Студопедия — Тема 26. Злочини проти власності
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Тема 26. Злочини проти власності






Практичне заняття № 1 – 2 год.

План

1. Корзун здійснив напад на Туманова з метою заволодіння його грошима. Туманов учинив опір. Тоді Корзун наніс йому декілька ударів ножем у груди, а потім обшукав Туманова. Нічого не знайшовши, Корзун зник з місця події. Від отриманих поранень Туманов зразу помер. Дайте кримінально-правову оцінку діям Корзуна. Відповідь поясніть.

2. Зубов прийшов у гості до свого приятеля Павлюка, але останнього вдома не було. Знаючи про те, в якому місці Павлюк ховає ключвід квартири, Зубов вирішив зайти та зачекати його. Перебуваючи уквартирі. Зубов побачив шкіряне пальто вартістю 1500 гривень і прийняв рішення вкрасти його. Зубов одягнув пальто і вийшов з квартирина вулицю, де одразу був затриманий дільничним інспектором міліції. Дайте кримінально-правову оцінку діям Зубова. Відповідь поясніть.

3. Водій Лазько на підставі товарно-транспортної накладної переконання останньої ходки він викрав сільськогосподарської продукції на суму 1600 гривень. Дайте кримінально-правову оцінку діям Лазька. Відповідь поясніть.

4. Вихідного дня раніше судимий за грабіж Філонов, розбивши вікно, проник в приміщення дитячого садку з метою крадіжки. Оглянувши кімнати, Філонов нічого цікавого для себе не знайшов, і залишаючи приміщення, прихопив з собою кухонний ніж вартістю 10 гривень. Дайте кримінально-правову оцінку діям Філонов. Відповідь поясніть.

5. Зламавши двері, Овчаренко проник вночі до церкви, звідки викрав три ікони XVIII століття. Ці ікони напередодні подарував церкві місцевий бізнесмен, придбавши їх на аукціоні за 35000 гривень. Дайте кримінально-правову оцінку діям Овчаренка. Відповідь поясніть.

6. Працівник КСП "Дружба" Щур за дорученням підприємства продавав на базарі кавуни. При цьому він самовільно підвищив ціну понад встановленої в товарно-транспортних документах. Після реалізації кавунів, Щур звітував касі підприємства сумою вартості кавунів за ціною, встановленою в товарно-транспортних документах, а отримані ним надлишки у сумі 800 гривень, обернув у свою власність. Дайте кримінально-правову оцінку діям Щура. Відповідь поясніть.

7. Побачивши, що у магазині чоловічого одягу продавець була зайнята упакуванням купленого покупцем товару, Мотрюк на очах у громадян взяв з прилавка піджак вартістю 230 гривень і швидко вийшов. Покупці сказали про це продавцеві. Через півгодини співробітники міліції затримали Мотрюка біля трамвайної зупинки. Дайте кримінально-правову оцінку діям Мотрюка. Відповідь поясніть.

8. Робітник Липко, працюючи на ткацькій фабриці, заховав під одяг 4 метри тканини вартістю 480 гривень, яку намагався пронести через прохідну. Це помітив охоронець Гаркуша і зупинив Липка для перевірки. Останній вчинив опір, пов'язаний з насильством, яке не було небезпечним для життя і здоров'я, намагався втекти з території фабрики, але був затриманий іншими робітниками. Дайте кримінально-правову оцінку діям Липка. Відповідь поясніть.

9. На трамвайній зупинці Хлівський зірвав з голови Тюгіна шапку з цінного хутра вартістю 1000 гривень і побіг. Потерпілий повідомив про це працівників міліції, які на автомобілі через певний час наздогнали Хлівського. Той кинув шапку і намагався перелізти нерез паркан,але був затриманий. Дайте кримінально-правову оцінку діям Хлівського. Відповідь поясніть.

10. Брати Анатолій і Борис Грущенки проникли у квартиру Авдюшко з метою вчинення там крадіжки. Коли вони почали шукатигроші, в кімнату зненацька зайшла господиня. Побачивши її, Анатолійвтік, а Борис декілька разів вдарив потерпілу в обличчя, заподіявши їйсередньої тяжкості тілесні ушкодження. Він обшукав кишені потерпілої та, не знайшовши грошей, вийшов з будинку. Дайте кримінально-правову оцінку діям кожного з братів Грущен-ків. Відповідь поясніть.

11. Маючи при собі фінські ножі, Забуга і Волхов, скориставшись відсутністю сторожа, розбили вікно вітрини магазину та проникли в приміщення, де взяли 5 пляшок вина на загальну суму 40 гривень. Коли вони почали виходити з магазину, з'явився сторож, який зробив спробу їх затримати і вилучити крадене. Тоді вони наставили на нього ножі, пригрозили вбивством і зникли із пляшками вина. Дайте кримінально-правову оцінку діям Забути та Волхова. Відповідь поясніть.

12. Якіна передала в районний відділ соціального забезпечення підроблені нею документи, на підставі яких їй призначили пенсію за віком. Потім з'ясувалося, що в документах стаж роботи та вік були завищені на п'ять років. Авдошина протягом року незаконно одержала 11650 гривень пенсії. Дайте кримінально-правову оцінку діям Якіної. Відповідь поясніть.

13. Самійленко та Павлюченко, з метою заволодіння майном громадянки Соломахи, підійшли непомітно до неї ззаду. Самійленко вдарив її кулаком у потилицю, від чого потерпша впала та втратила свідомість, а Павлюченко підняв сумку, яка випала з рук Соломахи, де знаходились деякі продукти харчування і гаманець з 28 гривнями. Після цього обидва втекли з місця події разом з викраденим майном. Потерпілій було заподіяно легке тілесне ушкодження без короткочасного розладу здоров'я. Дайте кримінально-правову оцінку діям Самійленка та Павліченка. Відповідь поясніть.

14. Напідпитку Онищенко попросив у свого знайомого Чумака грошей, але той відповів, що грошей у нього немає. Тоді Онищенко провів руками по кишенях пальта Чумака і, почувши дзвін монет, повторив свою вимогу. Чумак сказав, що, хоч гроші у нього є, він їх не дасть. Онищенко витяг ножа, вдарив ним Чумака в живіт і пішов. Через якийсь час він повернувся на місце події і разом і громадянином Чередником надав потерпілому допомогу, викликавши лікаря. Чумаку було заподіяне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.

15. Кирпа і Понякін, погрожуючи ножем, пограбували п’яного Войтенка. Потерпілий розповів, що двоє невідомих зняли у нього з руки годинника, а про ніж він нічого сказати не може, бо був дуже п’яний.

16. Дробот близько 23-ї години на вулиці напав на Пастуха і кількома ударами в голову збив його з ніг, після чого обшукав кишені і забрав годинника. Падаючи, потерпілий вдарився об виступ бруківки, зламавши два ребра. За висновком судово-медичної експертизи, від ударів, завданих у голову, потерпілий дістав струс мозку.

17. Карпенко, Кузін та Тютюник випивали на квартирі Кабашка, а потім поїхали на вокзал, купили пива і на пероні випили його. Там же, напівлежачи на ящику, спав дуже п’яний Ткалін. Побачивши на руці Ткаліна годинник, Кабашко запропонував зняти його. Кузін промовчав, а Карпенко погодився. Він розстебнув браслет, зняв годинника і віддав Кабашку. Дайте кримінально-правову оцінку дій кожної з названих осіб.

18. Неверов і Куніцин вкрали у Харальова мисливську рушницю, яку продали. Через якийсь час Куніцин разом з 13-річним Сушком викрали з плодовоягідного розсадника дві мисливські рушниці. Одну з них Куніцин і Неверов продали Свєчкіну, а другу Куніцин залишив у себе. Через три дні Куніцин і Неверов проникли у будинок Свєчкіна і вкрали продану йому рушницю, 21 набій до неї, банку пороху та кілька капсулів.

 

Уміння, які мають бути вироблені, та навички, які мають бути напрацьовані під час заняття: уміння тлумачити кримінальний закон щодо кваліфікації злочинів проти власності.

Рекомендована література до Теми 26:1.1, 1.3.1, 1.5.1. – 1.5.35, 2.1 – 2.11, 3.1 -3.16, 4.178 – 4. 221.







Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 955. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Метод Фольгарда (роданометрия или тиоцианатометрия) Метод Фольгарда основан на применении в качестве осадителя титрованного раствора, содержащего роданид-ионы SCN...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Гальванического элемента При контакте двух любых фаз на границе их раздела возникает двойной электрический слой (ДЭС), состоящий из равных по величине, но противоположных по знаку электрических зарядов...

Определение трудоемкости работ и затрат машинного времени На основании ведомости объемов работ по объекту и норм времени ГЭСН составляется ведомость подсчёта трудоёмкости, затрат машинного времени, потребности в конструкциях, изделиях и материалах (табл...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия