Студопедия — Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти. Промежуточные итоги путинского руководства.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти. Промежуточные итоги путинского руководства.






Промежуточные итоги путинского руководства.

Управление государством – усиление командно-административной Системы руководства страной, возвращение к единоличной власти Вождя.

Экономическая политика – эксплуатационная модель экономики, сочетающая два не сочетаемых стиля управления – попустительский для близких к власти бизнесменов и директивно-административный для остальных. Постепенное возвращение к государственной монополии прямо, в нефтегазовом комплексе и опосредованно, в высокодоходных отраслях промышленности. Манипулирование бизнесменами посредством угрозы судебного преследования за «грехи» прошлых лет экономического беззакония.

Социальная политика – отказ власти от исполнения государственных социальных обязательств; отказ от принятия государственных социальных стандартов; включение механизма социальных уступок в ответ на народные протесты 2005 – 2006 годов.

Жизненная среда – колоссальный контраст между публичной, показной роскошью номенклатурно-бюрократического правящего «мирка» и неустроенностью жизни огромного большинства россиян. Сохранение недопустимо низкого уровня оплаты труда наемных работников, при сверхдоходах правящей элиты («минимальная «прожиточная корзина» в Москве на 17 мая 2006 года в 20 раз ниже среднеевропейских», а цены рыночные, чаще выше среднеевропейских). Концентрация финансов в столицах и безденежье в провинции. Колоссальные финансовые ресурсы в государственной «кубышке» и безденежье в стране.

Внутренняя политика – усиление государства, невыполнение властью государственных программ и обязательств.

Внешняя политика – лавирование между привычкой следовать внешним «рекомендациям» и попытками (неуклюжими) продемонстрировать свою «возрастающую?» роль в мире.

Статус человека – попытка превратить «простого» человека в «отформатированного человека» по меткому определению Ю. Арбатова.

 

 

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Юридичний факультет

Кафедра кримінального права та кримінології

 

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Заступник декана/директора

З навчальної роботи

_____________ Лотюк О.С. «____»____________20 __ року

 

 

РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ [1]

«Актуальні проблеми кримінального права України»

для студентів-магістрів

1 курсу денної форми навчання

галузь знань 0304 «право»

спеціальність (напрям підготовки) 6.030401 «правознавство»

(шифр і назва напряму підготовки)

спеціалізація

(назва спеціалізації)

 

 

КИЇВ – 2013


Робоча програма «Актуальні проблеми кримінального права України» для студентів напряму підготовки магістри денної форми навчання, 1 курс, спеціальності правознавство.

«01» вересня 2013 року – 26 с.

 

 

Розробник[2]: Хавронюк М.І., доктор юридичних наук, професор

 

Робоча програма дисципліни «Актуальні проблеми кримінального права України» затверджена на засіданні кафедри кримінального права та кримінології юридичного факультету

 

Протокол № 1 від “18” вересня 2013 року

 

Завідувач кафедри кримінального права

та кримінології _____________________ (Андрушко П.П.)

(підпис)

«18» вересня 2013 року

 

Схвалено науково-методичною комісією юридичного факультету

 

Протокол від «18» вересня 2013 року №1-1

Голова науково-методичної комісії ____________________ (Безклубий І.А.)

(підпис)

«_____» _________________ 20___ року

 

Голова предметної комісії з економічних та юридичних наук при Науково-методичній раді Університету[3] _________________________________________________________

_____________________ (Луцишин З.О.)

(підпис)

«_____» ___________________ 20___ року

 

 

© Хавронюк М.І., 2013 рік


ВСТУП

 

Навчальна дисципліна «Актуальні проблеми кримінального права України» є складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» галузі знань «право» з напряму підготовки 0304 «право» спеціальності 8.03040101 «правознавство».

Ця дисципліна є нормативною за спеціальністю (спеціалізацією) 8.03040101 «правознавство» і викладається у 1семестрі на 1 курсімагістратурив обсязі – 108 год.[4](3 кредити ECTS[5]),зокрема: лекції – 34 год., практичні – 0 год., семінарські заняття – 17 год., лабораторні – 0 год., самостійна робота – 57 год. У курсі передбачено 3 змістових модулі та 3 модульні контрольні роботи. Завершується дисципліна – іспитом.

Мета дисципліни – формування у студентів-магістрів розуміння причин і наслідків здійснення державою певної кримінально-правової політики.

Проте, отримання знань про новітню кримінально-правову політику в Україні є можливим лише на базі постійно поновлюваних знань про зміст кримінально-правової політики взагалі, про сучасні тенденції розвитку кримінального права у світі і зокрема в Європі, про міжнародно-правові обов’язки України в сфері боротьби зі злочинністю тощо.

Завдання – формування у студентів-магістрів розуміння причин і наслідків здійснюваних державою заходів у межах кримінально-правової політики, які стосуються:

- кримінального закону зокрема;

- кримінально протиправного діяння;

- заходів кримінально-правового впливу;

- кримінальної відповідальності за окремі види кримінальних правопорушень

Структура курсу складається з трьох модулів, п’яти тем.

В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:1)генезис,основні етапи розвитку науки кримінального права і кримінального законодавства; 2) сутність кримінально-правової політики держави і реформ в галузі кримінального законодавства; 3) сучасні особливості кримінального закону порівняно з іншими нормативно-правовими актами; 4) особливості тлумачення кримінального закону; 5) зміст здійснюваних в Україні реформ стосовно поняття і видів кримінальних правопорушень, заходів кримінально-правового впливу, відповідальності за окремі види кримінальних правопорушень;

вміти:1) обирати і застосовувати положення закону про кримінальну відповідальність, необхідні для розв’язання кримінально-правового конфлікту між державою, суспільством, потерпілим (у справах приватного обвинувачення) та особою, яка вчинила кримінальне правопорушення; 2) правильно, відповідно до його точного змісту, тлумачити закон про кримінальну відповідальність; 3) виявляти й аналізувати тенденції судової практики та оцінювати їх з точки зору відповідності закону і міжнародним зобов’язанням України; 4) критично оцінювати нові норми закону про кримінальну відповідальність та самостійно відшукувати найбільш досконалі засоби досягнення мети кримінально-правової політики у певних сферах; 5) застосовувати альтернативні способи розв’язання кримінально-правового конфлікту, зокрема заохочувальні заходи кримінально-правового впливу.

Навчальна дисципліна «Актуальні проблеми кримінального права України» в структурно-логічній схемі підготовки фахівців за напрямом 0304 «право» займає важливе місце як дисципліна, яка дає навички участі у підготовці концепцій і програм реформування кримінального законодавства і системи кримінальної юстиції загалом, а також в законопроектувальній роботі.

Навчальна дисципліна «Актуальні проблеми кримінального права України» має зв’язок з такими іншими дисциплінами, як-от: філософія права, теорія держави і права, соціологія права, порівняльне правознавство, історія держави і права, історія вчень про державу і право, конституційне право, кримінальний процес, кримінологія, судоустрій, міжнародне публічне право, право Ради Європи, право Європейського Союзу.


Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти.

Контроль здійснюється за модульно-рейтинговою системою.

У змістовий модуль 1 (ЗМ1) входять теми 1–2, у змістовий модуль 2 (ЗМ2) – тема 3, а в змістовий модуль 3 (ЗМ3) – теми 4 і 5. Обов’язковою є наявність оцінок за кожним із змістових модулів. Студент не допускається до складання іспиту, якщо він не має жодної оцінки з поточного модульного контролю.

Оцінювання за формами контролю [6]:

  ЗМ1 ЗМ2 ЗМ3
  Min. – _ балів Max. – __ бали Min. – _ балів Max. – __ бали Min. – _ балів Max. – __ бали
Усна відповідь (одна на семінар)            
Доповнення (одне на семінар)            
Виступ з рефератом (один на ЗМ)            
Письмове тестування (одне на ЗМ)            
Підсумкова модульна контрольна робота (МКР) (одна на ЗМ)            

Для студента, який з поважних причин був відсутній на семінарах (і набрав сумарно меншу кількість балів ніж критично-розрахунковий мінімум 60 балів для одержання іспиту), обов’язковим є відпрацювання у двотижневий термін після повернення до навчання. З дозволу викладача такому студентові надається можливість здати пройдений матеріал для отримання необхідної кількості балів з поточного контролю шляхом виконання спеціального тесту/контрольної роботи/реферату підвищеної складності, за виконання яких можна набрати до 10 балів. Відпрацювання та перездача МКР здійснюються відповідно до Положення про порядок оцінювання знань студентів при кредитно-модульній системі організації навчального процесу.

Крім того, в межах Модулів 1, 2 і 3 передбачена факультативна форма оцінювання поточної успішності студентів – їх активність на семінарі. Максимальна кількість балів щодо цієї форми – 3 бали.

Студентам, які брали участь у науково-дослідній роботі – роботі конференцій, студентських наукових гуртків, а також були учасниками олімпіад, конкурсів, тощо можуть присуджуватися додаткові бали – усього не більше 10 балів.

Окремо оцінюються статті в наукових журналах і опубліковані в збірниках конференцій наукові повідомлення за темою курсу.

Підсумкова кількість балів за змістовий модуль виставляється (відповідно до Положення про порядок оцінювання знань студентів – за вибором викладача) як сума балів за всіма формами контролю плюс оцінка підсумкової модульної контрольної роботи. Облік балів ведеться в електронному Журналі обліку успішності студентів, паперовий варіант якого роздруковується після закінчення семестру.

Складовими, які враховуються при обчисленні протягом семестру підсумкової оцінки (в балах), є (в дужках вказані максимальні показники цих складових):

а) поточна успішність – максимум 40 балів;

б) іспитова робота (підсумкова комплексна контрольна робота) – максимум 60 балів.

При простому розрахунку отримаємо (як приклад) :

  ЗМ1 ЗМ2 ЗМ3 Іспит Підсумкова оцінка
Мінімум 6 5 7 18/42 60
Максимум       40/59  

При цьому, кількість балів:

· 1-34 відповідає оцінці «незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням дисципліни;

· 35-59 відповідає оцінці «незадовільно» з можливістю повторного складання;

· 60-64 відповідає оцінці «задовільно» («достатньо»);

· 65-74 відповідає оцінці «задовільно»;

· 75-84 відповідає оцінці «добре»;

· 85-89 відповідає оцінці «добре» («дуже добре»);

· 90-100 відповідає оцінці «відмінно».

Шкала відповідності (за умови іспиту)

За 100 – бальною шкалою За національною шкалою
90 – 100   відмінно
85 – 89   добре
75 – 84
65 – 74   задовільно
60 – 64
35 – 59   не задовільно
1 – 34    







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 358. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Гносеологический оптимизм, скептицизм, агностицизм.разновидности агностицизма Позицию Агностицизм защищает и критический реализм. Один из главных представителей этого направления...

Функциональные обязанности медсестры отделения реанимации · Медсестра отделения реанимации обязана осуществлять лечебно-профилактический и гигиенический уход за пациентами...

Определение трудоемкости работ и затрат машинного времени На основании ведомости объемов работ по объекту и норм времени ГЭСН составляется ведомость подсчёта трудоёмкости, затрат машинного времени, потребности в конструкциях, изделиях и материалах (табл...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия