Студопедия — До теми: 1.1.«Згущення тріангуляційної мережі побудового геодезичного чотирикутника».
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

До теми: 1.1.«Згущення тріангуляційної мережі побудового геодезичного чотирикутника».






Додаток 20

Побудова геодезичних знаків повинна проводитися відповідно з діючим «Керівництвом із забудівлі геодезичних знаків.

До керівництва роботами і забудівлі знаків допускаються особи, які пройшли спеціальну курсову підготовку і здали перевірочні іспити, а також особи, які мають середню або вищу освіту по геодезичній спеціальності і пройшли стажировку на забудівлі знаків терміном не менше одного польового сезону.

На місці будівлі геодезичних знаків в процесі роботи забороняється знаходитись стороннім людям. Місце будівлі повинно бути огородженим.

Відстань від геодезичного знаку до залізничних колій, автомобільних і гужових доріг, телефонних і телеграфних ліній, а також до домів і других споруд повинна бути не менше як півтори висоти знака, а до високовольтних ліній – не менше 150м, а до аеродромів – не менше 30 висот сигналу.

Керівник будівної бригади повинен повсякденно перед початком роботи оглянути місце роботи, обладнання, інструменти, захисне приладдя і дати вказівку ліквідувати виявлені недоліки.

Верхолазні пояси і канати в процесі роботи необхідно перевіряти наружним оглядом перед кожним застосуванням. При виявленні пошкоджень такі канати і пояси піддають додатковим випробуванням. Працюючі на будівлі знака повинні бути у захисних касках.

Під час наближення грози, при сильному вітрі і дощу роботи слід припинити і робочі відведені у безпечне місце.

Табір будівників повинен відстояти не менше потрійної висоти знаку.

Керівництво експедиції повинно забезпечити будівельну бригаду достатньою кількістю троса, блоків. Якщо обладнання не забезпечує допустимих повноважень, підйом знака забороняється. Трос повинен мати паспорт про його міцність. Нові блоки повинні мати заводське тавро про їх вантажопідйомність, старі блоки повинні бути випробувані, на основі цих випробувань бригаді видають виписку із протоколу.

Забороняється користуватися тросами, у яких на дільниці одного витка обірвано більше 5% проволок від загальної їх кількості, або зменшення діаметру на 10%.

Майданчик навколо споруджуваного знака повинен бути повністю розчищений, вирівняний в радіусі, рівному половині висоти знаку, а також у напрямі відтяжних тросів на таку ширину, щоб відтяжні троси і деталі знака проходили не ближче 2м від крони дерев. Склад будівельних матеріалів на відстані більшій висоти знака.

На будівельному майданчику не повинно бути дощок із стирчащими гвіздками.

При застосуванні механізмів та пристосувань необхідно керуватися вимогами інструкцій по безпечному використанню цих механізмів.

Земляні роботи при закладці центрів і реперів, риття канав і траншей для маркировки знаків повинні проводитися згідно вимог «Правил по технике безопасности на топографогеодезических работах».

Закладка центрів полігонометрії і реперів у грунт повинні виконуватися після старанної рекогносцировки.

Місця закладки реперів у грунт у населених пунктах повинні бути узгоджені з відповідними управліннями міського господарства з отриманням письмового дозволу. До дозволу додається план із вказівками розташування і глибини залягання комунікацій. У разі необхідності закладки центрів і реперів на проїжджій частині вулиці місце повинно бути огороджене і забезпечене дорожніми знаками Державтоінспекції з обов’язковим узгодженням із ДАІ, дорожньо-мостовим управлінням і адміністрацією виконкому.

Зовнішнє оформлення центрів і реперів, які закладаються у грунт не повинно заважати вільному пересуванню людей і транспорту.

Під час закладки знаків полігонометрії в містах треба віддавати перевагу закладці замість грунту в стінку.

Якщо при закладці знаків у грунт виявиться електрокабель, якого немає на плані, негайно роботу припинити, викликати представника кабельної мережі для одержання відповідних вказівок. Місце закладки знака краще змінити.

При виконанні робіт в районах де є залізобетонні підприємства слід центри і репери виготовляти централізовано, що виключає тяжкі ручні роботи і забезпечить більш безпечні умови праці.

Під час механізованого виготовлення бетонних та металічних центрів і реперів силами експедиції на місці обслуга повинна пройти спеціальне навчання і мати відповідну кваліфікаційну групу з електробезпеки.

Під час виготовлення щебеню, бетонного розчину тощо робітники повинні користуватися захисними окулярами, брезентовими рукавицями і розташовуватись так, щоб вітер відносив пил вбік.

При хімічному очищенні металевих поверхонь розчинами кислот необхідно виконувати вимоги приготування розчинів. Чистка виконується на свіжому повітрі або добре провітрюваному приміщенні. Робочі повинні користуватись захисними окулярами, резиновими рукавицями, фартухом.

При роботі із бітумно-бензиновими розчинами слід керуватися вимогами безпеки викладеними у «Керівництві з будівлі геодезичних знаків». Нанесення захисного покриття на бетонні та металеві центри і репери слід виконувати на спеціально обладнаних майданчиках, які провітрюються.

Навантажувально-розвантажувальні роботи, підноска матеріалів, транспортування готових бетонних монолітів тощо слід виконувати згідно з вимогами ГОСТ 12.3.020-80 ССБТ. Процеси переміщення вантажів на підприємствах.

Бетонні моноліти опускаються в котлован за допомогою вірьовок, коли в котловані відсутні люди.

Література:

1. Правила по технике безопасности на топографогеодезических работах (ПТБ-88). М.: Недра, 1991.







Дата добавления: 2015-08-17; просмотров: 323. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Эндоскопическая диагностика язвенной болезни желудка, гастрита, опухоли Хронический гастрит - понятие клинико-анатомическое, характеризующееся определенными патоморфологическими изменениями слизистой оболочки желудка - неспецифическим воспалительным процессом...

Признаки классификации безопасности Можно выделить следующие признаки классификации безопасности. 1. По признаку масштабности принято различать следующие относительно самостоятельные геополитические уровни и виды безопасности. 1.1. Международная безопасность (глобальная и...

Прием и регистрация больных Пути госпитализации больных в стационар могут быть различны. В цен­тральное приемное отделение больные могут быть доставлены: 1) машиной скорой медицинской помощи в случае возникновения остро­го или обострения хронического заболевания...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия