Студопедия — Стаціонарна майстерня хімічного чищення речового майна
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Стаціонарна майстерня хімічного чищення речового майна






 

В даний час у системі Головного речового управління МО є стаціонарні майстерні хімічного чищення, обладнані установками «Спеціма», «Гофман», «Трімор – 25» і ін.

Хімічним чищенням називають спосіб видалення забруднення з одягу шляхом обробки її органічними розчинниками. Хімічне чищення включає ряд операцій: підготовка і сортування забрудненого одягу, безпосереднє чищення, віджимання, сушка, провітрювання виробів, ремонт і упаковку очищених виробів.

Чищення, віджимання, сушка і провітрювання роблять в машинах механічним шляхом, інші операції вручну.

У залежності від застосовуваного обладнання хімчистка може мати безупинний технологічний цикл, при якому усі машинні операції здійснюються в одному агрегаті без перевантаження оброблюваного одягу. Так працюють установки для хімічного чищення «Спеціма – 25», «Трімор – 25», «Іпокс – 24», КХ – 007, АМХЧ – 30 “Українка” і інші.

Є обладнання, де застосовується роздільний цикл обробки. При цьому чищення, віджимання і сушка проводяться роздільно на різноманітних машинах – це такі установки як «Гофман» і «Лаундрі».

 

стаціонарні майстерні хімічного чищення, які оснащені обладнанням системи «Гофман» із роздільним технологічним циклом

Стаціонарні майстерні хімічного чищення створені при ремонтних комбінатах ОК і в складі гарнізонних банно-пральних комбінатів.

Речове майно, що вимагає хімічного чищення, речовий склад ОК передає в стаціонарну майстерню хімічного чищення при ремонтному комбінаті ОК. Стаціонарними майстернями хімічного чищення гарнізонних банно – пральних комбінатів користуються військові частини даного гарнізону.

У стаціонарній майстерні хімічного чищення технологічний процес хімічного чищення складається з:

підготовки і розсортування брудного обмундирування;

хімічного чищення в спецмашинах ХЧ;

віджимання в центрифугах;

сушки в сушильній машині або природному сушінні;

розсортування вичищеного майна.

Як правило, у такій майстерні повинні бути:

приміщення для прийому і сортування брудного майна (склад брудного обмундирування);

приміщення для готування розчинника (дистиляторна);

приміщення для безпосереднього чищення (цех обслуговування);

приміщення для виведення плям (цех плямовиведення);

приміщення для сортування і тимчасового збереження майна (склад чистого обмундирування).

Основним технологічним обладнанням, що використовується в стаціонарній майстерні, є машини хімічного чищення «ХЧ», центрифуга і сушильні машини. Якщо центрифуга і сушильні машини не мають суттєвої відмінності в будові від тих центрифуг і сушильних машин, що застосовуються в пральних, то машина «ХЧ» у порівнянні з пральними машинами мають свої особливості (особливістю машини «ХЧ», крім основних технічних даних є те, що, внутрішня поверхня барабана закрита дерев'яними планками, що виключають можливість іскріння в результаті тертя металевих гудзиків, гапликів, петель об метал внутрішнього барабана). Ємність завантаження майна – 60 кг (застосовується машина з ємністю 80 кг).

Правила експлуатації машини «ХЧ» аналогічні правилам по експлуатації пральних машин. Мийна машина з'єднана трубопроводами з камерою уловлювання, фільтром, підігрівачем розчинника і вакуум – насосом.

Призначення камери уловлювання – затримувати тверді предмети і волокно, що потрапили в розчинник. Вона складається з циліндричного кожуха, сітки і кришки. Проходячи через сітку, розчинник залишає на сітці тверді предмети і волокно.

Фільтр звільняє розчинник від механічних забруднень, що знаходяться у зваженому стані. Він складається з циліндричного корпуса, набору фільтрових сіток, дренажної труби, люка для видалення бруду.

Поруч із мийною машиною розміщається насос із підігрівачем розчинника. Розчинник підігрівається до +21 – 280С.

Для повного очищення розчинника застосовується перегонка у вакуум – дистиляторі з наступним охолодженням. Дистилятор являє собою металевий циліндр, у нижній частині якого установлені випарник і калорифер (підігрівач). У верхній частині знаходиться холодильник, що охолоджується проточною водою.

Калорифер нагрівається парою високого тиску, викликаючи випар розчинника. Для кращого випару включається ежектор і в випарнику створюється розрідження. Пари розчинника сконденсуються в холодильнику, відкіля розчинник перекачується насосом у вологопоглинач. Проходячи через шари бавовняного шматка, набитого у вологопоглиначі, розчинник обчищається від води.

Другим способом очищення розчинника, застосовуваного в установці, є хімічне чищення шляхом обробки лугом (регенерація). Для очищення розчинник у спеціальних баках оброблюється концентрованим розчином їдкого калію КОН. При цьому відбувається омилення жирових забруднень. Протягом 15 – 20 хв. розчинник перемішується з лугом, потім суміші дають відстоятися протягом доби, після чого відстояні забруднення випускаються.

До допоміжного обладнання відносяться наземні і підземні баки, насоси з моторами і трубопроводи.

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 428. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

ИГРЫ НА ТАКТИЛЬНОЕ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Методические рекомендации по проведению игр на тактильное взаимодействие...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия