Студопедия — Реферат.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Реферат.






Курсовий та дипломний проекти (роботи) – найважливіші види самостійної роботи студентів під керівництвом професорсько-викладацького складу. Успішне виконання проекту (роботи) залежить від багатьох чинників: рівня написання, змісту, структури, форми викладу матеріалу, а також оформлення. Невідповідність в оформленні курсового чи дипломного проекту (роботи) державним стандартам і встановленим вимогам може суттєво вплинути на остаточну оцінку роботи, а через значні відхилення робота може бути взагалі недопущена до захисту.Тому оформленню роботи (пояснювальної записки) повинна бути приділена не менша увага, наприклад, ніж виконанню графічної та практичної частини!

Курсовий проект (робота) – цесамостійне навчально-наукове дослідження студента, яке виконується з певного курсу або з окремих його розділів, з метою закріплення і узагальнення знань, одержаних студентами за час навчання, та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання.Під час написання робіт у студентів формуються елементарні навички наукової роботи:

- ґрунтовне засвоєння необхідного теоретичного матеріалу та закріплення навичок експериментальної роботи згідно з завданням керівника;

- уміння використовувати одержані знання в конкретній ситуації у визначеній галузі дизайну чи мистецтвознавства;

- уміння теоретично обґрунтувати одержані результати;

- здатність чітко формулювати одержані результати та роботи з них висновки;

- грамотно, без помилок, написати текст роботи відповідно до правил оформлення наукової документації;

- уміння логічно побудувати доповідь, захистити сформульовані положення та висновки;

- проявити здібності до самостійного пошуку розв’язання задачі.

Виконання дипломного проекту (роботи) – завершальний етап підготовки бакалавра і магістра. Виконуючи дипломний проект (роботу), студенти застосовують своє вміння використовувати набуті ними знання для вирішення конкретних наукових і науково-виробничих завдань для закріплення, розширення теоретичних і практичних знань зі спеціальності та застосуванні їх при вирішенні конкретних наукових, виробничих та інших завдань.

До дипломного (проекту) роботи висуваються наступні вимоги:

- актуальність теми, відповідність її сучасному стану певної галузі науки та перспективам розвитку, практичним завданням відповідної сфери;

- вивчення та практичний аналіз монографічних і періодичних видань з теми;

- вивчення і характеристика історії досліджуваної проблеми та її сучасного стану, а також передовою досвіду роботи у відповідній галузі дизайну чи мистецтвознавства;

- чітка характеристика предмета, мети і методів дослідження, опис та аналіз проведених автором експериментів;

- узагальнення результатів, обґрунтування їх, висновки та практичні рекомендації.

Тема курсових і дипломних проектів (робіт) має бути лаконічною, точно визначити предмет дослідження і конкретизувати умови його вивчення.

Теми курсових проектів (робіт) затверджують кафедри, а дипломних – вчена рада факультету за поданням кафедри. Перед початком роботи науковий керівник видає студенту завдання в письмовій формі визначеного зразка.

Роботу студента над курсовим проектом (роботою) оцінюють за результатами її захисту на засіданні кафедри або перед призначеною завідувачем комісією. Основні положення дипломного проекту (роботи) спеціаліста і магістра студент захищає на засіданні Державної екзаменаційної комісії. До захисту студента допускає завідувач кафедри після подання відповідно оформленої завершеної роботи, схваленої науковим керівником. Оформлену дипломну роботу потрібно подати на кафедру не пізніше, ніж за 10 днів до призначеної дати захисту з письмовим завданням і схвальним відгуком рецензента зі сторонньої установи.

Захист відбувається у формі наукової доповіді тривалістю 5-7 хв для курсових і 10-15 хв для дипломних проектів (робіт), які можуть супроводжується показом графічними роботами, тощо. Студент відповідає на запитання членів комісії та учасників засідання, на зауваження, висловлень і в обговоренні й у відгуку рецензента. Загальна оцінка виконання студентом курсового або дипломного проекту (роботи) враховує:

1. Чітку характеристику предмета, об’єкту, мети, завдань, методів дослідження, логічну побудова викладеного матеріалу, опис і аналіз проведених автором експериментів.

2. Вивчення і аналіз монографічної і періодичної літератури з теми дослідження.

3. Вивчення і характеристику історії досліджуваної проблеми, її практичного стану, а також передового досвіду.

4. Розкриття теми дослідження.

5. Узагальнення результатів, обґрунтування висновків і практичних рекомендацій.

РОЗДІЛ 1

СТРУКТУРА КУРСОВИХ І ДИПЛОМНИХ ПРОЕКТІВ (РОБІТ)

Курсовий, дипломний проект (роботу) умовно поділяють на:

- вступну частину;

- основну частину;

- додатки.

Побудова курсового і дипломного проекту (роботи) має бути максимально наближеною до класичної структури наукової роботи і передбачає наявність таких логічних структурних елементів.

 

1.1 Вступна частина містить такі структурні елементи:

- титульний аркуш;

- заява;

- завдання на дипломну проект;

- відгук на дипломний проект;

- рецензія;

- реферат;

- зміст;

- перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів (при необхідності);

У перерахованому вище порядку пояснювальна записка переплітається (!!! не підшиваються тільки відгук, рецензія, реферат – вони вкладаються окремо в пояснювальну записку перед титульним аркушем в наклеєний білий конверт приблизно А5 формату):

Конверт

Титульна сторінка – це перша сторінка, яка містить дані про характер, назву, місце і час виконання проекту (роботи), її автора і наукового керівника. На титульній сторінці проставляють візи завідувач кафедри та науковий керівник, які засвідчують допуск до захисту. Ця сторінка входить до загальної нумерації роботи, але номер 1 на ній не ставиться!!!

УВАГА!!! ЗРАЗКИ БЛАНКІВ ТИТУЛЬНОЇ СТОРІНКИ, ЗАЯВИ, ЗАВДАННЯ, ВІДГУКУ, РЕЦЕНЗІЇ СТУДЕНТ МАЄ ОТРИМАТИ НА КАФЕДРІ (кб.106.)

Реферат

Необхідний для ознайомлення з роботою в цілому. Він має бути стислим, інформаційним і містити відомості, які дозволяють прийняти рішення про доцільність читання всієї роботи.

Реферат вкладають в конверт разом з рецензією та відгуком на дипломний проект (роботу).

Реферат має містити:

- відомості про обсяг дипломного проекту (роботи): кількість аркушів креслення, сторінок пояснювальної записки, розділів, ілюстрацій, таблиць, додатків;

- текст реферату;

- перелік ключових слів.

Текст реферату відображає подану в проекті (роботі) інформацію у такій послідовності: - тема, характер та мета роботи;

- використані методи (розрахунковий, експериментальний тощо);

- основні конструктивні, технологічні й техніко – експлуатаційні характеристики та показники;

- результати роботи, їх новизна та економічна ефективність;

- рекомендації щодо використання результатів проекту.

Інформація про дипломний проект (роботу) у рефераті подається стисло і чітко в тексті реферату доцільно використовувати стандартизовану термінологію та вирази, які застосовують у наукових і технічних документах; слід уникати незвичайних термінів і символів.

Реферат дипломного проекту (роботи) виконується на одній сторінці формату А4.

Ключові слова, що є визначальними для розкриття суті дипломного проекту (роботи), вміщують після тексту реферату.

Зміст – перелік заголовків (рубрик) усіх частин роботи із зазначенням номерів їхніх перших сторінок, який іде безпосередньо за титульною сторінкою.

Наприклад:

ЗМІСТ ВСТУП………………………………………………………………………….. 2 РОЗДІЛ 1 ОГЛЯД ІСНУЮЧИХ РІШЕНЬ…………………………………... 6 РОЗДІЛ 2 РОЗРОБКА ПРИСТРОЮ УПРАВЛІННЯ КЛАВІАТУРОЮ…. 16 РОЗДІЛ 3 РОЗРОБКА АПАРАТНИХ ЗАСОБІВ…………………………. 22 3.1 Інтерфейс підключення до глобальної шини…………………… 22 3.2 Локальна пам'ять ………………………………………………… 24 3.2.1 Глобальна пам'ять ………………………………………… 26 3.2.2 Зовнішні пристрої…………………………………………. 30 ВИСНОВКИ…………………………………………………………………… 63 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………………. 66 ДОДАТКИ…………………………………………………………………….. 68  


УВАГА!!! УСІ ПРИКЛАДИ У МЕТОДИЧЦІ НАВЕДЕНІ В РАМКАХ. РАМКИ НЕ ПОТРІБНО РОБИТИ В ПРОЕКТІ (РОБОТІ).

!!! Відповідно наказу Міністерства освіти і науки України від 21.10.2010р. (№969/922/216) у дипломних проектах (роботах) перед «ВИСНОВКАМИ» обов’язковим є РОЗДІЛ для молодших спеціалістів і бакалаврів «ОХОРОНА ПРАЦІ», для спеціалістів і магістрів «ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ».

Підпункти та пункти в змісті пишуться в разі необхідності! Можуть вказуватися лише тільки розділи.

Перелік умовних позначень (якщо потрібно) – усі використані малопоширені умовні позначення, символи, одиниці, скорочення і терміни пояснюють у переліку, який уміщують безпосередньо після змісту, починаючи з нової сторінки.

Незалежно від цього за першої появи цих елементів у тексті наводять їх розшифрування (у дужках).

Перелік друкують двома колонками, в яких зліва за абеткою наводять, наприклад, скорочення, справа – їх детальне розшифрування.

Якщо в роботі такі спеціальні терміни, скорочення і таке інше повторюються менше трьох разів, перелік не складають, а їх розшифрування наводять у тексті при першому згадуванні.

!!! При скороченні слів необхідно користуватися стандартом: «Інформація та документація скорочення слів в українській мові у біографічному описі. Загальні вимоги та правила ДСТУ 3532-97». Київ. Державний стандарт України 1998.







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 693. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Выработка навыка зеркального письма (динамический стереотип) Цель работы: Проследить особенности образования любого навыка (динамического стереотипа) на примере выработки навыка зеркального письма...

Словарная работа в детском саду Словарная работа в детском саду — это планомерное расширение активного словаря детей за счет незнакомых или трудных слов, которое идет одновременно с ознакомлением с окружающей действительностью, воспитанием правильного отношения к окружающему...

Правила наложения мягкой бинтовой повязки 1. Во время наложения повязки больному (раненому) следует придать удобное положение: он должен удобно сидеть или лежать...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия