Студопедия — Посилання. Зображення. Об'єкти
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Посилання. Зображення. Об'єкти






Посилання зв'язують один ресурс Інтернету з іншим. Посилання має два кінці - званих якорями - і напрям. Посилання починається в "початковому" якорі (джерелі) і вказує на "цільовий" якір, який може бути будь-яким ресурсом Web (наприклад, зображенням, відеокліпом, звуковим файлом, програмою, документом HTML, елементом в документі HTML і так далі). За умовчанням з посиланням пов'язано завантаження іншого ресурсу Web. Ця поведінка досягається зазвичай шляхом вибору посилання (наприклад, за допомогою клацання миші, введення з клавіатури і так далі).

Для визначення якорів використовується елемент A. Початковий тег - обов'язковий. Кінцевий тег - обов'язковий. Посилання і якорі, визначувані елементом A, не можуть бути вкладеними; елемент A не повинен містити інших елементів A. Має безліч атрибутів, серед яких найважливішими є,:

name - дає якорю ім'я, так що він може служити метою іншого посилання. Значенням цього атрибуту має бути унікальне ім'я. Зона дії імені - поточний документ.

href - визначає місце розташування ресурсу Web, визначаючи зв'язок між поточним елементом (початковим якорем) і цільовим якорем, визначуваним цим атрибутом.

Кожен елемент A визначає якір:

- Вміст елементу A визначає положення якоря.

- Атрибут name задає ім'я якоря, так що він може служити пунктом призначення будь-якого числа посилань.

- Атрибут href призначає якір пунктом призначення рівно одного посилання.

У наступному HTML -фрагменте міститься два посилання, у однієї цільовим anchor являється документ HTML з ім'ям "chapter 2.html", а у другої цільовий anchor - зображення у форматі GIF, розташоване у файлі "forest.gif":

<BODY>..якийсь текст..

<P>Детальніше за см в <A href="chapter 2.html">главі два</A>.

См також <A href="./images/forest.gif">карту лісу.</A>

</BODY>

 

Визначивши якір, ми можемо зв'язати його з цим же або з іншим документом. URI, що призначають якір, включають символ "#", за яким слідує ім'я якоря (ідентифікатор фрагмента). Ось декілька прикладів таких URI:

- Абсолютний URI: http://www.mycompany.com/one.html#anchor - one

- Відносний URI:./one.html#anchor - one або one.html#anchor - one

- Якщо посилання визначене в тому ж документі: #anchor - one

 

Ось приклад визначення і використання якорів усередині одного документу:

<H1>Зміст;</H1>

<P><A href="#section1">Вступ</A><BR>

<A href="#section2">Передісторія</A><BR>..продовження змісту..

..тіло документу..

<H2><A name="section 1">Вступ</A></H2>..розділ 1..

<H2><A name="section 2">Передісторія</A></H2>..розділ 2..

 

 

Мова HTML дозволяє включати в сторінки зображення, аплети, мультимедійні об'єкти і тому подібне. Для цього використовуються наступні елементи:

Елемент IMG використовується для вставки зображень в документи. Для цього елементу початковий тег - обов'язковий, кінцевий тег - заборонений. Найважливішими атрибутом елементу являються:

src - задає місце розташування зображення.

alt - вказує альтернативний текст. Не є обов'язковим. Використовується текстовими браузерами - цей текст показується замість зображення. Звичайні браузери

використовують цей текст як підказку.

width, height - визначають розмір зображення. Також не є обов'язковими, але можуть бути використані для точнішої розмітки документу.

align - визначають вирівнювання зображення відносно навколишнього тексту. Має значення:

- bottom: означає, що вікно об'єкту має бути вертикально вирівняне відносно поточної базової лінії. Це значення використовується за умовчанням.

- middle: означає, що центр об'єкту має бути вирівняний вертикально відносно поточної базової лінії.

- top: означає, що верх об'єкту має бути вертикально вирівняний відносно верху поточного текстового рядка.

- left і right, призводять до переміщення зображення до поточного лівого або правого поля.

Приклад використання елементу IMG:

<IMG src="589.jpg" alt="вид з мого вікна">

<IMG src="589.jpg" width="100" height="200">

 

Сучаснішим способом вставки зображень є використання елементу OBJECT. Він дозволяє вставляти не лише зображення, але і складніші об'єкти - документи Word, анімацію, Flash -фильмы і так далі

Наприклад, зображення можна вставити таким чином:

<OBJECT data="589.jpg" type="image/jpeg" width="100" height="200"> вид з мого вікна

</OBJECT>

 

 

Документ Word може бути вставлений в HTML таким чином:

<OBJECT data="lecture 8.doc" type="application/msword"></OBJECT>

 

 

Відеокліп:

<OBJECT data="http://mysite.com/myvideo.avi" type="application/avi"></OBJECT>

 

 

Частина коду, створювана Flash для публікації ролика:

<OBJECT classid="clsid: D27CDB6E - AE6D - 11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" WIDTH="550"

HEIGHT="400" id="myflash" ALIGN="">

<PARAM NAME=movie VALUE=" myflash.swf">

<PARAM NAME=quality VALUE=high>

<PARAM NAME=bgcolor VALUE=#FFFFFF>

</OBJECT>

Таким чином, елемент OBJECT надає загальний механізм включення об'єктів різної природи в сторінку. Для цього елементу наявність початкового і кінцевого тега є обов'язковою.

Найважливіші атрибути:

classid - використовується для вказівки місця розташування об'єкту за допомогою URI. Він може використовуватися разом з атрибутом data або як альтернатива йому,

залежно від типу об'єкту.

codebase - визначає базовий шлях, використовуваний для дозволу відносних адрес URI, що задаються в атрибутах classid, data і archive. Якщо цей атрибут відсутній, значенням за умовчанням є базова адреса URI поточного документу.

codetype - визначає тип вмісту даних, отримання яких слід чекати при завантаженні об'єкту, що задається атрибутом classid. Цей атрибут не є обов'язковим, але рекомендується, якщо використовується атрибут classid, оскільки він дозволяє агентові користувача уникнути завантаження інформації для типу утримуваного, який він не підтримує. Якщо цей атрибут відсутній, за умовчанням використовується значення атрибуту type.

data - використовується для вказівки місця розташування даних об'єкту, наприклад, даних зображення для об'єктів, що визначають зображення. Якщо дається відносна адреса URI, він повинен інтерпретуватися відносно атрибуту codebase.

type - визначає тип вмісту для даних, що задаються атрибутом data. Цей атрибут не є обов'язковим, але рекомендується, якщо використовується атрибут data.

archive - використовується для визначення розділеного пропусками списку адрес URI архівів, що містять ресурси, що відносяться до об'єкту, який може включати ресурси, що задаються атрибутами classid і data. Попереднє завантаження архівів приведе до зменшення часу завантаження об'єкту. Архіви, вказані у вигляді відносних адрес URI, повинні інтерпретуватися відносно атрибуту codebase.

У більшості браузерів є вбудовані механізми для генерації основних типів даних, таких як текст, зображення, кольори, шрифти і ряд графічних елементів. Для генерації типів даних, які браузери не підтримують за умовчанням, вони зазвичай запускають зовнішні застосування. Елемент OBJECT дозволяє авторам об'єктів управляти генерацією даних - задавати зовнішню генерацію або використання деякої визначуваної автором програми, що генерує дані в браузері.

У загальному випадку автор повинен визначити три типи інформації:

· Реалізація включеного об'єкту. Наприклад, якщо включений об'єкт - аплет, автор повинен вказати місце розташування виконуваного коду аплета.

· Генеровані дані. Наприклад, якщо включений об'єкт є програмою, що генерує дані шрифту, автор повинен вказати місце розташування цих даних.

· Додаткові значення, необхідні об'єкту. Наприклад, деяким аплетам можуть бути потрібні початкові значення для їх параметрів.

Елемент PARAM визначає набір значень, які можуть знадобитися об'єкту під час роботи. Для цього елементу початковий тег обов'язковий, кінцевий - заборонений. Набір елементів PARAM повинен розташовуватися усередині елементу OBJECT. Елемент має наступний найважливіші атрибути:

· name - визначає ім'я робочого параметра, яке має бути об'єкту, що зрозуміло вставляється. Чи враховує ім'я властивості регістр, залежить від конкретної реалізації об'єкту.

· value - визначає значення робочого параметра, що задається атрибутом name. Значення властивостей не мають значення в HTML; їх значення визначається об'єктом.

· valuetype - визначає тип атрибуту value. Можливі значення:

· data: Це значення використовується за умовчанням. Воно означає, що значення, що задається атрибутом value, визначатиметься і передаватиметься в об'єкт у вигляді рядка.

· ref: Значення, що задається атрибутом value, є адресою URI ресурсу, де зберігаються робочі значення.

· object: Значення, що задається атрибутом value, є ідентифікатором, що посилається на оголошення OBJECT в цьому ж документі. Ідентифікатором має бути значення атрибуту id для оголошеного елементу OBJECT.

· type - задає тип утримуваного ресурсу, що призначається атрибутом value тільки у разі, якщо значенням атрибуту valuetype є "ref". Таким чином, цей атрибут визначає для агента користувача тип значень, які знаходитимуться за адресою URI, призначеною атрибутом value.







Дата добавления: 2015-10-01; просмотров: 445. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Этапы трансляции и их характеристика Трансляция (от лат. translatio — перевод) — процесс синтеза белка из аминокислот на матрице информационной (матричной) РНК (иРНК...

Условия, необходимые для появления жизни История жизни и история Земли неотделимы друг от друга, так как именно в процессах развития нашей планеты как космического тела закладывались определенные физические и химические условия, необходимые для появления и развития жизни...

Метод архитекторов Этот метод является наиболее часто используемым и может применяться в трех модификациях: способ с двумя точками схода, способ с одной точкой схода, способ вертикальной плоскости и опущенного плана...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия