Студопедия — Факультет военного обучения
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Факультет военного обучения






Митне право в Україні:

Підручник

 

Відповідальний за випуск

 

Комп’ютерна верстка

О.Р.Шишки

 

Підписано до друку 01.08.2007. Формат 60х84/16. Папір газетний.

Гарнітура Таймс. Друк офсетний. Умовн. друк. арк. 23,0 Обл.. вид. арк. хх.х. Заказ.

Київський міжнародний університет

Україна. Київ 03115. вул.. Львівська, 49

 

Видавництво “ ”

Україна. Київ.

 

Друкарня «»

Україна.


ШИШКА

РОМАН БОГДАНОВИЧ

доктор юридичних наук, професор

Народився в с. Нивиці Радехівського р-ну Львівської області. У 1980 р. Закінчив Харківський юридичний інститут

У 1985 р. успішно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук. Тема дисертаційного дослідження: «Договори вузів вузів в області науково-технічного прогресу». З 1991 р. присвоєно вчене звання доцент, а в 2003р. - професора. У 2004 р. успішно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за темою: «Охорона прав суб’єктів інтелектуальної власності у цивільному праві України». Автор чи співавтор більше 220 навчальних, методичних і наукових праць з цивільного та підприємницького права, права інтелектуальної власності у тім числі монографії, трьох підручників, чотирнадцяти посібників. Підготовив 25 кандидатів юридичних наук.

 

Коло наукових інтересів: право інтелектуальної власності, правове регулювання наукової діяльності, договірні відносини.

 

Читає курси: Римське приватне право, Цивільне право України (обидві частини), Актуальні проблеми цивільного права, Сімейне право¸ Житлове право, Право інтелектуальної власності, Впровадження результатів творчої діяльності, Інвестиційне право,Міжнародне інвестиційне право, Митне право, Підприємницьке право, Організація науки і методика підготовки дисертаційних досліджень,Наукознавство. З виділених шрифтом курсів має авторські посібники та підручники

 

Електронна адреса: [email protected]

 

 


[1] Відомості Верховної Ради (ВВР), 2002, N 38-39, ст.288; Урядовий кур’єр. — 2002. — № 148.

[2] Нащадкам Верещагіна за роботу не соромно // Урядовий кур’єр, -2006, -№32, -С.5

[3] Див.: Ершов А. Д. Международные таможенные отношения /Учеб. пособие. — С-Пб., 2000. — С. 11.

[4] У Сумах створено митний пост у 1985 р. для оформлення і контролю вантажів для ПО ім. М. В. Фрунзе, яке у співдружності з італійською фірмою «Даніелі» здійснювало поставку компресорів для трубопроводів. У Харкові такий пост створено в серпні 1989 р.

[5] Вони не могли врахувати всіх тонкощів та особливостей зовнішньоекономічних та інших відносин, тому в подальшому почали змінюватись й доповнюватись. Після періоду романтизму українська зовнішньополітична, а слідом за нею і зовнішньоекономічна діяльність стала набувати більш чіткого спрямування на традиційних для України партнерів.

[6] Вестник СНГ. — 1992. — Вып. 7. — С. 31—32.

[7] Урядовий кур’єр. — 2002. — № 148.

[8] Урядовий кур’єр.-2007.№33; Орієнтир 7’2007.-С.5.

[9] Див.: Бізнес. — 1997. — № 6.

[10] Таке визначення суперечить загальним положенням про юридичну особу і повинне бути виключене.

[11] Урядовий кур’єр. – 2007. - №№ 141-143.

[12] Комзюк А.Т. Місце митного права у правовій системі України вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. Випуск 36. Х.; 2006. - С.246

[13] Це не досить виважено і відображає не юридичні відносин (форму), а зміст. Тому з така вказівка є досить некоректна. Право може регулювати майнові відносини. Інша справа, що ці відносини мають два прояви: економічний та юридичний.

[14] Принципи митного права, як і інших галузей права, можна уявити собі у вигляді дерева де корені — економічна, соціальна, політична база чинного законодавства, стовбур — загальноправові принципи, велике стовбурове гілля — принципи супергалузей чи міжгалузеві принципи, їх відгалуження — принципи галузей права, а дрібне гілляччя — принципи інститутів права. Відповідно листя може образно вважатися нормами права, до яких правові ідеї у вигляді живильного соку надходять по цих каналах і визначають їх спрямованість та дієвість.

[15] В той же час за МК України митні органи не відносяться до правоохоронних органів.

[16] З огляду на новизну даного матеріалу ми вважаємо за доцільне більш детально ознайомити читача із змістом нового МК України.

[17] Урядовий кур’єр. – 2007. №№ 141-144.

[18] Бахрах Д.Н.. Действие норм права во времени: Теория, законодательство, судебная практика. –М.: НОРМА, 2004. –С.155.

[19] Митні органи України не мають права проводити оперативно-розшукові дії і не відносяться до правоохоронних. Це питання є вельми дискусійним, що виявилося при прийнятті нового МК України. На наш погляд, митні органи стовідсотково можуть бути віднесені до правоохоронних органів. Зокрема це стосується контрольованих митних операцій.

[20] Спочатку центральний митний орган іменувався Митним комітетом України.

[21] Урядовий кур’єр, - 2007.-№136; Орієнтир 27’2007. -С.6-8.

[22] Урядовий кур’єр.-2007. -№136; Орієнтир 27’2007.-С.6-8.

[23] Див.: Таможенное законодательство Украины (Сб. норм. актов…). — Х., 2000. — С. 135—155.

[24] Див.: Таможенное законодательство Украины (Сб. норм. актов…). — Х.: Одиссей, 1998. — С. 146.

[25] Див.: Таможенное законодательство Украины (Сб. норм. актов…). — Х., 2000. — С. 135—155.

[26] Митний огляд та митний догляд мають загальні ознаки, до яких варто віднести мету їх проведення - встановлення законності переміщення через митний кордон об’єктів митного контрою; об’єкт - товари і транспортні засоби; адміністративний характер здійснюваних митними органами дій. У той же час, якщо митний огляд здійснюється шляхом поверхового огляду без порушення цілісності предметів і їх внутрішнього устрою, то догляд - проводить із розкриванням транспортних засобів, тари й упаковки, вантажних приміщень, встановлення найменування і якості з визначенням кількості.

[27] Митні процедури — операції, пов’язані зі здійсненням митного контролю за переміщенням товарів і транспортних засобів через митний кордон України, митного оформлення цих товарів і транспортних засобів, а також із справлянням передбачених законом податків та зборів.

[28] Контрафактні товари - товари, що містять об’єкти інтелектуальної власності, ввезення яких на митну територію України призводить до порушення прав власника, що захищаються відповідно до чинного законодавства України та міжнародних договорів України.

[29] Див.: Таможенное законодательство Украины (Сб. норм. актов…). — Х., 2000. — С. 156—171.

[30] Див.: Таможенное законодательство Украины (Сб. норм. актов…). — Х., 2000. — С. 119—127.

[31] Див.: Таможенное законодательство Украины (Сб. норм. актов…). — Х., 2000. — С. 119—127.

[32] Юристам підприємств та всім іншим особам, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, слід уважно слідкувати за їх змінами і завчасно вносити корективи у товарний асортимент.

[33] В останні роки вельми актуальною стала контрабанда людей, особливо жінок, органів людини, які призначені для імплантації.

[34] Знання розмірів санкції є необов’язковим. Для того є МК чи закони про внесення в нього змін та доповнень.

[35] В КК України збережено зрозумілу більшості юристів термінологію щодо форми вини.

[36] З прийняттям Адміністративно-процесуального кодексу України внесені певні зміни.

[37] Спеціальні звання державного радника митної служби 1 і 2 рангів присвоюються КМ України за поданням керівника спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у галузі митної справи.

[38] Спеціальні звання радника митної служби 1, 2, 3 рангів, інспекторів митної служби 1, 2, 3, 4 рангів, інспекторів чинної служби та молодших інспекторів митної служби присвоюються Головою.

[39] Спеціальне звання «курсант» присвоюється керівниками відповідних митних закладів освіти. Інші спеціальні звання присвоюються керівником спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої лади в галузі митної справи у порядку, що визначається спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі митної справи.

График

Проведения тренировок и тестирования по предметам обучения со студентами УВЦ 2009-2010 уч.год

№ п/п ВУС Неделя месяца
       
    РХБЗ ОП ТЕСТИРОВАНИЕ* СП
    ОП ТЕСТИРОВАНИЕ* СП РХБЗ
    ТЕСТИРОВАНИЕ* СП РХБЗ ОП
    СП РХБЗ ОП ТЕСТИРОВАНИЕ*

*Примечание: тестирование проводить

сентябрь – ОВУ; октябрь – ОП; ноябрь – РХБЗ; декабрь – воен.топография

февраль – ОВУ; март – ОП; апрель – РХБЗ; май – воен.топография

 

         

 

Факультет военного обучения

 

 

Справочник командира взвода студентов

ИНФОРМАЦИЯ:

Данный справочник предназначен для помощи командиру взвода: в справочнике командир отмечает присутствие студентов взвода на занятиях, опоздания, наряды по кафедре. Так же в Справочнике командир отмечает о благодарностях и выговорах каждого студента.

Помимо этого в Справочнике содержится информация об обязанностях студента ФВО и об обязанностях командира взвода студентов, распорядок дня, варианты УФЗ, дополнительная информация.

Командир взвода обязан составить в Справочнике полный список студентов своего взвода, а так же занести в Справочник данные о студентах: номер группы, дату рождения, телефонные номера каждого студента.

ИНСТРУКЦИЯ ПО СБОРКЕ:

Условимся называть “печатным листом” 4 квадрата, расположенные на одной печатной странице данного документа, а “листом Справочника” – непосредственно лист Справочника в сшитом виде. Первый печатный лист (верхняя половина. Нижняя половина не используется) – это обложка, она должна быть распечатана более плотной бумаге, чем все остальные. Следующие печатные листы распечатываются следующим образом: сначала распечатывается второй печатный лист, затем он переворачивается и распечатывается третий печатный лист. Далее, распечатанный лист бумаги разрезается надвое по горизонтальному пунктиру. Таким образом мы получили первый и последний лист Справочника (верхняя половина разрезанного листа) и второй и предпоследний листы Справочника (нижняя половина разрезанного листа). Все последующие печатные листы распечатываются и разрезаются так же.

Теперь, для того, чтобы сшить Справочник, необходимо сначала положить обложку, сверху на нее верхнюю половину первого распечатанного листа (первый и последний листы Справочника), сверху вторую половину первого распечатанного листа (второй и предпоследний листы Справочника), затем первую половину второго распечатанного листа (третий и 3-й с конца листы Справочника), и так далее.

После этого Справочник сшивается степлером концами скоб вовнутрь. Далее обрезаются выступающие края (по пунктирной линии).

 

Документ составил: Ракевич Ю.Н. Дата составления: 01.11.2005.

  СПРАВОЧНИК   (учебные группы 01-214, 16, 18; 02-209, 10, 11; 03-222,223; 06-201,202) 1 учебного взвода   МОСКВА
    ИМЕННОЙ СПИСОК ОТДЕЛЕНИЯ
№ п/п Фамилия, инициалы   Учебная группа Дата рождения Телефоны
  Карпежников Е.И.   01-214 16.05.1993 8-909-900-91-65
  Курбатов Р.Н.   01-214 28.07.1992 8-916-932-79-94
  Чебанов П.С.   01-214 10.07.1993 8-916-997-65-59
  Гарипов В.И. С-1 01-216 07.12.1992 8-985-137-01-62
  Кулёмин И.А. КВ 01-216 11.01.1993 8-926-810-74-87
  Лагунов А.С.   01-216 23.04.1993 8-916-365-91-26
  Секретарёв М..Д.   01-216 18.01.1992 8-985-100-15-75
  Антипов А.И.   01-218 27.03..1993 8-929-546-16-84
  Деревянкин Д.М.   01-218 05.05.1993 8-910-544-51-10
  Кондратьев Д.А.   01-218 22.05.1993 8-965-196-25-20
  Надженко М.Н.   01-218 01.1.1993 8-962-962-71-21
  Педченко Д.А. С-3 01-218 16.04.1993 8-916-437-04-31
  Хвостиков Н.В. КО1 01-218 27.06.1992 8-985-184-79-51
  Рогачёв В.А.   01-218 27.01.1993 8-916-840-50-98
  Кутовый В.В. КО2 02-209 16.12.1992 8-926-836-11-27
  Толмаков Д.Ю   02-209 01.08.1993 8-903-637-08-55

 

 

    РАСПОРЯДОК ДНЯ  
Часы Первая смена Вторая смена
1-2 часы 9.00-10.30  
3-4 часы 10.45-12.15  
Обед 12.15-13.00 --------
5-6 часы 13.00-14.30  
7 час* --------  
7-8 часы 15.00-16.25 --------
9 час 16.35-17.20 --------

 

* для студентов, обучающихся первый год на ФВО, вводится дополнительно 7-й час для проведения организационно-воспитательной работы.

 

  ДЛЯ ЗАМЕТОК    
№ п/п Фамилия, инициалы   Учебная группа Дата рождения Телефоны
  Федотов М.В.   02-209 04,04,1992 8-910-453-11-82
  Бойков Д.Г.   02-210 24.04.1993 8-916-102-85-40
  Бунин И.А   02-210 13.06.1993 8-916-705-60-03
  Шмелёв С.и.   02-210 30.01.1992 8-926-836-91-80
  Конюхов Д.А.   02-211 12,4,1993 8-926-341-35-61
  Популов П.О. С-2 02-211 06,08,1993 8-915-409-57-93
  Стрюков Я.А. КО3 02-211 02,09,1992 8-926-955-66-29
  Кузнецов А.А.   01-214 21,10,1994 8-903-748-56-09
  Честнов С.И.   У1-201 05.11.1992 8-903-627-68-83
  Буренин А.С.   03-222 01.09.1993 8-910-455-01-28
  Хромчено С.А.   03-222 22,01,1993   8-985-454-17-39
  Жуковский А.А.   03,-223 18.05.1993 8-903-783-26-81
  Мосякин Ф.В.   03-223 02.01.1993 8-915-104-80-63
  Суздальцев А.П.   03-222 19.03.1993 8-915-268-62-81
           
           

 

КОМАНДИР ВЗВОДА: студент ______________ И.Кулёмин

 
 
  05.11 12.11 19.11 26.11 03.12 10.12 17.12 24.12 31.12
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   

 

ДЛЯ ЗАМЕТОК

   
 







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 392. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Решение Постоянные издержки (FC) не зависят от изменения объёма производства, существуют постоянно...

ТРАНСПОРТНАЯ ИММОБИЛИЗАЦИЯ   Под транспортной иммобилизацией понимают мероприятия, направленные на обеспечение покоя в поврежденном участке тела и близлежащих к нему суставах на период перевозки пострадавшего в лечебное учреждение...

Анализ микросреды предприятия Анализ микросреды направлен на анализ состояния тех со­ставляющих внешней среды, с которыми предприятие нахо­дится в непосредственном взаимодействии...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Гносеологический оптимизм, скептицизм, агностицизм.разновидности агностицизма Позицию Агностицизм защищает и критический реализм. Один из главных представителей этого направления...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия