Студопедия — Екзамен.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Екзамен.






 

 

8. Розподіл балів, які отримують курсанти, слухачі, студенти з
навчальної дисципліни

При розрахунку успішності курсантів (студентів, слухачів) з кожного модулю враховуються таки види робіт: аудиторна робота (семінарські, практичні, лабораторні тощо); самостійна та індивідуальна роботи (виконання домашніх завдань, ведення конспектів першоджерел та робочих зошитів, виконання розрахункових завдань, підготовка рефератів, наукових робіт, публікацій, розроблення спеціальних технічних пристроїв і приладів, моделей, комп’ютерних програм, виступи на наукових конференціях, семінарах та інше); модульний контроль (виконання тестів, контрольних робіт з конкретного модулю або в іншому вигляді передбаченому в робочій навчальній програмі дисципліни). Вони оцінюються за національною системою оцінювання ("відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно").

Результат аудиторної роботи за конкретний модуль розраховується, як середньоарифметичне з усіх виставлених оцінок під час аудиторних занять цього модулю.

 

Результат аудиторної роботи за модуль = Оцінка, яка отримана на під час 1 аудиторного заняття + Оцінка, яка отримана на під час 2 аудиторного заняття + Оцінка, яка отримана на під час... аудиторного заняття + Оцінка, яка отримана на під час n аудиторного заняття : Кількість виставлених оцінок під час аудиторних занять цього модулю

Формула розрахунку підсумкової оцінки навчальної дисципліни за аудиторну роботу

 

Результат самостійної та індивідуальної роботи розраховується за такою ж формулою, як і результат аудиторної роботи.

За 100-бальною шкалою максимальна кількість балів з вищезазначених видів робіт, які використовуються при розрахунку успішності курсантів (студентів, слухачів) з кожного модуля, становить:

- аудиторна робота – 25;

- самостійна та індивідуальна робота – 25;

- модульний контроль – 50.

Для переводу результатів вищевказаних видів робіт з національної системи оцінювання в 100-бальну вводиться такі коефіцієнти:

- для аудиторної роботи – 5;

- для самостійної та індивідуальної роботи – 5;

- для модульного контролю – 10.

Якщо курсант (студент, слухач) має за будь-який вид робіт оцінку «незадовільно» то ця оцінка помножається на коефіцієнт, який дорівнюється 0 (нулю).

 

Кількість балів набраних курсантом (студента, слухача) за модуль = Результат аудиторної роботи за модуль (за 4-бальною шкалою) Х   + Результат самостійної та індивідуальної роботи за модуль (за 4-бальною шкалою) Х   + Результат модульного контролю (за 4-бальною шкалою) Х  

Формула розрахунку балів з модулю

 

Підсумковий контроль

Підсумкові бали з навчальної дисципліни визначаються, як середньоарифметичне результатів засвоєння модулів.

 

Підсумкові бали навчальної дисципліни за результатами вивчення модулів = бали набрані за 1 модуль + бали набрані за 2 модуль + бали набрані за... модуль + бали набрані за n модуль : Кількість модулів

Формула розрахунку підсумкових балів навчальної дисципліни

 

Курсант (студент, слухач), який бажає підвищити підсумкові бали з навчальної дисципліни, з якої навчальним планом передбачено екзамен, складає підсумковий модульний контроль. Результати складання підсумкового контролю (екзамену) оцінюється за 100 бальною шкалою. Підсумкові бали з урахуванням складання підсумкового контролю (екзамену) розраховуються, як середньоарифметичне результатів підсумкових балів за результатами засвоєння модулів та балів набраних на підсумковому контролі (екзамені).

 

Підсумкові бали навчальної дисципліни за результатами підсумкового контролю = Підсумкові бали навчальної дисципліни за результатами модульних контролів + Бали набрані на підсумковому контролі (екзамені) :  

Формула розрахунку підсумкових балів навчальної дисципліни за результатами підсумкового контролю (екзамену)

 

Курсант (студент, слухач), який за результатами засвоєння всіх модулів навчальної дисципліни набрав менш ніж 75 (сімдесят п’ять) балів, зобов’язаний скласти підсумковий контроль (екзамен).

Якщо дисципліна вивчається протягом двох і більше семестрів з семестровим контролем у формі підсумкового модульного контролю (заліку) та підсумковим контролем – у формі екзамену, то загальний підсумковий результат визначатися, як середньоарифметичне результатів кожного семестру.

 

Підсумкові бали навчальної дисципліни = Підсумкові бали (оцінка) за 1 семестр + Підсумкові бали (оцінка) за 2 семестр + Підсумкові бали (оцінка) за... семестр + Підсумкові бали (оцінка) за n семестр : Кількість семестрів в яких вивчалась навчальна дисципліна

Формула розрахунку підсумкових балів навчальної дисципліни, яка вивчається протягом двох і більше семестрів

 

:

 

Номер модуля та кількість тем Критерії оцінювання навчальної дисципліни
Аудиторна робота Самостійна та індивідуальна робота Модульний контроль
Модуль № 1 Теми 1-3 Отримати не менше 3 позитивних оцінок Підготувати реферат, підготувати конспект за темою самостійної роботи, вирішити практичне завдання тощо. Отримати за модульний контроль не менше 60 балів
Модуль № 2 Теми 4-10 Отримати не менше 2 позитивних оцінок Підготувати реферат, підготувати конспект за темою самостійної роботи, вирішити практичне завдання тощо. Отримати за модульний контроль не менше 60 балів

 

 

9. Шкала оцінювання: національна та ECTS

 

Оцінка в балах Оцінка за національною шкалою Оцінка за шкалою ECTS
Оцінка Пояснення
90 – 100 Відмінно (“зараховано”) А „Відмінно” – теоретичний зміст курсу освоєний цілком, необхідні практичні навички роботи з освоєним матеріалом сформовані, всінавчальні завдання, які передбачені програмою навчання виконанів повному обсязі, відмінна робота без помилок або з однією незначною помилкою.
82 – 89 Добре (“зараховано”) B „Дуже добре” – теоретичний зміст курсу освоєний цілком, необхідні практичні навички роботи з освоєним матеріалом в основномусформовані, всінавчальні завдання, які передбачені програмою навчання виконані, якість виконання більшості з них оцінено числом балів, близьким до максимального, робота з двома - трьома незначними помилками.
75 – 81 C „Добре” – теоретичний зміст курсу освоєний цілком, практичні навички роботи з освоєним матеріалом в основному сформовані, всінавчальні завдання, які передбачені програмою навчання виконані, якість виконання жодного з них не оцінено мінімальним числом балів, деякі види завдань виконані з помилками,робота з декількома незначними помилками, або з однією – двома значними помилками.
68 –74 Задовільно (“зараховано”) D „Задовільно” – теоретичний зміст курсу освоєний не повністю, але прогалини не носять істотного характеру, необхідні практичні навички роботи з освоєним матеріалом в основному сформовані, більшість передбачених програмою навчання навчальних завдань виконано, деякі з виконаних завдань, містять помилки,робота з трьома значними помилками.
60 – 67 E „Достатньо” – теоретичний зміст курсу освоєний частково, деякіпрактичні навички роботи не сформовані, частина передбачених програмою навчання навчальних завдань не виконані,або якість виконання деяких з них оцінено числом балів, близьким до мінімального,робота, що задовольняє мінімуму критеріїв оцінки.
35–59 Незадовільно („не зараховано”) FX „Умовно незадовільно” – теоретичний зміст курсу освоєний частково, необхідні практичні навички роботи не сформовані, більшість передбачених програм навчання, навчальних завдань не виконано, або якість їхнього виконання оцінено числом балів, близьким до мінімального; при додатковій самостійній роботі над матеріалом курсуможливе підвищення якостівиконання навчальних завдань (з можливістю повторного складання), робота, що потребує доробки
1–34 F „Безумовно незадовільно” – теоретичний зміст курсу не освоєно, необхідні практичні навички роботи не сформовані, всі виконанінавчальні завдання містять грубіпомилки, додаткова самостійнаробота над матеріалом курсу не приведе до значимого підвищення якості виконання навчальних завдань, робота, що потребує повної переробки

10. Інформаційне та методичне забезпечення навчальної дисципліни

Інформаційне та методичне забезпечення навчальної дисципліни

 

  1. Конституція України
  2. Бюджетний кодекс України від 21 червня 2001 року
  3. Закон України «Про Державний бюджет України на 2007 рік» від 19.12.06 р.
  4. Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 16.07.99 р.
  5. Закон України «Про державну податкову службу в Україні” від 04.12.90 р.
  6. Закон України „Про Рахункову палату” від 11.07.96 р.
  7. Закон України „Про Кабінет Міністрів України” від 21.12.06 р.
  8. Закон України „Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні” від 26.01.93 р.
  9. Закон України „Про аудиторську діяльність” від 24.04.93 р.
  10. Закон України „Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти” від 22.02.00 р.
  11. Закон України “Про банки і банківську діяльність” від 07.12.2000р.
  12. Закон України “Про Національний банк України “від 20.05.1995р.
  13. Закон України “Про цінні папери і фондову біржу” від 18.06.1991р.
  14. Кримінальний кодекс України
  15. Кодекс про адміністративні правопорушення
  16. Закон України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” від 09.07.03 р.
  17. Закон України „Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування” від 26.06.97 р.
  18. Закон України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” від 02.03.00 р.
  19. Закон України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” від 23.09.99 р.
  20. Закон України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” від 18.01.01 р.
  21. Закон України «Про страхування» від 07.03.96 р.
  22. Положення про Міністерство фінансів України, затверджений постановою КМУ від 27.12.06 р. № 1837
  23. Положення про Державне казначейство України, затверджений постановою КМУ від 21.12.05 р. № 1232
  24. Порядок координації проведення планових виїзних перевірок органами виконавчої влади, уповноваженими здійснювати контроль за нарахуванням і сплатою податків та зборів (обов'язкових платежів), затверджений постановою КМУ від 21.07.05 р. № 619
  25. Порядок проведення перевірок державних закупівель органами державної контрольно-ревізійної служби, затверджений наказом Головку від 26.06.07 № 136
  26. Порядок проведення інспектування державною контрольно-ревізійною службою, затверджений постановою КМУ від 20.04.06 р. № 550
  27. Положення про Пенсійний фонд України, затверджене Указом Президента України від 01.03.01 р.
  28. Порядок обслуговування державного бюджету за видатками, затверджений наказом Державного казначейства України 25.05.2004 N 89
  29. Воронова Л.К. Фінансове право України: Підручник. – К.: Прецедент, Моя книга, 2007. – 448 с.
  30. Зюнькін А.Г. Фінансове право: опорний конспект лекцій. – К.: МАУП, 1999. – 112 с.
  31. Капаєва Л.П., Лях М.С. Фінансове право: навчальний посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2004. – 248 с.
  32. Орлюк О.П. Фінансове право: Навчальний посібник. – К.: Юрінком Інтер, 2003. – 528 с.
  33. .Фінансове право України: підручник/ Г.В. Бех, О.О. Дмитрик, І.Є. Криницький: за ред. М.П. Кучерявська. – К.: Юрінком Інтер, 2004. – 320 с.
  34. Фінансове право: Підручник / (Алісов Є.О., Воронова Л.К., Кадькаленко С.Т. та ін.); Керівник авт. колективу і відп. ред. Л.К. Воронова. – Х.: Фірма „Консул”, 1998. – 496 с.
  35. Науково-практичний коментар Бюджетного кодексу України / За заг. ред. П.В. Мельника. – К.: Юрінком Інтер, 2003. – 416 с.
  36. Фомін Г.Ф., Гутьманець О.П., Сараскіна Т.В. Фінансове право: Навчальний посібник.- Харків: Ун-т внутр. справ, 2000. -210 с.
  37. Никифорчук Д.Й., Заблоцька О.Ю., Ніколаюк С.І. Протидія злочинам, що пов’язані з порушеннями бюджетного законодавства: Науково-практичний посібник. – К.: КНТ, 2006. – 88 с.
  38. Базидевич В.Д., Баластрик Л.О. Державні фінанси. Навч. посіб. –496 с. К.:Атіка,2002.-368 с.
  39. Бутинець Ф.Ф. Контроль і ревізія: Навч. посіб., Житомир, ЖІТІ,2000-512 с.
  40. Давидов Г.М. Аудит: Навч. посіб. -.:т-во “Знання”,КОО,2001-363 с.

 

Допоміжна

 

1. Воронова Л.К. До питання про систему фінансового права // Вісник Академії правових наук України. – 1994. – № 2. – С. 75-82.

2. Воронова Л.К. Фінансове право України: Підручник. – К.: Прецедент; Моя книга, 2006. – 448 с.

3. Гетманцев Д. Держава як сторона фінансово-правового зобов’язання // Право України. – 2010. - № 8. – С. 130-136.

4. Гетманцев Д. До питання про предмет і метод фінансового права // Підприємництво, господарство і право.- 2009.- № 2.- C. 36-39.

5. Гетманцев Д. О сторонах финансово-правового обязательства // Підприємництв о, господарство і право.- 2009.- № 10.- C. 194-199.

6. Годме П.М. Финансовое право: Учебник. / Пер. и вступ. ст. Р.О. Халфиной. – М.: Прогресс, 1978. – 429 с.

7. Ивлиева М.Ф. Пределы и механизмы правового регулирования государственых и частных финансов // Материалы международ. науч. конф. «Финансово-правовая доктрина постсоциалистического государства». Вып. 1. – Черновцы: Рута, 2003. – С. 57-59.

8. Карасева М.В. Финансовое правоотношение. – М., 2001. – 283 с.

9. Косаняк В. Застосування принципу неможливості повернення на гірше у податковому праві // Проблеми фінансового права. Міжнародна наукова конференція. Випуск 1.- Чернівці: Вид.-тво ”Рута”, 1996.- c.193-201.

10. Крохина Ю.А. Доктрина как фактор оптимизации финансового законодательства. // Материалы международ. науч. конф. «Финансово-правовая доктрина постсоциалистического государства». – Черновцы: Рута, 2003. – Вып. 1. – С. 40-52.

11. Кучерявенко М.П. До питання про систему фінансового права // Право України. – 2003. – №4. – С.35

12. Нечай А.А. Актуальні питан­ня фінан­сового права: правові основи публічних накопи­чувальних фондів.- Чернівці: „Рута”, 2004.- 376 с.

13. Нечай А.А. Предмет фінансового права на сучасному етапі // Підприємство, господарство і право. – 2004. – № 5. – С. 62-65.

14. Пацуркивский П.С. Предмет и границы финансового права постсоциалистического государства // Финансово-правовая доктрина постсоциалистического государства: Материалы международ. науч. конф. Вып. 1. – Черновцы: Рута, 2003. – С. 5-26.

15. Пацурківський П., Гаврилюк Р., Хохуляк В. Пострадянська наука фінансового права: деякі підсумки та перспективи розвитку // Юридична Україна. – 2006. - № 6. – С. 35 – 48

16. Дем’яненко Т. Правове регулювання бюджетних повноважень як категорія фінансової діяльності органів місцевого самоврядування України // Підприємництво, господарство і право.- 2009.- № 10.- C. 203-208.

17. Дічкова О. Інститут бюджетної декларації в Україні // Підприємництво, господарство і право.- 2010.- № 2.- C. 48-52.

18. Духовна О. Правове регулювання запозичень до місцевих бюджетів у Сполучених Штатах Америки та країнах Західної Європи // Підприємництво, господарство і право.- 2009.- № 10.- C. 199-203.

19.Заверуха О.Б. Міжбюджетні відносини в Україні: проблеми правового регулювання // Право України.-№9. - 2000. - С.34-37.

20.Заверуха О.Б. Місцеві фінанси як об’єкт фінансово-правового регулювання // Держава і право. Збірник наукових праць. Юридичні і політичні науки. Київ-2001.- Випуск 9. - С.267-273.

21. Заверуха О.Б. До питання про поняття бюджетних повноважень органів місцевого самоврядування // Держава і право. Збірник наукових праць. Юридичні і політичні науки.- К, 2000.- Випуск 8.- с.299-305; його ж: Процесуальні бюджетні повноваження органів місцевого самоврядування // Науковий вісник Чернівецького університету.- Правознавство.- 2001.- Випуск 105.- с.62-71.

22. Карлін М. І., Харук Ю. В. Проблеми формування дохідної бази спеціального фонду державного бюджету України та шляхи їх розв’язання // Фінанси України – 2010. - № 3 – с. 13-22.

23. Косаняк В.Я. Правова природа бюджету // Вiсник Львiвського унiверситету. Серiя юридична.- 2000.- Випуск 35.- с.230-239.

24. Кравченко В.І. Місцеві фінанси України. Навчальний посібник.-К.-1999.-487 с.

25. Крохина Ю.А. Город как субєкт финансового права. Саратов.-2000.-99с

26. Кузьменко О. А. Визначення та класифікація об’єктів міжбюджетних правовідносин // Держава і право.- 2009.- Випуск 46.- С. 398-403.

27. Кузьменко О. А. Вплив категорії «бюджет» на концептуальні засади сутності міжбюджетних відносин: теоретичні питання // Підприємництво, господарство і право.- 2009.- № 12.- C. 63-68.

28. Кузьменко О. Зміст, діалектичний зв'язок і вплив категорій «бюджетний устрій», «бюджетна система» на концептуальні засади сутності міжбюджетних відносин // Підприємництво, господарство і право.- 2009.- № 8.- C. 85-90.

29. Кузьменко О. Методологічні основи право розуміння поняття, сутності та правової природи міжбюджетних відносин // Право України. – 2009. - № 5. – С. 149-159.

30. Кузьменко О. А. Напрями вдосконалення правового та методологічного забезпечення міжбюджетних відносин // Держава і право.- 2009.- Випуск 44.- С. 416-422.

31. Кузьменко О. Напрями вдосконалення законодавства, що регламентує міжбюджетні відносини // Підприємництво, господарство і право.- 2009.- № 2.- C. 32-36.

32. Кунас З. Основные принципы бюджетной системы Германии // Финансы. – 1993. - № 9. – С.68-76.

33. Мярковський А. І. Бюджетний кодекс України в контексті бюджетної реформи // Фінанси України.- 2009.- № 8.- с. 3-19.

34. Мартинюк В. П. Чинники впливу на прогнозовані обсяги надходжень до державного бюджету від митних платежів // Фінанси України.- 2010.- № 1.- с. 29-38.

35. Музика Л., Музика О. Проблеми єдності та протилежності місцевих бюджетів і територіальних громад // Підприємництво, господарство і право.- 2003.- №8.- с.77-80; Щодо поняття бюджету // Підприємництво, господарство і право.- 2001.- №5.- с.64-66; Трансформація підходів щодо визначення бюджету // Право України.- 2002.- №2.- с.42-47.

36. Познякова Т.С. Понятійно-категоріальний апарат бюджетного права // Науковий вісник Чернівецького університету.- Правознавство.- 2003.- Випуск 200.- с.94-97.

37. Принципии Європейської Хартії місцевого самоврядування. Навчальний посібник / М. Пітцик, В кравченко, Є.С. Моньйо, Б. Фонтен, В. Черніков та ін. К.-2000.-136 с.

38. Сидорова Н.В. Правова природа бюджетного закону // Проблеми фінансового права. Міжнарона наукова конференція. Т.1.-Чернівціі.-1996.-с.с. 84-90

39. Ткачук А. Місцевий бюджет та повноваження органів місцевого самоврядування.//Аспекти самоврядування.-1999.-№2(4).-С.30-36

40. Ткачук І.Г. Економічні передумови фінансової незалежності регіону \\Фінанси України.-1999.-№11.-С.3.

41. Травкина Н. М. Бюджетная стратегия США до 2000 г. // США: экономика, политика, идеология. - 1995. - № 10. - С. 15-25.

42. Федчук С. Деякі питання фінансування бюджетних видатків, його ознаки та форми в сучасних умовах // Право України. – 2010. - № 8. – С. 123-130.

43. Царук О. В. Оцінка боргового фінансування дефіциту державного бюджету України // Фінанси України – 2010. - № 4 – с. 98-102.

44. Чугунов І. Я., Лисяк Л. В. бюджетна система в інституційному середовищі суспільства // Фінанси України.- 2009.- № 11.- с. 3-12.

 

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

Харківський національний університет внутрішніх справ

Сумська філія

 

Кафедра юридичних дисциплін

з навчальної дисципліни Фінансове право

(назва навчальної дисципліни)







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 325. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

МЕТОДИКА ИЗУЧЕНИЯ МОРФЕМНОГО СОСТАВА СЛОВА В НАЧАЛЬНЫХ КЛАССАХ В практике речевого общения широко известен следующий факт: как взрослые...

СИНТАКСИЧЕСКАЯ РАБОТА В СИСТЕМЕ РАЗВИТИЯ РЕЧИ УЧАЩИХСЯ В языке различаются уровни — уровень слова (лексический), уровень словосочетания и предложения (синтаксический) и уровень Словосочетание в этом смысле может рассматриваться как переходное звено от лексического уровня к синтаксическому...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.038 сек.) русская версия | украинская версия