Студопедия — Отчет о заболеваниях, зарегистрированных у больных, которые проживают в районе обслуживания лечебного учреждения (ф.№ 12).
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Отчет о заболеваниях, зарегистрированных у больных, которые проживают в районе обслуживания лечебного учреждения (ф.№ 12).






12.Заболеваемость детей:

;

14. Распространенность болезней (болезненность) у детей:

 

14. Заболеваемость детей отдельными классами заболеваний за год:

 

15. Структура заболеваемости детей:

Отчет о медпомощи детям (ф.№ 31- здоров)

  1. Среднее количество детей до 18 лет (до 1-го года) на одного участкового педиатра:

 

  1. Индекс здоровья к 1-го года:

3. Заболеваемость детей первого года жизни 4. Удельный вес детей, которые находились на естественном вскармливании до 3-х и до 6-ти месяцев

5. Уровень диспансеризации:

 

6. Распределение детей в текущем году по группам здоровья:

 

7. Полнота охвата детей профилактическими осмотрами:

8. Удельный вес отклонений (зрения, слуха, сколиозов), выявленных при профосмотрах детей:

5. Частота рождаемости:

 

6.Уровень младенческой смертности:

  1. Показатель смертности детей до 14 лет:

4. Хто вирішує питання експертизи тимчасової непрацездатності в дитячій поліклініці та кому видаються відповідні документи, правила їх видачі при хворобі дитини.

Питання експертизи тимчасової непрацездатності батьків у зв’язку з хворобою дитини, доглядом за здоровою дитиною віком до 3-х років, а також питання інвалідності та втрати здоров’я неповнолітніх у дитячій поліклініці здійснює ЛЕК. Головний лікар поліклініки на підставі Наказу «Про затвердження Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян» №455, 2001р., Наказу N 189 «Про затвердження Положення про експертизу тимчасової непрацездатності» від 09.04.2008р.затверджує персональний склад ЛКК, порядок, час та режим її роботи. До складу ЛЕК входять: заступник головного лікаря з медичної частини, завідуючі педіатричними відділеннями (№1,№2,№3),завідуючий шкільно-дошкільним відділенням. Рішення (висновок) ЛЕК записується в історію розвитку дитини та в журнал запису висновків ЛЕК (ф. 35/о) за підписами голови та членів ЛЕК.

Випадок тимчасової непрацездатності працюючих підтверджується видачею листка непрацездатності (в окремих випадках – довідкою), студентів вищих навчальних закладів та учнів професійно-технічних навчальних закладів – довідкою встановленої форми (ф.N 095/0).

Експертизу інвалідності у дітей до 18 років проводить ЛЕК, встановлює категорію «дитина-інвалід», складає індивідуальну програму реабілітації на основі Державної типової програми реабілітації інвалідів.

2.1. По догляду за дорослим членом сім'ї, хворою дитиною старшою 14 років листок видасться в амбулаторно-поліклінічних умовах на термін максимально три дні. У ви­няткових випадках за рішенням ЛКК листок продовжується, але не більше ніж на 7 календарних днів разом.

2.2. По догляду за хворою дитиною віком до 14 років листок видається не більше ніж на 14 календарних днів, а за дитиною, постраждалою внаслідок аварії па ЧАЕС, на весь, період її хвороби, включаючи санаторно-курортне лікування.

Якщо дитина продовжує хворіти, по закінченні макси­мального терміну видачі листка, видається довідка встанов­леної форми (ф. № І38/о).

2.3. Після виписки дитини зі стаціонару в гострий період за­хворювання листок видається або продовжується до оду­жання, але в межах встановленого терміну з урахуванням днів листка, що був виданий для стаціонарного лікування.

2.4. Під час стаціонарного лікування дітей віком до 6 років одному із членів сім'ї або іншій особі, яка здійснює догляд, видається листок на весь період перебування в стаціонарі.

По догляду за дітьми старшого піку (6—14 років) листок видається на період, коли за висновком ЛКК дитина потре­бує, індивідуального догляду.

По догляду за дітьми до 14 років, інфікованих СНІДом та постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, листок видаєть­ся на весь період перебування в стаціонарі.

4. Зміст профілактичної та протиепідемічної роботи дитячої поліклініки. Що включає протиепідемічна робота дільничного лікаря-педіатра.

a. Протиепідемічна робота дільничого лікаря-педіатра

Протиепідемічні заходи на дільниці · Обстеження дітей перед проведенням щеплень та контроль їх стану після щеплення · Рання діагностика інфекційних захворювань · Госпіталізація за потреби в інфекційну лікарню · Заповнення екстрених повідомлень та сигналізація в СЕС про інфекційного хворого · Організація спостереження за контактними з хворим на інфекційне захворювання · Організація ізоляції інфекційного хворого

Зміст протиепідемічної роботи дитячої поліклініки

1. Облік дітей, котрі підлягають щепленням, планування цієї роботи;

2. Специфічна імунізація дітей – проведення щеплень відповідно до рекомендованих термінів;

3. Підготовка до щеплень дітей, які хворіють, при наявності в анамнезі алергічних реакцій на введення вакцин;

4. Підготовка матеріалів щодо протипоказань до проведення щеплень для обговорення на комісії;

5. Контроль за дітьми після проведення щеплень, облік незвичайних реакцій, профілактика та лікування ускладнень;

6. Аналіз ефективності щеплень

7. Застосування маскового режиму, за умови виникнення розвитку епідемічної ситуації в регіоні.

b. Зміст профілактичної роботи.

Профілактична робота включає в себе: антенатальну профілактику або допологовий патронаж, спостереження за новонародженою дитиною (відвідування), профілактичний огляд дитячого населення вдома (за перший рік близько 14 разів), у дітей старшого віку комплексі медичні огляди.

 

 

5. До складу основних підрозділів дитячої поліклініки входять спеціалізовані кабінети: хірургічний, неврологічний, офтальмологічний, отоларингологічний та інші. Які ще підрозділи повинні бути в складі поліклініки, зміст їхньої роботи?

Також входять: пульмонологічний, гастроентерологічний, гінекологічний, дерматологічний, ендогринрологіний, стоматологічний, наркологічний, травматологічнй.

Жіноча консультація, її структура і завдання. Організація обслуговування гінекологічних пацієнток та вагітних, профілактична робота закладу. Показники діяльності жіночої консультації.

Жіноча консультація забезпечує амбулаторно-поліклінічну та акушерсько - гінекологічну допомогу.

Функції:

- амбулаторний прийом вагітних;

- проф. огляд;

- обстеження;

- профілактика та лікування безпліддя;

- експертиза тимчасової непродуктивності;

- планування сім*Ї.

Основні підрозділи ЖК:

- управління;

- господарча частина;

- реєстратура;

- кабінети: акуш.-гінек., терапевта, стоматолога, лор, офтальм.

Організація обслуговування гінекологічних пацієнток та вагітних:

- надання акуш.- гінекол. Допомоги на дому;

- виїзна жіноча консультація;

- базові жіночі консультації;

При оцінці діяльності жіночої консультації враховують такі показники,, як материнська та перинатальна смертність, % невиношуваності (викидні, передчасні пологи), частота пізніх гестозів (еклампсії); співвідношення вагітностей, які закінчилися штучними абортами та пологами. Основними показниками роботи акушерського стаціонару є материнська захворюваність та смертність, захв. Новонароджених, пологовий травматизм матерів та дітей.

Показник матер. Смерті розраховується як співвідношення померлих жінок у період виконання генеративної функції до 100000 живонароджених дітей.

 

Організація роботи охорони здоров’я материнства і дитинства, її соціально-економічні, правові та медичні основи. Назвіть головні організаційні вимоги надання медичної допомоги вагітним, роділлям і породіллям.

Охорона здоров’я матері та дитини – це комплекс державних і громадських заходів, спрямованих на зміцнення здоров’я жінок і дітей та покращання демографічної ситуації, на забезпечення здорового всебічного розвитку молоді та дітей.

Медико-соціальне значення системи охорони здоров'я матері та дитини визначається її провідною роллю в збереженні та поліпшенні здоров'я жінки, зниженні материнської смертності та смертності немовлят, вихованню здорового, гармонійно розвиненого покоління.

Ефективність охорони здоров'я матері та дитини залежить від вирішення низки завдань, до яких відносяться:

-соціальний захист родини, матері та дитини, адресне надання соціальної допомоги;

-першочергове спрямування відповідних ресурсів на розвиток лікувально-профілактичних і оздоровчих закладів;

-впровадження медичного страхування та реорганізація діючої системи лікувально-профілактичної допомоги;

-антенатальна охорона плода;

-впровадження сучасних ефективних медичних технологій;

-профілактика інфекційних захворювань, здійснення в повному обсязі імунопрофілактики;

-формування здорового способу життя.







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 116. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

ИГРЫ НА ТАКТИЛЬНОЕ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Методические рекомендации по проведению игр на тактильное взаимодействие...

Предпосылки, условия и движущие силы психического развития Предпосылки –это факторы. Факторы психического развития –это ведущие детерминанты развития чел. К ним относят: среду...

Анализ микросреды предприятия Анализ микросреды направлен на анализ состояния тех со­ставляющих внешней среды, с которыми предприятие нахо­дится в непосредственном взаимодействии...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия