Студопедия — Грантоотримувачі/пов’язані організації та інша співпраця
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Грантоотримувачі/пов’язані організації та інша співпраця






Зміст

 

1. Опис.

2. Оцінка впровадження діяльності за Проектом.

2.1. Резюме проекту.

2.2. Діяльність та результати.

3. Грантоотримувачі/пов’язані організації та інша співпраця.

4. Помітність.

 

 

Опис

 

1.1. Назва Координатора грантового договору:Липовецька міська рада

 

1.2. Ім’я та посада Контактної особи: Заблоцька Алла Володимирівна, керівник робочої групи з реалізації проекту

 

1.3. Назва Грантоотримувача(ів) та пов’язаних організацій за Проектом:Липовецька міська рада, Липовецька районна рада та Липовецький благодійний фонд громади

 

1.4. Назва Проекту:”Розвиток велотуризму у Липовецькому районі”

 

1.5. Номер договору:2014/345-940

 

1.6. Дата початку та дата закінчення звітного періоду: 18 липня 2014 р.- по 17 липня 2015р.

 

1.7. Цільова країна(и) чи регіон(и):Україна, Вінницька область, Липовецький район

 

1.8. Кінцеві бенефіціари та/або цільові групи:

 

- цільові групи - сукупність підприємницьких структур (в т. ч. їх працівників) м. Липовець та навколишніх сіл (до 100 чол.), діяльність яких буде пов’язана із наданням туристичних та супутніх послуг; молоді люди та безробітні, які проживають в сільській місцевості; КП «Комунсервіс» Липовецької міської ради», яке буде залучено до створення необхідної інфраструктури та в подальшому підтримання її в належному стані; співробітники Липовецької міської ради, залучені до реалізації та моніторингу проекту та забезпечення сталості його результатів в майбутньому;

- кінцеві бенефіціари - жителі територіальної громади м. Липовець (9,5 тис. чол.), для яких буде створено новий сектор послуг та бізнесу; місто Липовець, для якого буде сформовано бренд міста як зони велотуризму; споживачі туристичних послуг (до 10,0 тис. чол. в рік)

 

1.9..

 

1.10. Країна(и), в якій(их) провадиться діяльність (якщо відрізняється від пункту 1.7)


2. Оцінка впровадження діяльності за Проектом

 

2.1. Резюме Проекту

Основною метою реалізації проекту “Розвиток велотуризму у Липовецькому районі” стало підвищення рівня життя за рахунок зниження рівня безробіття, збільшення обсягів доходів жителів малого міста та навколишніх сіл, збільшення надходжень до місцевих бюджетів та розвиток нового, як для даного регіону, виду бізнесу – туристичної діяльності.

Даним проектом передбачалось створення додаткових об’єктів, що будуть приваблювати туристів. За перший рік реалізації проекту ми вже маємо реконструйований велопарк м. Липовець, що дало нам близько 30 нових робочих місць під час проведення комплексу робіт з реконструкції, облаштований туристичний маршрут до астроблеми “Зоряної рани”.

Для реконструкції міського скверу було проведено тендерну процедуру з визначення виконавця робіт, розчищення скверу від сухостійних дерев, прокладено у сквері асфальтовані велодоріжки з дорожніми знаками, де зможуть кататись на велосипедах та вивчати правила дорожнього руху найменші його відвідувачі, встановлена дитяча ігрова площадка, площадка для занять велофрістайлом, скейтбордингом,, встановлено зовнішнє освітлення. Відбулась реконструкція сходів у сквері.

Сьогодні ми бачимо перші ініціативи зі сторони бізнесу. Зокрема, підприємці виявили бажання будівництва дитячого кафе у нашому велопарку, створення розважального центру та встановлення міні-атракціони для дітей нашого міста

Крім того у нас відкрився готель, з'явилось близько 7 велосипедних стоянок та розвивається сільський зелений туризм.

Проведено соціологічне дослідження на тему «Розвиток велотуризму у Липовецькому районі» (опитано 500 осіб (252 жінки та 248 чоловіків), 70 % з яких позитивно сприймають розвиток велотуризму у Липовецькому районі.).

2.2. Діяльність та результати

 

Першою дією, якою розпочато реалізацію проекту стало проведення районного семінару за участі відомих краєзнавців, істориків, представників органів місцевого самоврядування. На ньому його учасникам була доведена інформація про початок реалізації проекту з розвитку велотуризму в регіоні. Головним завданням семінару стало визначення наявного туристичного потенціалу Липовецького району та можливість його використання в рамках даного проекту. Для проведення семінару було залучено Вінницький обласний осередок спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні. Загальна кількість учасників семінару - 58 осіб, тривалість - 4 години.(Додаток 1)

Наступними діями стали розроблення програмних документів щодо розвитку туризму (в т. ч. велотуризму) в м. Липовці та Липовецькому районі з залученням провідних експертів з розвитку туризму, велотуризму та міжнародного голландського експерта. Відповідно до експертних висновків було підготовлено та затверджено програми з розвитку туризму у м. Липовець та Липовецькому районі рішеннями відповідних сесій Липовецької міської ради та Липовецької районної ради. (Додаток 2,3,4,5)

Наступним результатом, якого необхідно було досягнути, стало створення відповідної туристичної інфраструктури. Головним інфраструктурним об’єктом, який був поліпшений в ході даного проекту, є міський сквер, розташований по вул. В. Липківського, Зіндельса. Проектом передбачалось проведення його реконструкції під велопарк. Було виготовлено відповідну проектно-кошторисну документацію, пройдено державну експертизу та затверджено її результати рішенням органу місцевого самоврядування, укладено договори на проведення авторського та технічного нагляду за веденням будівництва, отримано Декларацію на початок робіт в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, проведено тендерну процедуру на визначення виконавця робіт (вартість робіт перевищує 1,2 млн. грн.), підготовлено документи для реєстрації договірних зобов’язань у місцевому відділенні державного казначейства і т. д. Безпосереднє виконання робіт з реконструкції було проведене протягом лютого-липня 2015 р. (Додаток 6)

Поряд з цим було облаштовано туристичний веломаршрут до Іллінецької астроблеми (умовна назва «Зоряна рана»), розташованої на межі Липовецького та Іллінецького районів. На початковому етапі було визначено виконавця робіт, схеми та способи облаштування маршруту. В процесі його облаштування встановлено вказівні знаки, проведено благоустрій даної території, встановлено придбану бесідку, відновлено і облаштовано джерело та поліпшено під'їзні шляхи. (Додаток 7)

Для створення певної велосипедної інфраструктури в м. Липовець підприємствам, установам та організаціям були надіслані листи з проханням знайти можливість облаштувати біля своїх закладів стоянки для велосипедів. Як наслідок, від початку реалізації проекту у нашому місті з'явилось близько 7 нових велосипедних стоянок. Крім того протягом першого року реалізації проекту в м. Липовець відкрився невеликий готель та розпочато будівництво дитячого кафе поряд з велопарком. (Додаток 8)

23 і 24 квітня.2015 року в м. Липовець проведено дводенний семінар з головами територіальних громад для підвищення кваліфікації представників місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, громадських організацій, власників особистих селянських та фермерських господарств, які надають послуги з сільського зеленого туризму. Для проведення даного семінару було запрошено чотирьох лекторів з навчально-наукового інституту післядипломної освіти Національного університету біоресурсів і природокористування України. Загальна кількість учасників семінару - 45 чоловік, тривалість семінару — 2 дні. (Додаток 9)

Ще один практичний семінар на тему “Організація туристичного бізнесу в Україні” для суб’єктів підприємництва Липовецького району відбувся 22 червня 2015 року. Для його проведення було запрошено Вінницьку обласну молодіжну громадську організацію “Молодіжна ліга розвитку підприємництва”. Загальна кількість учасників - 25 чоловік. Тривалість семінару - 3 години.(Додаток 10)

Одним з найбільш цікавих та важливих заходів проекту стало проведення велопробігу «Липовець-Йихві» через Україну, Польшу, Литву, Латвію та Естонію. Метою даного велопробігу була популяризація велотуризму і туристичного потенціалу Липовеччини та підтримка дружніх відносин з країнами Європейського Союзу. Учасниками даного велопробігу стали 5 чоловіків та 3 жінки. Загальна відстань, яку проїхали учасники за 20 днів -1880 км. Під час велопробігу було проведено велику кількість зустрічей з представниками громадських організацій, органів місцевого самоврядування, діаспори в Україні та країнах ЄС. Учасники велопробігу взяли участь у офіційному святкуванні Дня Перемоги в Естонії. (Додаток 11)

Наступним результатом, якого потрібно було досягти, стало виготовлення друкованих інформаційних матеріалів (туристичний паспорт, брошура з велотуризму, буклет). Саме для цього був залучений ключовий експерт з підготовки друкованих матеріалів, який підготував відповідні макети туристичного паспорту Липовецького району, рекламної брошури з велотуризму та рекламного буклету. На основі підготовлених експертом макетів був здійснений друк інформаційних матеріалів. (Додаток 12)

На завершення першого року реалізації проекту 31 липня 2015 року відбулось святкове відкриття велопарку у нашому місті. Були укладені договори із артистами естради відносно проведення зазначених дій, сплановано сценарій шоу, облаштовано сцену та відбулось рекламування заходу на рівні Вінницької області тощо. (Додаток 13)

 

2.3. Протягом звітного періоду було заключено та зроблено виплати на суму EUR 164 680,19 за договором підряду по реконструкції міського скверу під велопарк №1 від 26 січня 2015 року з ТОВ “Леон-Ш”.

 

1.1. Будь ласка, застосовуйте оновлений план дій[1]

 

Year 1
Activity Half-year 1 Half-year 2 Implementing body
                           
Підготовка 1.1. Проведення семінару щодо визначення туристичного потенціалу Липовецького району за участю провідного експерта, місцевих краєзнавців, істориків Х                       Lipovets district council
Реалізація 1.1. Проведення семінару щодо визначення туристичного потенціалу Липовецького району за участю провідного експерта, місцевих краєзнавців, істориків Х                       Lipovets district council
Підготовка 1.2. Розроблення та прийняття Програми розвитку туризму на території м. Липовець Х Х                     Lipovets town council
Реалізація 1.2. Розроблення та прийняття Програми розвитку туризму на території м. Липовець     Х Х                 Lipovets town council
Підготовка 1.3. Розроблення та прийняття Програми розвитку туризму на території Липовецького району X X                     Lipovets district council
Реалізація 1.3. Розроблення та прийняття Програми розвитку туризму на території Липовецького району     Х Х Х               Lipovets district council
Підготовка 2.1. Реконструкція міського скверу Х Х Х Х                 Lipovets town council
Реалізація 2.1. Реконструкція міського скверу               Х Х X X Х Lipovets town council
Підготовка 2.2. Облаштування туристичних маршрутів     Х Х                 Lipovets district council
Реалізація 2.2. Облаштування туристичних маршрутів         Х Х Х           Lipovets district council
Підготовка 2.3. Облаштування велосипедної інфраструктури в м. Липовець               Х         Lipovets town council
Реалізація 2.3. Облаштування велосипедної інфраструктури в м. Липовець                 Х Х     Lipovets town council
Підготовка 3.1. Проведення семінару з головами територіальних громад Липовецького району щодо перспектив розвитку туризму в регіоні                   Х     Lipovets district council
Реалізація 3.1. Проведення семінару з головами територіальних громад Липовецького району щодо перспектив розвитку туризму в регіоні                   Х     Lipovets district council
Підготовка 3.2. Проведення семінарів-тренінгів щодо перспектив розвитку туризму в Липовецькому районі із суб’єктами підприємництва                     Х   Lipovets Community Charity Foundation, Lipovets town council
Реалізація 3.2. Проведення семінарів-тренінгів щодо перспектив розвитку туризму в Липовецькому районі із суб’єктами підприємництва                     Х Х Lipovets town council
Підготовка 4.1. Виготовлення друкованих інформаційних матеріалів (туристичного паспорту, брошур, буклетів)                 Х Х     Lipovets district council, Lipovets town council
Реалізація 4.1. Виготовлення друкованих інформаційних матеріалів (туристичного паспорту, брошур, буклетів)                     Х Х Lipovets district council, Lipovets town council
Підготовка 4.4. Святкове відкриття велопарку (у День Європи)                   Х Х   Lipovets town council
Реалізація 4.4. Святкове відкриття велопарку (у День Європи)                       Х Lipovets town council
Підготовка 4.6. Проведення велопробігу «Липовець-Йихві»                     Х   Lipovets town council, Lipovets Community Charity Foundation
Реалізація 4.6. Проведення велопробігу «Липовець-Йихві»                       Х Lipovets town council, Lipovets Community Charity Foundation
Підготовка 5.1. Виконання комплексу управлінських дій, пов’язаних з плануванням, організацією, мотивацією та контролем щодо реалізації проекту Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Lipovets town council, Lipovets district council, Lipovets Community Charity Foundation
Реалізація 5.1. Виконання комплексу управлінських дій, пов’язаних з плануванням, організацією, мотивацією та контролем щодо реалізації проекту Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Lipovets town council, Lipovets district council, Lipovets Community Charity Foundation
Підготовка 5.2. Інформаційний супровід проекту Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Lipovets town council, Lipovets district council
Реалізація 5.2. Інформаційний супровід проекту Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Х Lipovets town council, Lipovets district council

 

 

Грантоотримувачі/пов’язані організації та інша співпраця

 

3.1. Як ви оцінюєте стосунки між Грантоотримувачами/пов’язаними організаціями за цим Грантовим договором (тобто, тими, хто уповноважив Координатора)? Будь ласка, деталізуйте щодо кожного Грантоотримувача/пов’язаної організації.

Протягом першого року реалізації проекту між його партнерами склались гарні відносини. Спільна робота розпочалась з укладання Угоди про співпрацю (від 25 липня 2014 року), в якій були розподілені функції та обов’язки щодо реалізації проекту. Для контролю за ходом здійснення зазначеного процесу з представників партнерів проекту була сформована наглядова рада, яка періодично проводила відповідні засідання.

Одним з грантоотримувачів за Грантовим договором є Липовецька районна рада. Саме вона розробила та прийняла районну програму з розвитку туризму у Липовецькому районі, допомогла у проведені ряду семінарів, облаштуванні туристичних маршрутів та виготовленні друкованих інформаційних матеріалів (туристичного паспорту, брошур, буклетів). Крім того Липовецька районна рада забезпечила співфінансування заходів проекту в сумі 10,0 тис. євро.

Іншим грантоутримувачем є Липовецький благодійний фонд громади, який спільно з Липовецькою міською радою забезпечив організацію та проведення велопробігу «Липовець-Йихві».

 

3.2. Чи продовжуватиметься співпраця між сторонами Грантового договору? Якщо так, то як? Якщо ні, то чому?

Співпраця між сторонами Грантового договору буде продовжуватись і надалі. Зокрема, Липовецький благодійний фонд громади буде займатись створенням громадської організації (клубу) любителів велотуризму, підготовкою та організацією святкування всеукраїнського велодня.

Липовецька районна рада буде забезпечувати інформаційний супровід проекту та виконання комплексу управлінських дій, пов’язаних з плануванням, організацією, мотивацією та контролем щодо реалізації проекту.

 

3.3. Як би ви оцінили стосунки між вашою організацією та органами державної влади в країнах Проекту? Як ці стосунки впливали на Проект?

Подавачем проекту є Липовецька міська рада в партнерстві з Липовецькою районною радою, крім того бенефіціаром проекту виступає Вінницька обласна державна адміністрація.

Впродовж впровадження першого року проекту співпраця з органами державної влади була дуже плідною, взаєморозуміння між даними органами базувалось на конструктивній взаємодії, персональній відповідальності, розумінні загальних цілей і задач.

 

3.4. Там, де це прийнятно, опишіть ваші стосунки з будь-якими іншими організаціями, залученими у впровадження Проекту:

До виконання заходів проекту була залучена місцева громадська організація “МОНАК”, представники якої стали учасниками велопробігу “Липовець-Йихві”. Молодіжний виконком Липовецької міської ради сприяв інформаційному супроводу проекту.

 

3.5. Якщо це доречно, опишіть будь-які зв’язки, що ви налагодили з іншими проектами.

 

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 378. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Общая и профессиональная культура педагога: сущность, специфика, взаимосвязь Педагогическая культура- часть общечеловеческих культуры, в которой запечатлил духовные и материальные ценности образования и воспитания, осуществляя образовательно-воспитательный процесс...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Принципы, критерии и методы оценки и аттестации персонала   Аттестация персонала является одной их важнейших функций управления персоналом...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия