Студопедия — ЗМІСТ ПРОГРАМИ. стажування на посаді заступника начальника відділу (міста, району), головного (старшого) інспектора відділу (сектору) району з організації запобігання
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ЗМІСТ ПРОГРАМИ. стажування на посаді заступника начальника відділу (міста, району), головного (старшого) інспектора відділу (сектору) району з організації запобігання






стажування на посаді заступника начальника відділу (міста, району), головного (старшого) інспектора відділу (сектору) району з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту (головного державного інспектора з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки міста або району)

№ з/п Назва заходів Звітний матеріал
1 Вивчити:
1.1 Основні вимоги Указу Президента України від 16.01.2013 року № 20/2013 «Положення про Державну службу України з надзвичайних ситуацій» та наказу МНС України від 25.05.2012 року № 863 «Порядок проведення перевірок органами Державної інспекції техногенної безпеки України» Відмітка в щоденнику.
1.2 Пожежно-економічну характеристику міста (району). Відмітка в щоденнику.
1.3 Посадові інструкції заступника начальника міського (районного) відділу, головного (старшого) інспектора відділу (сектору) району. Копія посадових інструкцій.
1.4 Порядок планування роботи відділу (сектору) із запобігання надзвичайним ситуаціям. Копія плану роботи відділу (сектору).
1.5 Організацію проведення нормативно-технічної роботи в підрозділі. Відмітка в щоденнику.
1.6 Порядок розгляду скарг та заяв з питань нормативно-технічної роботи та питань щодо запобігання надзвичайним ситуаціям. Відмітка в щоденнику.
1.7 Порядок та організацію проведення перевірок об’єктів щодо дотримання вимог нормативно-правових актів у сфері пожежної та техногенної безпеки. Копія план-графіку річних перевірок.
1.8 Порядок та організацію контролю щодо діяльності відомчих організацій по забезпеченні ними пожежної безпеки підвідомчих об’єктів. Довідка за результатами перевірки відомчої організації за участі стажиста.
1.9 Порядок проведення аналізу пожеж та надзвичайних ситуацій. Копія аналізу пожеж і НС за квартал.
1.10 Порядок та організацію проведення експертизи протипожежного стану об’єкта. Копія експертного висновку.
1.11 Порядок організації проведення перевірок об’єктів нового будівництва. Копії припису, постанови про застосування запобіжних заходів, адмін. Справи.
1.12 Організацію контролю за впровадженням сертифікованої продукції протипожежного призначення на об’єктах. Відмітка в щоденнику.
1.13 Порядок організації та видачі дозволів на початок роботи новоствореного підприємства (оренди приміщень). Копія дозволу.
1.14 Порядок та організацію проведення масово-роз’яснювальної роботи з питань пожежної безпеки. Копія замітки в газеті.
1.15 Організацію роботи добровільних протипожежних формувань на об’єктах. Акт перевірки ДПД (ДПК).
1.16 Організацію роботи по впровадженню систем активних та пасивних засобів протипожежного захисту на об’єктах. Копія акту прийняття в експлуатацію АПС або АУПГ.
1.17 Вимоги нормативно-правових актів, які регламентують порядок проведення розслідування пожеж. Відмітка в щоденнику.
2. Ознайомитися з:
2.1 Порядком прийому, реєстрації заяв, повідомлень, іншої інформації, пов’язаної з пожежею. Відмітка в щоденнику.
2.2 Організацією та порядком проведення пожежно-технічних розслідувань, попередніх перевірок, дізнання по пожежам та заявам пов’язаних з ними. Відмітка в щоденнику.
2.3 Порядком організації взаємодії органів дізнання системи ДСНС України із правоохоронними органами щодо проведення розслідування пожеж. Відмітка в щоденнику.
2.4 Порядком взаємодії органів дізнання з дослідно-випробувальною лабораторією щодо встановлення причин виникнення пожеж. Відмітка в щоденнику.
2.5 Порядком підготовки статистичного звіту про роботу органів дізнання. Відмітка в щоденнику.
2.6 Порядком притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб та громадян, винних у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Відмітка в щоденнику.
2.7 Порядком притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб та громадян, винних у невиконанні приписів, постанов, використанні пожежної техніки та засобів пожежогасіння не за призначенням. Відмітка в щоденнику.
2.8 Порядком провадження за адміністративними справами про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, невиконання приписів і постанов у сфері пожежної та техногенної безпеки. Відмітка в щоденнику.
2.9 Порядком та умовами застосування запобіжних заходів. Відмітка в щоденнику.
2.10 Порядком підготовки, проведення службових нарад та контролю за станом виконання прийнятих рішень. Відмітка в щоденнику.
2.11 Організацією роботи по розробці та складанню планів роботи підрозділу. Відмітка в щоденнику. Копія плану роботи за квартал.
2.12 Організацією роботи щодо контролю за дисципліною та законністю в підрозділі. Відмітка в щоденнику.
2.13 Організацією роботи по розробці та складанню планів індивідуальної виховної роботи. Відмітка в щоденнику.
2.14 Порядком обліку проведеної виховної роботи з особовим складом підрозділу. Відмітка в щоденнику.
2.15 Організацією наставництва в підрозділі. Відмітка в щоденнику.
2.16 Організацією професійної підготовки особового складу підрозділу. Відмітка в щоденнику.
2.17 Організацією роботи групи психологічного супроводження підрозділу. Відмітка в щоденнику.
2.18 Організацією роботи зі стажування за місцем служби осіб призначених до резерву кадрів. Відмітка в щоденнику.
2.19 Організацією особистого прийому громадян керівним складом підрозділу. Відмітка в щоденнику.
3. Взяти участь у:
3.1 Засіданні комісії ТЕБ і НС або комісії з безпеки життєдіяльності населення і підготовці проекту рішення комісії. Копія проекту рішення.
3.2 Підготовці рішень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань пожежної та техногенної безпеки. Копія проекту рішення.
3.3 Роботі комісії з вибору земельної ділянки для будівництва. Копія акту.
3.4 Проведенні консультацій з представниками проектних, будівельних та інших організацій, а також громадянами з питань пожежної безпеки. Відмітка в щоденнику.
3.5 Проведенні особистого прийому громадян в підрозділі. Відмітка в щоденнику.
3.6 Підготовці постанови про застосування запобіжних заходів. Копії постанов щодо застосування запобіжних заходів.
3.7 Проведенні розслідування пожежі та оформленні процесуальних документів (справа по пожежі). Копія справи.
3.8 Підготовці та складанні планів індивідуальної виховної роботи з особовим складом підрозділу. Копія квартального плану індивідуальної виховної роботи.
3.9 Підведенні підсумків проведеної виховної роботи з особовим складом підрозділу. Копія річного звіту по виховній роботі.
4. Провести:
4.1 Підготовку технічних умов на проектування об’єкту. Копія технічних умов.
4.2 Планові та позапланові перевірки протипожежного та техногенного стану: - промислового об’єкту; - об’єкту з масовим перебуванням людей; - торгівельного об’єкту; - складського об’єкту; - об’єкту сільськогосподарського призначення (хлібоприймальне підприємство, елеватор); - автозаправної станції. Акти перевірок, приписи на усунення порушень
4.3 Підготовку матеріалів на отримання ліцензії з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення. Відмітка в щоденнику.
4.4 Перевірку суб’єкта господарювання з надання послуг протипожежного призначення. Копія акту перевірок.
4.5 Експертизу проектної документації щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки. Копія експертного висновку.
4.6 Перевірку діяльності відомчої організації щодо організації забезпечення пожежної та техногенної безпеки підпорядкованих об’єктів. Довідка перевірки діяльності відомчої організації.
4.7 Підготовку справ про адміністративне правопорушення:- За статтею 175 КУпАП;- За статтею 1888 КУпАП; Копія справ про адміністративні правопорушення
4.8 Професійно-орієнтаційну роботу серед населення та учнів по відбору кандидатів на навчання до Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Звіт у відповідності додатку № 6 до програми стажування

Додаток 1







Дата добавления: 2015-06-29; просмотров: 390. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

В теории государства и права выделяют два пути возникновения государства: восточный и западный Восточный путь возникновения государства представляет собой плавный переход, перерастание первобытного общества в государство...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Предпосылки, условия и движущие силы психического развития Предпосылки –это факторы. Факторы психического развития –это ведущие детерминанты развития чел. К ним относят: среду...

Анализ микросреды предприятия Анализ микросреды направлен на анализ состояния тех со­ставляющих внешней среды, с которыми предприятие нахо­дится в непосредственном взаимодействии...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия