Студопедия — Основні проблеми функціонування складів
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Основні проблеми функціонування складів






Враховуючи потенційне значення складського господарства, логістична система розглядає проблеми стратегічного розташування матеріальних ресурсів з вивченнями таких питань:

- який рівень матеріальних ресурсів слід мати в кожному транспортно-складському комплексі для забезпечення необхідного рівня обслуговування споживачів?

- у чому полягає компроміс між рівнем обслуговування споживача та рівнем матеріальних ресурсів в системі логістики?

- якщо продукція розташовується між стадіями або ешелонами, де одна стадія доповнює іншу (в багатоешелонній системі), які стадії і якими ресурсами мають розпоряджатися?

- чи можна продукцію відвантажувати безпосередньо з підприємств?

- яке значення компромісу між вибраним способом транспортування і матеріальними запасами?

- які загальні рівні матеріальних запасів на фірмі пов'язані зі специфічним рівнем обслуговування?

- як і де слід розміщувати страхові запаси?

- як змінюються витрати на утримання продукції залежно від кількості складів?

У мережі розподілу продукції є кілька маршрутів (або фізичних каналів) Вибір потрібного маршруту суттєво впливає на рівень обслуговування споживача і на рівень сукупних запасів у системі розподілу. Цей вплив повинні ретельно враховувати при виборі методу розподілу включаючи такі аспекти, як спосіб транспортування, відвантаження безпосередньо з підприємства або через систему галузевих складів, кількість ешелонів і пов'язане з цим розміщення запасів. У даний час дедалі значимішими серед суб'єктів складського процесу стають транспортні термінали.

У цілому термінальне підприємство є самостійним господарюючим суб'єктом, створеним для надання складських і транспортно-експедиційних послуг для задоволення суспільних потреб у них. Можуть створюватись і функціонувати термінали, засновані на державній, муніципальній і змішаній формах власності, як засновують органи управління України. Автономної республіки Крим, областей, уповноважених керувати державним майном. Спільні термінали утворюють за участю іноземних юридичних осіб. У розвитку термінального господарства закордонні фірми зацікавлені при здійсненні транзитних перевезень через територію України (транснаціональні коридори) і забезпеченні необхідного транспортно-складського обслуговування інвестованих за їх участю українських підприємств. Термінали можуть функціонувати також як акціонерні товариства закритого типу, акції яких не надходять у вільний продаж. Контроль за їх діяльністю можуть здійснювати державні органи управління шляхом участі в ЗАТ, понад 50% від статутного капіталу яких перебуває у державній власності.

Завдання терміналів полягають у забезпеченні єдності транспортного процесу, вантажопереробки та тимчасового складування товарів при передачі вантажів із магістрального транспорту на транспорт підвезення-розвезення вантажів та інших перевезеннях у змішаному сполученні. Основою планів діяльності терміналів, які вони розробили самостійно, є угоди, укладені обслуговуваними підприємствами та організаціями. Термінали реалізують свої послуги за договірними цінами і тарифами, а у випадках, передбачених законодавством, за державними регульованими цінами.

З урахуванням характеру наданих послуг термінали можуть поділятися на такі, що здійснюють переважно операції з вантажопереробки, складування, транспортно-експедиційного обслуговування і такі, що поєднують ці види послуг.

Отже, за функціональною спеціалізацією або варіантами функціонування, за пріоритетом тих чи інших функцій і послуг у діяльності окремих терміналів, потрібно розрізняти вантажопереробні, складські, транспортно-експедиційні термінали.

Щодо розвитку міждержавних господарських і транспортних зв'язків України з іншими країнами близького і далекого зарубіжжя домінуючого значення набувають державні термінали. З урахуванням можливостей використання складських потужностей посередницьких організацій найбільшої уваги заслуговують перспективи розвитку міжрегіональних і регіональних терміналів.

Можливості поліпшення процесу товароруху через складські об'єкти полягає у використанні двох логістичних підходів. Перший із них - це забезпечення взаємодії суб'єктів складського процесу. Другий підхід пов'язаний з першим і полягає в інтегрованій організації товароруху через місця складування.

Аналіз сформованої організації товароруху через складські об'єкти і перераховані функції терміналів свідчить про доцільність узгодження діяльності посередницьких складських підприємств і транспортних складських баз з врахуванням їх взаємозацікавленості, поєднання функцій і умов товаропровідної мережі. Це стосується у першу чергу складських підприємств-посередників, орієнтованих на термінальні технології, а також спеціалізованих логістичних посередників. При спільній розробці планів розвитку своїх складів вони могли б визначати їх дислокацію, розміри, спеціалізацію і зони обслуговування.

Взаємодія за складськими операціями між посередниками й обслуговуваними підприємствами може бути організована двома способами: на договірній чи інтеграційній основах. Поряд із передачею операцій, пов'язаних із логістичним процесом, посередникам і встановленням з ними договірних відносин окремі промислові підприємства вважають доцільним інтеграцію своїх служб із посередницькими структурами.

Упершому випадку виникла певна система взаємопов'язаних економічних інтересів. І посередникам, і підприємствам вигідніше мати справу щодо логістичних послуг з одним або кількома певними замовниками і підрядниками. Завдяки цьому скорочують транспортні витрати посередника, забезпечують вищу надійність і ліпшу якість обслуговування.

У другому випадку при взаємній домовленості з обслуговуваними підприємствами посередники створюють спільні з клієнтурою структури.

Створення спільних структур зумовлено розвитком виробничих об'єднань, що включають територіальне роз'єднані підприємства, розташовані в різних пунктах і навіть епюрах. Унаслідок цього розширюють внутрішньовиробничу сферу обслуговування складів головних підприємств у складі об'єднань, яка може поєднувати окремі функції посередницьких організацій, але реалізовувати їх уже в сфері виробництва. При поєднанні функцій відбувається кооперація або об'єднання складських підприємств посередницьких організацій з великими складами готової продукції постачальників, вихідними базами і кущовими матеріальними складами споживачів.

Завдяки створенню спільних структур здійснюють інтеграцію складського господарства, внаслідок чого досягають маневреного і скоординованого використання складських потужностей для підвищення ефективності їх експлуатації, розташування складів, скорочення повторних складських перевалок продукції.

Індикатором раціональної системи взаємодії суб'єктів складського процесу є скорочення складських перевалок і стадій складування продукції.

 

 







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 213. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Дизартрии у детей Выделение клинических форм дизартрии у детей является в большой степени условным, так как у них крайне редко бывают локальные поражения мозга, с которыми связаны четко определенные синдромы двигательных нарушений...

Педагогическая структура процесса социализации Характеризуя социализацию как педагогический процессе, следует рассмотреть ее основные компоненты: цель, содержание, средства, функции субъекта и объекта...

Типовые ситуационные задачи. Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической   Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической нагрузке. Из медицинской книжки установлено, что он страдает врожденным пороком сердца....

Мелоксикам (Мовалис) Групповая принадлежность · Нестероидное противовоспалительное средство, преимущественно селективный обратимый ингибитор циклооксигеназы (ЦОГ-2)...

Менадиона натрия бисульфит (Викасол) Групповая принадлежность •Синтетический аналог витамина K, жирорастворимый, коагулянт...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия