Студопедия — МДК 02 Безопасная больничная среда для пациента и персонала
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

МДК 02 Безопасная больничная среда для пациента и персонала






{

g.drawString("This is in the applet window.",10, 20);

showStatus("This is shown in the status window.");

}

}

5.3.2. Опрацювання подій.

Як пояснювалося раніше, апплети - це подійно-керовані програми. Більшість подій, на які реагує апплет, - це події, створювані користувачем. Дані події передаються в апплет різними способами і конкретний метод залежить від реальної події. Існує декілька типів подій. Нижче буде описано, як обробляти два з найбільше типових подій - що генеруються мишею і клавіатурою.

5.3.3. Класс Event

Всі події об'єднані в об'єкті типу Event. Клас Event являє частиною AWT. Він визначає декілька змінних, що описують подію. Наприклад, положення курсору миші при виникненні події від миші зберігається в змінних х и у. При натисканні клавіша її код зберігається в змінної key. Клас Event також визначає декілька методів і констант. Хоча інформація, що зберігається в об'єкті типу Event, завжди доступна програмі при виникненні події, для більшості подій немає необхідності в прямому доступі до нього. Це відбувається тому, що AWT автоматично зіставляє подіям миші і клавіатури набір визначених методів, що апплет може визначить.

 

5.3.4. Опрацювання подій миші.

Методи, що обробють події миші, зведені в таблицю 1. Клас Applet успадковує дані методи від класу Component AWT. Ці методи можуть бути переопределени апплетом. Метод, що обробив подію, повинний сповістити про це вернув true. Якщо подія не оброблена, те метод повинний повернути false. У результаті подія перейде до оброблювача подій батьківського вікна. У цілому при визначенні оброблювача подій випливає подія обробити і повернути true. Два найбільше важливих методи - це mouseDown() і mouseUp(). Оброблювач mouseDown() визивається всякий разом при натисканні кнопки миші. Оброблювач mouseUp визивається всякий разом при звільненні кнопки миші. Java не розрізняє кнопки миші. Це відбувається тому, що не всі системи мають однакове число кнопок і тому використовується найменше значення - одна кнопка.

 

Таблиця 1. Оброблювачі подій миші

Метод Опис
Boolean mouseDown(Event evtObj, int x, int у) Викликається при натисканні кнопки миші. Об'єкт, що описує подія, передається в evtObj. Координати покажчика миші під час виникнення події передаються в х и в. Якщо метод обробив подію, то він повинний повернути true.
Boolean mouseDrag(Event evtObj, int x, int y) Викликається при переміщенні миші з натиснутою кнопкою. Об'єкт, що описує подія, передається в evtObj. Координати покажчика миші під час виникнення події передаються в х и в. Якщо метод обробив подію, то він повинний повернути true. Дана подія виникає доти, поки миша рухається в межах вікна з натиснутою кнопкою.
Boolean mouseEnter(Event evtObj, int x, int y) Викликається коли покажчик миші входить у вікно. Об'єкт, що описує подія, передається в evtObj. Координати покажчика миші під час виникнення події передаються в х и в. Якщо метод обробив подію, то він повинний повернути true.
Boolean mouseExit(Event evtObj, int x, int y) Викликається коли покажчик миші виходить із вікна. Об'єкт, що описує подія, передається в evtObj. Координати покажчика миші під час виникнення події передаються s хиу. Якщо метод обробив подію, то він повинний повернути true.
Boolean mouseMove(Event evtObj, int x, int y) Викликається при русі миші. Об'єкт, що описує подія, передається в evtObj. Координати покажчика миші під час виникнення події передаються в х и в. Якщо метод обробив подію, то він повинний повернути true. Дана подія виникає доти, поки миша рухається в межах вікна з ненатисутою кнопкою.
Boolean mouseUp(Event evtObj, int x, int y) Викликається при звільненні кнопки миші. Об'єкт, що описує подія, передається в evtObj. Координати покажчика миші під час виникнення події передаються в х и в. Якщо метод обробив подію, то він повинний повернути true.

5.3.5. Опрацювання подій клавіатури

Якщо користувач натискає клавішу, коли апплет знаходиться у фокусі введення, виникає подія клавіатури. Події клавіатури обробються методами keyDown() і keyUp();

boolean keyDown(Event evtObj, int клавіша)

boolean keyUp(Event evtObj, int клавіша)

5.3.6. Відпрацювання інших подій.

Хоча події миші і клавіатури використовуються частіше усього, апплети можуть генерувати інші типи подій. Наприклад, коли апплет містить елемент керування типу кнопка або смуга прокручування те взаємодія користувача з даним елементом керування посилається в апплет у вигляді подій. Те ж справедливо і для меню. Коли користувач вибирає елемент меню, сгенерирована подія повинна обробитися апплетом. Відверто говорячи, опрацювання подій - застава успішного програмування апплетів.

 

При підготовці до виконання роботи необхідно пропрацювати потрібний розділ лекційного матеріалу та літературу [3].

5.3 Варіанти індивідуальних завдань

 

5.4. Контрольні питання та завдання.

 

1. Яке середовище у JAVA при розробці апплету?

2. Які засоби використовуються при розробці апплету?

3. Які бувають подій?

4. Які засоби використовуються при створенні додатків у JAVA?

 

 

6 ЛАБОРАТОРНА РОБОТА. РОЗРОБКА АПЛЕТІВ У JAVA З ГРАФІКОЮ

6.1. Мета роботи

Вивчення практичних можливостей JAVA при створенні апплетів з створенням інтерфейсу.

6.2. Методичні вказівки до організації самостійної роботи студентів

6.4 Варіанти індивідуальних завдань

1. Розробити програму, яка будуватиме на екрані графіки функцій sin(x), cos(x), x2 за вибором користувача.

2. Розробити програму, яка дозволятиме користувачу рисувати на екрані прямокутник за допомогою миші. В програмі має бути можливість задавати колір прямокутника.

3. Розробити програму, яка дозволятиме користувачу будувати на екрані кругову діаграму з використанням даних введених користувачем.

4. Розробити програму, яка дозволятиме користувачу будувати на екрані стовпчасту діаграму з використанням даних введених користувачем.

5. Розробити програму, яка дозволятиме користувачу будувати на екрані багатокутники з використанням даних введених користувачем. Дані, які задає користувач: кількість кутів багатокутника та його колір.

6. Розробити програму, яка в двомірному просторі рисує декілька прямокутників та кіл. Надати користувачеві можливість вибирати один з цих об'єктів і переміщувати його по екрану та змінювати розмір за допомогою миші подібно векторним графічним редакторам.

7. Розробити програму, яка в двомірному просторі рисуватиме десять кіл, які переміщуються вертикально вниз по екрану та десять прямокутників, які переміщуються по екрану по горизонталі в обох напрямах.

8. Розробити програму, яка рисуватиме лінію, яка обертається за годинниковою стрілкою та другу лінію, яка обертатиметься проти годинникової стрілки.

19. Розробити програму, яка виводитиме на екран рядок тексту, який задає користувач під час роботи програми шрифтом, розміром та стилем, що обере користувач.

10. Розробити програму, яка рисуватиме декілька кіл, що довільно пересуватимуться по екрану. Коли вони наближатимуться до межі екрану чи один до одного, то кола повинні змінювати напрям руху на протилежний.

 

6.4 Контрольні запитання і завдання

 

 

МДК 02 Безопасная больничная среда для пациента и персонала







Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 627. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Мелоксикам (Мовалис) Групповая принадлежность · Нестероидное противовоспалительное средство, преимущественно селективный обратимый ингибитор циклооксигеназы (ЦОГ-2)...

Менадиона натрия бисульфит (Викасол) Групповая принадлежность •Синтетический аналог витамина K, жирорастворимый, коагулянт...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия