Студопедия — Теми лабораторних занять.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Теми лабораторних занять.






№ з/п Назва теми Кількість годин
денна ф.н. заочна ф.н.
  Теорія та історія технічних засобів управління   -
  Робота з ПК. Набір тексту на ПК    
  Робота з мультимедійними проекторами    
  Робота з копіювальними апаратами    
  Робота з факсимільним апаратом    

 

8. Самостійна робота

№ з/п Назва теми Кількість годин
денна ф.н. заочна ф.н.
  Аналіз ролі та місця технічних засобів виготовлення текстової інформації в процесі оптимізації управлінської діяльності. Знайомство з програмою для навчання сліпому десятипальцевому методу друку «Соло на клавиатуре» (вправи 1-5).    
  Визначення особливостей роботи та обслуговування матричних, струменевих та лазерних принтерів. Виконання вправ 6-10 у програмі для навчання сліпому методу друку «Соло на клавиатуре».    
  Встановлення операційної системи на ПК. Виконання вправ 11-20 у програмі для навчання сліпому методу друку «Соло на клавиатуре».    
  Робота з диктофоном, фото- та відеокамерою. Виконання вправ 21-30 у програмі для навчання сліпому методу друку «Соло на клавиатуре».    
  Робота з діроколом та степлером. Виконання вправ 21-30 у програмі для навчання сліпому методу друку «Соло на клавиатуре».    
  Створити за допомогою голосової пошти повідомлення на автовідповідач. Виконання вправ 31-40 у програмі для навчання сліпому методу друку «Соло на клавиатуре».    
  Робота з комп’ютерними мережами для проведення відеоконференції з 3 сторонами. Виконання вправ 41-60 у програмі для навчання сліпому методу друку «Соло на клавиатуре».    
  Аналіз основних електричних несправностей ТЗУ. Виконання вправ 61-80 у програмі для навчання сліпому методу друку «Соло на клавиатуре».   -
  Огляд функціональних можливостей сучасних систем сигналізації. Виконання вправ 81-100 у програмі для навчання сліпому методу друку «Соло на клавиатуре».   -

 

Методичні рекомендації до самостійної роботи

Самостійна робота є однією із складових навчального процесу, на яку припадає значний обсяг навчального часу. При цьому студент є активним учасником навчального процесу, набуває навичок самоорганізації, самостійного пошуку інформації, прийняття рішень і т.д. Правильна організація самостійної роботи дозволяє максимально індивідуалізувати навчання, підвищити ефективність навчального процесу в цілому.

Одним із видів самостійної роботи є опрацювання лекційного матеріалу, визначення головного у змісті лекції, засвоєння її основних моментів. При цьому не слід дослівно записувати за лектором, а своїми словами фіксувати найсуттєвіше: тему, її основні питання та положення. Записувати слід акуратно і чітко, краще у зошиті в клітинку (через клітинку). На сторінках конспекту залишати широкі поля для додаткових поміток під час самостійної роботи над літературою.

Щоб зрозуміти і добре засвоїти лекційний матеріал, до кожної наступної теми слід ретельно готуватись: систематично опрацьовувати матеріал попередньої лекції, і, якщо це необхідно, опрацювати рекомендовану літературу, повторювати пройдений матеріал, на який лектор посилається при викладанні нового, якщо з певних причин лекція пропущена, її необхідно законспектувати і опрацювати самостійно, незрозумілі питання з’ясувати на консультації.

Семінар, як одна із форм навчальних занять, розрахована на глибоке та повне розкриття студентами певної проблеми на основі самостійного вивчення рекомендованої літератури. На семінарських заняттях вони глибше опановують складні питання, беруть участь в їх колективному творчому обговоренні, оволодівають науковими методами аналізу певних явищ і проблем. Систематична підготовка до семінару привчає до самостійної роботи з першоджерелами – періодичними виданнями, науковою, навчальною, навчально-методичною літературою і т.д. Під час занять створюються умови для перевірки та виявлення інтелектуального рівня студентів, для набуття уміння виступати, логічно висловлюватись, колективно обговорювати гострі проблеми, обстоювати власну точку зору, аргументувати свою позицію.

Для ґрунтовного засвоєння першоджерел необхідно вдумливо конспектувати їх, вдаючись до різних видів запису (витяги, тези, цитати і т.д.). Готуючись до відповіді, важливо, в першу чергу, визначити напрями наукових досліджень з певної проблеми та впровадження їх результатів у практику. Доцільно підготувати власні спостереження та висновки, обґрунтовуючи їх теоретичними положеннями та рекомендаціями.

Професійному розвитку студентів сприяє самостійне виконання творчих та практичних завдань, різноманітні форми пошукової, дослідної роботи.

Викладач систематично контролює самостійну роботу студентів: перевіряє конспекти-першоджерел, виконання завдань творчого характеру, надає необхідну допомогу для активізації навчальної діяльності студентів.

Окремими формами самостійної роботи студента є написання рефератів, а також підготовка творчих проектів.

 

 

9. Індивідуальні завдання

Індивідуальне навчально-дослідне завдання є невід’ємною формою набуття нових знань та навичок з курсу «Технічні засоби управління». Вони є вагомою частиною самостійної роботи студента над матеріалами курсу.

Відповідно до положень КМСОНП, студентам пропонуються до виконання різні за типом та формою завдання до змістових модулів курсу.

Контроль за виконанням завдань ІНДЗ здійснюється на індивідуальному занятті у зазначеній у завданні формі.

Виконання студентом ІНДЗ є обов’язковою умовою оцінювання його успішності з освоєння курсу.

Завдання на тему: «Інформаційне забезпечення роботи з ТЗУ»

Опрацювати за предметно-тематичним, алфавітним, систематичним та електронним каталогами бібліотек (МДУ, Центральної міської бібліотеки м. Маріуполя ім. В. Г. Короленка, електронних та ін.) джерельну базу курсу «Технічні засоби управління».

Згідно з діючими бібліографічними вимогами, скласти тематичний перелік джерел та літератури, які вказані у каталогах вищезазначених бібліотечних фондів. Результат роботи надати у письмовій формі (звіт про роботу) та в електронному варіанті.

Індивідуальний навчально-дослідний проект оформлюється у вигляді інформаційного звіту про бібліографічне дослідження каталогів бібліотек щодо забезпеченості навчального курсу «Технічні засоби управління» джерельною базою.

Звіт подається студентом на кафедру протягом 2 днів після останнього лабораторного заняття для перевірки викладачем до написання МКР.

Форма подання – комп’ютерний набір, надрукований на аркушах формату А4, кегль 14, шрифт – Times New Roman, інтервал – 1,5, мова – українська (джерела та література подаються мовою оригіналу). Поля: ліве – 30 мм, праве – 10 мм, верхнє – 20 мм, нижнє – 20 мм. Обсяг звіту (без врахування додатків) – 0,2 д.а. (мінімум 3-4 сторінки). Текст звіту подається у 3-ій особі від імені автора. Максимальна оцінка проекту становить 10 балів. Критерії оцінки:

- змістовність звіту,

- логічність викладення матеріалу,

- самостійність висновків,

- дотримування вимог до оформлення звіту та літератури.

Текст складається з таких частин: вступу, основної частини (аналіз результатів роботи з каталогами бібліотек), висновків та в додатках подається список опрацьованих джерел і літератури в алфавітному порядку (не менше 20 позицій).

Фактичну частину звіту становить аналіз результатів роботи з каталогами бібліотек, тобто студент повинен структурувати джерельну базу навчального курсу «Технічні засоби управління». Наприклад, застосовуючи творчий підхід, студент опрацьовує, порівнює та групує окремо нормативно-законодавчі акти, публікації, що пов’язані з предметом курсу (навести відомості про основних авторів та тематику публікацій), монографії, навчальні посібники, підручники, збірники праць науково-практичних конференцій тощо.

Додаток оформлюється окремо відповідно до вимог ДСТУ 4163-2003.

Обов’язковою умовою виконання завдання є дотримування діючих вимог до оформлення бібліографічних посилань (ДСТУ 7.1:2006).

 







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 358. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Что происходит при встрече с близнецовым пламенем   Если встреча с родственной душой может произойти достаточно спокойно – то встреча с близнецовым пламенем всегда подобна вспышке...

Реостаты и резисторы силовой цепи. Реостаты и резисторы силовой цепи. Резисторы и реостаты предназначены для ограничения тока в электрических цепях. В зависимости от назначения различают пусковые...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия