Студопедия — VI. ПОРЯДОК ВЕДЕННЯ ДОГОВІРНОЇ РОБОТИ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

VI. ПОРЯДОК ВЕДЕННЯ ДОГОВІРНОЇ РОБОТИ






Умови договору повинні формулюватися чітко, конкретно, відображати усі особливості відношень, що виникають між сторонами.

Зобов’язання відповідно до договору необхідно формулювати так, щоб вони забезпечили регламентацію взаємовідношень сторін.

При складанні договору необхідно пам’ятати, що нечітке вираження умов договору веде до різноманітного тлумачення сторонами своїх зобов’язань, спричиняє спори та непорозуміння.

При укладенні договорів сторони можуть визначати зміст договору на основі:

· вільного волевиявлення, коли сторони мають право погоджувати на свій розсуд будь-які умови договору, що не суперечать законодавству;

· примірного договору, рекомендованого органом управління суб'єктам господарювання для використання при укладенні ними договорів, коли сторони мають право за взаємною згодою змінювати окремі умови, передбачені примірним договором, або доповнювати його зміст;

· типового договору, затвердженого Кабінетом Міністрів України, чи у випадках, передбачених законом, іншим органом державної влади, коли сторони не можуть відступати від змісту типового договору, але мають право конкретизувати його умови;

· договору приєднання, запропонованого однією стороною для інших можливих суб'єктів, коли ці суб'єкти у разі вступу в договір не мають права наполягати на зміні його змісту.

Предметом договору можуть бути роботи (послуги), виконання (надання) яких не заборонено чинним законодавством.

Усі договори з відповідними додатками та протоколами підписуються керівником або його заступником та скріплюються печаткою.

У разі невиконання або неналежного виконання зобов'язань, сторони несуть відповідальність, передбачену договором та чинним законодавством.

Проект договору може бути запропонований будь-якою з сторін.

Пропозиції щодо укладання договорів та проект договору готується відповідним відділом за напрямками діяльності. У разі необхідності юридичний відділ може надати консультацію щодо форми та істотних умов, необхідних для даного виду договорів.

Підготовлений проект договору обов'язково візується юридичним відділом.

Розбіжності, що виникають між сторонами під час укладання договору, розглядаються структурним підрозділом, який готував проект договору або до компетенції якого належать питання, що становить предмет договору.

У випадку наявності заперечень щодо умов проекту договору сторона, яка одержала договір, складає протокол розбіжностей, про що робиться застереження в договорі, та у двадцятиденний строк надсилає іншій стороні два примірники протоколу розбіжностей разом з підписаним договором.

Сторона, яка одержала протокол розбіжностей до договору, зобов'язана протягом двадцяти днів розглянути його, у цей же строк вжити заходів для врегулювання розбіжностей з іншою стороною та включити до договору всі прийняті пропозиції, а ті розбіжності, що залишились неврегульованими, передати в цей же строк до суду, якщо на це є згода другої сторони.

У разі досягнення сторонами згоди щодо всіх або окремих умов, зазначених у протоколі розбіжностей, така згода повинна бути підтверджена у письмовій формі (протоколом узгодження розбіжностей).

Якщо сторона, яка одержала протокол розбіжностей щодо умов договору, заснованого на державному замовленні або такого, укладення якого є обов'язковим для сторін на підставі закону, або сторона-виконавець за договором, що в установленому порядку визнаний монополістом на певному ринку товарів (робіт, послуг), яка одержала протокол розбіжностей, не передасть у зазначений двадцятиденний строк до суду розбіжності, що залишилися неврегульованими, то пропозиції другої сторони вважаються прийнятими.

У разі, якщо сторони не досягли згоди з усіх істотних умов договору, такий договір вважається неукладеним (таким, що не відбувся). Якщо одна із сторін здійснила фактичні дії щодо його виконання, правові наслідки таких дій визначаються нормами Цивільного кодексу України.

Договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору.

Укладений договір реєструється в Журналі обліку договорів (додаток 5) структурним підрозділом, який готував проект договору або, в разі одержання проекту договору від іншої сторони, структурним підрозділом, до компетенції якого належать питання, що становлять предмет договору.

Відслідковування виконання договірних зобов'язань сторонами по договору здійснює структурний підрозділ, який був ініціатором укладання договору.

Договір може бути змінений або розірваний за угодою сторін.

Сторона, яка вважає за необхідне змінити або розірвати договір, надсилає пропозицію щодо цього інший стороні за договором.

Сторона договору, яка одержала пропозицію про зміну чи розірвання договору, у двадцятиденний строк після одержання пропозиції повідомляє іншу сторону про результати її розгляду.

У разі, якщо сторони не досягли згоди щодо змін (розірвання) договору або у разі неодержання відповіді у встановлений строк з урахуванням часу поштового обігу, заінтересована сторона має право передати спір на вирішення суду.

Якщо судовим рішенням договір змінено або розірвано, договір вважається зміненим або розірваним з дня набрання чинності даним рішенням, якщо іншого строку набрання чинності не встановлено за рішенням суду.

 

 







Дата добавления: 2015-08-12; просмотров: 475. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит...

Кран машиниста усл. № 394 – назначение и устройство Кран машиниста условный номер 394 предназначен для управления тормозами поезда...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Менадиона натрия бисульфит (Викасол) Групповая принадлежность •Синтетический аналог витамина K, жирорастворимый, коагулянт...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Дренирование желчных протоков Показаниями к дренированию желчных протоков являются декомпрессия на фоне внутрипротоковой гипертензии, интраоперационная холангиография, контроль за динамикой восстановления пассажа желчи в 12-перстную кишку...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия