Студопедия — НЕПОСРЕДСТВЕННАЯ ВЛАСТЬ НАРОДА РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

НЕПОСРЕДСТВЕННАЯ ВЛАСТЬ НАРОДА РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ






677. У хворого на хронічний алкоголізм спостерігаються слабкість та болі в ногах, атрофія м’язів кінцівок, балакучість та ретроградна амнезія. Діагностована хвороба бері-бері. Дефіцит якого вітаміну зумовлює цю патологію?

A. @В1

B. А

C. В12

D. С

E. Д

678. У хворого на бері-бері вживання вуглеводів значно погіршило стан хворого і спровокувало психотичні прояви. Який біохімічний процес порушений в організмі при гіповітамінозі В1?

A. @Окислення пірувату до ацетилКоА

B. Β -Окислення жирних кислот

C. Ліполіз

D. Синтез ДНК

E. Декарбоксилювання

679. У хворого, що тривалий час знаходився на кукурудзяно-злаковій дієті, спостерігаються дерматит, діарея, деменція. Діагностовано пелагру Дефіцит якого вітаміну зумовлює цю патологію?

A. @РР

B. А

C. В1

D. В12

E. К

680. У хворих на арибофлавіноз один з головних механізмів захворювання пов'язаний з порушенням ферментів дихального лагцюга. Дефіцит якого вітаміну зумовив цю патологію?

A. @В2

B. РР

C. А

D. В1

E. К

681. У хворих на гіповітаміноз В2 спостерігаються хейлоз, ангулярний стоматит, себорейний дерматит. Функція яких ферментів порушується при цій патології?

A. @Флавінових дегідрогеназ

B. Ліпогенезу

C. Ліполізу

D. Синтезу ДНК

E. Синтезу РНК

682. Лікування гіпохромної анемії в пацієнта з хронічним алкоголізмом препаратами заліза була неефективним. При подальшому обстеженні діагностована сидеробластна анемія. Дефіцит якої речовини може бути її причиною?

A. @Вітаміну В6

B. Фолієвої кислоти

C. Вітаміну В12

D. Заліза

E. Цинку

683. У хворого на туберкульоз та хронічний алкоголізм після лікування фтивазидом виник дефіцит вітаміну В6 та діагностована залізорефрактерна анемія. Порушення синтезу яких речовин є причиною анемії у хворого?

A. @Порфіринів

B. РНК

C. ДНК

D. Еритропоетинів

E. Глікопротеїнів

684. У дитини, хвороі на туберкульоз, після лікування фтивазидом виник дефіцит вітаміну В6, що призвело до значного сповільнення росту. Порушення обміну яких речовин є причиною цієї зміни?

A. @Амінокислот

B. РНК

C. ДНК

D. Еритропоетинів

E. Глікогену

685. Через деякий час після резекції пухлини тонкої кишки в хворого виявлено фолієводефіцитну анемію. Який процес найбільше порушується при цьому?

A. @Мітоз

B. Глікогенез

C. Синтез білка

D. Ліпогенез

E. Ліполіз

686. У жінки, яку лікували від лейкозу аміноптерином, виявлено мегалобластну анемію і лейкопенію. Порушення синтезу якої речовини виникає при дії антагоністів фолієвої кислоти?

A. @ДНК

B. РНК

C. Порфіринів

D. Гема

E. Глобіну

687. Після завершення курсу хіміотерапії лейкозу в хворої розвинулася пневмонія. Застосування яких препаратів стало причиною недостатності імунітету?

A. @Антагоністів фолієвої кислоти

B. Вітаміну А

C. Вітаміну С

D. Вітаміну Е

E. Вітаміну В6

688. У жінки, яка хворіє на атрофічний гастрит, виявлено мегалобластну анемію і лейкопенію. Порушення синтезу якої речовини виникає при дефіциті ціанкобаламіну?

A. @ДНК

B. РНК

C. Порфіринів

D. Гема

E. Глобіну

689. У чоловіка, якому 5 років тому видалили шлунок, стоматолог виявив атрофічно-запальні процеси слизової ротової порожнини: яскраво-червоний, гладенький («лакований») язик, гінгівіт. Чим зумовлені ці зміни?

A. @Дефіцитом вітаміну В12.

B. Психоемоційним перенапруженням.

C. Дефіцитом вітаміну В6.

D. Дефіцитом вітаміну С.

E. Гіперсалівацією.

690. Хворий з гіповітамінозом В12 скаржиться на відчуття „повзання мурашок” по тілу. Чим зумовлене це порушення чутливості?

A. @Демієлінізацією чутливих нервів

B. Пошкодженням рецепторів

C. Підвищенням чутливості рецепторів

D. Руйнуванням мотонейронів

E. Мієлінізацією рухових нервів

691. Жінку, яка хворіє на атрофічний гастрит, турбує її швидка втомлюваність, задишка, відчуття оніміння в кінцівках. При обстеженні виявлено гіперхромну макроцитарну анемію, лейкопенію. Що є причиною зменшення кількості еритроцитів і лейкоцитів у крові хворої?

A. @Дефіцит вітаміну В12

B. Дефіцит заліза

C. Дефіцит фолієвої кислоти

D. Гемоліз еритроцитів

E. Хронічна крововтрата

692. У хворого, якому 5 років тому зробили резекцію шлунка, діагностовано гіперхромну анемію, зумовлену дефіцитом ціанкобаламіну. Що спричинило розвиток анемії у хворого?

A. @Дефіцит внутрішнього фактора Касла

B. Дефіцит заліза

C. Аліментарна нестача ціанокобаламіну

D. Аліментарна нестача фолієвої кислоти

E. Дефіцит вітаміну А

693. Після тривалого застосування сульфаніламідів у хворого з’явились крововиливи на шкірі та слизових оболонках. Нестача якого вітаміну виникла у хворого?

A. @К

B. А

C. С

D. В

E. Д

694. На 2 день життя у немовляти виникли кровотеча з пуповини, мелена (чорний дьогтеподібний кал, з червоним обідком на пелюшці), крововиливи на шкірі та слизових оболонках. Нестача якого вітаміну викликала ці прояви?

A. @К

B. А

C. С

D. В

E. Д

695. У жінки, що страждає на жовчно-кам’яну хворобу виявлено геморрагічний синдром, зумовлений дефіцитом вітаміну К. Які з перелічених факторів є неповноцінним при гіповітамінозі К?

A. @ Фактори II, VII, IX, X

B. Фактори VIII, XII

C. Фактор Віллебранда

D. Фактори XIII, V

E. Фактори I, IV

696. У хворого з гіповітамінозом К виявлено зниження вмісту протромбіну (ф. II) в крові. Це призведе до порушення перш за все:

A. @Другої фази коагуляційного гемостазу

B. Фібринолізу

C. Третьої фази коагуляційного гемостазу

D. Судинно-тромбоцитарного гемостазу

E. Першої фази коагуляційного гемостазу

697. У хворого 45 років діагностована механічна жовтяниця, що супроводжується стеатореєю та геморагіями на шкірі. У крові - зменшення вмісту протромбіну та інших факторів зсідання крові. Яка причина порушення коагуляційного гемостазу в даного хворого?

A. @Порушення всмоктування вітаміну К

B. Токсичне ушкодження гепатоцитів

C. Підвищена секреція в кров протеолітичних ферментів

D. Порушення перетравлення та всмоктування білка

E. Коагулопатія споживання

698. У хворого через наявність каменю у загальній жовчній протоці припинилося надходження жовчі в кишечник. Порушення якого з процесів спостерігається при цьому?

A. @Всмоктування жиророзчинних вітамінів

B. Всмоктування білків

C. Перетравлення білків

D. Перетравлення вуглеводів

E. Всмоктування вуглеводів

699. Після тривалого введення великих доз ергокальциферолу у тварини виникли склерозування та кальциноз середньої оболонки артерій. Який патологічний процес моделювали в експерименті?

A. @Артеріосклероз Менкеберга

B. Атеросклероз Маршана

C. Артеріолосклероз

D. Вікові зміни артерій

E. Ендартеріїт

700. При експериментальному гіпервітамінозі Д у тварини розвинулись артеріосклероз Менкеберга в аорті, гіперсекреція в шлунку та камені в нирках. Яке порушення викликало ці зміни?

A. @Гіперкальціемія

B. Гіпернатріемія

C. Гіперкаліемія

D. Гіпермагніемія

E. Гіперфосфатемія

701. У дитини 10 місяців, хворої на рахіт, виникли дратівливість, спазмофілія, порушення мінералізації кісток та їх деформації. Яке порушення викликало ці зміни?

A. @Гіпокальціемія

B. Гіпонатріемія

C. Гіпокаліемія

D. Гіпомагніемія

E. Гіпофосфатемія

702. У дитини 5 місяців, хворої на рахіт, виникли дратівливість, спазмофілія, порушення мінералізації кісток. Яке порушення викликало ці зміни?

A. @Гіповітаміноз Д

B. Гіпервітаміноз А

C. Гіповітаміноз К

D. Гіпервітаміноз Д

E. Гіповітаміноз А

703. У дітей найбільші прояви рахіту припадають на ранню весну. Що зумовлює загострення хвороби в зимовий час?

A. @Зниження інсоляції

B. Руйнування вітаміну Д при зберіганні продуктів

C. Руйнування вітаміну Д при термічній обробці їжі

D. Зростання потреби в кальції

E. Холодна погода

704. Дитина 9 місяців збуджена, вередлива. У неї порушена мінералізація та ріст кісток. Нестача якого вітаміну виникла у хворого?

A. @Д

B. А

C. С

D. К

E. В

705. Внаслідок порушення всмоктування вітаміну у травному каналі у хворого спостерігаєсться ксерофтальмія та кератомаляція. Дефіцит якого вітаміну зумовив цю патологію?

A. @А

B. В

C. С

D. Д

E. К

706. Внаслідок тривалого дотримання суворого посту у хворого спостерігаєсться порушення зору у вечірні та нічні години («куряча сліпота»). Дефіцит якого вітаміну зумовив цю патологію?

A. @А

B. В

C. С

D. Д

E. К

707. Внаслідок тривалого одноманітного харчування на початку весни у хворого спостерігаюсться кровоточивість ясен та петехії на шкірі. Діагностована цинга. Дефіцит якого вітаміну зумовив цю патологію?

A. @С

B. В

C. А

D. Д

E. К

708. Внаслідок тривалого одноманітного харчування на початку весни у хворого спостерігаюсться кровоточивість ясен та петехії на шкірі. Діагностована цинга. Порушення якого процесу є причиною геморагічної вазопатії?

A. @Синтез колагену

B. Ліполіз

C. Синтез ДНК

D. Синтез РНК

E. Ліпогенез

 

НЕПОСРЕДСТВЕННАЯ ВЛАСТЬ НАРОДА РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ

______________________________________________________________________________________________

(ФАМИЛИЯ, ИМЯ, ОТЧЕСТВО ГРАЖДАНИНА)

 


Адрес: Индекс _________________, обл., ___________________________________________________________________,

г. ___________________________, ул. ________________________________, дом ______, корпус ______, кв. _______,.

Тел._____________________________

 


Исх. №___________ от «___» ________________ 201____г.

РАСПОРЯЖЕНИЕ

Управляющему Банка__________________

_______________________________________

Уважаемый______________________________________________!

 

В связи с экономической ситуацией сложившейся без моего волеизъявления, т.е. не по моей воле, я не могу оплатить за банковский кредит.

От своих обязательств не отказываюсь и оплачу тогда, когда государство выполнит передо мной, Гражданином, свои обязательства, а именно передаст в моё распоряжение бюджет одного Гражданина согласно моих распоряжений направленных в адрес Президента РФ ______________________201___г. за № _____ от__________________201___г. и премьера Правительства РФ _____________________ за № _____ от_____ _____________201___г.

В данный момент ответственными по моему банковскому кредиту и за моё жизнеобеспечение и членов моей семьи являются Президент РФ ___________________ и премьер Правительства РФ ____________________ Прошу все мои задолженности согласно данного моего волеизъявления перенаправить им.

 

Приложение:

1. Копия заявления Президенту РФ ___________________ №_____от______________________________201__г.

2. Копия заявления Председателю Правительства РФ _____________ №______от___________________201__г.

 

С уважением,

 

НЕПОСРЕДСТВЕННАЯ ВЛАСТЬ НАРОДА РФ ___________________ _______________________

(подпись) (расшифровка подписи)

МП

 







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 555. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Сосудистый шов (ручной Карреля, механический шов). Операции при ранениях крупных сосудов 1912 г., Каррель – впервые предложил методику сосудистого шва. Сосудистый шов применяется для восстановления магистрального кровотока при лечении...

Плейотропное действие генов. Примеры. Плейотропное действие генов - это зависимость нескольких признаков от одного гена, то есть множественное действие одного гена...

Методика обучения письму и письменной речи на иностранном языке в средней школе. Различают письмо и письменную речь. Письмо – объект овладения графической и орфографической системами иностранного языка для фиксации языкового и речевого материала...

Классификация холодных блюд и закусок. Урок №2 Тема: Холодные блюда и закуски. Значение холодных блюд и закусок. Классификация холодных блюд и закусок. Кулинарная обработка продуктов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия