Студопедия — Частина 1. MS PowerPoint
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Частина 1. MS PowerPoint






 

Арніка гірська — лікарська рослина, якою у народній медицині ліку­ють вивихи, поранення, виразкову хворобу шлунка, безсоння. Настоєм з квітів арніки зацікавилася і наукова медицина. Тепер вона успішно застосовує його як жовчогінний та кровоспинний засіб, а також для лікування поранень, фурункулів. Високий лікувальний ефект від за­стосування засобів з арніки зумовив посилення її заготівель, кількість рослин дуже зменшилася, і тепер арніку гірську занесено до Червоної книги України.

Беладонна — популярна здавна лікарська рослина, проте наздобула лихої слави. Як її тільки не називають у народі: і вовчі ягоди, і скажені ягоди, і мандрагор, і сонний дурман. У перекладі з італій­ської "беладонна" означає "гарна жінка". Не виключено, що це пов'я­зано з тим, що колись жінки соком беладонни закапували собі очі для того, аби розширилися зіниці і очі набули особливого блиску. Нині з цієї отруйної рослини виробляються знеболювальні та спазмолітичні засоби. Тепер у зв'язку з великими заготівлями цієї лікарської сиро­вини рослина трапляється дедалі рідше.

Конвалія — також отруйна рослина, однак люди полюбляють її за красу й чудовий аромат. Лікувальні властивості конвалії виявлено з давніх-давен. З часом про них якось забули, і лише в 1861 р. москов­ський професор 3. Іноземцев відкрив здатність її лікувати органічні та функціональні захворювання серця. Нині її широко застосовують проти серцево-судинних захворювань. Хоча в Україні конвалія дуже поширена, потреби в ній як лікарській сировині досить значні. Тому ця "красуня" потребує охорони. Зривати її з кореневищем заборо­няється.

 

ПРАКТИЧНА РОБОТА № 4

Частина 1. MS PowerPoint

ТЕМА:Розробка слайдової презентації. Анімація в слайдових презентаціях.

МЕТА:освоїти засоби створення комп’ютерних презентацій, форматування слайдів та тексту, розширення можливостей MS PowerPoint.

ОБЛАДНАННЯ:ПК з встановленою операційною системою Windows та Microsoft Office PowerPoint.

КОРОТКІ ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ:

1. Основні поняття.

Презентація — показ, вистава чого-небудь нового, які виконуються доповідачем з використанням всіх можливих технічних і програмних засобів.

Презентація - це цілеспрямований інформаційний процес, який вирішує свої завдання.

Презентацію можна створити декількома способами. Скористатися майстром автовмісту, який на основі отриманих відповідей створює презентацію необхідного вмісту і дизайну (на основі шаблонів презентації, які включають зразки слайдів з текстовими заповнювачами і дизайн презентації).

Анімація - це додавання до тексту або об'єкту спеціального відео- або звукового ефекту. Ефекти анімації можуть застосовуватися до таких елементів на слайді як: текст, малюнки, графіки, діаграми і інших об'єктів.

Гиперссылка - это выделенный особым образом текст или рисунок, при щелчке по которому осуществляется переход к файлу либо электронной странице в Internet или корпаративной сети. По своему назначению гиперссылки в PowerPoint аналогичны управляющим кнопкам.

Если необходимо организовать интерактивную презентацию, вставте в нее упраляющие кнопки, с помощью которых зритель будет управлять показом слайдов.

2. Створення та показ презентацій

2.1. Майстер авто змісту.

1. У відкритому вікні додатку PowerPoint оберіть команду Файл/Создать. У області задач з’явиться панель Создание призентации:

Рисунок 4.1 – Вибір команди Файл/Создание та область задач Создание презентации.

2. При створені презентації за допомогою майстра авто змісту необхідно в області задач обрати команду «Из мастера автосодержания», який дозволяє створювати набір слайдів визначеного формату на обрану тему.

3. На першому кроці роботи майстра відображується вікно майстра з ввідною інформацією по створенню нової презентації, в якому слід натискувати кнопку Далее.

4. Другий крок передбачає вибір одного із стандартних видів презентацій, які визначають її основну ідею і вміст (доповідь, учбовий курс і так далі).

5. На наступному етапі необхідний визначити спосіб виведення презентації (стиль), наприклад, презентації на екрані або презентації в Інтернеті.

6. Потім слід вказати заголовок презентації, а також вибрати об'єкти, які розміщуватимуться на кожному слайді (нижній колонтитул № слайду, дата останньої зміни).

7. Останнє вікно майстра містить інформацію про те, що всі необхідні дані вказані. Для завершення роботи із створення презентації слід натиснути кнопку Готово, після чого буде створена нова презентація, яка відображуватиметься в режимі Обычный. Назва слайду, презентації з'являється на панелі слайдів. Повна презентація, включаючи текстові заповнювачі, які є на кожному слайді, відображується на панелі структури зліва у вікні Powerpoint.

8. Тепер можна приступити до роботи з презентацією, заміщаючи текстові заповнювачі на слайдах потрібними відомостями. Для цього потрібно клацнути лівою клавішею миші в текстовому полі і ввести новий текст.







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 391. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Гальванического элемента При контакте двух любых фаз на границе их раздела возникает двойной электрический слой (ДЭС), состоящий из равных по величине, но противоположных по знаку электрических зарядов...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

В теории государства и права выделяют два пути возникновения государства: восточный и западный Восточный путь возникновения государства представляет собой плавный переход, перерастание первобытного общества в государство...

Закон Гука при растяжении и сжатии   Напряжения и деформации при растяжении и сжатии связаны между собой зависимостью, которая называется законом Гука, по имени установившего этот закон английского физика Роберта Гука в 1678 году...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия