Студопедия — Загальна частина. Про затвердження Положення про представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених)
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Загальна частина. Про затвердження Положення про представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених)






КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

Від 10 серпня 1994 р. N 545

Київ

Про затвердження Положення про представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених)

Із змінами і доповненнями, внесеними
постановами Кабінету Міністрів України
від 10 жовтня 1994 року N 701,
від 27 серпня 1997 року N 938,
від 9 серпня 2001 року N 996,
від 19 серпня 2002 року N 1183

Відповідно до Законів України "Про охорону прав на сорти рослин", "Про охорону прав на винаходи і корисні моделі", "Про охорону прав на промислові зразки" та "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг" Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Затвердити Положення про представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених), що додається.

2. Держпатенту затвердити у місячний термін нормативні документи, необхідні для застосування Положення про представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених).

   
Прем'єр-міністр України В. МАСОЛ
Міністр Кабінету Міністрів України В. ПУСТОВОЙТЕНКО


 

     
    ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1994 р. N 545 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 1997 р. N 938)


ПОЛОЖЕННЯ
про представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених)

(У тексті Положення та додатках до нього слова "Держпатент", "Держпатент України" і "Голова Держпатенту", "Голова Держпатенту України" в усіх відмінках замінено відповідно словами "Державний департамент інтелектуальної власності" і "Голова Державного департаменту інтелектуальної власності" у відповідному відмінку згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2001 року N 996)


Загальна частина

1. Це Положення відповідно до законів України у сфері охорони прав на об'єкти інтелектуальної власності визначає правовий статус представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених) і регулює відносини, пов'язані з набуттям, реалізацією і припиненням права займатися діяльністю патентного повіреного.

Це Положення не поширюється на представників з питань інтелектуальної власності на сорти рослин, які провадять свою діяльність відповідно до Закону України "Про охорону прав на сорти рослин" та Положення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2002 р. N 1183.

(пункт 1 доповнено абзацом другим згідно з постановою
Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 р. N 1183)

2. Патентний повірений надає фізичним та юридичним особам (далі - особи, які він представляє) допомогу і послуги, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності, представляє інтереси зазначених осіб у Державному департаменті інтелектуальної власності, а також судових органах, кредитних установах, у відносинах з іншими фізичними та юридичними особами.

(пункт 2 із змінами, внесеними згідно з постановою
Кабінету Міністрів України від 09.08.2001 р. N 996)

3. Патентний повірений повинен бути громадянином України, який:

постійно проживає в Україні;

має повну вищу освіту, а також повну вищу освіту в сфері охорони інтелектуальної власності;

має не менш як п'ятирічний досвід практичної роботи у сфері охорони інтелектуальної власності;

склав кваліфікаційні екзамени, пройшов атестацію і одержав свідоцтво на право займатися діяльністю патентного повіреного.

4. Не можуть бути патентними повіреними працівники Державного департаменту інтелектуальної власності, а також особи, яким це заборонено відповідно до законодавства.

(пункт 4 із змінами, внесеними згідно з постановою
Кабінету Міністрів України від 09.08.2001 р. N 996)

5. Державний департамент інтелектуальної власності веде Державний реєстр представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених)*. Патентному повіреному, внесеному до Державного реєстру, присвоюється реєстраційний номер.
_____________
* Далі - Державний реєстр.

Особи, не зареєстровані в Державному реєстрі, не можуть іменувати себе патентними повіреними.

6. Державний департамент інтелектуальної власності забезпечує публікацію відомостей про патентних повірених, внесених до Державного реєстру, в офіційному бюлетені "Промислова власність".

Зазначені відомості щодо патентного повіреного, який працює за наймом, зобов'язана подавати особа, яка уклала з ним трудовий договір.

7. Патентний повірений має особисту печатку із зазначенням свого прізвища та реєстраційного номера, а також розрахунковий та інші рахунки в установах банків на території України.

8. Патентний повірений діє за дорученням особи, яку він представляє. Це доручення засвідчується договором, довіреністю або іншим документом, що підтверджує його повноваження відповідно до законодавства.

Повноваження патентного повіреного можуть бути засвідчені також шляхом зазначення його прізвища та реєстраційного номера в заявці на видачу охоронного документа на об'єкт промислової власності, якщо заявка підписана заявником.

9. Державний департамент інтелектуальної власності не відповідає за зобов'язаннями патентних повірених.







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 347. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия