Студопедия — Говорити архіви
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Говорити архіви






В Києві, в Української академії наук, де MÈSM був створений, зберегла проектної документації і папка з матеріалу на першому комп'ютері, багато з яких складаються з с. а. Лебедєв. Догляд руку сорок років тому написала: "Тримайте назавжди".

Лист через деякі. У короткій записці до Раду з координації з в СРСР академії з наук с. а. Лебедєв писав: "швидкий електронних sčëtnymi машину, я почав в кінці 1948 року в 1948-1949, я розробив основні принципи побудови таких машин. Надано їх важливість нашої національної економіки, а також відсутність Союзу будь-який досвід їх будівництва та експлуатації, я прийняв рішення як можна швидше для створення малі електронні машини і зрозумілих (MÈSM), на якому буде вивчити основні принципи побудови, перевірити метод для вирішення конкретних завдань і накопичувати досвід роботи.

Вона була спочатку планувалося створити макет машину а потім передати в Малі машини електронними Зліченна. Не відкладайте розвитку, запам'ятовуючий пристрій довелося працювати на курок клітин, які обмежені свій потенціал.

Розвиток основних елементів було проведено в 1948 році.

...До кінця 1949 року генеральний план машини були розроблені і понять, він блокує. У першій половині 1950, зроблені окремі блоки і почав налагодження разом, до кінця 1950 року був створений налагодження макет. Макет успішно демонструвалися в комісію ".

За два місяці після того, як демо макет, с. а. Лебедєв, зроблені в закритий Вчена рада Інституту електротехніки та енергетики НАН України. Збережені записи Вченої ради, який був вперше опубліковані в журналі "системи управління і машини" (1992, № 1/2).

Лабораторія с. а. Лебедєв був частиною керівництва інституту була розташована в двоповерхового будинку в колишньому монастирі в до Феофанії, поблизу Києва.

В галузі проектування, монтаж, налагодження та обслуговування штат лабораторiї мають активну участь Лебедєв MÈSM: кандидатів наук л. Дашівський та о. а. Шкабара, с. п. фізичний, Z.l.rabinovich, а. л. Gladish, р Черняк, і. п. Okulov, Криштаб Зоріна-Rapota, R.g. Ofengenden, тут E.e., н. п. Pohilo, л. Abalyšnikova, а. Kondalev, в. Krajnickij, м. Panevich, т. і. Пархоменко, обладнання монтажників СВ Rozencvajg, а. г. Mozyra, США, Заїка гвардійського в. а., Shuleika м. д., а також співробітникам і студентам лабораторії: Бєляєв м. а., Botvinovskaâ є. б, а. а. Dashevskaya, Ігоря Лисовський, N.a. Михайленко, т. і. Pecuh.

Президія академії НАУК чули 4 січня 1952 звіт Лебедєв про покласти невеликий обліку ЕЦОМ MÈSM СРСР.

У 1952 році в MÈSM було практично єдиним з комп'ютера, на якому були найбільш важливих наукових і технічних завдань від термоядерної процесів (Яків Zeldovich), космічний політ і ракетні технології (м. в. Келдиша, а. а. Dorodnizyn, а. а. Ляпунова), трансконтинентальних лініях èlektoperedač (с. а. Лебедєв), механіки (Савін г. м.), статистичного управління якістю (B.e. Гнєденко), і т. д.

Ось один з багатьох документів, що все це:

Академія наук

До Союзу Радянських Соціалістичних Республік

Стєклов математичного інституту, в. а. Стеклова

Секрет

Копії.

26 Листопада 1953 року № 438 c

Директор Інституту електротехніки академії наук України члена кореспондента Академії НАУК Української РСР а. Нестеренко. Дирекція кафедри прикладної математики математичного інституту. В. а. Стеклова, академія наук СРСР приносить глибоку вдячність інституту електротехніки академії наук України за участь у великих і важливих обчислювальних проводиться з листопада 1952 до липня 1953, невеликий електронного обліку машина дизайн академіка с. а. Лебедєв.

Протягом цього періоду, наукова Група математичний інститут академії НАУК СРСР під керівництвом академіка а. а. Dorodnicyna і доктор фіз.-мат наук а. а. Ляпунова разом з колективом лабораторії № 1 (завідувач академік с. а. Лебедєв) Інститут електротехніки СРСР провів дуже трудомісткий розрахунки три складних програм, виконання на електронні машини в близько 50 мільйонів. бізнес-операцій. Зверніть особливу увагу було старанного та напруженої роботи, заступник керівника лабораторії л. Дашівський, головний інженер інженерів р Czerniak ФОП Гладиш а. л., E.e. тут, ПЕ Okulovoj, Ti Pecuh, СВ Pogrebinskog с. Mozyry і с. б. Rozencvajga та а. г. гвардійського. Ці співробітники, незалежно від часу, доклали багато зусиль для гладкою і високу якість роботи машини.

Директор департаменту прикладна математика СРСР академії мі

Академік м. в. Келдиша

Після того, як MÈSM почали розвивати спеціалізовані комп'ютерні SÈSM для рішення систем алгебраїчних рівнянь (головний конструктор Z.l.rabinovich). SÈSM була розроблена, щоб Ламповий елементів. Основна ідея будівельних SÈSM розширений с. а. Лебедєв. Це було його остання робота в Києві. Після цього спеціалізованих комп'ютерів (різних цілей) стали важливий клас комп ' ютерів. Знову ж таки, це говорить бачення вченого, висунута ідея профілю, на зорі вони створюються. Сергій Олексійович переїхав до Москви і став директором Інституту точної механіки та комп'ютерна інженерія (ITM і w).

Виступаючи на ради Інституту кібернетики НАН України, на 25-річчя MÈSM, прогнозована вартість на MÈSM так Глушкова комп'ютер розвитку в Україні та в країни:

"Незалежно від іноземних вчених розробила принципи Лебедєв S.a. комп'ютери зберігаються програми. Під його керівництвом, створив перший комп'ютер в континентальній Європі були вирішені за короткий важливі науково -технічних завдань, яка була на початку, радянський школи програмування."

Опис на MÈSM став першим у країні. MÈSM був прототип великий електронні машини рахунковим велика електронна лічильна машина. Лабораторія с. а. Лебедєв став інституційних ембріона на центр обчислювальних академії наук України а згодом Інституту кібернетики НАН України.

На будівлі, сайт інституту електротехніки академії наук України, директором якої був с. а. Лебедєв, Пам'ятна дошка. Виступаючи в день її відкриття, президент з до Української академії з Борис Євгенович Патон сказав:

"Ми завжди будуть пишатися, що це таке в Академії наук України, Київ, процвітали в наших рідних талант с. а. Лебедєв як видатний вчений в галузі комп'ютерних наук та математики. Він взяв естафети до V.m.glushkov. І тепер у нас є один в світі за величиною Глушкова інститут академії наук України.

… С. а. Лебедєв жив і працював в період бурхливого розвитку електроніки, обчислень, ракетної, космічних досліджень та ядерної енергетики. Будучи патріотом своєї країни, Сергій Олексійович, брав участь у великих проектів Курчатовський і. в., с. п. Корольова, в. Келдиша, забезпечуючи щит батьківщини. У всіх свої роботи роль комп'ютери, Сергій Олексійович, без перебільшення є величезною.

Його видатні твори назавжди буде включено в скарбницю світової науки і техніки, і його назва повинні стояти поруч з іменами ці найвизначніших науковців.

З перших кроків Сергія Олексійовича покласти вперед та наступних років послідовно реалізував загальний принцип побудови таких машин розпаралелювання обчислювального процесу. MÈSM і засіб для цієї мети були використані арифметичного пристрою паралельно діяльності. М-20 і 40 м функція був доданий до роботи зовнішніх пристроїв паралельно з центрального процесора. Велика електронна лічильна машина-6 був конвеєр (або "вода", як називали його Лебедєв) спосіб виконати розрахунків.

Супер-ЕОМ, в якому Сергій Олексійович інвестувала так багато праці, були і залишатися провідний класу в обчислювальних машин.

 







Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 391. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Сосудистый шов (ручной Карреля, механический шов). Операции при ранениях крупных сосудов 1912 г., Каррель – впервые предложил методику сосудистого шва. Сосудистый шов применяется для восстановления магистрального кровотока при лечении...

Классификация ИС по признаку структурированности задач Так как основное назначение ИС – автоматизировать информационные процессы для решения определенных задач, то одна из основных классификаций – это классификация ИС по степени структурированности задач...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия