Студопедия — Правила гри.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Правила гри.






4.1. Матчі проводяться за загальними правилами гри у міні-футбол, з деякими особливостями, переліченими в документах ліги.

4.2. Тривалість матчу - два тайми по 15 хвилин кожен

4.3. Перерва між таймами має бути не менше 3 хвилин.

4.4. Мінімальна кількість гравців команди на момент початку матчу - 6 (5 в полі + воротар), а максимальна кількість гравців у полі - 7 (6 у полі + воротар).

4.4.1. За команду може бути заявлено не більше двох гравців старших на один рік від зазначеної категорії (приклад: 6 гравців віком 13-14 років та 2 гравці 15 років)

4.4.2. Один гравець не може бути заявленим за дві команди

4.4.3. У форс-мажорних обставинах у разі неповного складу команди, за домовленістю з капітаном команди суперника та організатором змагань можна добрати на одну гру гравця команд суперників. В разі відмови капітаном команди суперника, команда у якої неповний склад грає у меншості.

4.5. Кількість замін необмежена. Замінений гравець має право знову вийти на поле.

4.6. Матчі проводяться з кутовими ударами, аутами і введенням м'яча "від воріт",м'яч в поле з ауту вводиться в гру ногами по нерухомому м'ячу.

4.6.1. Введення м'яча "від воріт" на майданчиках з чисельним складом гравців проводиться воротарем руками.

4.6.2. Пенальті (якщо немає розмітки) пробивається з відстані, що розраховується за формулою: ширина воріт х 2 + 1 метр = відстань до точки пенальті.

Пояснення: ширина воріт в метрах помножується на 2, до отриманої довжині додається 1 метр - разом виходить відстань, з якої необхідно пробити пенальті.

4.6.3. Гравці обох команд, за винятком гравця який пробиває пенальті і воротаря команди, покараною пробиттям пенальті, повинні розташовуватися за лінією, паралельною лінії воріт, і розташованої в 3-х метрах від точки пробиття пенальті у бік протилежних воріт, а також не перешкоджати пробиває пенальті гравцеві виконувати розбіг.

4.7. При штрафному ударі або вільному ударі відстань від точки удару до стінки повинна бути 5 метрів.

4.8. Положення поза грою (офсайд) не фіксується.

4.9. Гол, забитий з вільного удару (у тому числі ударом "від воріт") або при введенні м'яча з ауту, не зараховується, якщо м'яч після введення в гру не торкнувся нікого з гравців або воротаря. Призначається вільний удар від воріт суперника.

4.10. Гол забитий воротарем руками, як в грі, так і при введенні м'яча в гру з положення "від воріт", не зараховується, якщо м'яч після кидка не торкнувся нікого з гравців або воротаря. Призначається вільний удар від воріт суперника.

4.11. Воротар не може брати м'яч у руки від пасу ногою свого гравця як під час гри, так і при розіграші стандартних положень (штрафний, аут (в даному випадку пас руками), кутовий, вільний удар, спірні м'ячі).

4.12. При порушенні чисельного складу показується жовта картка зайвому гравцеві або капітану (якщо не вдається встановити зайвого гравця).

4.13. Початковий удар - це спосіб початку або поновлення гри:

· на початку матчу;

· після забитого голу;

· на початку другого тайму.

М'яч, забитий безпосередньо з початкового удару, зараховується (незалежно від типу і розміру поля).

4.14. Розміри штрафного та воротарського майданчику збігаються.

 

5. Порядок участі команд у змаганнях Ліги.

5.1. Взяти участь у змаганнях Ліги команда може за умови, що:

· команда зареєстрована в Лізі в установленому порядку;

· команда приймає це Положення та інші документи Ліги;

· команда правильно і своєчасно подала заявку на участь у змаганнях;

· команда згодна з усіма вимогами до учасників змагань;

· команда відповідає за здоров'я та життя своїх гравців;

· команда виконала всі необхідні зобов'язання перед Лігою.

5.2. Заявка команди знаходиться на форумі Ліги в розділі «Команди» у відповідній темі.

5.3. Кількість гравців в заявочному списку має бути не менше 7 і не більше 10.

5.4. У заявочному списку команди повинні бути обов'язково вказані:

· назва команди яка не суперечить встановленим у Лізі правилам. Організатори залишають за собою право заборонити або обмежити використання деяких назв. Назва Команди попередньо узгоджується з організаторами Ліги.

· прізвище, ім'я та рік народження кожного гравця.

· контактна інформація.

5.5. В офіційних матчах Ліги за команду мають право брати участь тільки заявлені гравці.

5.6. Зміна назви команди протягом сезону можлива за умови отримання згоди з боку організаторів Ліги.

5.7. Кожна команда зобов'язана мати свого представника на форумі Ліги. Функціонування Ліги багато в чому відбувається через форум, і тому у кожної команди обов'язково повинен бути один або декілька офіційних представників на форумі.

5.8. Капітани команд (представники) зобов'язані пояснити всім гравцям та іншим учасникам своєї команди правила і порядки, закріплені в документах Ліги, повідомити про можливі санкції за різні порушення. Незнання документів Ліги та інших різних правил і порядків Ліги не звільняє від відповідальності.

5.9. Команди, зареєстровані в Лізі, автоматично вважаються ознайомленими з Положенням та іншими офіційними документами, узгодженим з ними і зобов'язуються дотримуватися встановлених у них правил.

5.9.1. Команда,котра не прийшла на загальні збори, має право перенести свою гру і зробити це вона може не більше двох разів. У разі не дотримання правила команда знімається зі змагань. (тільки, якщо є поважна причина).

 

6. Ігрові майданчики.

6.1. Кількість гравців визначається заздалегідь, за домовленістю команд, виходячи з розмірів поля з урахуванням вимог пункту 4.4.

6.2. Розміри поля, штрафного майданчику та інше (якщо немає розмітки поля) встановлюються до матчу за домовленістю обох команд і судді. У випадку, якщо домовленість не була досягнута, - розміри поля, штрафного майданчика та інше визначає суддя матчу.

7. Трансфери, дозаявки гравців.

7.1. Дозаявки, та перехід гравців з однієї команди в іншу протягом сезону дозволені тільки під час трасферних вікон.

7.2. Реєстрація дозаявок, от заявок і переходів гравців з однієї команди в іншу відбувається на форумі Ліги, в розділі «Трансферна зона» в спеціальній темі. Список необхідних даних для дозаявки гравця:

· команда, в яку відбувається дозаявка.

· прізвище та ім'я повністю.

· рік народження

· якщо дозаявлений гравець вже числиться у заявці іншої команди Ліги, то його дозаявити не можна. За відсутності будь-якого з перерахованих вище пунктів організатори не мають права здійснити дозаявки. Гравець вважається дозаявленним в команду, тільки після того, як його дані (прізвище, ім'я та рік народження) з'являться в темі відповідної команди (розділ «Команди»). До цього моменту він не має права брати участь в офіційних матчах.

7.3. Трансферне вікно відкривається з початку турніру та закінчується після половини зіграних матчів в турнірній таблиці, командою.

 

8. Календар турнірів.

8.1. Календар усіх турнірів ліги визначається організаторами Ліги.

8.2. Час, дату і місце проведення кожного матчу призначають організатори. Організатори Ліги залишають за собою право у виняткових випадках перенести будь-який матч (матчі) Ліги без згоди команд, що беруть участь в даному матчі.

8.3. При складних погодних умовах та за інших обставин, що ускладнюють нормальне проведення матчів, організатори залишають за собою право перенести матч (матчі) на інший день або час, місце.

(!!!!!)8.4. Неявка команди на матч, відсутність мінімально необхідної кількості гравців у команді (5 осіб) по закінченню 5 хвилин після встановленого календарем часу початку матчу.

9. Суддівство.

9.1. Організатори змагань залишають за собою право на внесення змін в розділ "Суддівство" в будь-який момент часу.

9.2. Обов'язки арбітра матчу:

· Арбітр зобов'язаний знати документи і правила гри Ліги.

· Арбітр зобов'язаний мати секундомір (годинник), свисток і картки (жовту та червону).

· Арбітр зобов'язаний мати протокол для заповнення і ручку. Протокол може бути заповнений як на спеціальному бланку, так і на звичайному папері.

· Арбітр зобов'язаний заповнити протокол матчу:

а) до матчу необхідно вказати в протоколі: дату, час і місце проведення матчу, назва і склад команд, що грають, дивізіон і номер туру або стадію турніру.

б) під час матчу арбітр зобов'язаний відмічати в протоколі авторів забитих голів і прізвища гравців, які отримують картки.

в) після матчу арбітр зобов'язаний записати підсумковий рахунок матчу, поставити свій підпис у протоколі (ПІБ та підпис). Та надати протокол для підпису капітанам команд (або їх заступникам).

 

10. Обов'язок команд.

1.1 Команди в особі своїх капітанів, гравців та інших представників зобов'язані надавати необхідну арбітру матчу інформацію до, під час і після матчу, а також розписатися в протоколі після матчу.

1.2 До обов’язків команди входить:

1.2.1 Бути присутнім, хоча би одному представнику з команди на зібранні ліги.

(!!!!!)1.2.2 В противному випадку команда буде змушена пропускати ігровий день.

1.2.3 Команда (або представник команди) зобов’язана дотримуватись всіх положень вище і нижче вказаних в цьому документі.

11. Дисциплінарні санкції.

10.1. Дисциплінарні санкції до команд та гравців застосовуються організаторами змагань відповідно до Положення та Дисциплінарного Кодексу Ліги, ґрунтуючись на поняттях об'єктивності, рівності та повазі прав усіх учасників змагання. Якщо виникають суперечливі питання, вони всі вирішуються на зібранні турніру, в присутності мінімум 10 команд.

10.2. Порядок розгляду питань і накладення санкцій, а також перелік санкцій встановлюються і регулюються Дисциплінарним Кодексом Ліги.

10.3 За надання неправильних даних організаторам про гравців, команда може бути дискваліфікованою, без права повторного заявлення команди.

11.Фінансові та інші умови.

Витрати на проведення чемпіонату за рахунок громадської організації «Молодіжна федерація дворового футболу за місцем проживання «Футбол у

кожний двір». Районні в місті Києві державні адміністрації надають для проведення чемпіонату безкоштовно спортивні майданчики по можливості медичне обслуговування ігор та забезпечують нагороджувальною атрибутикою.







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 481. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Подкожное введение сывороток по методу Безредки. С целью предупреждения развития анафилактического шока и других аллергических реак­ций при введении иммунных сывороток используют метод Безредки для определения реакции больного на введение сыворотки...

Принципы и методы управления в таможенных органах Под принципами управления понимаются идеи, правила, основные положения и нормы поведения, которыми руководствуются общие, частные и организационно-технологические принципы...

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ САМОВОСПИТАНИЕ И САМООБРАЗОВАНИЕ ПЕДАГОГА Воспитывать сегодня подрастающее поколение на со­временном уровне требований общества нельзя без по­стоянного обновления и обогащения своего профессио­нального педагогического потенциала...

Предпосылки, условия и движущие силы психического развития Предпосылки –это факторы. Факторы психического развития –это ведущие детерминанты развития чел. К ним относят: среду...

Анализ микросреды предприятия Анализ микросреды направлен на анализ состояния тех со­ставляющих внешней среды, с которыми предприятие нахо­дится в непосредственном взаимодействии...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия