Студопедия — Закон Республики Казахстан от 2 июля 2003 года N 461-II
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Закон Республики Казахстан от 2 июля 2003 года N 461-II






Мені сподобалося Мені не сподобалося
1. 1.
2. 2.
3. 3.
4. 4.
5. 5.
и т.д і т.д.

4. Гра в слова. Дітиі одержують картку із завданням, що звучить так: «Дорогий друже! Розстав потрібні слова в пропозиціях так, щоб у тебе вийшов наочний портрет твого загону».

Наш загін - це_________________і____________________люди.

Вони зібралися для того, щоб_________________________________ і

___________________________________, провести час і навчитися

________________________. Тому разом найчастіше ми займаємося тим, що___________________________і________________________________________________________.

Наш загін поєднує_________________ хлопчиків і дівчаток, а також вожатих, які________________________________ тут у дитячому таборі.

Наші вожаті допомагають нам в__________________і нам разом з ними__________________________ і_______________________.

Загоновий куточок

У підсумковий період не можна забувати про оформлення загонового куточка. Обов'язково оформляється прощальна газета, також діти складають і оформляють наказ дітям на наступну зміну або наступне літо, якщо це остання зміна.

Останні дні припускають роздачу величезної кількості автографів і написання побажань у блокнотики й зошити. Дітям хочеться письмового слова. Це теж можна оформити в загоновому куточку. На аркуш ватману кожна дитина приклеює поштовий конверт зі своєю адресою (так, щоб у цей конверт можна було вкласти лист). Кожний бажаючий може списати собі адреси, може написати побажання, може в чомусь зізнатися. Можна навіть вибрати листонош, які будуть ці листи роздавати вранці і ввечері.

У заключний період зміни може бути представлена рубрика «Як ми жили» з фотографіями або ж думки дітей про прожиті дні. Багато вожатих закріплюють поруч із загоновим куточком аркуш ватману з написом «А наостанок я скажу...», I діти пишуть на прощання один одному й табору побажання.

Прощальні вогники

Прощальний вогник є дуже важливим у формуванні самосвідомості, самооцінки. Дуже важливо настроїти дітей на розставання, поспівати прощальні або просто ліричні пісні. Цей вогник можна провести по-різному.

«Живий вогонь»

Усі збираються біля багаття, у руках у кожного учасника вогника - свічка. Кожний говорить по колу, передаючи естафету - запалену від багаття свічку. Можна згадати про те, що найбільше запам'яталося в таборі й чому, можна говорити добрі й гарні слова на адресу будь-якого члена загону. До закінчення розмови у всіх учасників вогника запалені свічки. Завершити таку розмову можна незвичайною спільною дією: розставити свічі в сутінках на галявині у вигляді серця, загадати своє саме заповітне бажання й усім разом задути ці свічки.

«Сузір'я»

Вожаті заздалегідь вирізують із кольорового паперу зірочки й пишуть на них риси характеру або якості людей, наприклад: самий чуйний, добрий, активний, спокійний, працьовитий, уважний і т.д. Кількість зірочок повинне перевищувати кількість членів загону. Зірочки розкладаються в центрі кола, біля свічки. Діти по черзі беруть зірочку й передають її тій людині, яку вони вважають самою чуйною, доброю і т.д., тому, у кого ця якість найбільш виражена. Наприкінці такого вогника в кожної дитини в руках - своя маленька зірочка, вожатий звертає на це увагу дітей і говорить, що на початку зміни наше сузір'я тільки починало своє формування і от тепер готове до того, щоб продовжувати своє життя. Можна побажати дітям, щоб ця зірочка із загального сузір'я ніколи не гаснула, допомагала їм і освітлювала їхній шлях.

«Павутинка»

Усі сидять у колі. У вожатого в руках клубок ниток, він передає клубок одному із дітей з добрими словами подяки або побажаннями. Кінець ниточки він залишає в себе й намотує собі на палець, те ж саме проробляє кожна дитина.

У результаті в кожної дитини в руках ниточка, а в центрі кола утвориться мудра павутинка. Вожатий підбиває підсумок і говорить про те, що за зміну загін дуже згуртувався й всіх їх разом пов'язують невидимі, але дуже міцні ниточки. Він бажає дітям, щоб ці ниточки ніколи не рвалися, а кожна дитина залишає собі на пам'ять маленький шматочок цієї павутинки.

«Комплімент»

У руках вожатого запалена свіча. Вожатий: «Сьогодні в нас прощальний вечір. І я хочу, щоб сьогодні ми зробили один одному компліменти, які протягом зміни так і не змогли сказати. Я хочу зробити комплімент... (ім'я). Вона була кращим помічником і...» Вожатий передає свічу тому, кому сказав комплімент. Так далі діти говорять один одному. Якщо комусь не зробили комплімент, вожатий його робить сам. Повторювати комплімент і того, кому його робили, не можна.

«Наостанок»

Заготовлюються зображення слідів, на них пишуться побажання (видатних успіхів у спорті, відмінного навчання й т.д.). Побажання повинні бути адресними, дійсно відповідати інтересам дітей. Сліди складають у коробку або просто кладуть переверненими в центр кола. Кожний витягає й дарує тому, кому хоче, аргументуючи вибір (кожному дістається по одному сліду). Це сліди в серце, які будуть нагадувати про табір.

Наприкінці вогника дуже важливо, щоб вожаті сказали кілька теплих слів майже кожній дитині, можливо, подарував які-небудь сувеніри, виготовлені власними руками, щоб вони нагадували дитині про час, проведеній у таборі. Обов'язково потрібно заздалегідь скласти прощальну легенду й розповісти її на закінчення вогника (див. Приложиние 2). У день роз'їзду з особливою старанністю необхідно спостерігати за самопочуттям дітей - при найменшій підозрі на нездужання повідомити медпрацівникуу. Необхідно заздалегідь подивитися графік роз'їзду дітей і відзначити в педагогічному щоденнику число, час від'їзду кожної дитини, спеціальну оцінку в тому випадку, якщо дитину забирають батьки.

Якщо дитину з вашого загону забирають батьки, то необхідно заяву батьків з підписом директора або заступника директора, що зберігається в педагогічному щоденнику, а потім здається заступникові директора.

Вожаті повинні допомогти дітям у зборі й укладанні речей. Простежити за тим, щоб на них були чисті речі. При роз'їзді на посадку в автобуси вожаті приводять тільки тих дітей, які від'їжджають, тепер, прощання з тими дітьми, які ще залишаються, відбувається тільки на території табору.

Результати педагогічної програми

Організовуючи різноманітну й по формах, і по змісту діяльність колективу, педагогічний загін створює умови для того, щоб якнайбільше позитивних якостей дітей проявлялося, активізувалося й розвивалося. Необхідно створити максимально сприятливі умови для:

♦освоєння різних видів діяльності: організаторської, творчої й так далі;

♦придбання конкретних знань, умінь і навичок;

♦формування лідерських якостей у кожному учаснику програми.

Всі ці якості стають необхідними як самій дитині, так і колективу, у якому вона розвивається. Педагогічний колектив створює умови для того, щоб кожна дитина була позитивно оцінена й прийнята колективом (а згодом - суспільством), щоб вона почувала себе потрібною.

 

 

Закон Республики Казахстан от 2 июля 2003 года N 461-II







Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 736. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Значення творчості Г.Сковороди для розвитку української культури Важливий внесок в історію всієї духовної культури українського народу та її барокової літературно-філософської традиції зробив, зокрема, Григорій Савич Сковорода (1722—1794 pp...

Постинъекционные осложнения, оказать необходимую помощь пациенту I.ОСЛОЖНЕНИЕ: Инфильтрат (уплотнение). II.ПРИЗНАКИ ОСЛОЖНЕНИЯ: Уплотнение...

Приготовление дезинфицирующего рабочего раствора хлорамина Задача: рассчитать необходимое количество порошка хлорамина для приготовления 5-ти литров 3% раствора...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия