Студопедия — Програма 1С: Бухгалтерія 8.0
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Програма 1С: Бухгалтерія 8.0






5.1. Збережіть отримані результати роботи на дискеті.

5.2. Закрийте Excel.

 

Контрольні запитання.

 

  1. Для чого використовуються зведені таблиці?
  2. Як можна створити зведену таблицю?
  3. Як організувати поля у зведеній таблиці?
  4. Як відфільтрувати зведену таблицю, щоб у ній відображалися тільки потрібні вам дані?
  5. Як змінити поля даних, відображуваних в окремих рядках, щоб вони відображалися в окремих стовпцях?
  6. Як відформатувати значення у зведеній таблиці, щоб вони зберігали свій формат при зміні зведеної таблиці?
  7. Як вручну змінити структуру елементів у робочому листі?
  8. Як автоматично відсортувати заголовки елементів для поля у зведеній таблиці?
  9. Як сховати або показати рядки з детальними даними для всіх елементів поля?
  10. Як прибрати проміжні підсумки з поля у зведеної таблиці?
  11. Як прибрати загальні підсумки з рядків або стовпців зведеної таблиці?
  12. Як додати поле, що обчислюється, у зведену таблицю?
  13. Як перейменувати поле у зведеній таблиці?
  14. Як показати елементи в поле зведеної таблиці, навіть якщо вони не містять даних?
  15. Як здійснюється групування по деяких полях у зведеній таблиці?

Варіанти індивідуальних завдань для самостійної роботи.

 

1. Рішення задач із використанням Зведеної таблиці.

 

Допустимо, що в автосалоні «Колесо» зберігаються дані по продажам автомашин різних марок для кожного продавця за зазначений проміжок часу. Усі дані можна представити у виді:

 

Продавець Марка Рік випуску Оборот, грн. Дата продажу
         
         

 

1. Створити електронну таблицю, що має зазначені вище заголовки полів.

2. Ввести в поля дані (не менше 20, на свій розсуд).

3. Скласти зведену таблицю, у якій усі дані про кожного продавця будуть розміщені на окремій сторінці. Ключовим полем є показники Обороту.

4. Зберегти отриману зведену таблицю на дискеті.

 

УВАГА: наявність колонтитулів на робочому листі з вашим прізвищем, групою й номером роботи обов'язково!

 

Лабораторна робота № 3

на тему: “Формування та заповнення довідників базового значення для підприємства”

Мета роботи – сформувати в студентів знання та навички зі створення та заповнення довідників базового значення для підприємства та встановлення потрібної облікової політики.

 

ПЛАН РОБОТИ

1. КОРОТКІ ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ

1.1 Програма 1С: Бухгалтерія 8.0

1.2 Структура Плану рахунків.

Константи в системі 1С: Підприємство

1.4 Довідники

2. ХІД РОБОТИ

2.1 План рахунків

2.2 Константи організації

2.2.1 Заповнення довідників валюта та банки

2.2.2 Формування і заповнення довідників базового значення.

3. КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ:

 

КОРОТКІ ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ

Програма 1С: Бухгалтерія 8.0

Програма призначена для автоматизації бухгалтерського й податкового обліку, включаючи підготовку обов'язкової (регламентованої) звітності, на підприємстві, що займається різними видами комерційної діяльності. Вона забезпечує рішення всіх завдань, що стоять перед бухгалтерською службою підприємства. Із програмою можуть працювати співробітники й інші служби, але при цьому за бухгалтерською службою залишається контроль за налагодженнями, які забезпечують автоматичне відбиття господарських операцій у бухгалтерському й податковому обліку.

У цілому ж система 1С: Бухгалтерія 8.0 являє собою сукупність механізмів, призначених для маніпулювання різними типами об'єктів метаданих предметної області, а саме:

· константами;

· довідниками;

· документами;

· журналами;

· планами видів характеристик;

· планами рахунків;

· регістрами відомостей;

· регістрами нагромадження;

· регістри бухгалтерії;

· звітами й обробками.

Константи призначені для зберігання постійної або умовно-постійної інформації. В якості такої можуть виступати відомості про організації, реквізити банків, види податкових ставок і т.д.

Довідники призначені для зберігання основних відомостей про безліч однорідних об'єктів. Кожний довідник являє собою список однорідних елементів, наприклад, працівників, контрагентів, номенклатури матеріально-виробничих запасів і т.д. Довідник може бути лінійним або структурованим. Лінійний – являє собою простий список із переліком об'єктів аналітичного обліку. Структурований – призначений для зберігання об'єктів, які можуть бути ієрархічно класифіковані відповідно до виділених ознак. Наприклад, матеріали розбиваються на групи, види, артикули.

Екранна форма структурованого довідника включає два вікна. У лівому приводиться структура (дерево груп), у правому – перелік об'єктів, об'єднаних за певною ознакою в групу. На панелі інструментів екранної форми поміщені піктограми для роботи з довідником.

Документи призначені для відбиття інформації про різні факти господарської діяльності організації, підприємства. Усі записи в регістри заповнюються тільки через документи. І це є відмінною рисою програми 1С:Бухгалтерія 8.0. Документи дозволяють практично повністю автоматизувати більшість ділянок бухгалтерського обліку. Вони охоплюють облік касових і банківських операцій, матеріально-виробничих запасів, розрахунків із постачальниками й підрядниками, покупцями й замовниками, продажів товарів, робіт, послуг і т.д. Режим використання налагоджених документів дає можливість автоматично генерувати проводки в журналах на підставі інформації, уведеної за шаблоном документа.

Однак передбачити всі документи, які відповідно до методології бухгалтерського обліку змінюють структуру активів і пасивів синтетичних рахунків, неможливо. У зв'язку із цим у типовій конфігурації 1С:Бухгалтерія 8.0 передбачена службовий документ Операція, за допомогою якого користувач може ввести довільний запис у регістр бухгалтерії, що, однак, не може порушувати структуру регістра, яка задана з конфігуратора.

Документи програми 1С:Бухгалтерія 8.0 класифікуються за різними підставами.

Стосовно господарської операції розрізняють документи для відбиття зроблених і чинних господарських операцій. До першого типу відносяться документи, які фіксують уже зроблені господарські операції, наприклад, передача матеріалів у виробництво, споживання послуг сторонніх організацій і т.д. До другого типу відносяться комп'ютерні документи, призначені для відбиття чинних господарських операцій. Такі документи, як правило, мають друковану форму встановленого зразка на паперовому носієві. З такими документами робота ведеться в два етапи. Спочатку заповнюється екранна форма. Потім її зберігають в інформаційну базу. І тільки після підтвердження здійснення господарської операції за даним документом його проводять в обліку. До таких документів відносяться прибутковий касовий ордер, надходження товарів і послуг, платіжне доручення, і т.д.

За іншою підставою розрізняють документи, що передбачають і не передбачають створення записів у регістрах бухгалтерії. До першого типу відносяться документи, уведення яких не впливає на підсумки на рахунках, і не змінює стан регістрів бухгалтерії. Наприклад, документи рахунок на оплату покупцевій зарплата до виплати організації.

При роботі з більшістю документів у програмі передбачена процедура проведення. У загальному випадку проведенням документа називається дія, при якій відбувається відбиття даних документа в регістрах бухгалтерії шляхом створення нових записів.

Плани видів характеристик призначені для опису безлічі однотипних об'єктів аналітичного обліку. Наприклад, з їхньою допомогою описуються переліки видів субконто, налагодження користувачів і т.д.

Субконто – це розріз аналітичного обліку. Для ведення аналітики в програмі використається змішана модель. Вона містить у собі однорівневий, багаторівневий, багатомірний і поопераційний аналітичний облік. В однорівневій моделі кожному синтетичному рахунку (субрахунку) може відповідати не більше одного виду субконто. При цьому кожному виду субконто відповідає безліч конкретних об'єктів одного виду, представлених у довіднику. Багаторівнева модель дозволяє кожному синтетичному рахунку (субрахунку) зіставити вбудовані в ієрархію значення об'єкта аналітичного обліку. Для тих рахунків (субрахунків), за якими потрібно вести аналітику в декількох розрізах, використається багатомірний аналітичний облік. Він ґрунтується на тому, що кожному синтетичному рахунку (субрахунку) установлюється кілька незалежних аналітичних ознак. Кожній із цих ознак відповідає певний вид субконто. Аналітичний облік, побудований за багатомірною моделлю, дозволяє уникнути недоліків, які властиві багаторівневій схемі, і дозволяє одержувати користувачеві бухгалтерські підсумки за рахунком в будь-якому необхідному для аналізу угрупованні.

Плани рахунків використаються для опису сукупності синтетичних рахунків, призначених для угруповання інформації про фінансово-господарську діяльність організації (підприємства) за певними ознаками.

У режимі конфігурування в план рахунків програми 1С:Бухгалтерія 8.0 уведені ті рахунки бухгалтерського обліку, які передбачені єдиним планом рахунків, а також субрахунки, для яких у програмі передбачені можливості аналітичної обробки інформації. Кожний рахунок має свій код, найменування, ознаку підпорядкованості, тип, вид, ознака використовуються в проводках, ознаки валютного й кількісного обліку, якщо такий передбачений для рахунку, а також вказівка можливості ведення за ним аналітичного обліку. На кожний синтетичний рахунок (субрахунок) може бути відкрито до трьох субконто.

Призначення або зміна субконто виконується в плану рахунків. Для цього необхідно двічі клацнути лівою клавішею миші навпроти рахунку або субрахунку в полі відповідного субконто використати кнопку Добавить та відібрати потрібне субконто (рис. 1).

Рис. 1 Зміна, прив'язування субконто до рахунків

Регістри нагромадження використаються для обліку інформації про наявність і рух яких-небудь матеріальних, грошових і інших величин. Ці об'єкти застосовуються для зберігання інформації про обчислені суми ЕСП і несків у ПФР за кожним працівником окремо; про вартість покупок і продажів і сумах ПДВ, що підлягають сплаті постачальникам або одержанню з покупців і т.д.

Регістри бухгалтерії не існують самі по собі. Цей об'єкт пов'язаний із конкретним планом рахунків конфігурації й показує, яким чином інформація про господарські операції відбивається в обліку.

Звіти призначені для одержання результатної інформації з деякого алгоритму, описаному убудованою мовою системи. За допомогою об'єктів цього виду інформація надається користувачеві в зручному для перегляду й аналізу виді. Звіти бувають аналітичні й регламентовані.

Обробки як об'єкти метаданих припускають виконання різних сервісних і регламентних дій над інформацією. За допомогою їх відбувається завантаження й вивантаження даних, підбор номенклатури в момент заповнення табличних форм при роботі з документами, налагодження аналітичного обліку й т.д.

 

Структура Плану рахунків.

План рахунків – це систематизований перелік рахунків, які використовуються в обліку. Робота із планом рахунків здійснюється через меню Операции/План счетов (рис. 2). У програмі мається план рахунків для бухгалтерського обліку та податкового. Кожен рахунок у плані рахунків має такі реквізити та позначки:

Рис. 2 Вибір типу плану рахунків







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 853. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Схема рефлекторной дуги условного слюноотделительного рефлекса При неоднократном сочетании действия предупреждающего сигнала и безусловного пищевого раздражителя формируются...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Медицинская документация родильного дома Учетные формы родильного дома № 111/у Индивидуальная карта беременной и родильницы № 113/у Обменная карта родильного дома...

Классификация холодных блюд и закусок. Урок №2 Тема: Холодные блюда и закуски. Значение холодных блюд и закусок. Классификация холодных блюд и закусок. Кулинарная обработка продуктов...

ТЕРМОДИНАМИКА БИОЛОГИЧЕСКИХ СИСТЕМ. 1. Особенности термодинамического метода изучения биологических систем. Основные понятия термодинамики. Термодинамикой называется раздел физики...

Травматическая окклюзия и ее клинические признаки При пародонтите и парадонтозе резистентность тканей пародонта падает...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия