Студопедия — Нормативно – правові акти. 1. Конституція України 28 червня 1996 року // ВВР України
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Нормативно – правові акти. 1. Конституція України 28 червня 1996 року // ВВР України






1. Конституція України 28 червня 1996 року // ВВР України. – 1996. - №30.

2. Господарський кодекс України: чинне законодавство зі змінами та допов. станом на 1 січня 2013 р.

3. Цивільний кодекс України: чинне законодавство зі змінами та допов. станом на 1 січня 2013 р.

4. Закон України «Про акціонерні товариства» – ВВРУ, 2008, №50-51, ст.. 384. Із змінами, внесеними згідно із Законом №2154-VІ (2154-17) від 27.04.2010.

5. Закон України «Про банки і банківську діяльність» // ВВРУ. – 2001. №5-6.

6. Закон України «Про Національний банк України» // ВВРУ. 1999. - №29.

7. Закон України «Про інноваційну діяльність» // ВВРУ. – 2002. - №36.

8. Закон України «Про пріоритетні напрямки інноваційної діяльності в Україні» // ВВРУ. – 2003. - №7.

9. Закон України «Про інвестиційну діяльність» // ВВРУ. – 1991. - №47.

10. Закон України «Про захист іноземних інвестицій» // ВВРУ. – 1991. - №46.

11. Закон України «Про зайнятість населення»

12. Кодекс України про надра. Офіційний текст. – К.: Юрінком Інтер

13. Лісовий кодекс України. Офіційний текст. – К.: Юрінком Інтер

14. Водний кодекс України. Офіційний текст. – К.: Юрінком Інтер

15. Повітряний кодекс України. Офіційний текст. – К.: Юрінком Інтер

16. Контроль за охороною та використанням земель: нормативно-правові акти та роз'яснення. Закон України Про державний контроль за використанням та охороною земель. - Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2003, N 39, ст.350

17. Оренда землі: нормативно-правові акти, роз’яснення та судова практика / Упоряд.: М. С. Головатюк та ін.; Під заг. ред. М. С. Головатюка. – К.: Вид. ПАЛИВОДА А. В. 2007. – 308 с. – (Земельнезаконодавство України).

18. Нормативна та експертна грошова оцінка землі: нормативно-правові акти, коментар і роз’яснення / Упоряд.: М. С. Головатюк та ін.; Під заг. ред. М. С. Головатюка. – К.: Вид. ПАЛИВОДА А. В. 2007. – 332 с. – (Земельне законодавство України). Закон України Про оцінку земель 11 грудня 2003 року N 1378-IV Із змінами і доповненнями, внесеними Законами України від 17 червня 2004 року N 1808-IV, від 5 лютого 2009 року N 959-VI, від 5 листопада 2009 року N 1702-VI, від 17 листопада 2009 року N 1559-VI.

19. Розміри оплати земельно-кадастрових робіт та послуг: нормативно-правові акти та роз’яснення / Упоряд.: М. С. Головатюк та ін.; Під заг. ред. М. С. Головатюка. – 2-е вид., допов. та перероб. – К.: Вид.ПАЛИВОДА А. В. 2009. – 248 с. – (Земельнезаконодавство України).

20. Розцінки на топографо-геодезичні й картографічні роботи: нормативно-правові акти та роз’яснення / Упор. М. С. Головатюк та ін.; Під заг. ред. М. С. Головатюка. – К.: Вид. ПАЛИВОДА А. В. 2008. – 264 с. – (Земельне законодавство України).

21. Оцінка нерухомого й рухомого майна та об’єктів інтелектуальної власності: нормативно-правові акти та роз’яснення / Упор. М. С. Головатюк та ін.; Під заг. ред. М. С. Головатюка. – К.: Вид. ПАЛИВОДА А. В. 2008. – 464 с. – (Земельне законодавство України).

 

Основні терміни дисципліни:

Ринок - це система соціально-економічних відносин між людьми, які виникають у процесі виробництва, розподілу, обміну, споживання і ґрунтуються на певних принципах, основними з яких є економічна доцільність і свобода діяльності.

Національна модель економічного розвитку – це сукупність елементів, які формують цілісність національного господарства, механізм, що забезпечує тісний зв'язок і взаємодію цих елементів.

Економічна модель кожної країни – це результат довготривалого історичного процесу, на протязі якого вибудовуються співвідношення елементів моделі і формується механізм їх взаємодії.

Державна науково-технічна політика — це складова соціаль­но-економічної політики держави щодо формування умов ефектив­ного науково-технічного розвитку країни, визначення цілей, на­прямів, форм її здійснення.

Високорозвинена ринкова економіка - це оптимальне поєднання засад, притаманних товарному виробництву (конкуренція, попит і пропозиція, вільне ціноутворення), та цілеспрямованої політики державного регулювання економічних процесів.

Економічна політика держави - це формування системи соціально-економічних цілей розвитку країни, основних завдань, напрямів та засобів їх досягнення.

Інноваційна політика – комплекс принципів та взаємопідтримуючих економічних, правових, організаційних і соціальних методів планування, стимулювання та контролю процесів інноваційної діяльності в науково-технічній та виробничій сферах.

Інновація – нововведення в галузі техніки, технології, організації праці або управління, засноване на використанні досягнень науки і передового досвіду, кінцевий результат інноваційної діяльності.

Попит на робочу силу — це платоспроможна потреба роботодавців щодо трудових послуг працівників певних професій і кваліфікації.

Ринок праці – це система відносин між робото­давцем і працездатним населенням з укладання трудових дого­ворів (контрактів) щодо кількості, умов та оплати праці; між насе­ленням і органами державного управління з забезпечення права здійснювати будь-яку економічну діяльність, захисту від дискри­мінації в сфері праці, допомоги і компенсацій при безробітті.

Зайнятість — це діяльність громадян, по­в'язана із задоволенням особистих і суспільних потреб, яка, як правило, приносить їм дохід у грошовій або іншій формі у ви­гляді заробітної платні, утримання, додаткових виплат і допомог.

Рента – ціна, що сплачується за використання землі та інших природних ресурсів, кількість яких суворо обмежена.

Диференціальна рента І – це додатковий дохід, який утворюється на ділянках, розташованих ближче до ринків збуту продукції, чи за рахунок використання більш родючих земель.

Диференціальна рента II – це додатковий дохід, який утворюється внаслідок додаткових вкладень коштів у одну і ту ж ділянку землі.

Кредит – позичковий капітал банку у грошовій формі, що передається у тимчасове користування на умовах забезпеченості, повернення, строковості, платності та цільового характеру використання

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

№ п/п Назви тем Кількість годин
Лекцій Семінари Практичні занять
1. Моделі ринку й економічної політики     -
2. Політика державного регулювання     -
3. Інноваційна політика держави     -
4. Ринок праці     -
5. Ринок земельних ресурсів     -
6. Ринок кредитних ресурсів     -
Всього     -

 

Форма підсумкового контролю – залік

 







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 443. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Понятие метода в психологии. Классификация методов психологии и их характеристика Метод – это путь, способ познания, посредством которого познается предмет науки (С...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия