Студопедия — Le cinéma.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Le cinéma.






Залучення та розміщення валютних ресурсів - здійснюється за допомогою різних фінансових операцій, із яких найголовнішими є - кредитні, депозитні, лізингові, форфейтингові, з цінними паперами та факторингові.

Кредитні операції (від лат. сгесііїші - позика, борг) - це операції з надання позики в грошовій чи товарній формі на умовах повернення в певний час з виплатою відсотка. У зовнішньоекономічній діяльності кредитні операції виконують три важливі функції:

— здійснюють перерозподіл фінансових ресурсів між суб'єктами ЗЕД;

— регулюють процес накопичення в межах світового господарства;

— прискорюють процеси реалізації товарів, послуг, інтелектуальної власності, створюючи тим самим сприятливі умови для розширеного відтворення.

Практика міжнародних економічних відносин використовує різні форми і види кредитів та механізми кредитування. За формою надання кредити поділяють на державні, приватні та міждержавні. За терміном користування кредити поділяють на короткострокові (до 1 року), середньострокові (1-5) та довгострокові (5-10 років). В залежності від способу надання кредити поділяють на готівкові (валюту зараховують безготівковим способом з одного банківського рахунка на інший), акцептні (надані банком у формі акцепту тратти, що виставляються на банк експортером або імпортером) та консорціумні (синдиковані, такі що надані одному позичальнику двома і більше кредиторами, тобто синдикатами (консорціумами) банків. За призначенням виділяють фінансовий (банківський) та комерційний (фірмовий кредит), що займають найбільшу питому вагу з усіх форм кредиту.

Фінансовий та комерційний кредити, обумовлені певними їх видами. Наприклад, фінансовий (банківський) кредит має такі види:

а) експортний (видається банком країни-експортера банку країни-
імпортера або безпосередньо імпортеру);

б) кредит покупцю (банк продавця кредитує не національного експортера,
а іноземного покупця);

в) фінансовий (не пов'язаний з товарними поставками і дозволяє
закуповувати товар на будь-якому ринку);

г) акцептний (кредит у формі акцепту тратт, тобто експортер
домовляється з імпортером, що платіж буде проведений через банк шляхом
акцепту тратти виставленої експортером);


д) акцептно-рамбурсний кредит - різновид акцептного кредиту, який надає банк експортера банку імпортера для своєчасних розрахунків.

В зовнішній торгівлі значного поширення набув і комерційний кредит, що безпосередньо пов'язаний із зовнішньою торгівлею та наданням послуг і виступає в таких видах:

а) фірмовий (комерційний) кредит - кредит, що надається
експортером імпортеру у формі відстрочки платежу;

б) вексельний - оформляється шляхом виставлення тратти на
імпортера, який акцептує її після одержання товаророзпорядчих і платіжних
документів;

в) облік векселя - купівля векселя банком до настання терміну оплати
за ним тобто вексель, пред'явлений до обліку в банк, негайно ним оплачується
(векселетримач отримує кредит від банку);

г) обліковий кредит - надається банком векселетримачеві шляхом
купівлі векселя до настання строку платежу за ним;

д) кредит за відкритим рахунком - кредит, що надається в розрахунках
між постійними партнерами, що здійснюють багаторазові операції з купівлі-
продажу однорідних товарів;

є) факторинговий кредит - надається банками або їх дочірніми фірмами (фактор-фірмами), дрібним і середнім фірмам шляхом викупу платіжних вимог;

є) форфейтинговий кредит - форма кредитування банком чи фінансовою компанією експорту шляхом купівлі ними векселів та інших боргових вимог без обернення на продавця;

ж) овердрафт - особлива форма надання банком короткострокового кредиту особливим клієнтам, як правило, найбільш платоспроможним.

На обсяг міжнародного кредиту впливає велика кількість чинників, і перш за все - платіжний баланс, розмір позичкового відсотка, вид валюти, рівень кредитної окупності, валютний курс та ін.

Депозитні операції (від лат. сІерозіШт - річ віддана на зберігання), операції із залучення грошових коштів фізичних та юридичних осіб на вклади (на визначені строки або до запитання), за які банки виплачують вкладникам певний відсоток. Дата розміщення (залучення) депозиту має назву - дата валютування, а дата повернення - закінченням депозиту. На практиці використовуються депозити таких видів - строкові (від 3 до 12 і більше місяців), на фіксовані терміни (тиждень, місяць, рік), короткострокові (одноденні), онкольні (до запитання або на невизначений термін) та інші.

Лізингові операції (від англ. 1еа$іп§ - оренда) - це довгострокова оренда матеріальних цінностей придбаних лізингодавцем для орендатора з метою їх виробничого використання при збереженні права власності на них за лізингодавцем, а також - специфічна форма фінансування вкладень в основні фонди за допомогою лізингової компанії, що купує майно для третіх осіб та передає його в довгострокову оренду.

Згідно із Законом України «Про фінансовий лізинг» під лізингом розуміється «підприємницька діяльність, яка спрямована на інвестування


власних чи залучених фінансових коштів і полягає в наданні лізингодавцем у виключне користування на визначений строк лізингооднржувачу майна, що є власністю лізингодавця або набу-вається ним у власність за дорученням і погодженням з лізинго-одержувачем у відповідного продавця майна, за умови сплати лізингоодержувачем періодичних лізингових платежів».

Залежно від форми здійснення лізинг може бути зворотним, пайовим і міжнародним:

а) зворотний лізинг - це договір лізингу, який передбачає набуття
лізингодавцем майна у власника і передачу цього майна йому у лізинг;

б) пайовий лізинг - це здійснення лізингу за участю суб'єктів лізингу на
основі укладення багатостороннього договору та залучення одного або
декількох кредиторів, які беруть участь у здійсненні лізингу, інвестуючи
свої кошти. При цьому сума інвестованих кредиторами коштів не може
становити більше 80 відсотків вартості набутого для лізингу майна;

в) міжнародний лізинг - це договір лізингу, що здійснюється суб'єктами
лізингу, які перебувають пі юрисдикцією різних держав, або в разі якщо майно
чи платежі перетинають державні кордони. Розрізняють міжнародний лізинг -
прямий експортний, прямий імпортний та транзитний (непрямий).

Основними видами лізингу є - фінансовий та оперативний.

Фінансовий лізинг - це договір лізингу, в результаті укладання якого лізингоодержувач на своє замовлення отримує в платне користування від лізингодавця об'єкт лізинга на строк, не менший строку, за який амортизується 75 відсотків вартості об'єкта лізингу, визначеної в день укладання договору, а після закінчення договору лізингу майно переходить у власність лізингоодержувача або викуповується ним за залишковою вартістю.

Оперативний лізинг - це договір лізингу, в результаті укладання якого лізингоодержувач на своє замовлення отримує у платне користування від лізингодавця об'єкт лізингу на строк, менший строку, за який амортизується 90 відсотків вартості об'єкта лізингу, визначеної в день укладання договору, а після закінчення строку договору лізингу він може бути продовженим або майно повертається лізингодавцю і може бути повторно передане у користування іншому лізингоодержувачу за договором лізингу.

Форфейтингові операції (від фр. ґог&іг - відмова від прав) - це купівля експортних вимог банком (форфейтером) з виключенням права регресу на експортера (форфейтиста) у разі його несплати. Він застосовується у фінансових операціях з метою швидкої реалізації довгострокових фінансових зобов'язань, в експортних операціях - для сприяння надходження готівки експортеру, який надав кредит іноземному покупцю. Механізм здійснення операцій форфейтингу полягає в тому, що експорттер, виконавши свої договірні зобов'язання намагається інкасувати розрахункові документи імпортера шляхом їх продажу своєму банку з метою отримання суми платежу за контрактом. Такі операції вигідні для експортера, так як збільшують його ліквідність, страхують від кредитного ризику та ризиків зміни процентних ставок і валютних курсів та ін.


Операції з цінними паперами. Під цінними паперами розуміють
документи, що засвідчують право володіння і довгострокові зобов'язання
емітентів щодо виплати їхнім власникам доходів. Це, як правило, грошові й
товарні документи, що засвідчують майнові права - облігації, векселі, чеки,
депозити та інвестиційні сертифікати, акцепти, паї, ощадні бони, комерційні
папери, коносаменти, варіанти (складські свідоцтва) та ін. Цінні товари
купуються і продаються на відповідних ринках цінних паперів і т.п.

Значну кількість операцій з цінними паперами на фондових біржах здійснюють банки - купують цінні папери для інвестування (поповнення власного портфеля), здійснюють початкове розміщення нових випусків цінних паперів серед власників акцій (тримачів), купують і продають їх за дорученням клієнтів (обслуговують вторинний ринок цінних паперів), надають позики під цінні папери, за що отримують дивіденди і відсотки. Сучасними видами цінних паперів, що перебувають в обігу на фондових біржах є конвертовані акції, ф'ючерси, опціони та ін. Операції з цінними паперами мають велике практичне значення - вони сприяють трансформації дрібних капіталів і трудових заощаджень у великий капітал, перетворюють частину найманих працівників на часткових співвласників підприємств, сприяють формуванню народних підприємств, посиленню контролю великого капіталу над дрібним і середнім та ін.

Факторингові операції. Факторинг (від англ. ґасіог - агент,
посередник), одна з різновидів торгово-комісійних операцій банків, що
поєднується з кредитуванням оборотного капіталу клієнтів і включає
інкасування дебіторської заборгованості клієнтів, кредитування і гарантію
від кредитних і валютних ризиків. В основі операцій факторингу лежить так
зване дисконтування фактур (купівля фактор - компанією рахунків-фактур у
клієнтів на умовах негайної оплати біля 80% вартості відвантажених поставок і
сплати частини, що залишилася, (за вирахуванням відсотка за кредит) у
суворо обумовлені терміни незалежно від надходження виторгу від дебіторів.
Такі операції здебільшого здійснюють дочірні компанії великих банків
(фактор-фірми). Механізм їх здійснення полягає в тому, що клієнт, який
продав дебіторську заборгованість, отримує від банку аванс у розмірі 70-90
відсотків суми боргу. Решту відсотків - 30-10 банк утримує як компенсацію
ризику до погашення боргу. Після погашення боргу банк повертає решту суми
клієнту за вирахуванням відсотка за кредит. Скидка за негайний платіж по
рахунку (протягом 5-10 днів) складає у багатьох західних країнах близько 3%.

Велика ефективність діяльності фактор-фірми полягає в тому, що всі вони належать великим банкам, які постійно обмінюються інформацією про фінансове положення всіх фірм в даній країні і навіть на міжнародній арені. Це примушує фірми, які сплачували свої рахунки з запізненням, сплачувати їх негайно при отриманні від фактор-фірми повідомлення, так як в іншому разі вони можуть потрапити в «чорний список» банків як ненадійний платник.

Le cinéma.

Le cinéma est une distraction(развлечение) que tout le monde aime. Mais c’est aussi un moyen de s’instruire, d’apprendre beaucoup de choses intéressantes et utiles. En regardant les films comiques, historiques, d’aventures, de vulgarisation scientifique, les actualités et memes les dessins animés on peut découvrir les pays éloignés, assister(присутствовать) aux événement les plus importants, reconnaitre les grands hommes de notre siècle et des époques précédantes.

Les inventeurs du cinématographe sont Auguste et Louis Lumière.La première séance du cinéma a eu lieu en 1895 et n’a duré que pendant 20 minutes.Le cinéma d’autrefois était “muet”.

Aujourd’hui cet art occupe une place importante dans la vie de chaque personne.

On attend de nouveaux films avec impatience, on les discute, on organise des festivals pompeux qui attirent des miliers de spectateurs qui y cherchent souvent la possibilité d’ échapper(вырваться) à la vie de tous les jours. Mais les tendences du dernier temps consistent en ce que le cinéma peut etre remplacé par la télévision. P.e. les Français préfèrent de plus en plus rester chez eux pour voir on vidéo au lieu d’aller au cinéma.

Quand a moi, ca m’est égal(мне всё равно): aller au cinéma ou voir un vidéo… La principale raison qui me pousse à voir tel film plutot que tel autre est son sujet, la participation de l’acteur ou de l’actrice que j’adore, les critiques de la presse ou le nom du metteur en scène. Bien sur que le cinéma et la télévision se ressemblent beaucoup mais je préfère quand meme voir un bon film sur un grand écran. Mon acteur préféré (mon actrice) est …

 







Дата добавления: 2015-08-17; просмотров: 380. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Понятие о синдроме нарушения бронхиальной проходимости и его клинические проявления Синдром нарушения бронхиальной проходимости (бронхообструктивный синдром) – это патологическое состояние...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Толкование Конституции Российской Федерации: виды, способы, юридическое значение Толкование права – это специальный вид юридической деятельности по раскрытию смыслового содержания правовых норм, необходимый в процессе как законотворчества, так и реализации права...

Значення творчості Г.Сковороди для розвитку української культури Важливий внесок в історію всієї духовної культури українського народу та її барокової літературно-філософської традиції зробив, зокрема, Григорій Савич Сковорода (1722—1794 pp...

Постинъекционные осложнения, оказать необходимую помощь пациенту I.ОСЛОЖНЕНИЕ: Инфильтрат (уплотнение). II.ПРИЗНАКИ ОСЛОЖНЕНИЯ: Уплотнение...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.015 сек.) русская версия | украинская версия