Студопедия — Класифікація фінансування бюджету за типом кредитора
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Класифікація фінансування бюджету за типом кредитора






Код Найменування
  Внутрішнє фінансування
201000 Фінансування за рахунок коштів державних фондів
202000 Фінансування за рахунок позик банківських установ
202100 Фінансування за рахунок позик Національного банку України
202200 Фінансування за рахунок інших банків
203000 Інше внутрішнє фінансування
203100 Позики інших фінансових установ
203200 Позики нефінансових державних підприємств
203300 Позики нефінансового приватного сектора
203400 Фінансування за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку
203500 Інше внутрішнє фінансування
204000 Надходження від приватизації державного майна
205000 Фінансування за рахунок залишків коштів на рахунках бюджетних установ
  Курсова різниця
  Передача коштів із спеціального до загального фонду бюджету
  Передача коштів із загального до спеціального фонду бюджету
206000 Зміни обсягів депозитів і цінних паперів, що використовуються для управління ліквідністю
207000 Коригування
  Фінансування за рахунок зміни залишків коштів бюджетів
  Зовнішнє фінансування
301000 Позики, надані міжнародними організаціями економічного розвитку
302000 Позики, надані органами управління іноземних держав
303000 Позики, надані іноземними комерційними банками
304000 Позики, надані постачальниками
305000 Позики, не віднесені до інших категорій
306000 Зміни обсягів депозитів і цінних паперів, що використовуються для управління ліквідністю
307000 Коригування

 

  Відповідно до Бюджетного кодексу України, Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого Указом Президента України від 08.04.2011 № 446/2011, наказів Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» та від 26.12.2011 № 1738 «Про внесення змін до бюджетної класифікації»
 
НАКАЗУЮ:
 
1. Внести зміни до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 № 333, виклавши її у новій редакції, що додається.
2.Департаменту державного бюджету Міністерства фінансів України (Лозицький В. П.) та Управлінню методології з обслуговування бюджетів, бухгалтерського обліку та звітності Державної казначейської служби України (Сушко Н.І.) забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
 
3. Управлінню комунікацій (Прес-служба) (Косарчук В. П.) у десятиденний строк з дня державної реєстрації цього наказу в Міністерстві юстиції України забезпечити його оприлюднення на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів України в мережі Інтернет.
4. Уповноважити Державну казначейську службу України (Харченко С.І.) надавати роз'яснення з питань застосування економічної класифікації видатків бюджету та класифікації кредитування бюджету.
5. Цей наказ набирає чинності з 01.01.2013.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра фінансів України Мярковського А.І. та Голову Державної казначейської служби УкраїниХарченка С.І.
 
 
Міністр Ю. КОЛОБОВ
 
_______________________
 
 
Затверджено наказом
Міністерства фінансів України
від __________ 2012 № ______
 
 
Інструкція щодо застосування економічної
класифікації видатків бюджету
 
1. Загальні положення
Економічна класифікація видатків бюджету призначена для чіткого розмежування видатків бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів за економічними характеристиками операцій, які здійснюються відповідно до функцій держави та місцевого самоврядування.
Економічна класифікація видатків бюджету забезпечує єдиний підхід до всіх учасників бюджетного процесу з точки зору виконання бюджету.
За економічною класифікацією видатків бюджету видатки бюджету поділяються на поточні та капітальні.
Поточні видатки спрямовуються на виконання бюджетних програм та забезпечують поточне функціонування бюджетних установ, проведення досліджень, розробок, заходів та надання поточних трансфертів населенню і підприємствам (установам, організаціям).
 
 
Капітальні видатки – кошти, спрямовані на придбання основного капіталу (обладнання і предметів довгострокового користування), необоротних активів (у тому числі землі, нематеріальних активів тощо), на будівництво (придбання), ремонт, реконструкцію та реставрацію (у тому числі житла (приміщень), інших об’єктів), на створення державних запасів і резервів; на придбання капітальних активів; невідплатні платежі, компенсацію втрат, пов'язаних з пошкодженням основного капіталу.
Капітальні видатки регулюються діючими стандартами та інструкціями з бухгалтерського обліку.
Видатки одержувачів бюджетних коштів здійснюються за такими кодами економічної класифікації видатків бюджету:
Поточні видатки:
2281 "Дослідження і розробки, окремі заходи розвитку по реалізації державних (регіональних) програм";
2282 "Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку";
2610 "Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)".
Капітальні видатки:
3210 "Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям)".
Видатки на проведення тендерів із закупівлі товарів, робіт та послуг (а саме: видатки на розробку і розсилання тендерної документації, запрошення до участі в процедурах закупівель та підготовці засідань тендерного комітету із закупівлі товарів, робіт і послуг тощо) здійснюються за відповідними кодами економічної класифікації видатків бюджету залежно від економічної суті платежу.
Сплата донарахованих платежів (крім штрафів і пені), визначених контрольними органами відповідно до законодавства, та відсотків річних від простроченої суми договору проводиться за тим кодом, за яким має бути проведений основний платіж.
 
У цій Інструкції терміни та поняття вживаються у такому значенні:
капітальні трансферти - це невідплатні односторонні платежі органів управління, які не ведуть до виникнення або погашення фінансових вимог. Вони передбачені на придбання капітальних активів, компенсацію втрат, пов'язаних з пошкодженням основного капіталу, або збільшення капіталу одержувачів бюджетних коштів. До цієї категорії включаються також трансфертні платежі підприємствам для покриття збитків, акумульованих ними протягом ряду років або такі, які виникли в результаті надзвичайних обставин. Капітальними трансфертами вважаються невідплатні, безповоротні платежі, які мають одноразовий і нерегулярний характер як для надавача (донора), так і для їхотримувача (бенефіціара). Кошти, що виділяються з бюджету як капітальні трансферти, мають цільове призначення;
субсидії - усі невідплатні поточні виплати підприємствам, які не передбачають компенсації у вигляді спеціально обумовлених виплат або товарів і послуг в обмін на проведені платежі, а також видатки, пов'язані з відшкодуванням збитків державних підприємств;
трансферти населенню - це поточні платежі фізичним особам або надання їм матеріальної допомоги у натуральному вигляді, які передбачені для збільшення їх доходу. Трансферти населенню можуть надаватись як у готівковій формі, так і шляхом оплати рахунків. Подібні платежі можуть бути окремою добавкою до бюджету певної сім'ї чи особи або компенсуванням певних видів витрат, наприклад, на харчування, комунальні послуги, оплату за проїзд тощо;
трансфертні платежі - це невідплатні і безповоротні платежі, які не є придбанням товарів чи послуг, наданням кредиту або виплатою непогашеного боргу.
 
2. Код 2000 „Поточні видатки”
2.1. Код 2100 „Оплата праці і нарахування на заробітну плату”
2.1.1. Код 2110 „Оплата праці”
 
За цією категорією передбачаються видатки на оплату праці органів державної влади, органів місцевого самоврядування, інших бюджетних установ, а також грошове утримання військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу згідно з установленими посадовими окладами, ставками або розцінками, матеріальну допомогу, у тому числі видатки на премії та інші види заохочень чи винагород. на підставі договорів (контрактів) у відповідності до законодавства у грошовій формі та у натуральному вираженні, у тому числі:
 
2.1.1.1. Код 2111 „Заробітна плата”
1) заробітна плата за встановленими посадовими окладами (тарифними ставками) або розцінками всіх штатних працівників, у тому числі за трудовими договорами; надбавка за вислугу років; доплата за ранг, надбавки та доплати обов'язкового характеру (оплата роботи в нічний час, за науковий ступінь, за знання та використання в роботі іноземної мови тощо);
2) премії та інші види заохочень чи винагород відповідно до законодавства;
3) матеріальна допомога, допомога на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та в інших випадках за рішенням адміністрації установи (організації) відповідно до законодавства;
4) винагороди та інші виплати, нараховані працівникам, які не перебувають у штаті установи (організації), відповідно до умов цивільно-правового договору (за винятком суб'єктів господарювання);
5) одноразова грошова допомога у зв'язку з виходом на пенсію або, якщо це передбачено законодавством, у відставку.
 
2.1.1.2. Код 2112 „Грошове забезпечення військовослужбовців”
1) грошове утримання (забезпечення) військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу, у тому числі основні та додаткові види виплат;
 
2) заохочення, передбачені законодавством;
3) відшкодування податку на доходифізичних осіб, що утримується з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу у зв'язку з виконанням обов'язків несення служби, згідно із законодавством;
4) одноразова грошова допомога при звільненні зі служби військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу.
 
2.1.2. Код 2120 „Нарахування на оплату праці”
За цим кодом здійснюється нарахування органами державної влади, органами місцевого самоврядування, іншими бюджетними установами на фонд оплати праці, а саме: сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нарахованого відповідно до законодавства.
 
2.2. Код 2200 „Використання товарів і послуг”
За цією категорією здійснюється оплата поточних видатків, оплата послуг, придбання матеріалів і предметів, які не беруться на облік як основні засоби.
2.2.1. Код 2210 „Предмети, матеріали, обладнання та інвентар”
1) придбання канцелярського, креслярського, письмового приладдя, пакувального матеріалу, паперу, картону, вітальних листівок, конвертів, марок для відправки службової кореспонденціїтощо;
2) придбання та виготовлення бланків дипломів, свідоцтв, посвідчень, грамот, класних журналів, бухгалтерських, статистичних та інших бланків; рекламних буклетів, візитних карток, запрошень, мап, схем, макетів, плакатів, медалей, нагрудних знаків, печаток і штампів, стендів тощо;
3) придбання або передплата періодичних, довідкових, інформаційних видань, придбання та виготовлення підручників та книг. Видатки на поповнення бібліотечних фондів за цим кодом не здійснюються;
4) придбання аптечок та їх поповнення (у тому числі дорожніх), якщо установа (організація) не має медичного кабінету чи пункту, а також видатки на придбання лікарських засобів, виробів медичного призначення, які використовуються медичними навчальними закладами у навчальному процесі;
5) придбання матеріалів, будівельних матеріалів, обладнання, інвентарю та інструментів для господарської діяльності, а також для благоустрою території;
6) придбання малоцінних предметів (фізкультурного та спортивного інвентарю, велосипедів, калькуляторів, іграшок для дитячих установ тощо);
7) придбання та виготовлення меблів (столів, стільців, шаф, тумбочок тощо), жалюзі,ролетів, металевих ґрат, віконних та дверних блоків тощо;
8) придбання комплектувальних виробів і деталей для ремонту всіх видів виробничого та невиробничого обладнання; витратних та інших матеріалів до комп'ютерної техніки та оргтехніки (кабельних коробів-кабелеводів, монтажних та комутаційних панелей, розеток, конекторів-з'єднувачів, накопичувачів інформації, картриджів, тонерів тощо); пасивного мережевого обладнання (патч-панелей,конекторів, роз’єднувачів, шаф тощо);
9) придбання води, мінеральної води за відсутності їдальні в установі (крім мінеральної води для лікувальних цілей); цигарок (якщо таке придбання передбачено відповідними нормативно-правовими актами);
10) придбання реактивів, хімікатів, біопрепаратів, насіння, придбання добрив (у тому числі для науково-дослідних робіт, наукових цілей та навчального процесу);
11) придбання квіткової продукції, квітів для оформлення клумб, декоративних насаджень, однолітніх озеленювальних насаджень, рослин (крім багаторічних насаджень), саджанців для багаторічних насаджень віком до 1 року, які не передбачають придбання необоротних активів, ґрунту для клумб тощо;
12) придбання тварин для вирощування та відгодівлі, для станцій переливання крові, науково-дослідних установ тощо; придбання корму для тварин, видатки пов’язані з утриманням тварин;
 
13) придбання сувенірів, подарунків (у тому числі новорічних);
14) придбання та виготовлення білизни (у тому числі постільної білизни), рушників; придбання незалежно від вартості:спецодягу, усіх видів обмундирування, спортивної форми (у тому числі спортивного взуття), захисного одягу, захисного та спеціального взуття тощо, одягу та м'якого інвентарю дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування; виплата компенсацій за одяг, взуття, обмундирування тощо відповідно до
законодавства; придбання тканин, фурнітури для оздоблення форменого одягу (ґудзиків, пряжок, кокард, нарукавних знаків тощо); придбання чохлів на спортінвентар, штор та занавісок, килимів та килимових доріжок, матраців;
15) придбання пально-мастильних матеріалів, талонів, "смарт-карт" (у тому числі для транспортних засобів спеціального призначення);
16) придбання запчастин до транспортних засобів, придбання чохлів для автомобілів, державних номерних знаків, вогнегасників, автомагнітол для всіх видів транспортних засобів та інших комплектуючих; придбання охоронної сигналізації, засобів голосового та світлового оповіщення для транспортних засобів;
17) придбання посуду, термосів, фляг, шоломів, засобів індивідуального захисту, наручників тощо;
18) придбання боєприпасів та озброєння для установ і організацій, які відповідно до законодавства мають право на їх придбання, але не відносяться до військових формувань.
 
2.2.2. Код 2220 „ Медикаменти та перев'язувальні матеріали ”
1) придбання лікарських засобів (лікарських препаратів, ліків, медикаментів; діючих речовин (субстанцій); гомеопатичних засобів; засобів, які використовуються для виявлення збудників хвороб, а також боротьби із збудниками хвороб або паразитами; лікарських косметичних засобів та лікарських домішок до харчових продуктів); крові та її компонентів; дезінфекційних засобів; мінеральної води для лікувальних цілей;
2) придбання виробів медичного призначення (інструментів, пристроїв, приладдя, матеріалів та інших виробів, зокрема, термометрів, діагностичних тестів, перев'язувальних матеріалів, ланцетів, пінцетів, голок, шприців тощо, які не беруться на облік як основні засоби);
3) придбання та виготовлення незалежно від вартості допоміжних засобів слуху, зору, руху, засобів протезування для кардіології, ендопротезів, інших протезів тощо;
4) видатки на лікування та оплата послуг за лікування у відповідних медичних закладах осіб, які відповідно до нормативно-правових актів мають таке право (військовослужбовці, особи рядового та начальницького складу системи відповідних структур, працівники органів внутрішніх справ, прокуратури, судді тощо); оплата давання донорами крові та/або її компонентів;
5) придбання ветеринарних препаратів.
 
2.2.3. Код 2230 „ Продукти харчування”
1) придбання продуктів харчування та/або оплата послуг з харчування для лікувально-профілактичних закладів, будинків-інтернатів, загальноосвітніх навчальних закладів, дитячих будинків, дитячих дошкільних установ, профтехучилищ, вищих закладів освіти та інших установ (організацій) згідно з законодавством;
2) придбання продуктів харчування та/або оплата послуг з харчування для контингентів військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу устаціонарних та польових умовах;
3) придбання продуктів харчування та/або оплата послуг з харчування для безкоштовного дитячого харчування дітей до двох років з малозабезпечених сімей;
4) придбання продуктів харчування та/або оплата послуг з харчування для спецхарчування осіб, які працюють у шкідливих умовах: продовольчі пайки тощо;
 
 
5) компенсаційні виплати за всі види харчування, передбачені законодавством (у тому числі оплата наборів харчування донорам).
 
2.2.4. Код 2240 „Оплата послуг (крім комунальних)”
1) оплата послуг сторонніх фахівців (юридичних осіб та суб’єктів господарювання);
з бухгалтерського аудиту, юридичних, інформаційно-обчислювальних, консультативних та консалтингових послуг;
з обробки інформації;
з ветеринарно-санітарного обслуговування тварин, у тому числі штатних, та дресирування собак;
з охорони (у тому числі позавідомчої охорони), монтажу й установки охоронної та пожежної сигналізації;
зі створення та розміщення рекламної та інформаційної продукції;
за палітурні роботи;
інформаційних послуг, що надаються інформагентствами засобами електронного зв'язку (новини "он-лайн", анонс тощо);
послуг, що надаються у разі придбання житла (послуги нотаріуса, плата за витяг з єдиного реєстру обмежень рухомого майна про податкові застави, послуги з реєстрації в державному реєстрі правочинів, реєстрації договору купівлі-продажу у бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна, брокерські тощо);
оплата послуг, що надаються у сфері управління державним боргом (рейтингові, інформаційні, дорадчі, агентські, юридичні, аудиторські, перекладацькі), послуги, пов'язані з розміщенням облігацій внутрішньої державної позики та облігацій зовнішньої державної позики тощо;
оплата послуг з побутового обслуговування (у тому числі у пральнях, хімчистках);
2) оплата послуг лікувальних, медичних закладів (проведення медичного огляду), передбачених законодавством (крім санаторно-курортного лікування), оплата послуг лікарів, які мають ліцензію Міністерства охорони здоров'я України (сімейних лікарів);
3) оплата послуг з харчування на період проведення заходу;
4) оплата послуг із страхування відповідно до законодавства;
5) оплата транспортних послуг, крім видатків знайму транспорту для будівельних робіт і капітального ремонту будівель, які належать до капітального будівництва та капітального ремонту; проведення експертної оцінки транспортних засобів, реєстрації транспортних засобів, технічного огляду транспортного засобу, оплата оформлення прав водія, навчання на курсах водіїв, медичного огляду водіїв (у тому числі транспортних засобів спеціального призначення); оплата послуг, безпосередньо пов'язаних з придбанням матеріалів (у тому числі їх відвантаження, подача залізничних вагонів, простій під завантаженням та розвантаженням тощо), якщо вартість таких послуг не включена до ціни товару;
6) плата, за оренду приміщень (у тому числі гаражів, складів тощо)як для довгострокового, так і короткострокового користування, плата за оренду транспортних засобів усіх видів (у тому числі автомобілів, літаків тощо), плата за оренду обладнання,контейнерів; оренду місця для прокладення кабелю тощо; орендна плата за земельні ділянки, надані в тимчасове користування на умовах оренди власниками цих ділянок, плата орендатора за користування земельною ділянкою, на якій розташоване орендоване приміщення;
7) оплата послуг з установки лічильників води, природного газу, теплової енергії; підключення газових котлів та плит;
8) оплата послуг з поточного ремонту та технічного обслуговування;
9) оплата послуг з повірки та експертизи різноманітних приладів (лічильників, медичного обладнання тощо);
10) оплата послуг з розробки нормативів, паспортів та надання дозволів на водокористування; надання дозволів на відведення земельних ділянок; виготовлення технічної документації на земельні ділянки; експертних висновків, рекомендацій тощо; оплата послуг з розробки проектно-кошторисної документації для поточного ремонту,монтажу обладнання та устаткування; оплата за містобудівне обґрунтування та іншіпередпроектні роботи на проведення капітального ремонту (будівництво, реконструкцію), якщо такі роботи не включенні до кошторису;
11) оплата послуг із благоустрою міст, сіл, селищ та прибудинкової території бюджетних установ; вилов бродячих тварин; розмітка вулиць, установка огорожі; чистка озер, колодязів;
12) оплата послуг з технічного обслуговування обладнання та адміністрування програмного забезпечення:
установлення (інсталяція) програмного забезпечення (програмних продуктів, інформаційних систем та комплексів, баз даних, web-сторінок/сайтів/порталів), подальше користування, їх супроводження та обслуговування (у тому числі навчання користувачів);
придбання програмного забезпечення, на яке майнові права не передаються користувачу, при цьому майнові та авторські права на об'єкт інтелектуальної власності на зазначене програмне забезпечення залишаються у розробника (постачальника), а замовнику надається право користування цим програмним забезпеченням без права передачі самого програмного забезпечення та/або повноважень на його користування третім особам;
продовження терміну гарантійного обслуговування обладнання;
продовження терміну підтримки або післягарантійного обслуговування програмного забезпечення;
уведення в експлуатацію придбаного (наявного) обладнання, якщо це є умовою прийняття обладнання на гарантійне (післяпродажне) обслуговування;
пусконалагодження та монтаж обладнання (якщо це не передбачено договором на придбання обладнання);
13) оплата послуг з побудови, створення і впровадження локальних мереж, системвідеоспостереження, охоронної сигналізації та перепускних систем, пожежогасіння, систем гарантованого енергоживлення або електропостачання, систем кондиціювання робочих або технологічних приміщень, систем технічного захисту інформації (з урахуванням видатків на їх атестацію), у тому числі оплата пасивного обладнання – монтажних шаф, монтажних коробів, кабелеводів, кабелів, з'єднувачів, розеток, кріплень, комутаційних панелей тощо, якщо зазначене обладнання є невід'ємною частиною послуг;
14) оплата послуг з утилізації, у тому числі біовідходів, твердих побутових відходів,відходів із вмістом дорогоцінних металів або шкідливих речовин та/або їх захоронення тощо; оплата послуг із вивезення сміття;
15) оплата послуг з перезарядки вогнегасників, картриджів, тонерів, послуги теле-, радіоефіру, фотопослуги та послуги ксерокопіювання, надання оголошень у засобах масової інформації, у тому числі електронних, виготовлення відеофільму (крім випадків, коли після виготовлення відеофільм береться на облік як нематеріальний актив);
16) оплата всіх банківських послуг та комісійної винагороди (у тому числі при конвертації валюти, виплаті готівки, здійсненні соціальних виплат, компенсаційних виплатах власникам грошових заощаджень через установи банків, тощо);
17) оплата послуг з бронювання квитків, якщо з установою (організацією) укладено договір про надання такої послуги на постійній основі і оплата послуг з бронювання проводиться окремо від придбання квитків;
18) оплата участі у короткотермінових семінарах, нарадах, нарадах-навчаннях (у тому числі щодо роз'яснень нової нормативної бази, підготовки та проведення організаційних заходів тощо); послуг з організації конференцій, нарад, семінарів;
19) оплата ритуальних послуг (у тому числі спорудження на могилі померлого (загиблого) надгробка, огорожі навколо могили тощо відповідно до законодавства, оплата послуг священика); захоронення невідомих, безрідних людей;
20) оплата послуг експертів під час слідства та інших послуг експертів при проведенні експертиз; доставка померлих на судово-медичну експертизу;
21) оплата проїзду та проживання свідків і потерпілих для участі у судовому розгляді (засіданні);
 
 
22) видатки, пов'язані з депортацією (висланням) за межі України іноземців-порушників;
23) оплата представницьких видатків, передбачених кошторисами на проведення представницьких видатків; плата за користування залою офіційних делегацій при зустрічах (проводах) офіційних осіб;
24) оплата проїзду, добових, проживання та інших витрат відповідно до законодавства тренерів, суддів, інших учасників учбово-тренувальних зборів, змагань, олімпіад, наукових конференцій тощо, які надають послуги відповідно до укладених угод;
25) оплата послуг з підключення мобільних телефонів та послуг мобільного зв’язку, оплата послуг фіксованого телефонного (місцевого, міжміського, міжнародного) зв'язку, радіоточки; факсимільного зв'язку, електронної пошти, плата за користування абонентськими скриньками, оплата послуг з установки телефонів, абонентних телеграфних апаратів, телефаксів, поштових відправлень, включаючи телеграми, листи, бандеролі; поштових послуг при переказах коштів (у тому числі пенсій всіх видів та поштових послуг з доставки та виплати сум компенсаційних виплат власникам грошових заощаджень);
26) оплата послуг зв'язку, спецзв'язку, фельд'єгерської служби, доставки дипломатичної пошти, експрес-доставки, супутникового зв'язку тощо; плата за користування каналами зв'язку;
27) плата за користування програмними або апаратними засобами захисту електронних платіжних документів (апаратура захисту електронного грошового обігу -АЗЕГО), які передаються засобами зв'язку до інформаційно-обчислювальної мережі Національного банку України по системі "клієнт-банк";
28) підключення до мережі Інтернет (у частині, яка не передбачає придбання та встановлення телекомунікаційного обладнання), придбання стартових пакетів, карток Інтернет, придбання „скретч-карт” для поповнення абонентського рахунку; плата за послуги Інтернет-провайдерів за користування мережею Інтернет; оплата послуг цифрового та кабельного телебачення;
 
29) оплата експлуатаційних послуг, пов’язаних з утриманням будинків і споруд та прибудинкових територій;
30) видатки на технічне обслуговування та утримання в належному стані (крім ремонту) систем вуличного освітлення, внутрішніх та зовнішніх мереж тепло-, водо-,електро-, газопостачання та водовідведення тощо.
 
2.2.5. Код 2250 „Видатки на відрядження”
1) видатки на оплату проїзду, добових, вартості проживання у житлових приміщеннях під час службових відряджень; оплата підйомних, проїзду, добових при переміщенні працівників, військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу;
2) оплата проїзду та добових при звільненні військовослужбовців строкової служби; сесійних виїздів народних суддів; відряджень на курси і в навчальні заклади (усі видатки на відрядження, передбачені законодавством України);
3) придбання службових проїзних квитків та оплата проїзду за маршрутними листами;
4) виплата надбавок до заробітної плати, що виплачуються у випадках, передбачених рішеннями Кабінету Міністрів України, окремим категоріям працівників замість компенсації видатків на відрядження (добових, квартирних);
5) видатки на відрядження викладачів, працівників бюджетних установ (організацій) на сесії, семінари, конференції, наради, з'їзди наукового характеру, поїздки з науковою метою, проїзд на виробничу практику студентів, учнів;
6) видатки на відшкодування витрат в іноземній валюті працівникам, направленим у довготермінове відрядження відповідно до законодавства;
7) видатки на відрядження (у тому числі проїзду, добових, польових тощо) фізичних осіб, які мають правовідносини з бюджетною установою і на яких розповсюджується дія наказу (розпорядження), виданого керівником:
 
учнів, студентів, тренерів, інших учасників на навчально-тренувальні збори, змагання, олімпіади, молодіжні, фізкультурно-оздоровчі заходи, наукові конференції тощо;
8) плата за користування залою офіційних делегацій посадовими особами, які їдуть у відрядження або повертаються з нього.
 
2.2.6. Код 2260 „Видатки та заходи спеціального призначення”
До цієї категорії належать придбання, утримання, ремонт та утилізація виробіввійськового призначення, військової техніки, військове будівництво (крім житла для військовослужбовців, гуртожитків, казарм, будівництва об'єктів соціально-культурного та побутового призначення):
1) придбання згідно з установленими нормами озброєння, боєприпасів, військово-хімічного майна, оптичних та навчальних стрілецьких приладів; утримання і зберігання всіх видів озброєння тощо;
2) придбання, утримання та ремонт у межах штатів і установлених норм автомобілів спеціального призначення, мотоциклів, моторолерів, тракторів, тягачів, танків, бронетранспортерів, бойових машин піхоти, інших видів бойових, спеціальних машин тощо, придбання і виготовлення спецкузовів, утримання авторемонтних баз для ремонту військової техніки тощо;
3) придбання літаків, гелікоптерів, їх силових установок, обладнання для них, видатки на утримання, експлуатацію, монтаж і ремонт авіаційної техніки, видатки на маскування авіаційної техніки;
4) придбання (будування, виготовлення), утримання та ремонт кораблів, катерів, суден, плавпричалів, плавказарм, корабельних артщитів та інших плавзасобів, озброєння, морської техніки, військово-технічного майна;
5) придбання, утримання та ремонт засобів і майна зв'язку спеціального призначення, спеціальної електронно-обчислювальної техніки та апаратури спеціального призначення, яка використовується для потреб зв'язку спеціального призначення, будівництво, реконструкція і капітальний ремонт ліній зв'язку спеціального призначення і технічних споруд об'єктів зв'язку спеціального призначення, ремонт і перевірка вимірювальних приладів і засобів зв'язку спеціального призначення, установка телевізійних антен тощо;
6) видатки на тактичну, стрілецьку і спеціальну підготовку військовослужбовців, ремонт і утримання ґрунтових доріг і низьководних мостів на території навчальних центрів, полігонів, спеціальне обладнання для навчальних класів, проведення військових тактичних і тактично-спеціальних навчань тощо (тобто видатки установи, на базі якої здійснюється тактична та стрілецька підготовка);
7) видатки на капітальне будівництво, капітальний та поточний ремонти і реконструкцію будов і споруд спеціального призначення військових частин, військових установ (крім житла для військовослужбовців, гуртожитків, казарм, будівництва об'єктів соціально-культурного та побутового призначення);
8) придбання, утримання та ремонт транспортних засобів спеціального призначення, оплата транспортних послуг (у тому числі капітальний і поточний ремонт автомобілів спеціального призначення та транспортних засобів спеціального призначення; планово-технічне обслуговування, придбання запчастин для транспортних засобів спеціального призначення) тощо;
9) утилізація виробіввійськового призначення (у тому числі утилізація та/або захоронення ракет, боєприпасів, озброєння, військової техніки, компонентів ракетного палива, а також інших вибухових речовин).
 
2.2.7. Код 2270 „Оплата комунальних послуг та енергоносіїв”
За цією категорією здійснюються платежі з оплати бюджетними установами(організаціями) комунальних послуг та енергоносіїв, включаючи оплату енергоносіїв для виробничих та громадських потреб (у тому числі видатки на утримання та експлуатаційне обслуговування орендованого нерухомого майна).
2.2.7.1. Код 2271 „Оплата теплопостачання”
Оплата послуг теплопостачання.
2.2.7.2. Код 2272 „Оплата водопостачання та водовідведення”
Оплата послуг з водопостачання і водовідведення.
 
2.2.7.3. Код 2273 „Оплата електроенергії”
Плата за електроенергію (у тому числі за освітлення вулиць), включаючи оплату послуг з її транспортування.
2.2.7.4. Код 2274 „Оплата природного газу”
Плата за природний газ, включаючи оплату послуг з його транспортування; оплата скрапленого (балонного) газу.
2.2.7.5. Код 2275 „Оплата інших енергоносіїв”
Оплата інших енергоносіїв, які використовуються в процесі виробництва теплоенергії або іншого виду енергії: дров, нафтопродуктів (у разі, якщо закупівля цього нафтопродукту (пально-мастильних матеріалів) не передбачена на інші цілі за кодом 2210„Предмети, матеріали, обладнання та інвентар”), торфу, вугілля, природних енергетичних ресурсів (ядерна, гідравлічна, геотермальна енергія) тощо. Також за цим кодом здійснюються видатки, пов'язані з їх вантаженням та перевезенням.
 
2.2.8. Код 2280 „Дослідження і розробки, видатки державного (регіонального)значення”
До цієї категорії належать видатки, передбачені на дослідження і розробки, що включають оплату різноманітних послуг, наданих згідно з укладеними договорами сторонніми установами та організаціями, до ціни яких включаються витрати установи –надавача послуг.
Якщо розпорядник бюджетних коштів є безпосереднім виконавцем програм та заходів,





Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 320. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия