переваги – це конкурентні прояви переваги над конкурентами в економічній, технічній, організаційній сферах діяльності, які можна виміряти економічними показниками (прибутком, рентабельністю, часткою ринку, обсягами продажу). Конкурентні переваги можуть бути оцінені лише шляхом порівняння характеристик, що впливають на економічну ефективність продаж.

Конкурентоспроможність, як соціально-економічна категорія — це спроможність, вміння досягати законним шляхом найвищих економічних та соціальних переваг. Аналіз визначення поняття «конкурентоспроможність» різними вченими-економістами дає підстави зробити висновок, що конкурентоспроможність – це здатність економічних об’єктів ефективно використовувати свої конкурентні переваги для задоволення потреб споживачів краще за конкурентів.

Поняття конкурентоспроможності інтерпретується і аналізується в залежності від економічного об`єкту, що розглядається. У багатогранній практичній діяльності по досягненню конкурентоспроможності акценти розставляються наступним чином:

1) конкурентоспроможність персоналу;

2) конкурентоспроможність підприємства;

3) конкурентоспроможність продукції (одержана як похідна перших двох).

Основна увага при розгляді конкурентоспроможності підприємства приділяється тому, наскільки ефективно підприємство розпоряджається наявними ресурсами для досягнення своїх цілей, виражених через кількісні та якісні показники. Проблема, яка стоїть перед керівництвом підприємства, зводиться до правильного вибору стратегії діяльності підприємства, щоб ефективно використовувати потенціальні можливості підприємства, а також пошуку шляхів підвищення конкурентоспроможності підприємства.

Для того, щоб не помилитися у виборі стратегії подальшої діяльності підприємства, керівництво має бути обізнане із ситуацією, яка склалася на ринку та внутрішнім станом підприємства. Результатами дослідження внутрішнього стану має бути визначення рівня всіх показників підприємства, в тому числі й показників рівня конкурентоспроможності, що слугує індикатором успішної діяльності на ринку.

Конкурентоспроможність підприємства визначають за допомогою таких методів: метод, заснований на теорії ефективної конкуренції; підходи до оцінки конкурентоспроможності підприємства, які пов’язують її рівень з показниками якості продукції, що випускається; методи, засновані на теорії конкурентної переваги; метод бенчмаркінгу.

Однак визначення рівня конкурентоспроможності не є кінцевим етапом робіт із досягнення високого рівня ефективності діяльності, а є тільки першочерговою основою для визначення ефективної стратегії підвищення конкурентоспроможності підприємства.

Пошук стратегії підвищення конкурентоспроможності підприємства – це сукупність заходів по систематичному аналізу виробів, пошуку нових якісних характеристик, нових каналів збуту і поліпшення післяпродажного сервісу. На підприємстві має бути розроблена відповідна стратегія підвищення конкурентоспроможності, передбачені усі необхідні заходи щодо всього виробничо-господарського комплексу, що відповідають сучасному стану підприємства. Варіанти стратегій можуть відрізнятися цілями, часовими параметрами та іншими характеристиками залежно від конкретних і перспективних завдань, але в кожному випадку їх головна мета – забезпечення переваг над товарами конкурентів.

Об'єктивний процес формування ринкового середовища висуває на перший план проблему забезпечення ефективного функціонування суб'єктів господарювання і їх швидкої адаптації до нових умов. Актуальність проблеми забезпечення конкурентоспроможності підприємств зростає в результаті інтеграції України в міжнародні організації і подальшого розвитку ринкової економіки. В умовах націленості України на інтеграцію в світову економічну систему альтернативи підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних підприємств не існує. Рішення даної проблеми є можливим не тільки на підставі світового досвіду, але і при усвідомленні українськими підприємствами маркетингу як філософії бізнесу. Все вищесказане визначає необхідність дослідження конкурентоспроможності суб'єктів господарювання, методів її аналізу, формування і розвитку.

Що стосується НАСК «Оранта», то визначені на 2014 рік напрями розвитку сприятимуть не лише покращенню фінансово-економічних показників та веденню ефективної господарської діяльності, а й дадуть змогу реалізувати низку соціальних проектів, що позитивно вплине на імідж компанії і ще раз підтвердить її лідерські позиції на ринку страхових послуг та активну участь у реалізації соціальної політики держави.

 

Салат из макарон

Необходимые продукты: 1. Макароны из твердых сортов пшеницы 2. Оливковое масло 3. Базилик 4. Чеснок 5. Кедровые орехи 6. Пармезан 7. Помидоры «Черри» 8. Лук шалот 9. Сыр «Моцарелла»

Способ приготовления:

Экзотичные салаты из макаронных изделий порадуют изумительным вкусом только в том случае, если при выборе продуктов вы будете очень внимательны к качеству и происхождению макарон. Для салатов используйте только хорошие макароны – из твердой пшеницы, гладкие, желтого или кремового цвета, стекловидные на изломе.

Для варки макарон большую кастрюлю наполните водой на ¾ - чтобы не переливалась пена. На каждые 100 гр макарон нужно не менее 1 литра воды и около 10 гр соли. Солите закипевшую воду; если солить сначала, вода нагревается медленнее.

Опускайте макароны в кипящую воду. Перемешайте, дайте закипеть на большом огне без крышки, а затем уменьшите огонь. Не закрывайте крышкой кастрюлю до окончания варки. Время варки обычно указано на упаковке. Не переваривайте макароны. Хорошие макароны промывать не требуется. Чтобы макароны не слиплись, можно сразу, после того как они процежены, перемешать их с частью масла, необходимого для приготовления салата.

Ингредиенты салата перемешивайте с охлажденными макаронами. Некоторые салаты необходимо оставить на 1-2 часа, чтобы макароны хорошо пропитались заправкой.

Готовим соус «Песто». Складываем базилик, чеснок, орехи и оливковое масло в кухонный комбайн и измельчаем до образования однородной массы. Затем добавляем пармезан и еще раз измельчаем. Соус должен быть достаточно грубым, непюреобразным. В макароны нарезаем помидоры «Черри» пополам, лук тонкими полукольцами, сыр «Моцарелла» (если у вас большие кусочки) нарезаем крупными кубиками. Заправляем салат 1 столовой ложкой соуса «Песто».




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
г. Алматы, 23-24 февраля 2012 г. | Палитра Татарстана» 3 дня / 2 ночи. Необходимые продукты: 1

Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 340. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

ОЧАГОВЫЕ ТЕНИ В ЛЕГКОМ Очаговыми легочными инфильтратами проявляют себя различные по этиологии заболевания, в основе которых лежит бронхо-нодулярный процесс, который при рентгенологическом исследовании дает очагового характера тень, размерами не более 1 см в диаметре...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия