Студопедия — Заходи щодо забезпечення виробничої санітарії та гігієни праці
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Заходи щодо забезпечення виробничої санітарії та гігієни праці






 

Для проведення масажу виділяються окремі кімнати (кабінети) з розрахунком 8 м2 на робоче місце, мінімальна площа для кабінету при одній масажистці – 12 м2.

Приміщення лікувальних установ повине мати природне освітлення. Освітлення іншим світлом або тільки штучне освітлення допускається в приміщеннях комор, санітарних вузлів при палатах, гігієнічних ванн, клізмових, кімнат особистої гігієни, душових і гардеробних для персоналу, термостатних, мікробіологічних боксів, передопераційних, апаратних, наркозних, фотолабораторій і деяких інших приміщень, технологія і правила експлуатації яких на вимагають природного освітлення.

Для захисту від сліпучої дії сонячних променів і перегріву в лікувальних установах вікна, орієнтовані на південні румби горизонту, обладнуються сонцезахисними пристроями (козирки, жалюзі та ін.).

Штучна освітленість (загальна і місцева), джерело світла, тип лампи приймаються відповідно до чинних нормативних документів.

Світильники загального освітлення приміщень, що розміщуються на стелі. Повинні бути із суцільними (закритими) розсіювачами.

Підлога в масажному кабінеті повинна бути дерев’яною, покритою лінолеумом. Стіни на висоту 2м фарбують олійною фарбою світлих тонів, інша частина стін і стелі повинна бути побілена (клейова побілка).

Кабінет масажу повинен бути обладнаний умивальником з холодною і гарячою водою. За наявності декількох масажисток робоче місце кожної з них обладнується в кабінах з матерчатими фіранками із натуральної тканини. При одночасній роботі в зміні 4 і більше масажисток в суміжній кімнаті для них обладнують душову установку.

Кабінети масажу забезпечують припливно-витяжною вентиляцією з п’ятикратним обміном повітря на годину.

У кабінеті масажу передбачено спеціальні меблі для масажу, індивідуальні шафи для одягу масажисток, вішалка для одягу хворих, дзеркала, ширма і кілька стільців.

Масажний стіл повинен бути стандартних розмірів: висота - 0,8м, довжина 1,95 – 2,00м, ширина – 0,65м, з клейончастими валиками різних розмірів для підкладання під голову, спину або коліна. Для масажу рук повинен бути столик з напівм'яким покриттям висотою 70 - 80см (при можливості регульованої), довжиною 55см, шириною 35см.

У розрахунку на одне масажне місце повинні бути передбачені також подушка перовая розміром 70 x 70см, 2 простирадла, гумова клейонка, 2 рушники, пісочні або електричні годинники.

Для масажу необхідні тальк, вазелін.

В аптечці першої допомоги в масажному кабінеті повинні бути 1 - 2 термометра, перев'язувальний матеріал (бинти, марля, вата), медикаменти (йод, нашатирний спирт, лейкопластир).

Масажний стілець повинен мати таку висоту, щоб для стоп масажистки при сидінні на ньому була хороша опора.

Приміщення для масажу повинно бути сухим, світлим, обов’язково з природним освітленням (загальна освітленість 300-500 люксів).

Ймовірність механічного травмування може виникнути внаслідок нераціонального розташування робочих місць або у зв’язку з недбалістю та неуважністю персоналу. Для виключення травматизму передбачено збільшити площу робочих місць, відстань між ними, а також виконання організаційних заходів щодо приведення приміщень та робочих місць у належний стан.

У зв’язку із стресовими ситуаціями та нервово-емоційними навантаженням у працівників може виникнути ймовірність захворювань загально-невротичного характеру.

З метою зниження нервово-емоційного напруження, стомлення зорового аналізатора, поліпшення кровообігу мозку, подолання несприятливих наслідків гіподинамії, запобігання втоми передбачено спеціально обладнані приміщення – кімнати психологічного розвантаження, а також перерви 10 хвилин через кожну годину для працівників, які виконують роботу з ви користуванням електронних обчислювальних машин.

Для оптимізації відносин у колективі передбачено застосування рекомендації психологів, сучасні методи керування колективом, підбір працівників.

Для запобігання фізичного перевантаження порушень у зв’язку з тривалим статичним напруженням м’язів спини, шиї, рук і ніг рекомендовано виконувати фізичні вправи 2-3 рази протягом робочого часу.

Всі процедури масажист виконує тільки після призначень лікаря. Під час проведення курсу масажу та лікувальної фізичної культури масажист веде контроль за фізіологічними показниками дитини: самопочуттям, частотою дихання, частотою серцевих скорочень, відходження мокротиння та ін. Також масажист проводить бесіди з матір’ю дитини, в яких мати черпає знання про профілактику захворювань дихальної системи і які зможе пристосувати в домашніх умовах на практиці.

 







Дата добавления: 2015-10-18; просмотров: 1159. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

Факторы, влияющие на степень электролитической диссоциации Степень диссоциации зависит от природы электролита и растворителя, концентрации раствора, температуры, присутствия одноименного иона и других факторов...

Йодометрия. Характеристика метода Метод йодометрии основан на ОВ-реакциях, связанных с превращением I2 в ионы I- и обратно...

Броматометрия и бромометрия Броматометрический метод основан на окислении вос­становителей броматом калия в кислой среде...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.026 сек.) русская версия | украинская версия