Студопедия — Вимоги техніки безпеки і виробничої санітарії до оснащення машинних відділень
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Вимоги техніки безпеки і виробничої санітарії до оснащення машинних відділень






Приміщення машинного і апаратного відділень можуть бути розташовані в окремий будівлі або вбудовані в будівлю холодильника і відокремлені капітальною стіною без віконних і дверних отворів. Захищаючі конструкції будівлі машинного і апаратного відділень повинні мати елементи (вікна, двері), що легко скидаються, загальною площею не менше 0, 03 м2 на 1 м3 об'єму будівлі. Машинне відділення повинне розташовуватися на першому поверсі. Над і під машинним відділенням не дозволяється розташовувати приміщення з постійними робочими місцями і побутові приміщення. Необхідна наявність двох обоєздаленних виходів, один з яких обов'язково повинен бути безпосередньо назовні. Допускається пристрій одного виходу для машинного відділення площею не більше 40 м2 за умови розміщення холодильного устаткування біля стіни, протилежної виходу. З приміщення апаратного відділення, окрім виходу в машинне відділення, обов'язковий вихід назовні, інакше відособлене апаратне відділення не повинне передбачатися.

Доступ сторонніх людей в машинне відділення не вирішується. На вхідних дверях вивішується табличка «Компресорний цех. Стороннім вхід заборонено. Приміщення В-1б». Двері цеху повинні відкриватися назовні. Для виклику машиніста встановлюється дзвінок.

Поза приміщенням у виходів з компресорного цеху на стіні вмонтовують кнопки аварійного відключення всього устаткування машинного відділення. Одночасно із зупинкою компресорів, насосів і вентиляторів включається аварійна вентиляція від окремого джерела струму.

У холодильних камерах з температурою нижче 0 °С повинна бути організована система світлової і звукової сигналізації «Людина в камері». Вона встановлюється біля дверей камери на висоті не більше 50 см від підлоги і виводиться в компресорний цех на пульт управління або сигнальний щит.

Пол компресорного цеху не повинен бути нижче рівня прилеглої території. Підлоги робляться рівні, неслизькі, з матеріалу, що не згоряє.

Центральний пульт управління (ЦПУ) влаштовується за наявності централізованого управління, регулювання і сигналізації. Розміщується у відособленому приміщенні поряд з компресорним цехом або усередині нього. У розділяючій стіні допускається віконний отвір площею не більше 3 м2.

Побутові приміщення для переодягання, санвузол, кімната їди, кабінет начальника цеху, слюсарна ділянка, комора повинні бути відокремлені від компресорного цеху стіною, що не згоряє, і мати вихід назовні.

Стіл машиніста встановлюється в ЦПУ або безпосередньо в приміщенні компресорного цеху на ділянці, зручній для спостереження за показаннями контрольно-вимірювальних приладів, засобів автоматики і сигналізації, роботою устаткування. На робочому місці розташовуються добовий і ремонтний журнали; телефон; правила пристрою і безпечної експлуатації; номери телефонів і адреса організації, обслуговуючої установку; інструкції з експлуатацій устаткування; індикаторний папір для визначення витоків аміаку (у герметичній упаковці) або галоїдна лампа для визначення витоків хладону.

У машинному відділенні повинна бути обладнана аптечка загального призначення, що містить стерильні перев'язувальні матеріали; кровоспинні засоби; мазь Вишнєвського або мазь із стрептоцидом.; двовуглекислу соду; темні захисні окуляри; дерев'яні лопатки для накладення мазі; нашатирний спирт і валеріанові краплі.

У протиаміачній аптечці повинні бути 1—2 %-й розчин лимонної кислоти; 3 %-й розчин молочної кислоти; 2—4 %-й розчин борної кислоти; 1 %-й розчин новокаїну, кодеїн і спирт.

У противохладоновой аптечці повинен бути нашатирний спирт (для дихання).

Рекомендується мати балон з медичним киснем і устаткуванням до нього.

Засоби індивідуального захисту від поразки аміаком — протигази типу КД (колір коробки — сірий), апарати стислого повітря типу АСВ, універсальні рятувальні гідрокостюми типу УСГК і гумових рукавичок — повинні знаходитися на відведених для цього місцях (Додаток Д 1). На всі протигази типу КД індивідуального користування заводяться картки обліку, в які заносять дачу видачі, дати останнього огляду і чергової перевірки, кому виданий і місце зберігання. Кожен протигаз повинен мати табличку з прізвищем власника і номером шолома-маски. Для вибору шолома-маски протигаза проводять вимірювання довжин кругових ліній, одна з яких проходить по краю підборіддя, щокам і через верхівку. Друга кругова лінія сполучає вушні раковини і проходить над бровами. По сумі двох вимірювань визначають розмір шолома-маски:

Сума двох вимірювань, см До 94 95–98 99–104 Понад 104
Номер шолома-маски        

Протигази повинні міститися в чистоті. При їх перевірці отвір у фільтруючій коробці закривають гумовою пробкою і роблять 3—4 глибоких вдиху. Якщо дихати неможливо, протигаз герметичний.

У приміщеннях хладонових установок в заскленій шафі повинне знаходитися не менше двох пар гумових рукавичок і рукавиці, а також один ізолюючий протигаз ИП-46.

Робочі і ИТР повинні забезпечуватися спецодягом і спецвзуттям відповідно до типових норм.

Інструмент загального призначення і спеціальний комплектують на слюсарній ділянці або безпосередньо в компресорному цеху. Для поточних ремонтних робіт встановлюється верстак із слюсарними лещатами. Інструмент розміщується в ящиках верстака і на щиті біля нього.

На слюсарній ділянці зберігаються також запасні частини, схильні до швидкого зносу, матеріал, прокладки.

Діелектричний інструмент і засоби захисту від поразки електричним струмом розміщують в ЦПУ або окремому приміщенні слюсарів по КІП і А.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 678. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Понятие метода в психологии. Классификация методов психологии и их характеристика Метод – это путь, способ познания, посредством которого познается предмет науки (С...

ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ К лекарственным формам для инъекций относятся водные, спиртовые и масляные растворы, суспензии, эмульсии, ново­галеновые препараты, жидкие органопрепараты и жидкие экс­тракты, а также порошки и таблетки для имплантации...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Принципы и методы управления в таможенных органах Под принципами управления понимаются идеи, правила, основные положения и нормы поведения, которыми руководствуются общие, частные и организационно-технологические принципы...

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ САМОВОСПИТАНИЕ И САМООБРАЗОВАНИЕ ПЕДАГОГА Воспитывать сегодня подрастающее поколение на со­временном уровне требований общества нельзя без по­стоянного обновления и обогащения своего профессио­нального педагогического потенциала...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия