Студопедия — Підготовка до роботи.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Підготовка до роботи.






Þ За допомогою програми Проводник або Windows Commander на диску С створіть папку (каталог) із Вашим прізвищем.

 

Þ Виконайте пошук на диску С усіх файлів із розширенням.hlp і скопіюйте 10 будь-яких знайдених файлів у вашу папку.

 

Þ За допомогою ярлика на Робочому столі або команди Головного меню запустіть програму WinRAR.

 

Вікно архіватора WinRAR

4.

Після запуску на екран буде видане вікно архіватора (рисунок 1).

 

 

Рис. 1 – Вікно архіватора WinRAR

 

У цьому вікні присутні такі вже знайомі Вам елементи вікна, як рядок заголовка, меню, Панель інструментів, рядок стану і Робоча область вікна.

Програма WinRAR має два основних режими: режим керування файлами і режим керування архівами. У режимі керування файлами в Робочій області вікна WinRAR висвітлюється список файлів і папок у поточній папці, над якими можна виконувати різноманітні операції, наприклад, виконувати архівацію або видалити їх. У цьому режимі також можна протестувати групу архівів і витягти з них файли.

У режимі керування архівами у вікні WinRAR показується список файлів і папок у відкритому архіві.Тут також можна виділити стиснуті файли і папки і виконати з ними різні операції, наприклад, розпакувати, протестувати або прокоментувати.

У обох режимах можна змінити поточну папку (реальну або архівну). Перехід у батьківську папку здійснюється натисканням клавіш <Backspace>, <Ctrl>+<PgUp> або подвійним клацанням мишею на папці „..” у списку файлів. Якщо це зробити в кореневій папці архіву, то буде виконано закриття архіву і перехід у ту папку на диску, де він знаходиться (перехід у режимі керування файлами).

Перехід в іншу паку виконується по натисканню клавіш <Enter>, <Ctrl>+<PgDn>, або подвійним клацанням мишею на цій папці. Ці ж дії на файлі архіву призведуть до відкриття архіву.

Деякі інші програми архівації, як, наприклад WinZip, припускають дещо інший хід роботи – спочатку завжди запускається режим керування архівами, а потім проводиться вибір дій.

Для початку роботи перейдемо в Вашу папку.

Þ У рядку меню розкрийте підменю „ Файл ”. Використовуючи підменю „Выбрать диск”, виберіть диск С. Потрібний диск можна вибрати і за допомогою списку, що випадає знизу Панелі інструментів (рисунок 1).

Þ Тепер у Робочій області вікна розкрийте вміст Вашої папки одним із тих способів, що були розглянуті вище.

Þ Урядку меню виберіть підменю „Файл” ® команду „Выбрать папку”. Розкриється вікно структури Вашої комп’ютерної системи, де можна швидко добратися до потрібної папки. Закрийте це вікно.

Список файлів і папок можна впорядкувати. Робоча область вікна має заголовки – „Имя”, „Размер”, „Тип” і ін. Спосіб впорядкування зображений стрілкою на відповідному заголовку.

Þ У Робочій області вікна клацніть мишею на заголовках, щоб впорядкувати список файлів різними способами. Стежте за стрілкою, яка буде з’являтися у відповідному заголовку.

Þ Встановіть впорядкування по імені файлів.

Для того, щоб виконати якісь дії над файлами і папками, їх потрібно спочатку виділити.

Þ Використовуючи клацання лівою кнопкою миші в сполученні з натиснутою клавішею <Shift> або <Ctrl> (як це звичайно робиться в Windows), виділіть всі файли у Вашій папці. Для виділення всіх файлів можна також скористатися командою „Выделить всё” із контекстного меню, що визивається клацанням правої кнопки миші в Робочій області вікна.

Þ Якщо Вас не влаштовують ці способи виділення файлів, розкрийте підменю „Файл” і подивіться, як ще можна виділити файли.

Параметри відображення інформації, вид вікна, параметри за замовчуванням програми WinRAR можна змінити. Всі настроювання WinRAR у вікні настроювань (підменю „Параметры”→; команда „Установки…”).

Þ У рядку меню виберіть підменю „Параметры”→; команду „Установки…” (рисунок2).

 

Рисунок 2 – Вікно настроювань параметрів WinRAR

 

Þ У вікні настроювань параметрів виберіть вкладку „Общие”.

Роздивимося деякі з параметрів вікна цієї вкладки. Прапорець „Открывать в одном окне” – якщо прапорець встановлено, то при спробі розкрити архів у вікні WinRAR (перехід у режим керування архівами), цей архів буде відкрито в існуючому вікні. Якщо ж цей прапорець знято, то архів буде відкритий у новому вікні WinRAR.

Прапорець „Запись протокола ошибок” – якщо прапорець встановлено, то всі повідомлення про помилки й інформація про ушкодження архіву будуть записані у файл Rar.loq у цій же папці, де знаходиться WinRAR.exe. для перегляду змісту файлу протоколу використовується команда „Просмотр протокола…” із підменю „Параметры”.

Þ Для одержання інформації про інші параметри цієї вкладки, клацніть на кнопці „Справка”. Після ознайомлення закрийте вікно довідки.

Þ Клацніть на вкладці „Список файлов” і за допомогою довідки ознайомтесь з параметрамививедення списку файлів у Робочій області вікна архіватора. Після ознайомлення закрийте вікно довідки.

Þ Клацніть на вкладці „Пути”. Тут подані такі параметри:

„Папка для временных файлов” – процеси архівації, розархівації й інші дії з архівами супроводжуються створенням тимчасових файлів, які потім автоматично видаляються. WinRAR використовує зазначену папку для створення тимчасових файлів. Якщо це поле порожнє, то всі тимчасові файли і папки створюються в поточній папці.

 

Примітка! Тимчасові файли за малий період свого існування займають місце на диску, що іноді може призвести до нестачі вільного місця для створення архівного файла. Тому для створення тимчасових файлів найкраще вибрати папку на тому диску, де достатньо вільного місця.

 

„Использовать только при работе со сменными дисками” – при роботі з жорсткими дисками, як правило, швидше всього створювати тимчасовий архів у поточній папці. Для дискет же ефективніше спочатку створювати архів на жорсткому диску, і лише потім копіювати його на дискету. Щоб WinRAR створював архів на дискеті саме таким чином, потрібно включити цю опцію.

„Папка запуска” – тут можна ввести ім’я папки, у яку WinRAR буде переходити відразу після запуску. Зверніть увагу, що якщо встановлено прапорець „Во время запуска переходить в последнюю рабочую папку”, то параметр цього поля не має значення – WinRAR завжди буде переходити в ту папку, що була поточною під час його останнього сеансу роботи.

З іншими вкладками і параметрами ознайомимося пізніше.

Þ Закрийте вікно настроювань параметрів.

 







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 484. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Ученые, внесшие большой вклад в развитие науки биологии Краткая история развития биологии. Чарльз Дарвин (1809 -1882)- основной труд « О происхождении видов путем естественного отбора или Сохранение благоприятствующих пород в борьбе за жизнь»...

Этапы трансляции и их характеристика Трансляция (от лат. translatio — перевод) — процесс синтеза белка из аминокислот на матрице информационной (матричной) РНК (иРНК...

Условия, необходимые для появления жизни История жизни и история Земли неотделимы друг от друга, так как именно в процессах развития нашей планеты как космического тела закладывались определенные физические и химические условия, необходимые для появления и развития жизни...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Методика исследования периферических лимфатических узлов. Исследование периферических лимфатических узлов производится с помощью осмотра и пальпации...

Роль органов чувств в ориентировке слепых Процесс ориентации протекает на основе совместной, интегративной деятельности сохранных анализаторов, каждый из которых при определенных объективных условиях может выступать как ведущий...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия