Студопедия — Оформлення звіту з практики
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Оформлення звіту з практики






 

Звіт студента з технологічної практики є підсумком проходження практики. Він має відповідати певним вимогам, у тому числі і з оформлення. Стандартом коледжу надаються вимоги з оформлення звітних робіт різного виду. Дотримання встановлених стандартом вимог є обов’язковим елементом успішного захисту звіту з практики.

Текст звіту друкують за допомогою комп'ютера на одній сторонці аркуша білого паперу формату А4 (210x297мм), таблиці й ілюстрації розташовують на аркушах формату А4 (допускається у разі необхідності розміщати ілюстрації та таблиці на аркушах формату А3). Роздруковані на ПК програмні документи (анкети, фото, малюнки, інструкції та ін.) повинні відповідати формату А4 (мають бути розрізані, або згорнуті), їх включають до загальної нумерації сторінок звіту і розміщують у додатках.

Обсяг основного тексту звіту складає не менше ніж 40 сторінок. До загального обсягу звіту входять титульна сторінка, зміст, основні розділи та висновки. Додатки до загального обсягу звіту не входять, але нумеруються.

Друкарські помилки, описки і графічні неточності, що виявилися у процесі написання звіту, можна виправляти підчищанням або зафарбовуванням білою фарбою і нанесенням на це ж місце або між рядками виправленого тексту (фрагменту рисунка) машинописним способом. Допускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Звіти мають структуру відповідно до змісту програми, яка оформлюється за вимогами, що наведені у стандарті.

Текст основної частини звіту поділяють на розділи, які, у свою чергу, поділяються на підрозділи (параграфи). Заголовки структурних частин звіту друкують великими буквами симетрично до тексту (вирівнювання по центру, без абзацного відступу). Заголовки підрозділів друкують маленькими буквами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку наприкінці заголовка не ставлять. Відстань між заголовком підрозділу і текстом має бути 2 (два) інтервали. Кожний розділ звіту має починатися з нової сторінки, а підрозділи продовжуються на цій же сторінці.

Текст звіту має бути набраний звичайним (не жирним, не курсивом) шрифтом чорного кольору Times New Roman, кегль 14 через полуторний інтервал. Абзацний відступ – 1,25. Поля таких розмірів: вгорі, внизу - 20 мм, з лівого боку 30 мм, з правого боку - 10 мм.

Заголовки структурних частин звіту, наприклад: ЗМІСТ, РОЗДІЛ 1, ВИСНОВКИ, ДОДАТКИ друкують великими літерами симетрично до тексту.

Щільність тексту має бути однаковою. Текст роботи, рисунки, схеми, формули і таблиці не мають виходити за поля роботи. Текст роботи має бути вирівняний по формату сторінки (вирівнювання по ширині).

 

В звіті повинні бути такі сторінки:

P титульний лист (додаток 2);

P зміст (додаток 3);

P розділи 1, 2, 3, 4, 5,6, 7, 8;

P висновки;

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, рисунків, таблиць, формул здійснюють арабськими цифрами без знака №.

На титульному листі звіту номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки наприкінці.

Такі структурні частини роботи як зміст, висновки, не мають порядкового номера. Проте всі сторінки, на яких розміщені згадані структурні частини роботи, нумерують звичайним способом. Не нумерують лише їхні заголовки, тобто не можна друкувати: «1 ВСТУП» або «5 ВИСНОВКИ».

Номер розділу ставлять перед заголовком, після номера крапку не ставлять, друкують заголовок великими літерами, наприклад:

«1 ОЗНАЙОМЛЕННЯ З САЛОНОМ» або «7 ЕКСКУРСІЯ В ПЕРУКАРСЬКІ САЛОНИ МІСТА (РЕГІОНУ)». Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. Наприкінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

У кінці звіту розміщуються додатки в порядку появи посилань у тексті. Крім таблиць, рисунків, графіків, сюди можуть бути включені анкети, тести, програми спостережень, фото та ін.

При оформленні додатків на окремій сторінці в центрі друкують великими літерами слово “ДОДАТКИ”. Цю сторінку потрібно враховувати у загальній нумерації роботи.

Додаток повинен мати заголовок, який друкується у правому верхньому куті малими літерами (перша - велика) із зазначенням його номера, але без знака №, наприклад: "Додаток 3". Якщо до звіту включено лише один додаток, то слово "Додаток" подається без номера.

Звіти з практики, за якими студенти отримують заліки, пізніше зберігаються в архіві коледжу строком від одного до п’яти років після закінчення студентом навчального закладу. Вони також підлягають архівній реєстрації з присвоєнням інвентарного номера (додаток 4). Аркуші звіту з документами повинні бути зшиті. Звіт перевіряється і підписується керівником практики від підприємства.

Підшивка звіту може здійснюватися у друкарні та ін. засобом.

 







Дата добавления: 2015-08-12; просмотров: 1181. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Концептуальные модели труда учителя В отечественной литературе существует несколько подходов к пониманию профессиональной деятельности учителя, которые, дополняя друг друга, расширяют психологическое представление об эффективности профессионального труда учителя...

Конституционно-правовые нормы, их особенности и виды Характеристика отрасли права немыслима без уяснения особенностей составляющих ее норм...

Толкование Конституции Российской Федерации: виды, способы, юридическое значение Толкование права – это специальный вид юридической деятельности по раскрытию смыслового содержания правовых норм, необходимый в процессе как законотворчества, так и реализации права...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия