Студопедия — Газопроводи та газове обладнання для газополум'яної обробки металу
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Газопроводи та газове обладнання для газополум'яної обробки металу






6.93 Подача газу для робіт з газополум'яної обробки металів відкритим полум'ям (газове зварювання, газове роздільне та поверхневе кисневе різання, газова наплавка, газове паяння, газове полум'яне загартування, нанесення термостійких покриттів, газова металізація, газовий нагрів, у т.ч. металу перед згинанням тощо) повинна здійснюватися по газопроводу або від розподільчих рамп з кількістю робочих місць понад 10 та від балонних установок (коли не доцільне улаштування газопроводу) при числі робочих місць менше 10. В одному приміщенні цеху та інших виробничих будівлях допускається розміщення не більш 10 однобалоних установок.

6.94 В трубопроводах, що подають газоподібне паливо до пальників для різання та зварювання металів, для забезпечення вибухобезпеки слід передбачати установку вогнеперепинювачів.

6.95 Газорозбірні пости можуть бути стаціонарними та пересувними. Стаціонарні пости можуть розміщуватися в місцях використання газу, на стінах, колонах та спеціальних конструкціях на відстані не менше 1 м від ізольованих проводів та електрокабелів і не менше 2 м від оголених проводів.

6.96 Стаціонарні газорозбірні пости повинні розміщуватися в металевих шафах з отворами для вентиляції. Шафи повинні бути пофарбовані олійною фарбою в червоний колір, і мати написи білою фарбою - «Горючий газ», «Вогненебезпечне».

Відстані між шафами газорозбірних постів горючого газу та кисню повинні бути не менше 0, 15 м. Шафи повинні розміщуватися на висоті не менше 0, 6 м від підлоги до низу шафи.

Підходи до всіх газорозбірних постів повинні бути вільними. Установка балонів в проходах та проїздах не допускається.

6.97 Стаціонарні газорозбірні пости повинні бути оснащені захисними клапанами, рідинними затворами закритого типу, затворами сухого типу або зворотними клапанами та відповідною запірною арматурою. Застосування рідинних затворів відкритого типу не допускається.

До одного захисного пристрою може бути приєднаний тільки один пальник або один різак. Якщо газорозбірний пост живить машини, які обслуговуються одним оператором, то кількість пальників (різаків) залежить від пропускної здатності запобіжного пристрою.

Запобіжні пристрої повинні бути заводського виготовлення і відповідати технічним умовам на їх виготовлення.

6.98 Тиск газу, що подається по газопроводу до робочого посту (постів) не повинен перевищувати 0, 05 МПа.

При тиску газу понад 0, 05 МПа на газопроводі повинен бути установлений регулятор для зниження його тиску.

При живленні робочого посту від балону на ньому повинен бути встановлений регулятор, призначений для газу, який використовується.

6.99 Регулятори тиску газу, що входять в комплект газовикористовуючого агрегату, для газополум'яної обробки металів, а також конструкції, на яких розміщені такі регулятори та запірні пристрої (газорозподільні щити), не відносяться до ГРУ і на них не розповсюджуються вимоги, які пред'являються до ГРУ.

6. 100 Для пересувних газорозбірних постів дозволяється установка на одному візку спеціальної конструкції одного балону з горючим газом та одного балону з киснем. При цьому балони повинні бути закріплені так, щоб запобігти ударів одного об другого або падінню.

6. 101 Максимально допустима температура балону ЗВГ повинна бути не більш 45 0C.

Балони, які встановлюються в приміщеннях, повинні знаходитися від радіаторів опалення та інших опалювальних приладів на відстанях не менше 1 м, а від джерел тепла з відкритим вогнем - не менше 5 м.

6.102 Переносні пальники та пересувні агрегати приєднуються до газопроводів та балонів ЗВГза допомогою гумових рукавів по ГОСТ 9356, класу 1 на тиск 0, 6 МПа або по інших стандартах і технічних умовах, якщо вони за технічними властивостями мають показники не нижче ніж по ГОСТ 9356.

Довжина рукавів не повинна перевищувати 30м. Вони повинні складатися не більше ніж із трьох окремих кусків, з'єднаних між собою гофрованими двосторонніми ніпелями.

Кінці рукавів повинні надійно закріплюватися на газопроводі і на пальнику хомутами.

Крім крану, установленого на пальнику або пересувному агрегаті, повинней бути вимикаючий кран, розташований біля місця приєднання рукава.

6.103 Роботи з газополум'яної обробки металів відкритим полум'ям допускаються на відстанях по горизонталі не менше, м:

- від групових газобаллонних установок - 10;

- від окремих балонів з киснем і горючими газами - 5;

- від газопроводів і гумовотканних рукавів, а також від газорозбірних постів при ручних роботах - З, при механічних роботах - 1, 5.

Відстані відносяться до газополум'яних робіт, коли полум'я та іскри спрямовані в боки, протилежні джерелу живлення газами.

У випадку спрямування полум'я та іскор в бік джерела живлення газами, воно повинно бути огороджене щитами (ширмами) із негорючих матеріалів або вказані відстані повинні бути збільшені вдвічі.

6. 104 При виконанні газополум'яних робіт в замкнутих об'ємах (відсіках, котлах, резервуарах) повинна бути передбачена «примусова» вентиляція, яка б запобігала концентрації шкідливих речовин, вище передбаченої вимогами санітарних норм.

Застосування ЗВГ в таких умовах неприпустимо.







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 1459. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Типовые ситуационные задачи. Задача 1.У больного А., 20 лет, с детства отмечается повышенное АД, уровень которого в настоящее время составляет 180-200/110-120 мм рт Задача 1.У больного А., 20 лет, с детства отмечается повышенное АД, уровень которого в настоящее время составляет 180-200/110-120 мм рт. ст. Влияние психоэмоциональных факторов отсутствует. Колебаний АД практически нет. Головной боли нет. Нормализовать...

Эндоскопическая диагностика язвенной болезни желудка, гастрита, опухоли Хронический гастрит - понятие клинико-анатомическое, характеризующееся определенными патоморфологическими изменениями слизистой оболочки желудка - неспецифическим воспалительным процессом...

Признаки классификации безопасности Можно выделить следующие признаки классификации безопасности. 1. По признаку масштабности принято различать следующие относительно самостоятельные геополитические уровни и виды безопасности. 1.1. Международная безопасность (глобальная и...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия