Студопедия — ІНЖЕНЕРО-РОЗВІДУВАЛЬНА ГРУПА
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ІНЖЕНЕРО-РОЗВІДУВАЛЬНА ГРУПА






Інженерні розвідувальні групи висилаються для ведення інженерної розвідки противника і місцевості перед переднім краєм і в тилу противника.

Вони формуються зі спеціально підготовленого особового складу інженерних підрозділів і діють перед переднім краєм самостійно, а в глибині оборони противника, як правило, у складі розвідувальних груп.

У тилу противника ІРГ звичайно ведуть розвідку водних перешкод і наявних на них переправ та гідротехнічних споруджень, ділянок загороджень і підготовлених до руйнування об'єктів на дорогах, оборонних рубежів, позицій та інших важливих об'єктів.

Інженерна розвідувальна група, як правило, веде розвідку пошуком. Пошук полягає в прихованому підході групи до об'єкта, що розвідується, з метою його детального вивчення безпосереднім оглядом чи спостереженням, а також захоплення зразків засобів інженерного озброєння противника і полонених.

Об'єктами пошуку можуть бути загородження, фортифікаційні спорудження, природні й штучні перешкоди, дорожні й гідротехнічні спорудження, засоби механізації, склади, інженерні засоби, інженерні заходи противника і місцевість у глибині його оборони.

Пошук може проводитися самостійно або разом з військовими розвідувальними органами.

При виконанні завдань в складі військових розвідувальних органів сапери-розвідники будуть одночасно виконувати завдання щодо пророблення проходів у загородженнях і перевірки об'єктів розвідки на наявність мін та підготовки їх противником до руйнування.

Пошук проводиться, як правило, в умовах поганої видимості (уночі, у туман, дощ, снігопад). Для проведення пошуку виділяється підрозділ силою від відділення до взводу. До складу ІРГ включаються найбільш підготовлені, фізично витривалі офіцери, сержанти і солдати.

Для виконання завдання ІРГ у складі взводу поділяється на підгрупи:

підгрупа розгородження (два-три сапера з міношукачами і щупами), проробляє і позначає проходи в загородженнях на шляхах руху ІРГ й на підступах до об'єкта, веде спостереження й огляд на маршруті руху;

підгрупа огляду (ядро) у складі від трьох до дев'яти саперів на чолі з командиром ІРГ, рухається за підгрупою розгородження, веде спостереження на флангах під час руху й обстежує об'єкт розвідки;

підгрупа забезпечення в складі від трьох до шести саперів на чолі із заступником командира ІРГ, рухається за підгрупою огляду і веде спостереження на флангах і в тилу, забезпечує дії двох перших підгруп, забезпечує відхід у випадку виявлення противником, виносить поранених і вбитих.

Якщо в пошук призначається відділення, то воно на підгрупи не поділяється, а функції підгруп виконують призначені для цієї мети окремі солдати.

Одержавши завдання на пошук, командир ІРГ зобов'язаний усвідомити його, зробити розрахунок часу, оцінити обстановку, прийняти рішення на пошук і віддати усний бойовий наказ (бойове розпорядження).

Під час підготовки особового складу до виконання поставленого завдання він повинен уточнити з командирами підрозділів, що підтримують, сигнали взаємодії і порядок прикриття вогнем дій ІРГ. При наявності часу з особовим складом проводиться тактико-спеціальне тренувальне заняття.

Командир ІРГ усвідомлює:

- завдання пошуку, час і місце його проведення;

- які підрозділи прикривають саперів вогнем і сигнали взаємодії з ними;

- порядок пропуску ІРГ через передній край нашої оборони і порядок повернення.

Відповідно до отриманого завдання, визначаючи час, що відведений на підготовку пошуку, командир ІРГ проводить розрахунок часу, що необхідний для підготовки особового складу, вивчення району майбутніх дій, проведення тренувальних занять, ув'язування питань взаємодії з командирами підтримуючих підрозділів, а також для інших заходів, що пов'язані з підготовкою до виконання поставленого завдання. Після цього він надає вказівок своєму заступнику:

одержати і підготувати необхідні засоби для оснащення ІРГ;

вилучити у розвідників усі службові й особисті документи, листування і здати їх безпосередньому начальнику;

організувати проведення тренувальних занять з особовим складом по безшумному зняттю вартових, доланню загороджень, діям у випадку зустрічі з противником й т.п.

Оцінюючи обстановку (противника, своїх сил і засобів, пори року, часу доби, метеорологічних умов), командир ІРГ приймає рішення, яке доповідає начальнику інженерної служби (командиру), що організує пошук.

На підготовку до пошуку звичайно виділяється не менш доби, у тому числі бажано мати 8-9 годин світлого часу. За цей час створюється план дій, вивчається район майбутнього пошуку, об'єкт розвідки і, якщо можливо, проводяться тренувальні заняття.

При маневрених діях військ завдання щодо розвідки ставляться не пізніше ніж за 3—5 годин наступу темряви.

Тренування проводиться методом тактико-спеціальних занять спочатку вдень, а потім у такий час, на який призначається пошук. Для тренування в тилу своїх військ підбирається місцевість, що подібна до місцевості, на якій належить діяти. У подальшому відпрацьовуються дії підгруп та ІРГ у цілому. При цьому звертається особлива увага на взаємодію між підгрупами. На останнє заняття, що проводиться офіцером, який є відповідальним за підготовку пошуку, бажано залучити командирів підрозділів, що забезпечують дії ІРГ.

З командирами підтримуючих підрозділів і з командиром механізованого підрозділу, на ділянці якого буде проводитися пошук, командир ІРГ уточнює порядок прикриття, сигнали взаємодії, ділянки, по яких необхідно підготувати вогонь, відомості про поведінку противника на даній ділянці і вогневі точки, які необхідно придушити до початку пошуку,

У своєму наказі (бойовому розпорядженні) командир ІРГ указує:

- орієнтири;

- розташування противника, його вогневих засобів, приладів нічного бачення, оборонних споруджень і загороджень у районі об'єкта (відомості про противника);

- завдання і порядок його виконання, початок розвідки та її закінчення;

- склад і завдання підгруп, завдання кожному розвіднику і порядок взаємодії підгруп;

- шлях руху до об'єкта пошуку;

- порядок і шлях повернення;

- порядок дії підгруп на випадок раптової зустрічі з противником до підходу до об'єкта;

- засоби і підрозділи, що підтримують;

- керування усередині ІРГ;

- пропуск;

- порядок виносу поранених і вбитих;

- сигнали виклику, припинення вогню і цілевказання;

- своє місцезнаходження;

- заступника.

Під час розвідки оборонних фортифікаційних споруджень противника в межах першої позиції ІРГ діє в наступному порядку: при наявності перед переднім краєм загороджень противника першою з вихідного пункту висувається підгрупа розгородження. Після одержання сигналу від неї, розпочинає висування підгрупа огляду, за нею підгрупа забезпечення. При відсутності загороджень або при їх значному віддаленні від переднього краю, висувається вся група разом.

Керування, як правило, здійснюється сигналами і командами, що передаються так, щоби їх не міг почути і побачити противник. Для зазначення напрямку руху й передачі сигналів під час подолання переднього краю, зокрема, можна застосувати шнур, що розтягує підгрупа розгородження при проробленні проходів у загородженнях противника. Умовним посмикуванням шнуру командир може зупинити групу, подати сигнал для продовження руху або передати іншу команду. Для зв'язку ІРГ із підтримуючими підрозділами також призначаються сигнали. Виявивши мінне поле, підгрупа розгородження умовним сигналом доповідає про це командиру і приступає до пошуку обходу. При відсутності його вручну влаштовує прохід. У цей час підгрупи огляду і забезпечення висуваються до мінного поля і прикривають дії підгрупи розгородження. Після улаштування проходу, старший підгрупи розгородження умовним сигналом доповідає про це командиру ІРГ і за його наказом (сигналом) продовжує рух, а підгрупа розгородження залишається наприкінці проходу для пропуску по ньому підгруп огляду і забезпечення після виконання завдання з розвідки оборонних фортифікаційних споруджень противника.

При подоланні траншей противника сигнальний шнур змотується щоб запобігти виявленню його противником, що знаходиться в траншеї. Командир ІРГ призначає одного солдата з підгрупи забезпечення, що займає місце в траншеї, для спостереження за противником і пропускає всю групу через траншею. Після цього група просувається до наміченого об'єкта поповзом чи на весь зріст, у залежності від обстановки. Досягнувши об'єкта розвідки, підгрупа забезпечення займає вигідні позиції, а підгрупа огляду приступає до розвідки об'єкта. Після одержання необхідних даних підгрупа огляду під прикриттям підгрупи забезпечення відходить через прохід у загородженнях. За нею відходить підгрупа забезпечення. Підгрупа розгородження, рухаючись останньою, закриває прохід у загородженнях противника.

Після повернення командир ИРГ складає донесення зі схемою й легендою і подає його командиру, який організував пошук.

Інженерні розвідувальні групи можуть висаджуватися в тил противника і доставлятись назад після виконання завдання на вертольотах. Для цього командиру ІРГ указуються місце і час виходу в призначений район після виконання завдання.

Під час проведення пошуку перед переднім краєм оборони противника з метою розвідки загороджень ІРГ може діяти, як правило, у складі відділення. У цьому випадку прикриття дій групи здійснюється підрозділами, що займають оборону на ділянці, де діє група. Пошук має проводитись протягом однієї ночі. Порядок дій відділення в цьому випадку може бути уступом вправо (уліво), кутом уперед.

Командир ІРГ складає звітний документ, що може бути відпрацьований на карті, схемі чи являти собою картку інженерної розвідки. Документ у будь-яких випадках повинний відображати координати, характеристику об'єкта, систему його прикриття вогнем противника. Документ підписується командиром ІРГ.

 

 







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 762. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

В теории государства и права выделяют два пути возникновения государства: восточный и западный Восточный путь возникновения государства представляет собой плавный переход, перерастание первобытного общества в государство...

Закон Гука при растяжении и сжатии   Напряжения и деформации при растяжении и сжатии связаны между собой зависимостью, которая называется законом Гука, по имени установившего этот закон английского физика Роберта Гука в 1678 году...

Характерные черты официально-делового стиля Наиболее характерными чертами официально-делового стиля являются: • лаконичность...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия