Студопедия — Лабораторна робота № 13
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Лабораторна робота № 13






Тема: Записи.

Мета:Формування вмінь та навичок у роботі із складними структурами даних – записами.

Контрольні запитання:

1. Що розуміють під записом у мові програмування Pascal?

2. Як оголошується запис?

3. Які операції над елементами запису можна виконувати?

4. Як організувати ввід і вивід запису?

5. Для чого призначене уточнене ім¢я? Як його записати?

6. В чому різниця між записом і масивом?

7. Яке призначення оператору приєднання?

 

Завдання 1. Написати програму.

Вимоги до завдання:

- використати записи.

 

Варіанти:

1. Дані про учнів школи містять номер по списку, прізвище та ім¢я, назва класу (рік навчання і буква). Вивести дані про учнів, що навчаються в дев¢ятому класі.

2. Дані про учнів школи містять номер в списку, прізвище та ім¢я, назва класу (рік навчання і буква). З’ясувати, на скільки більше учнів у дев¢ятих класах ніж у восьмих.

3. Дані про учнів школи містять номер в списку, прізвище та ім¢я, назва класу (рік навчання і буква). Визначити кількість учнів, прізвища яких починаються з літери А.

4. Дані про учнів школи, які займаються в гуртку з інформатики, йдуть в наступному порядку – прізвище та ім¢я, оцінка. Визначити кількість учнів, що займаються на 5.

5. Багаж пасажира характеризується кількістю речей і загальною вагою речей. Дано відомості про багаж кількох пасажирів. Знайти багаж, середня вага однієї речі в якому відрізняється не більше, ніж на 0,3 кг від загальної середньої ваги однієї речі.

6. Багаж пасажира характеризується кількістю речей і загальною вагою речей. Дано відомості про багаж кількох пасажирів. Знайти кількість пасажирів, що мають у своєму багажу більше двох речей.

7. Багаж пасажира характеризується кількістю речей і загальною вагою речей. Дано відомості про багаж кількох пасажирів. Знайти кількість пасажирів, кількість речей яких перевищує середнє число речей.

8. Багаж пасажира характеризується кількістю речей і загальною вагою речей. Дано відомості про багаж кількох пасажирів. Знайти кількість пасажирів, багаж яких складається із однієї речі вагою менше 30 кг.

9. Дано відомості про книги у бібліотеці (прізвище автора, назва і рік видання). Вивести назви книг даного автора, виданих після 1960 року.

10. Дано відомості про книги у бібліотеці (прізвище автора, назва і рік видання). Визначити, чи є у списку книга з назвою “Інформатика”. Якщо є, то повідомити прізвище авторів і рік видання книги.

11. Дано відомості про книги у бібліотеці (прізвище автора, назва і рік видання). Вивести авторів та назви книг, виданих після 2000 року і підрахувати їх кількість.

12. Дано телефонний довідник телефонів співробітників установи (прізвище та ініціали співробітника, його номер телефону). Знайти номер телефону за прізвищем та ініціалами співробітника.

13. Дано телефонний довідник телефонів співробітників установи (прізвище та ініціали співробітника, його номер телефону). Знайти прізвище та ініціали співробітника за номером телефону.

14. Дано список дат (число, місяць, рік). Знайти всі весняні дати і саму найдавнішу дату.

15. Даний список товарів, що експортуються (відомості про товар: назва товару; держава, в яку експортується товар і об¢єм партії в штуках). Вивести список держав, в які експортується даний товар і об¢єм його експорту.

 

Завдання 2. Написати програму.

Вимоги до завдання:

- використати масиви записів.

Варіанти:

1. Дано список товарів, що експортуються (відомості про товар: назва товару; держава, в яку експортується товар і об¢єм партії в штуках). Вивести список товарів і об¢єм їх партій, що експортуються в дану державу.

2. Дано список співробітників університету (про кожного співробітника відомо: прізвище та ініціали, наукове звання, рік народження, стаж роботи). Вивести прізвища та ініціали співробітників, що досягли пенсійного віку (вважати, що співробітник досяг пенсійного віку, якщо йому 55 років і більше).

3. Дано список співробітників університету (про кожного співробітника відомо: прізвище та ініціали, наукове звання, рік народження, стаж роботи). Вивести прізвища та ініціали всіх докторів наук та підрахувати їх загальну кількість.

4. Дано список співробітників університету (про кожного співробітника відомо: прізвище та ініціали, наукове звання, рік народження, стаж роботи). Вивести прізвища та ініціали співробітників, що пропрацювали у ВУЗі більше 30 років.

5. Дано список співробітників університету (про кожного співробітника відомо: прізвище та ініціали, наукове звання, рік народження, стаж роботи). Підрахувати середній вік працівників університету, вивести прізвище та ініціали найстаршого та наймолодшого працівників ВУЗу.

6. Дано список товарів, що експортуються (відомості про товар: назва товару; держава, в яку експортується товар і об¢єм партії в штуках). Вивести список товарів, об¢єм експорту яких перевищує 5000 штук.

7. Дано відомості про іграшки (назва, вартість і вікові межі дитини, для якої призначена іграшка). Вивести назви іграшок, вартість яких не перевищує 4 грн. і яка підходить дітям до 5 років.

8. Дано відомості про іграшки (назва, вартість і вікові межі дитини, для якої призначена іграшка). Вивести вартість найдорожчої ляльки.

9. Дано відомості про іграшки (назва, вартість і вікові межі дитини, для якої призначена іграшка). Вивести назви найдорожчих іграшок (вартість яких відрізняється від вартості найдорожчої іграшки не більше, ніж на 1 грн.).

10. Дано відомості про іграшки (назва, вартість і вікові межі дитини, для якої призначена іграшка). Вивести назви іграшок, які підходять як дітям 4 років, так і дітям 10 років.

11. Багаж пасажира характеризується кількістю речей і загальною вагою речей. Дано відомості про багаж кількох пасажирів. Знайти багаж, середня вага однієї речі в якому відрізняється не більше, ніж на 0,5 кг від загальної середньої ваги однієї речі.

12. Дано відомості про книги у бібліотеці (прізвище автора, назва і рік видання). Вивести назви книг даного автора, виданих до 1998 року.

13. Дано довідник адрес та номерів телефонів співробітників установи (прізвище та ініціали співробітника, його адреса, номер телефону). Вивести прізвища та ініціали, номери телефонів співробітників, що проживають на даній вулиці.

14. Дано списки абітурієнтів (про кожного абітурієнта відомо – прізвище, ім¢я, рік народження, середній бал атестата, іноземну мову, яку він вивчав в школі). Вивести кількість абітурієнтів, що вивчали англійську мову у школі.

15. Дано списки абітурієнтів (про кожного абітурієнта відомо – прізвище, ім¢я, рік народження, середній бал атестата, іноземну мову, яку він вивчав в школі). Вивести прізвища та імена абітурієнтів, середній бал атестату яких перевищує 4,0.

 








Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 562. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Сосудистый шов (ручной Карреля, механический шов). Операции при ранениях крупных сосудов 1912 г., Каррель – впервые предложил методику сосудистого шва. Сосудистый шов применяется для восстановления магистрального кровотока при лечении...

Трамадол (Маброн, Плазадол, Трамал, Трамалин) Групповая принадлежность · Наркотический анальгетик со смешанным механизмом действия, агонист опиоидных рецепторов...

Мелоксикам (Мовалис) Групповая принадлежность · Нестероидное противовоспалительное средство, преимущественно селективный обратимый ингибитор циклооксигеназы (ЦОГ-2)...

Тактика действий нарядов полиции по предупреждению и пресечению правонарушений при проведении массовых мероприятий К особенностям проведения массовых мероприятий и факторам, влияющим на охрану общественного порядка и обеспечение общественной безопасности, можно отнести значительное количество субъектов, принимающих участие в их подготовке и проведении...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия