Студопедия — Завдання 3. 22 листопада колектив дільниці у складі 18 осіб на загальних зборах констатував, що адміністрація підприємства не виконує пункти колективного договору щодо
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Завдання 3. 22 листопада колектив дільниці у складі 18 осіб на загальних зборах констатував, що адміністрація підприємства не виконує пункти колективного договору щодо






22 листопада колектив дільниці у складі 18 осіб на загальних зборах констатував, що адміністрація підприємства не виконує пункти колективного договору щодо облаштування нової системи вентиляції, ремонту побутових приміщень цеху. Попри крайню необхідність у цих роботах, терміни їх початку кілька разів переносилися. Тому робітники вирішили: якщо наступного дня не будуть розпочаті відповідні роботи, оголосити страйк у зв'язку з невиконанням адміністрацією умов колективного договору. З колективами інших дільниць це питання не узгоджувалося. Протокол зборів не оформлявся, була лише прийнята заява про початок страйку 25 листопада, підписана головою і секретарем, обраними з робітників дільниці. За заяву проголосували 15 з 18-ти робітників дільниці.

Голову і секретаря зборів колектив дільниці призначив бути його повноважними представниками.

Заява про початок страйку була передана начальнику цеху 25 листопада. Того самого дня він передав її керівнику підприємства, який одразу зустрівся з повноважними представниками робітників і пояснив, що ці вимоги не можуть бути наразі задоволеними, оскільки підприємство має фінансові труднощі, і пообіцяв, що облаштування вентиляції і реконструкцію побутових приміщень буде здійснено в березні — травні наступного року. Якщо працівники з цим не згодні, він запропонував звернутися до Національної служби посередництва і примирення для вирішення конфлікту. Представники працівників дільниці з цим не погодилися, адже встановлені терміни облаштування побутових приміщень у цеху кілька разів переносилися і до цього часу навіть не виготовлені відповідні проекти.

Повернувшись на дільницю, повноважні представники терміново зібрали ще одні збори, які тією ж кількістю голосів, що й напередодні, підтвердили рішення розпочати страйк, але вже не з 25-го, а з 29-го листопада. Страйк продовжувався 10 днів.

 

Завдання до ситуації:

1. Визначте у яких випадках проведення страйку вважається незаконним. Яким нормативно-правовим актом регулюється право працівників на проведення страйку?

2. Розрахуйте втрати від страйку організації внаслідок недовиробництва продукції за умови, що середній випуск на 1 людино-годину праці в середньому становить 40, 52 грн., а рентабельність продукції становить 22%. Робочий день у понеділок – четвер триває 8, 15 год., у п’ятницю – 7 год. Результати розрахунків відобразіть у табл. 1.

Таблиця 1

Дані щодо недовиробництва продукції працівниками підприємства
внаслідок страйку

День тижня Дата Чисельність працівників, які брали участь у страйку, осіб Тривалість страйку, год. Втрати робочого часу, людино-годин Обсяги невироб-леної продукції
           
Середа 29.11        
Четвер 30.11        
П’ятниця 1.12        
Субота Неділя 2.12 – 3.12 Вихідні дні
Понеділок 4.12        
           
Вівторок 5.12        
Середа 6.12        
Четвер 7.12        
П’ятниця 8.12        

Ділова гра: Укладання колективного договору.

У цій грі студенти досягають практичних навичок з укладення колективних договорів і угод на підприємстві

Завдання. Згідно даних, отриманих на лекційних, семінарських і практичних заняттях щодо змісту і структури колективного договору а також процедури його укладення, скласти проект колективного договору організації та затвердити його на загальних зборах колективу організації.

Дані щодо проведення ділової гри наведені у табл. 1.

Для проведення ділової гри студенти між собою (під керівництвом викладача) вибирають посади. (Галузь, в якій функціонує підприємство студенти обирають самостійно).

Адміністрація підприємства.

1. Директор підприємства (в особі керівника) веде засідання спільно з керівником профспілкової організації керує розробкою колективного договору:

· начальник юридичного відділу розробляє загальні положення щодо сторін, нормативних актів, на основі яких укладено колективний договір, контролю за виконанням колективного договору, терміну дії колективного договору;

· заступник начальника юридичного відділу розробляє розділи колективного договору щодо регулювання умов праці, дотримання трудового законодавства, формування належних умов праці;

· 1-й працівник юридичного відділу розробляє розділи щодо надання відпусток, зобов’язань роботодавця щодо надання основних та додаткових відпусток, дотримання законодавства України про відпустки;

· 2-й працівник юридичного відділу розробляє розділ щодо забезпечення зайнятості працівників, зобов'язання роботодавця щодо надання працівникам з дня попередження про їх наступне звільнення з роботи вільного часу (2 години) на тиждень в межах робочого часу із збереженням зарплати для пошуку нової роботи та зобов’язання профорганізації вести роз'яснювальну роботу з питань трудових прав і соціального захисту працівників, що вивільняються тощо.

· головний бухгалтер розробляє розділ щодо умов і форм оплати праці;

· заступник начальника з питань охорони праці розробляє розділ щодо організації охорони праці на підприємстві.

Таблиця 1.

Розподіл посад

Адміністрація підприємства Профспілкова організація
1. Директор підприємства 2. Заступник директора з охорони праці 3. Начальник юридичного відділу 4. Заступник начальника юридичного відділу 5. 1-й працівник юридичного відділу 6. 2-й працівник юридичного відділу 7. Головний бухгалтер 1. Керівник профспілкової організації 2. Заступник керівника профспілкової організації 3. Члени профспілкової організації  
Оцінювальна група (3 студенти)

2. Профспілкова організація повинні скласти кошториси доходів і видатків, виходячи із прогнозної суми.

· Керівник профспілкової організації розробляє розділ щодо гарантій діяльності профспілки;

· Заступник керівника профспілкової організації розробляє розділ щодо соціально-трудових пільг, гарантій і компенсацій.

Після виступу всіх розробників колективного договору, приступають до обговорення його умов всіма учасниками зборів, після чого колективний договір приймають або направляють на доопрацювання адміністрації і профспілковій організації.

Типова структура колективного договору (приклад):

Колективний договір складається з наступних розділів:

ü Розділ І. Загальні положення, де визначаються строки, сторони, нормативні акти, на основі яких складено даний колективний договір та обов’язки роботодавця щодо виконання умов колективного договору.

ü Розділ ІІ. Виробничі відносини, містить основні зобов’язання сторін щодо створення належних умов праці та запобіганню перериванню виробничого процесу.

ü Розділ ІІІ. Трудові відносини, містить зобов’язання роботодавця щодо дотримання законодавства про працю, індексації зарплати, професійної підготовки та перепідготовки працівників та інші, домовленості сторін щодо створення комісії по розгляду індивідуальних трудових спорів, забезпечення необхідних умов для її ефективної роботи, створення системи чергування у святкові та вихідні дні тощо.

ü Розділ IV. Надання відпусток, містить зобов’язання роботодавця щодо надання основних та додаткових відпусток, дотримання законодавства України про відпустки.

ü РозділV. Забезпечення зайнятості працівників, містить зобов'язання роботодавця щодо надання працівникам з дня попередження про їх наступне звільнення з роботи вільного часу (2 години) на тиждень в межах робочого часу із збереженням зарплати для пошуку нової роботи. Та зобов’язання профорганізації вести роз'яснювальну роботу з питань трудових прав і соціального захисту працівників, що вивільняються тощо.

ü Розділ VI. Формування, регулювання і захист заробітної плати, містить зобов’язання роботодавця щодо вчасного нарахування та виплати заробітної плати інші вимоги щодо оплати праці, в свою чергу профорганізація зобов'язується періодично, але не менше один раз на квартал на своєму засіданні розглядати стан справ з формуванням, регулюванням і виплатою заробітної плати.

ü Розділ VII. Соціально-трудові пільги, гарантії та компенсації, містить зобов’язання роботодавця щодо надання соціальних та трудових пільг.

ü Розділ VIIІ. Охорона праці, містить зобов’язання законодавства про охорону праці на підприємстві.

ü Розділ IX. Гарантії діяльності профспілкової організації, містить зобов’язання роботодавця щодо забезпечення діяльності профспілкової організації.

ü Розділ Х. Контроль за виконанням колективного договору, містить взаємні обов’язки сторін щодо забезпечення виконання колективного договору.

ü Розділ XI. Заключні положення, визначає термін дії колективного договору, порядок внесення змін і доповнень до нього тощо.

 

Тема: Ефективність управління персоналом

(завдання до самостійного опрацювання теми)

  1. Основні критерії оцінки ефективності роботи персоналу організації.
  2. Економічна, соціальна і організаційна ефективність управління персоналом підприємства.
  3. Оцінка витрат на персонал.
  4. Удосконалення моделі кадрового менеджера.

Джерела: 1, 2, 32, 50, 68, 70, 73, 79

Методичні вказівки

Ключові терміни та поняття: оцінка ефективності персоналу, витрати на персонал, соціальна ефективність управління персоналом, економічна ефективність управління персоналом, організаційна ефективність управління персоналом,.

Особливу увагу слід звернути на такі питання:

─ що таке оцінка ефективності управління персоналом?

─ які етапи оцінки витрат на персонал?

─ Яким чином удосконалити кадровий менеджмент в організації?

Завдання 1. Оберіть вірну відповідь:

1. Характеризує досягнення цілі діяльності підприємства за рахунок кращого використання трудового потенціалу:

1) економічна ефективність управління персоналом.

2) соціальна ефективність управління персоналом.

3) організаційна ефективність управління персоналом.

4) загальна ефективність управління персоналом.

2. Показниками для оцінки економічної ефективності управління персоналом підприємства є:

1) співвідношення витрат, необхідних для забезпечення підприємства кваліфікованими кадрами, і результатів, отриманих від їхньої діяльності.

2) відношення бюджету підрозділу підприємства до чисельності персоналу цього підрозділу.

3) вартісна оцінка розходжень у результативності праці (визначається різницею оцінок результатів праці кращих і середніх працівників, що виконують однакову роботу).

4) ваш варіант відповіді.

3. Виражає виконання очікувань і задоволення потреб і інтересів працівників підприємства:

1) економічна ефективність управління персоналом.

2) соціальна ефективність управління персоналом.

3) організаційна ефективність управління персоналом.

4) загальна ефективність управління персоналом.

4. Показниками для оцінки організаційної ефективності управління персоналом підприємства є:

1) плинність кадрів, співвідношення чисельності управлінського апарату і інших категорій працівників.

2) надійність роботи персоналу, рівномірність завантаження персоналу

3) рівень трудової дисципліни, укомплектованість кадрового складу.

4) ваш варіант відповіді.

5. Показниками для оцінки соціальної ефективності управління персоналом підприємства є:

1) стан морально-психологічного клімату в трудовому колективі, середні витрати на кадрові заходи у розрахунку на одного працівника.

2) показники, що характеризують вплив соціальних програм на результативність діяльності робітників і підприємства в цілому.

3) ступінь задоволеності персоналу роботою.

4) ваш варіант відповіді.

6. Задача оцінки ефективності управління персоналом підприємства полягає у визначенні:

1) економічної ефективності.

2) соціальної ефективності.

3) організаційної ефективності.

4) ваш варіант відповіді.

7. Заробітна плата відрядна, оплата праці сумісників, оклади штатних співробітників - це:

1) загальні трудові витрати підприємства.

2) основні трудові витрати підприємства.

3) додаткові трудові витрати підприємства.

4) соціальні трудові витрати підприємства.

8. Відрахування на соціальне страхування, страхування від нещасних випадків; оплата відпусток, листів тимчасової непрацездатності, інвалідності; витрати на техніку безпеки, організацію виробництва, преміювання - це:

1) загальні трудові витрати підприємства.

2) основні трудові витрати підприємства.

3) додаткові трудові витрати підприємства на основі тарифів і законодавства.

4) соціальні трудові витрати підприємства.

9. Оплата побутово-комунальних послуг, транспортні витрати, оплата медично-оздоровчих послуг, навчання і підвищення кваліфікації - це:

1) додаткові соціальні витрати підприємства.

2) основні трудові витрати підприємства.

3) додаткові трудові витрати підприємства на основі тарифів і законодавства.

4) загальні трудові витрати підприємства.

10. До основних трудових витрат підприємства не відносять:

1) заробітну плату відрядну.

2) оплату праці відрядників.

3) оплату медично-оздоровчих послуг.

4) оплату праці сумісників.

 







Дата добавления: 2014-10-29; просмотров: 884. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Патристика и схоластика как этап в средневековой философии Основной задачей теологии является толкование Священного писания, доказательство существования Бога и формулировка догматов Церкви...

Типовые ситуационные задачи. Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической   Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической нагрузке. Из медицинской книжки установлено, что он страдает врожденным пороком сердца....

Типовые ситуационные задачи. Задача 1.У больного А., 20 лет, с детства отмечается повышенное АД, уровень которого в настоящее время составляет 180-200/110-120 мм рт Задача 1.У больного А., 20 лет, с детства отмечается повышенное АД, уровень которого в настоящее время составляет 180-200/110-120 мм рт. ст. Влияние психоэмоциональных факторов отсутствует. Колебаний АД практически нет. Головной боли нет. Нормализовать...

Эндоскопическая диагностика язвенной болезни желудка, гастрита, опухоли Хронический гастрит - понятие клинико-анатомическое, характеризующееся определенными патоморфологическими изменениями слизистой оболочки желудка - неспецифическим воспалительным процессом...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия