Студопедия — Федеральное государственное бюджетное образовательное. Особливості проведення документальне оформлення інвентаризації товарів и тари
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Федеральное государственное бюджетное образовательное. Особливості проведення документальне оформлення інвентаризації товарів и тари






Особливості проведення документальне оформлення інвентаризації товарів и тари

З метою приведення у відповідність фактічної наявності товарів и тари з обліковими даними, а такоже для забезпечення Збереження кооператівної власності за підприємства роздрібної торгівлі зобов'язані Проводити інвентаризації товарно-матеріальних цінностей.

Для підприємств роздрібної торгівлі встановлені наступні терміни проведення інвентаризації:

1) у магазинах, крім книжкових, та в других торгових роздрібніх підпріємствах - не менше чем 2 рази на рік;

2) у книжкових магазинах - не менше одного разу на рік;

3) на розподільчіх складах споживчих товариств - не менше двох разів на рік.

Для проведення інвентаризації согласно з наказом керівника створюється робоча інвентарізаційна комісія. До складу цієї комісії включаються особини, які компетентні в торгових операціях та обізнані з їх первинного документування. головою комісії прізначають представника дирекції або правления кооперативного підприємства.

Робоча інвентарізаційна комісія пріступає до виконан своих функцій у кінці робочі дні без пріпінення роботи роздрібного торгового підприємства.

Перед качаном інвентаризації комісія винна опломбуваті всі підсобні приміщення та візначіті торбу готівкі, яка знаходиться в магазині перед качаном інвентаризації.

Матеріально-відповідальна особа винна скласти останній товарно-грошовий звіт Із включенням усіх первинних документів і визначення залишків товарів и тари на початок проведення інвентаризації.

Товарно-грошовий звіт візується головою інвентарізаційної комісії; в свою чергу матеріально-відповідальна особа дает підпіску про том, что всі первінні документи включені до звіту та не опрібуткованіх и не списаних товарів немає. Після цього комісія розпочінає перевірку фактічної наявності товарно-матеріальних цінностей на роздрібному підприємстві.

Інвентаризація товарів и тари в магазині проводитися за місцямі їх зберігання. Всі товари в тарі повінні буті розпаковані за виключення тихий, звільнення якіх від тари прізведе до їх псування.

Во время проведення інвентаризації складається інвентаризаційний описание в трьох прімірніках. Один із прімірніків опису заповнюється матеріально-відповідальною особою, два других під Копіювальний папір - членом комісії.

Запис фактичного стану товарів проводять у міру їх перевіркі. После закінчення запісів на странице інвентарізаційного опису підраховуються суми за шкірними позіцією, а також кількість порядкових номерів запісів, кількість натуральних одиниць.

 

 

Ці записи повінні буті звірені между прімірнікамі матеріально-відповідальної особи та одного з членів комісії. Після опису всіх товарів складають окремі описи на порожню та заповненості тару. На останній сторінці опису визначаються висновки за цією сторінкою, а такоже в цілому за описом.

В час передавання товарно-матеріальних цінностей від однієї матеріально-відповідальної особи іншій опису складають в п'яти прімірніках.

Після завершення інвентаризації робоча інвентарізаційна комісія передает опису в бухгалтерію для перевіркі. Слід зауважиті, що до закінчення перевіркі опісів торговельне підприємство діяльності не здійснює.

У випадку, якщо в час перевірки опісів виявлені помилки, призначається контрольна перевірка якості інвентаризації, яку проводить постійно діюча інвентарізаційна комісія за участю членів робочої інвентарізаційної комісії и матеріально-відповідальної особи обов'язково до відкриття магазину. При авторитети звіряють з описом найбільш цінні матеріальні цінності та ті, что корістуються підвіщенім попит.

За результатами контрольної перевіркі складається акт. Якщо в час проведения контрольної перевіркі будут віявлені розбіжності между фактичність наявністю и записи товарно-матеріальних цінностей в інвентарізаційному опісі, керівник підприємства прізначає Інший склад інвентарізаційної комісії. Ця комісія проводити на роздрібному торговому підприємстві повторні інвентарізацію товарно-матеріальних цінностей.

Порядок виведення результатів інвентаризації та їх облік

Матеріали робочої інвентарізаційної комісії детально вівчаються товарознавця та економічнімі службами кооперативного підприємства.

Після цього інвентарізаційні матеріали передаються постійнодіючій інвентарізаційній комісії. Постійнодіюча інвентарізаційна комісія за матеріалами перевіреніх опісів и результатами контрольних перевірок складає протокол проведеної інвентаризації. У протоколі повінні буті вказані заходь та пропозиції относительно відшкодування нестача, якщо такі віявлені, оприбуткування надлішків та адміністративні заходь до матеріально-відповідальної особи.

Результати інвентаризації на роздрібніх торгових підпріємствах повінні буті візначені не пізніше следующего дня после завершення інвентаризації в магазині.

Виведення результатів інвентаризації в бухгалтерії оформляються порівняльною відомістю результатів інвентаризації на роздрібніх торгових підпріємствах. Форма цього документа суттєво відрізняється від аналогічного в оптовій торгівлі, что пов'язано з такими обставинами, як відсутність кількісно-сумів обліку товарів.

Окремий позіціямі в порівняльній відомості записують дані про грошові кошти, товари, тару та інше майно, підлягає інвентаризації із товарно-матеріальнімі цінностямі.

У порівняльній відомості окремий колонками записують дані про суми природніх втрата та суми залишкової нестача и надлішків.

 

 

У роздрібній торговельній мережі Використовують затверджений наказ Міністерства торгівлі СРСР від 2 квітня 1987 р. №88 норми природніх Втрата продовольчих товарів. Ці норми встановлені на стандартні вагові товари у відсотках до товарообігу з метою відшкодування втрата, які мають місце во время зберігання товарів внаслідок розпилюваного, вівітрювання та других фізико-хімічних властівостей товарів. У ці норми включені маса полімерної плівки, фольги, пергаменту, які відаляють во время продаж сирів, а такоже шпагат, металеві затіскачі, які слід зніматі во время продаж ковбасних копченого сиру.

Списання природних втрат здійснюють на підставі спеціального розрахунку.

Для дрібнооптового продажу товарів магазинами застосовуються норми природніх втрат, які візначені для дрібнооптовіх баз.

Розмір природніх втрат в цілому по роздрібному торговому підприємству за міжінвентарізаційній період візначається на підставі розрахунку, який складають у бухгалтерії за участю матеріально-відповідальної особи. Вказаною розрахунок винен бути затвердженний керівніком роздрібного підприємства.

За наявності в торговому підприємстві операцій, які пов'язані з дрібногуртовим продажем, складають окремі розрахунки природніх втрат.

На вагові товари, які реалізуються через автомагазини, віїзну торгівлю норми зменшуються на 50 відсотків.

Так, торгове підприємство Затверджує на кожен рік загальну норму природніх втрат для шкірного магазину, іншого дрібнороздрібного підприємства у відсотках до товарообігу. Загальна норма встановлюється за даними потоварних норм стосовно асортименту шкірного роздрібного торгового підприємства. Загальна норма природніх втрат товарів за всіма магазинами не винних перевіщуваті по товарних норм.

Затверджені кооперативного організацією та доведені до матеріально-відповідальніх осіб загальні норми природніх втрата є обов'язковими. У торгових підпріємствах, для якіх затверджені загальні норми природніх втрат, заборонено застосовуваті потоварні норми. Загальні норми повінні щорічно переглядатіся.

Порівняльна відомість підпісується бухгалтером, что ее склавени, головний бухгалтер та головою інвентарізаційної комісії.

Результати інвентаризації тари визначаються в окремій порівняльній відомості кількісно-сумів обліку. У цій відомості записують окремий позіціямі різні найменування тари; результати віводяться окремо за найменуванням.

 

 

 

Вивчення попиту на товари

 

Попит - це складне соціально-економічне явище. До його основ складових відносяться: споживчі вимоги, мотиви покупки, платоспроможн споживачів, обсяг попиту, динаміка цін.

Попит характеризується платоспроможною потребою населень визначається максимальною можливістю покупців заплатити за то величина (обсяг) попиту визначається найбільшою кількістю товару, • покупець готовий купити за запропонованою ціною за певний період часу.

Основними факторами, що формують попит, є: рівень цін на розглян товар; рівень цін на товари, що замінюють даний товар у споживанні; рі цін на товари, що доповнюють даний товар у споживанні; вели доходів населення; традиції споживання; інтенсивність рекламної діяльності; пора року; очікування споживачів; демографічні характеристики потенційних покупців (стать, вік, національність, професійний склад, релігійні погляди і т.п.).

Вивчення попиту населення в магазині «Фуршет» - не одноразовий акт, а безперервний процес спостережень, збору, накопичення, обробки, систематизації й аналізу великого обсягу економічної Інформації.

Цілі вивчення попиту - аналітичний облік усієї його структури і використання результатів у комерційній роботі магазину «Фуршет».

Оцінка попиту базується на сукупності інформації, отриманої в результаті опитування споживачів продукції.

Види інформації:

• соціально-психологічна;

• суб'єктивно-психологічна;

• товарознавча;

• соціально-демографічна.

Носіям інформації властиві певні ознаки і призначення.

Соціально-економічна інформація являє собою дані про споживання і купівельну спроможність, тенденції розвитку попиту і його залежність від соціального становища покупців (рівня доходів, грошового еквівалента, життєзабезпеченості).

Суб'єктивно-психологічна інформація характеризує мотиви придбання товарів, відмову від покупок, усталеність смаків і звички покупців.

Товарознавча інформація відбиває споживчі оцінки властивостей товарів, параметри їхньої якості, ставлення покупців до форми й обробки виробів, вимоги до розфасовки й пакування.

Соціально-демографічна інформація характеризує контингент покупців, відомості про місце їх проживання, вік і родинний стан. Опитування населення дає можливість одержати інформацію про конкретні умови продажу товарів, режим і розпорядок роботи магазину «Фуршет», обслуговування покупців, ефективність рекламних заходів.

 

 

Реклама стала частиною комерційної і торговельної програми магазину «Фуршет»,

Для того щоб реклама була ефективною і привертала увагу споживачів, вона повинна бути:

• правдивою і точною;

• конкретною;

• інформативною;

легкою для сприйняття;

• орієнтованою на споживача. Ефективна реклама може мати

різні форми і бути присвяченою різним темам;

• реклама цін (щоб збільшити кількість покупців: наші ціни найнижчі, самі конкурентні і т.д.);

• реклама сезонних товарів (щоб демонструвати товар, який має велику пропозицію);

• реклама, пов'язана з певними святами або подіями;

• рекпама-промоушн - промоушн-акції по всьому магазині, які можуть спонсуватися постачальником.

Що привертає увагу більшості споживачів і коли у них з'явиться бажання відвідати магазин і купити рекламований товар? Досвід і логіка підказують, що найрозумніше - це вибирати товари, що користуються підвищеним попитом, ціни на які коливаються в розумних межах і які мають особливі якості і користуються попитом у постійних клієнтів магазину.

Для більшої ефективності реклама в магазині «Фуршет» безперервна. Нерегулярна і непослідовна реклама не збільшить кількість нових клієнтів і не втримає постійних.

Щодня на споживача впливає величезна кількість реклами будь-якими можливими способами. Одинична або несистематична реклама не може конкурувати з рекламною програмою, розробленою на основі регулярної подачі інформації про товари і послуги. Реклама в магазині скоординована з прийнятою моделлю здійснення покупок. Через те що у вихідні збільшується число покупців, реклама розпланована так, щоб основні рекламні зусилля приходилися саме на цей пік купівельної активності. Також враховуються наступні фактори:

• періоди виплати зарплат, характерні для цього регіону;

• звички в харчуванні;

• рівень доходів у даному населеному пункті;

• національне походження населення;

• вікові показники.

Рекламною діяльністю в мережі магазинів «Фуршет» займається комерційний відділ центрального офісу. Він обирає, які види реклами будуть застосовуватися в магазині в різні сезони, місяці. Безпосередньо в магазині рекламну роботу проводить адміністратор і менеджери і продавці, які за неї відповідають.

 

В магазині «Фуршет» наявні такі засоби реклами: зовнішня - представлена вивіскою магазину.

Вивіска приваблює увагу покупців до магазину, часто потрапляє

на очі, вивіска зроблена великими чіткими літерами, яскравого кольору, витримана в стилі мережі магазинів «Фуршет». Також в магазині є внутрішня реклама, яка представлена вітринами, плакатами та ін... Ціллю використання реклами є збільшити попит на окремі товари, інформувати покупців про появу нових товарів, їх переваги, сприяти формуванню попиту на окремі товари. Економічну ефективність реклами визначають шляхом виміру її впливу на розвиток товарообороту. Щоб дізнатися, в якій мірі реклама вплинула на збільшення товарообороту, аналізують оперативні та бухгалтерські дані. При цьому потрібно пам'ятати, що крім реклами на реалізацію впливає якість товарів, споживчі властивості, ціна, зовнішній вигляд, а також місце розташування магазину, рівень обслуговування покупців, наявність в продажу аналогічних виробів.

В зв'язку з цим при визначенні ефективності реклами необхідно встановити, який з перерахованих або інших факторів міг вплинути на збільшення товарообігу поряд з рекламою.

Психологічну ефективність впливу реклами на споживача визначають шляхом опитування, спостереження, експериментів.

Найважливішим економічним завданням щодо вивчення купівельного попиту є забезпечення науково обґрунтованої інформаційної бази для правильного визначення потреб населення й обґрунтування замовлень для промисловості, своєчасного виробництва і доведення товарів до споживача в різноманітному асортименті і високої якості. Значну роль тут відіграють працівники торгівлі, які повинні приділяти вивченню попиту населення велику увагу.

 

 

Загальні правила Програми «Подарунковий сертифікат»

1. Загальні положення

1.1. Подарунковий сертифікат (далі - Сертифікат) торгової мережі «Фуршет» - це документ, що засвідчує право його власника придбати в мережі магазинів «Фуршет» на території України товари на суму, рівну номінальній вартості Сертифікату, за цінами, що діють у магазині на момент купівлі товару.

1.2. Сертифікат є власністю торгової мережі «Фуршет» і вилучається у власника в момент його використання.

1.3. Торгова мережа «Фуршет» залишає за собою право вносити зміни в правила роботи з Сертифікатами.

1.4. Сертифікат випущений у формі картки, на зворотному боці якої, під захисним покриттям, розміщений індивідуальний штрих-код. Заборонено розтин захисного покриття (захисне покриття відкривається виключно касиром). У разі самостійного розкриття захисного покриття Покупцем, Сертифікат втрачає свою купівельну спроможність і є недійсним.

1.5. Номінал Сертифікату завдано в центрі його лицьового боку, зазначений у гривнях та дорівнює вартості Сертифікату.

1.6. У разі втрати Сертифікат не відновлюється.

1.7. Термін дії Сертифікату необмежений.

1.8. Адміністрація торгової мережі «Фуршет» не несе відповідальності за несанкціоноване використання Сертифікату, оскільки він є представницькими і не вимагає посвідчення особи.

2. ПОРЯДОК ПРИДБАННЯ СЕРТИФІКАТА

2.1. Сертифікат реалізується на платній основі за готівковий та / або безготівковий розрахунок.

2.2. На придбання Сертифікату не поширюється дія дисконтних і бонусних карток.

2.3. При продажу Сертифікату проводиться ознайомлення покупця з правилами реалізації Сертифікату.

2.4. Купівля Сертифікату підтверджує, що його власник в повному обсязі ознайомлений з усіма умовами придбання та користування Сертифікатом і згоден на ці умови.

2.5. Покупець Сертифікату вносить до каси суму грошових коштів рівну номіналу Сертифікату. Покупець отримує фіскальний чек, що підтверджує покупку Сертифікату на обрану суму.

2.6. Сума внесених Покупцем Сертифікату грошових коштів відповідає номіналу, вказаною на лицьовій стороні обраного Сертифікату, і є передоплатою, яка під час купівлі товарів по Сертифікату зараховується в рахунок оплати придбаних товарів.

2.7. При здійсненні покупки по Сертифікату необхідно пред'являти тільки Сертифікат. Умови цих Правил не поширюються на осіб, які пред'явили чек без Сертифікату.

2.8. Сертифікат поверненню та обміну не підлягає.

2.9. Сертифікат обміну на грошову компенсацію не підлягає. 45

2.10. Сертифікат не є іменним і може бути переданий третім особам.

3. ПОРЯДОК ВИКОРИСТАННЯ СЕРТИФІКАТА

3.1. Сертифікат реалізується пред'явником даного Сертифікату.

3.2. Тримач Сертифікату, пред'являє його продавцеві в момент, коли він хоче зробити покупку, тобто обміняти Сертифікат (Сертифікати) на обрані товари.

3.3. Весь номінал Сертифікату використовується при купівлі товару одноразово і повністю.

3.4. Допускається оплата однієї покупки з використанням декількох Сертифікатів, в цьому випадку їх вартість підсумовується.

3.5. Вартість покупки повинна бути рівна або перевищувати номінал Сертифікату. У разі якщо сума покупки перевищує номінальну суму сертифіката, покупець оплачує різницю або готівковими коштами, або платіжною картою.

3.6. На товари, які оплачуються Сертифікатом, поширюються акції та знижки, що діють в магазині на момент купівлі.

3.7. При покупці товарів по Сертифікату Покупець має право скористатися дисконтними або бонусними картками.

3.8. Адміністрація торгової мережі «Фуршет» залишає за собою право не прийняти до оплати Сертифікати, які мають ознаки підробки, а також при виникненні сумнівів щодо його придатності у разі наявності пошкоджень Сертифікату або захисного покриття (захисне покриття відкриває виключно касир). Захисне покриття вважається пошкодженим, якщо видно хоча б одну цифру штрих коду або видно сам штрих код.

3.9. Сертифікат є засобом розрахунку і документом суворої звітності. Після використання Сертифікат деактивується і залишається у касира.

3.10. При оплаті Сертифікатом обраного товару покупець отримує касовий чек, що свідчить про факт оплати товару Сертифікатом.

3.11. Сертифікат може бути використаний тільки один раз.

3.12. Гарантійне обслуговування, обмін і повернення неякісних товарів, а також товарів належної якості, придбаних з використанням Сертифікату, здійснюється у загальному порядку, передбаченому чинним законодавством України.

 

Висновок

 

В наш час головною метою торгiвельних пiдприємств є максимальний прибуток, при чому товарооборот виступає, як найважливiша та най необхiднiшa умова без якої не можливо досягти цiлі. Оскільки торгівельне підприємство отримує суму доходу з кожної гривні реалізуючих товарiв, то задача максималізації прибутку полягає в тому щоб, постiйно збiльшувати об’єм товарообороту, як основний фактор росту доходiв й прибуткiв, вiдносно зниження на оплату працi. В сферi роздрібної торгівлі показник товарообороту є найголовнiшою характеристикою дiяльності підприємства. Роздрiбний товарооборот, виступає як один з показникiв, визначаючи мiцнiсть торгівлі великого пiдприємства, так як по його величинi можна судити про об’єм діяльностi підприємства. Роздрiбний товарооборот характеризує ефективність використання ресурсiв пiдприємства і загальної суми затрат на реалiзацію товарiв. Оскільки товарооборотом є економічне поняття виражаюче кiнцевий результат дiяльності торгівельного підприємства, та його вираження з об’ємом затрачених ресурсiв (трудових, матерiальних, фiнансових) дає ясну картину ефективностi їх використання, так як в загальному показник ефективностi є вiдношення результату i затрат.

Розвиток роздiбного товарообороту має бути тiсно зв’язано з такими економiчними показниками як: попит, прибуток, товарнi запаси, кiлькiсть працівників, витрати на оплату працi.

Закінчивши виробничу практику в магазині «Фуршет» я закріпила теоретичні знання по вибраній спеціальності і я вважаю, що в подальшому ці знання мені дуже знадобляться.

Магазин «Фуршет»-це магазин сімейної покупки з широким асортиментом продовольчих і непродовольчих товарів. В цілому магазин добре забезпечений торговельним і технологічним обладнанням і устаткуванням. Магазин відповідає всім сучасним вимогам та створює оптимальні умови для праці та реалізації широкої кількості товарів. Асортимент товарів який представлений в магазині «Фуршет» дуже широкий і пов'язаний з особливостями попиту споживачів.

Магазин «Фуршет» добре забезпечений товарними запасами,всі етапи технологічного процесу дотримуються,торговий персонал доброзичливий. Все це сприяє збільшенню товарообігу і тому, що в магазині завжди велика кількість клієнтів. З початку відкриття і до теперішнього часу, уже декілька років магазин Фуршет» залишається одним з найпопулярнішим серед жителів.

В цілому магазин добре забезпечений торговельним і технологічни обладнанням. Магазин відповідає всім сучасним вимогам та створк оптимальні умови для праці і реалізації великої кількості товарів.

Асортимент товарів, який представлений в магазині «Фуршет» дуж широкий, пов'язаний з особливостями попиту споживачів.

Магазин «Фуршет» добре, забезпечений товарними запасами, всі етап технологічного процесу дотримуються, торговий персонал доброзичливий. Все це сприяє збільшенню товарообігу.

 

Федеральное государственное бюджетное образовательное







Дата добавления: 2015-10-01; просмотров: 508. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Общая и профессиональная культура педагога: сущность, специфика, взаимосвязь Педагогическая культура- часть общечеловеческих культуры, в которой запечатлил духовные и материальные ценности образования и воспитания, осуществляя образовательно-воспитательный процесс...

Устройство рабочих органов мясорубки Независимо от марки мясорубки и её технических характеристик, все они имеют принципиально одинаковые устройства...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия