Студопедия — Впечатления дня: Утром: Монастыри Drepung/Drak, Вечером: Монастырь Sera
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Впечатления дня: Утром: Монастыри Drepung/Drak, Вечером: Монастырь Sera

1Канали первинної мережі зв’язку.

2 Поїзний диспетчерський, міжстанційний, постанційний зв’язок.

 

Час виконання – 2 години.

 

Мета: вивчити призначення різних видів зв’язку.

 

 

1 В організації перевізного процесу та управління ним важлива роль належить системам і пристроям зв’язку. Зв’язок на залізничному транспорті став невід’ємною частиною технологічного процесу.

Мережі електрозв’язку поділяються на первинні і вторинні. Первинна мережа електрозв’язку – сукупність мережних вузлів, мережних станцій і ліній зв’язку, що утворює мережу групових трактів і каналів передачі.

Канали первинної мережі зв’язку призначені для побудови вторинних мереж, до складу яких входять:

· телефонна мережа загального користування;

· мережа передачі даних для автоматизованої системи керування залізничним транспортом;

· оперативно-технологічний зв’язок.

Телефонну і телеграфну мережі загального користування застосовують відповідно для службових переговорів і обміну службовими телеграмами працівників залізничного транспорту. Мережа загального користування має забезпечувати зв’язок між будь-якими залізничними пунктами.

Телефонний оперативно-технологічний зв’язок призначений для оперативного керівництва і управління технологічним процесом роботи залізничного транспорту (зв’язок нарад, дорожньо-розпорядницький, диспетчерський, постанційний, комбінований, прямий). Мережа оперативно технологічного зв’язку в залежності від призначення поділяється на магістральну (між Укрзалізницею і управлінням залізниць), дорожню (у межах однієї залізниці), відділкову (у межах однієї дирекції залізничних перевезень), станційну (у межах однієї залізничної станції). До складу кожного з цих видів входять розпорядницький зв’язок і зв’язок нарад.

Зв’язок нарад організується для проведення оперативних нарад керівників центрального апарату Укрзалізниці з управліннями залізниць, керівництва управлінь і дирекцій залізничних перевезень з підпорядкованими їм працівниками підрозділів транспорту.

Для оперативного керівництва роботою залізниць і дирекцій призначений магістральний і дорожньо-розпорядницький зв’язок.

2 Поїзний диспетчерський зв’язок (ПДЗ) використовується для керівництва рухом поїздів і надається в одноособове розпорядження поїзному диспетчерові. За допомогою поїзного диспетчерського зв’язку можна оперативно викликати чергового будь-якої станції, групи станцій або одночасно чергових усіх станцій дільниці і вести з ними двосторонні переговори. Передбачається також можливість виклику і переговорів з диспетчером суміжної дільниці.

Одночасно поїзний диспетчер повинен мати можливість вести переговори з машиністами локомотивів.

Поїзний міжстанційний зв’язок (МЖЗ) призначений для ведення службових переговорів про рух поїздів між черговими суміжних роздільних пунктів.

Постанційний зв’язок (ПЗ) необхідний для службових переговорів працівників проміжних станцій між собою, а також із працівниками дільничних станцій, дирекції залізниць тощо.

Поїзний радіозв’язок (ПРЗ) застосовується для службових переговорів машиністів поїзних локомотивів з поїзним диспетчером у межах диспетчерської дільниці, з черговими по станціях у межах суміжних перегонів, а також з машиністами інших локомотивів, що знаходяться на одному і тому ж перегоні. Для забезпечення безпеки руху радіозв’язок встановлюється також у чергових по переїзду.

Поїзний радіозв’язок влаштовують у вигляді сполучення радіопровідного зв’язку (рис. 1).

 

 

 

Рисунок 1 – Схема двостороннього поїзного радіозв’язку.

 

Провідний канал установлюють між диспетчерським розпорядницьким і роздільними пунктами (станціями), а радіоканал – між стаціонарними радіостанціями, які встановлюються на станціях, і радіостанціями рухомих одиниць, між радіостанціями рухомих одиниць, а також між стаціонарними радіостанціями суміжних роздільних пунктів.

Локомотивні радіостанції встановлюють у кабіні або в машинному відділенні локомотива, а пульти керування – у місці, зручному для користування машиністом і його помічником. Стаціонарні радіостанції розміщують у службових приміщеннях чергових по станціях, а пульт керування – на столі ДСП. Усі переговори в системі поїзного радіозв’язку мають документально реєструватися за допомогою спеціальних магнітофонів (архіваторів переговорів) для подальшого контролю за регламентом ведення переговорів і аналізу причин аварійних ситуацій.

Перегінний зв’язок проектується на дільницях залізниць з автоблокуванням, а також на дільницях з кабельними лініями зв’язку. Перегінний зв’язок призначений для ведення переговорів між працівниками, що знаходяться на перегоні, і черговими роздільних пунктів, що обмежують перегін, поїзним диспетчером і енергодиспетчером, диспетчерами дистанцій колій, дистанцій сигналізації і зв’язку.

Службовий диспетчерський зв’язок застосовується на дільницях з автоблокуванням, а також з кабельними лініями зв’язку для службових переговорів працівників дистанцій сигналізації і зв’язку з лінійними електромеханіками. В канал службового диспетчерського зв’язку включають: телефонні апарати начальника і чергового диспетчера дистанції сигналізації і зв’язку; чергових по станціях, включаючи станції, що знаходяться на межі дистанції сигналізації і зв’язку; чергових інженерів і електромеханіків СЦБ.

Інформаційний телеграфний зв’язок про підходи поїздів і вантажів організують між інформаційним центром і сортувальними станціями, а також між інформаційним центром, вантажними станціями і великими підприємствами-вантажоодержувачами.

На станціях для оперативного керівництва технологічним процесом роботи використовуються станційний розпорядницький телефонний зв’язок, стрілочний телефонний зв’язок, інформаційний зв’язок сортувальних станцій, двосторонній парковий зв’язок, зв’язок гучномовного оповіщення, станційний радіозв’язок, а також засоби промислового телебачення.

Запитання для самоперевірки.

1 Як класифікуються мережі електрозв’язку?

2 Що входить до складу каналів первинної мережі зв’язку?

3 Де застосовують телефонну і телеграфну мережі загального користування?

4 Де використовують поїзний диспетчерський, міжстанційний зв’язок?

5 В чому полягає призначення перегінного зв’язку?

6 Що входить до каналу службового диспетчерського зв’язку?

 

 

Л.1, ч. ІІ, с. 56-60

Впечатления дня: Утром: Монастыри Drepung/Drak, Вечером: Монастырь Sera

Drepung Monastery Drak Yerpa Sera Monastery

 

В этот день группа совершит свой первый визит в святая святых. Это будет включать Drepung Monastery или Drak Yerpa (по решению группы и рекомендации гида) с утра, а также один из самых старинных монастырей Sera, после обеда. Ожидается жаркая солнечная погода, поэтому рекомендуются солнцезащитные очки, крем, головной убор.

Drepung Monastery был построен в 1416 и это крупнейший монастырь секты Гелуг. Монастырь занимает площадь в 250,000 кв.м.

Sera Monastery находится в северном пригороде Лхасы. Монастырь получил свое имя – Sera, что означает «дикая роза» по-тибетски, потому, что когда его строили, весь склон горы за монастырем был покрыт дикими розами в цвету. При посещении, группа будет свидетелем ежедневной религиозной дискуссии монахов монастыря.

День 3: Лхаса (З, О, У)




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Воздействия электрического тока на человека опасные факторы производственной среды. Профилактика травматизма | Лекция 1. Системы и схемы холодного водопровода

Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 551. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Интуитивное мышление Мышление — это пси­хический процесс, обеспечивающий познание сущности предме­тов и явлений и самого субъекта...

Объект, субъект, предмет, цели и задачи управления персоналом Социальная система организации делится на две основные подсистемы: управляющую и управляемую...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия