Студопедия — Введення символів.Для прискорення введення тексту краще перейти в звичайний режим пе­регляду(Вид/Разметка страницы).
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Введення символів.Для прискорення введення тексту краще перейти в звичайний режим пе­регляду(Вид/Разметка страницы).






Перед введенням символів слід вибрати шрифт, його розмір, формат. Основні можливості форматування будуть, розглянуті далі.

Символи клавіатури вводяться в позицію текстового курсору. Символи можуть вводитись у режимі заміни або вставки. По замовчуванню в редакторі встановлено режим вставки.

В першому випадку введений символ заміщає той символ, на якому знаходився курсор. В режимі вставки частина рядка, що розміщена праворуч від курсору, зсувається на одну позицію і символ вводиться на звільнене місце. Переключення між режимами здійснюється клавішею [ Ins ] або подвійним клацанням мишею по індикатору Вставка/Замена в рядку стану. В режимі заміни індикатор має напис Замена рядка стану, а в режимі вставки — Вставка. Щоб переключати вказані режими, потрібно на вільному місці рядка стану клацнути правою кнопкою миші і в вікні, що з’явиться, включити режим. Переключення режимів відбувається за рахунок повторного клацання лівою кнопкою миші на індикаторі режимів на рядку стану. Щоб активізувати переключення режимів заміни або вставки за допомогою клавіші [ Ins ], потрібно виконати такі дії: клацнути кнопка «Office» → Параметры WordДополнительноИспользовать клавишу [INS] для переключения режимов вставки и замены.

Після введення символу курсор переміщається на одну позицію праворуч. Для вилучення символу ліворуч від курсору слід натиснути клавішу [Backspace],а символу в позиції курсору — клавішу [ Del ]. При цьому курсор переміщається на одну позицію ліворуч. Коли курсор доходить до кінця рядка, то перше слово, яке не вміщається в даному рядку, повністю переноситься в наступний.

В редакторі Word є можливість переносити слова командою меню Разметка страницы/Расстановка переносов.

Службові символи (закінчення рядка, закінчення абзацу та ін.), як правило, на екран не виво­дяться. Користувач може включати виведення цих символів відповідною кнопкою Непечатаемые символы панелі меню Главная.

Великі літери вводяться з утриманням клавіші [Shift].

Переключення між мовами залежить від того, яка комбінація встановлена у Windows, як пра­вило, це [Ctrl+Shift].

Щоб наступне речення автоматично вводилося з великої літери, потрібно обов'язково відокремити його від попереднього крапкою і пропуском.

Якщо в будь-якій позиції рядка натиснути клавішу [Enter], то редактор переходить на новий рядок з абзацу. Для переходу в наступний рядок без створення абзацу слід натиснути комбінацію клавіш [Shift+Enter].

Поруч з автоматичною версткою рядків існує і автоматична верстка сторінок. Як тільки рядки тексту не помістяться на одній сторінці, вони автоматично перемістяться на наступну. На екрані між сторінками буде видно розподільну лінію.

Користувач може примусово ввести роздільник сторінок. Для цього слід підвести курсор до рядка, з якого має починатися наступна сторінка і натиснути комбінацію клавіш [Ctrl+Enter]. На екрані з'явиться новий роздільник сторінок — штрихова лінія з написом Разрыв страницы. Ці розподільники легко вилучити як звичайні рядки тексту.

Розрив колонки, якщо текст розміщується в декількох колонках — [Ctrl+Shift+Enter].

Нерозривний пропуск (між словом і тире, між числом і найменуванням, між ініціалами і прізвищем, між знаком номера і самим номером)- [Ctrl+Shift+пропуск].

Переміщення за текстом. Переміщуватись за текстом можна за допомогою миші, використовуючи лінійки прокрутки. Для переміщення є можливість використовувати і такі клавіші:

;,→ на символ ліворуч, праворуч;

↑, ↓ на рядок вгору, вниз;

[Ctrl+], [Ctrl+] на слово ліворуч, праворуч;

[Ctrl+], [Ctrl+ ↓ ] на абзац вгору, вниз;

[PgUp]|, [PgDn] на розмір вікна вгору, вниз;

[Home],[End] на початок, закінчення рядка;

[Ctrl-Home], [Ctrl-End] на початок, закінчення тексту.

Можна виконати перехід в конкретну текстову позицію документа командою [F5]:відкриється вікно Найти/Заменить/Перейти, в якому потрібно вибрати об'єкт переходу.

Виділення тексту. Виділення тексту є однією з важливих операцій, оскільки редагування можна виконувати тільки з виділеним фрагментом тексту.

Існує багато способів виділення різноманітних фрагментів тексту, наприклад:

блока тексту із довільного числа рядків — перш за все встановлюють курсор на початок потрібної частини блока тексту. Далі виконують виділення блока так:

o утримуючи натиснутою клавішу [ Shift ], установлюють покажчик миші на кінець блока і клацають нею;

o натискують на клавішу миші й, не відпускаючи її, «тягнуть» покажчик миші до кінця блока;

o утримуючи натиснутою клавішу [ Shift ], пересуваються по тексту за допомогою клавіш керування курсором на клавіатурі;

o щоб виділити прямокутний блок тексту, утримують натиснутою клавішу [ А1t ]при ви­конанні виділення першими двома способами.

Окремого слова — двічі клацають мишею по слові;

окремого рядка — клацають мишею ліворуч від рядка;

окремого речення — утримуючи клавішу [Сtrl],клацають мишею на реченні;

цілого абзацу — двічі клацають мишею ліворуч від абзацу або тричі в будь-якому місці абзацу:

всього тексту — тричі клацають ліворуч тексту; натискують на клавіші [Ctrl+5цифрової клавіатури];утримуючи клавішу [Ctrl],клацають мишею ліворуч від тексту; виконують коман­ду Правка / Выделить все.

Щоб виділити несуміжні фрагменти тексту, потрібно виділити перший фрагмент, натиснути і утримувати клавішу [Ctrl],виділити мишею наступні фрагменти. При цьому усі фрагменти, що виділяються, повинні бути одного типу, наприклад, тільки несуміжні розділи тексту або тільки несуміжні малюнки.

Фрагмент можна виділити і за допомогою комбінацій клавіш:

[Shift-← ],[Shift-→] - виділення символу ліворуч, праворуч від курсору;

[Ctrl+Shift+→], [Ctrl+Shift+←] —до кінця/початку слова;

[Ctrl+Shift+↑], |Ctrl+Shift+↓] — до початку/кінця абзацу;

[Shift-↑],[Shift-↓] - виділення рядка зверху, знизу від курсору (якщо курсор стоїть на початку рядка);

[Shift-Home], [Shift-End] — виділення тексту від курсору до початку, кінця рядка.

Для зняття виділення слід встановити курсор миші в будь-яке місце поза виділеним фрагмен­том і натиснути ліву кнопку миші.

Редагування виділеного фрагменту. Виділений фрагмент можна вилучити, перемістити, скопіювати. Для таких операцій часто використовують буфер обміну Windows (системний буфер обміну) та буфер обміну Microsoft Office.

Вилучити виділений фрагмент можна за допомогою команди Главная /Буфер обмена/ Вырезать; Вырезать контекстного меню правоїкнопки миші;комбінації клавіш [Shift+Del] (або[ Ctrl+X ]).

Фрагмент вилучається із тексту і поміщається в буфер обміну. Текст з буферу обміну можна багаторазово читати. Цей текст зберігається в буфері доти, поки в нього не буде введено новий фрагмент (це може зробити і будь-яка інша програма, що працює в середовищі Windows). Вилу­чити виділений фрагмент можна і за допомогою клавіші [ Del ], але при цьому фрагмент у буфер обміну не заноситься.

Натискування [Alt+Backspace] (відміна останньої операції) відміняє вилучення і відновлює знищений текст.

Окремі символи ліворуч від курсору видаляються за допомогою [Backspace],а праворуч — [Del] ([Ctrl+Backspace]) — вилучення попереднього слова або від курсору до початку слова: [ Ctrl+Del ] — вилучення наступного слова або від курсору до кінця слова).

Вставка фрагменту з буферу обміну здійснюється командою Главная /Буфер обмена/ Вставить, Вставить контекстного меню правої кнопки миші;комбінації клавіш [Shift+Ins] ([ Ctrl+C ]). Фрагмент вставляється в позицію текстового курсору.

Перенести фрагмент можна за допомогою послідовно виконаних двох команд: Главная /Буфер обмена /Вырезать і Главная /Буфер обмена /Вставить. Досить просто можна перемістити фрагмент за допомогою миші. Для цього слід встановити курсор миші на виділеному фрагменті і, не відпускаючи натиснутої лівої кнопки, відбуксувати фрагмент на нове місце. Якщо тепер відпустити ліву кнопку, то фрагмент буде переміщено.

Скопіювати фрагмент можна за допомогою послідовно виконаних двох команд: Главная /Буфер обмена /Копировать (або Копировать контекстного меню правої кнопки миші,клавіатурні комбінації [Ctrl+Ins] або [Ctrl+C]) та Главная /Буфер обмена /Вставить. При виконанні першої команди виділений фрагмент переноситься в буфер обміну, але з тексту не вилучається. Копіювання за допомогою миші аналогічне переміщенню, але при цьому повинна бути додатково натиснутою клавіша [ Ctrl ].








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 436. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Хронометражно-табличная методика определения суточного расхода энергии студента Цель: познакомиться с хронометражно-табличным методом опреде­ления суточного расхода энергии...

ОЧАГОВЫЕ ТЕНИ В ЛЕГКОМ Очаговыми легочными инфильтратами проявляют себя различные по этиологии заболевания, в основе которых лежит бронхо-нодулярный процесс, который при рентгенологическом исследовании дает очагового характера тень, размерами не более 1 см в диаметре...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия