Студопедия — ЗАХИСТ ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ РОБОТИ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ЗАХИСТ ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ РОБОТИ






До захисту дипломного проекту в Державній екзаменаційній комісії студент подає:

  • дипломний проект, затверджений підписами завідувача кафедри, керівника та консультантів;
  • письмовий відгук керівника проекту;
  • письмову рецензію на проект;
  • залікову книжку;
  • власні публікації, патенти, натурні зразки та інші матеріали за темою дипломного завдання;

Студент несе особисту відповідальність за прийняті в проекті рішення і правильність виконання графічної частини та пояснювальної записки. Дипломний проект, в якому виявлені принципові недоліки у прийнятих рішеннях, обґрунтуваннях, розрахунках та висновках, суттєві відхилення від вимог державних стандартів, до захисту не допускається.

До захисту дипломного проекту допускаються студенти, які:

  • повністю виконали всі вимоги навчального плану;
  • отримали позитивний відгук наукового керівника на дипломний проект.

Захист дипломного проекту проводиться на відкритому засіданні спеціально створеної у вищому закладі освіти державної екзаменаційної комісії. Склад і графік її засідань оголошуються за місяць до початку роботи.

Захист ДП проходить у наступній послідовності:

1. Секретар ДЕК читає довідку деканату про допуск студента до захисту ДП, називає тему ДП і призвіще керівника.

2. Голова ДЕК надає слово студенту для оголошення доповіді про зміст виконаної ним роботи в ДП.

3. Доповідь студента тривалістю не більше 10-15 хвилин. Доповідь має бути по суті проекту і відображати основний зміст виконаного проекту, звертаючи увагу на прийняті самостійно технічні рішення, їх обґрунтування і отриманих при цьому результатах. Перевищувати вказаний час не рекомендується.

4. Після доповіді студент відповідає на питання членів ДЕК і бажаючих із числа викладачів і інших осіб, які присутні на захисті.

Питання, які ставляться (задаються) студенту, мають виявити рівень його підготовки, можуть торкатися деталей виконаного проекту (технічних рішень, розрахунків, схем і креслень), а також загальних теоретичних положень, пов’язаних або не пов’язаних з темою проекту безпосередньо, але в межах діючих навчальних планів, програм навчальних дисциплін і профілю кваліфікації, що присвоюється. Відповіді мають бути по суті, чіткі, стислі, бажано повні та вичерпні.

Запитання і відповіді на них студента фіксуються в протоколі засідання ДЕК.

Зразкова тематика запитань, які зустрічаються при захисті дипломних проектів, наведена нижче:

1. Порівняльний рівень енергоспоживання в Україні і країнах Європи.

2. Економічна ефективність використання паливо-енергетичних ресурсів в Україні.

3. Перспективність прийнятих в проекті технічних рішень.

4. Який Ваш особистий вклад у розробку теплотехнологічного процесу, установки або апарата?

5. Фізична суть процесу та його основні технологічні параметри (температура, тиск, вологість, швидкість та ін.), їх значення, порядок величин.

6. Термодинамічна ефективність процесу.

7. Способи інтенсифікації процесу та прийняті рішення для підвищення його ефективності.

8. Вузькі місця процесу з точки зору можливості подальшого збільшення продуктивності установки, апарата.

9. Підвищення енергоефективності об”єкту теплоспоживання.

10. Що передбачено в проекті для зменшення металомісткості конструкції, витрат теплоти, енергоносіїв?

11. Які матеріали використані в конструкції теплоізоляціїї?

12. Які альтернативні варіанти розглядались?

13. Методики розрахунків процесів тепломасообміну, теплових навантажень, теплових і матеріальних балансів, викидів шкідливих речовин.

14. Основні критерії вибору основного та допоміжного обладнання.

15. Використання вторинних енергоресурсів.

16. Як розраховані техніко-економічні показники від очікуваного впровадження розробленого об’єкту, реконструкції. модернізаціїї?

17. Які заходи з охорони праці, техніки безпеки, охорони навколишнього середовища передбачені проектом? В чому їх суть?

18. Яке вітчизняне обладнання застосоване в проекті?

19. Які рішення з автоматизації контролю, захисту, керування прийняті в проекті?

20. Використання комп’ютерних технологій, програмних продуктів.

 

5. Керівником проекту оголошується рецензія, при цьому звертається увага на зауваження рецензента. При необхідності оголошується відгук керівника ДП.

6. Студенту надається можливість відповісти по суті на зауваження рецензента.

Рішення про оцінку дипломного проекту за чотирибальною системою приймається на закритому засіданні державної екзаменаційної комісії.

Визначальними критеріями при цьому є самостійність, інженерний чи теоретичний рівень, новизна, практичне значення рекомендацій, уміння випускника вести дискусію, аргументовано захищати власні висновки.

Студенту, який успішно захистив дипломний проект, за рішенням державної екзаменаційної комісії, присвоюється кваліфікація спеціаліста теплоенергетика (інженера енергетика) напряму підготовки „ Теплоенергетика ”, вручаються диплом і додаток до нього.

Тема і оцінка захисту дипломного проекту заносяться в додаток до диплома спеціаліста.

Примірник дипломного проекту, відгук і рецензія на неї передаються на зберігання до архіву вищого навчального закладу освіти.

За пропозицією державної екзаменаційної комісії та кафедри кращі дипломні проекти можуть направлятися на конкурси дипломів МОН та інші.

Студент, який невчасно представив дипломний проект до захисту не допускається та має право захищати його в наступному році.

Студент, який при захисті кваліфікаційної роботи отримує незадовільну оцінку, диплом не отримує, та має право отримавши нове завдання на кваліфікаційну роботу захищати ії в наступному році.

 


 







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 1176. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Решение Постоянные издержки (FC) не зависят от изменения объёма производства, существуют постоянно...

ТРАНСПОРТНАЯ ИММОБИЛИЗАЦИЯ   Под транспортной иммобилизацией понимают мероприятия, направленные на обеспечение покоя в поврежденном участке тела и близлежащих к нему суставах на период перевозки пострадавшего в лечебное учреждение...

Кишечный шов (Ламбера, Альберта, Шмидена, Матешука) Кишечный шов– это способ соединения кишечной стенки. В основе кишечного шва лежит принцип футлярного строения кишечной стенки...

Лечебно-охранительный режим, его элементы и значение.   Терапевтическое воздействие на пациента подразумевает не только использование всех видов лечения, но и применение лечебно-охранительного режима – соблюдение условий поведения, способствующих выздоровлению...

Тема: Кинематика поступательного и вращательного движения. 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью, проекция которой изменяется со временем 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью...

Условия приобретения статуса индивидуального предпринимателя. В соответствии с п. 1 ст. 23 ГК РФ гражданин вправе заниматься предпринимательской деятельностью без образования юридического лица с момента государственной регистрации в качестве индивидуального предпринимателя. Каковы же условия такой регистрации и...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия