Студопедия — До теми 4
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

До теми 4






Мал.1

Мал.2

До питання № 2. Міри, прийняті для зменшення розсіювання снарядів

1. Гармата повинна бути технічно справною: усі механізми повинні бути відрегульовані в суворій відповідності з вимогами Керівництва служби

2. Гармату треба встановлювати на горизонтальній площадці і зміцнювати відповідно до вимог Наставляння по вогневій службі.

3. Необхідно вибирати достатньо віддалену, стійку, добре видиму точку наводки.

4. Навідники повинні одноманітно і старанно робити установку прицілу, рівня і кутоміра, одноманітно і старанно робити наводку, відновлювати її перед кожним пострілом і усувати вплив мертвих ходів механізмів.

5. Заряджаючі повинні одноманітно досилати снаряди.

6. Не можна тримати гарматая довго зарядженими.

7. Робити сортування зарядів по партіях.

8. Робити сортування снарядів по партіях і вагових знаках; старанно очищати снаряди від мастила.

9. Заряди необхідно тримати в герметичній укупорці і зберігати їх в однакових температурних умовах (не припускати нагрівання зарядів прямими сонячними променями).

10. Дотримувати встановленого режиму вогню. Чим повніше будуть виконуватися ці вимоги, тим розміри, що характеризують розсіювання даної стрільби, будуть ближче підходити до табличних значень.

 

 

До питання № 3. Закон розсіювання снарядів

закон розсіювання снарядів формулюється так: розсіювання снарядів нерівномірно, симетрично і не безмежно.

Мал.3

До питання № 4. Характеристики розсіювання снарядів.

 

Мал.4

Мал.5

 

Мал.6

До питання № 5. Визначення відхилення центру розсіювання снарядів по співвідношенню перельотів і недольотів

Мал.7

Мал.8

Отримано співвідношення знаків 1:1(рівність) Наприклад: 1. +-(або -+) 2. ++-- 3. +++--- При рівності перельотів і недольотів найбільше мабуть, що центр розсіювання снарядів сполучений із метою, ціль накрита смугою кращої половини влучень. Стрільбу варто продовжувати, не змінюючи установок.
Отримано співвідношення знаків 2:1 Наприклад: 1. +--(або -++) 2. ++---- 3. +++----- При співвідношенні знаків 2:1 найбільше мабуть, що центр розсіювання снарядів віддалений від цілі на 0,7Вд(менше 1Вд), ціль накрита смугою кращої половини влучень. Стрільбу доцільно продовжувати, не змінюючи установок.
Отримано співвідношення знаків 3:1 Наприклад: 1. +---(або +++-) 2. ++------ При співвідношенні знаків 3:1 найбільше мабуть, що центр розсіювання снарядів віддалений від цілі на 1Вд, ціль не накрита смугою кращої половини влучень. Для продовження стрільби необхідно ввести коректуру прицілу на 1Вд убік меншого числа знаків.
Отримано співвідношення знаків 4:1 Наприклад: 1. +----(або ++++-) 2. ++-------- При співвідношенні знаків 4:1 найбільше мабуть, що центр розсіювання снарядів віддалений від цілі на 1,3Вд, ціль не накрита смугою кращої половини влучень. Для продовження стрільби необхідно ввести коректуру прицілу на 1Вд убік меншого числа знаків.
Отримано співвідношення знаків 5:1 Наприклад: 1. +----(або +++++-) 2. ++-------- При співвідношенні знаків 3:1 найбільше мабуть, що центр розсіювання снарядів віддалений від цілі на 1,5Вд, ціль не накрита смугою кращої половини влучень. Для продовження стрільби необхідно ввести коректуру прицілу на 2Вд убік меншого числа знаків.

Мал.10

 

 

До теми 4

Підготовка стрільби і управління вогнем

Установки прицільних приладів і підривника (трубки), на яких ведеться вогонь, називаються установками для стрільби.

Способи визначення установок для стрільби:

повна підготовка;

пристрілювання цілі;

використання даних пристрілювальної гармати (ПГр);

перенесення вогню від пристріляної цілі (репера);

скорочена підготовка;

окомірне перенесення вогню.

Повна підготовка є головний спосіб визначення уетано' вок для стрільби на поразку. Вона забезпечує швидкість та раптовість відкриття вогню на поразку; її застосування не залежить від погодних умов і умов спостереження,

Пристрілювання цілі — це найбільш точний спосіб визначення установок для стрільби на поразку, її застосовують для поразки маломаневрових цілей та коли раптовість відкриття вогню не має вирішального значення.

Установки для стрільби з використанням даних ПГр застосовують, коли неможливо використовувати повну підготовку, але є необхідність раптово відкрити вогонь на поразку. Цей метод використовують при самостійному виконанні вогневих завдань дивізіоном.

Перенесення вогню від пристріляної цілі (репера) застосовують, коли необхідно забезпечити високу точність вогню по новій цілі, але пристрілювання її неможливе або недоцільне. Цей метод використовують батареї, що пристрілювали (створювали) репер або раніше вели вогонь по цілі з цієї вогневої позиції.

Скорочену підготовку застосовують для відкриття вогню по цілі (реперу) для наступного пристрілювання цілі, а в окремих випадках і для стрільби на подавлення групових цілей дивізіоном.

Окомірне перенесення вогню застосовують для відкриття вогню в найкоротший строк для пристрілки нових цілей.

За всіх умов бойової обстановки дивізіон (батарея) повинен бути готовим до визначення установок для стрільби способом повної (скороченої) підготовки.

Командир артилерійського підрозділу зобов'язаний уточнювати установки для стрільби після отримання більш точних даних про положення вогневої позиції, командно-спостережного пункту, цілі і умов стрільби, а також під час стрільби на поразку. Він повинен використовувати результати попередніх стрільб свого дивізіону (батареї) та інших батарей для уточнення установок під час стрільби по новій цілі.

Підготовка стрільби і управління вогнем дивізіону (батареї) проводиться з метою безперервного підтримання артилерійських підрозділів у готовності до ефективного виконання вогневих завдань.

Вона включає:

розвідку та визначення координат цілей;

топографічну підготовку;

метеорологічну підготовку;

балістичну підготовку;

технічну підготовку;

організацію визначення і визначення установок для стрільби;

організацію управління вогнем.

Командир дивізіону (батареї) організовує та безпосередньо відповідає за проведення усіх заходів щодо підготовки стрільби та управління вогнем у дивізіоні (батареї).

Командири артилерійських підрозділів зобов'язані за будь-яких обставин проводити заходи щодо підготовки стрільби і управління вогнем у повному (наскільки можливо) обсязі.

 

Бюллетень «Метеосредний»

1 группа Метео 1101 Метео 11 Условное обозначение бюллетеня
  Условный номер метеостанции
2 группа     Число месяца
  Часы и минуты (11.30)
3 группа     Высота АМС над уровнем моря (hм = 80 м)
4 группа     Отклонение давления атмосферы возле земли на уровне АМС (∆h = -7 мм рт.ст.)
  Отклонение наземной виртуальной температуры (∆t = -9оС)
5 группа     Стандартная высота в сотнях метров (200 м)
  Среднее отклонение плотности воздуха в % (6%)
6 группа     Среднее отклонение температуры воздуха (∆Т = +10оС)
  Дирекционный угол среднего ветра (αw = 42-00)
  Скорость среднего ветра (W = 11 м/с)
Последняя группа     Достигнутая высота температурного зондирования (26 км)
  Достигнутая высота ветрового зондирования

 

Определение поправок для стрельбы с помощью бюллетеня «Метеосредний»







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 786. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.007 сек.) русская версия | украинская версия