Студопедия — Херсон 2008
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Херсон 2008






«Основи телекомунікацій та електронна комерція»

1. Тестування

2. Підготуйте повідомлення на тему «Телекомунікації в бізнесі» (в електронному вигляді і в паперовому), де:

1. Охарактеризуйте поняття та основні етапи розвитку телекомунікацій

2. Дайте загальну характеристику системам телефонного зв’язку

3. Дайте загальну характеристику системам мобільного радіозв’язку

4. Дайте загальну характеристику системам супутникового зв’язку

5. Дайте загальну характеристику інтегрованим телекомунікаційним системам

Повідомлення оформити у вигляді звіту (10-15 сторінок) з гіпертекстовими посиланнями на Інтернет-ресурси, звідки взята інформація. Під Інтернет-ресурсами розуміються не підручники чи курсові, а наукові статті, сайти телекомунікаційних компаній, або ж інформаційних агентств, що розповсюджують інформацію про них. Детальну увагу звернути саме на практичне використання різних видів комунікацій у бізнесі, дослідіть світові та українські телекомунікаційні компанії.

3. Практичні завдання:

Завдання 1. Проаналізуйте та порівняйте кількість користувачів стільникового, транкінгового, пейджингового зв’язку за даними станом на 01.01.2012 р. На основі проведеного дослідження складіть звіт, який підкріпіть графічними матеріалами, використовуючи офіційні дані та посилання на офіційні джерела.

Завдання 2. Прослідкуйте диференціацію абонентів мережі Інтернет з 2007 по 2012 рр. На основі проведеного дослідження складіть звіт, який підкріпіть графічними матеріалами, використовуючи офіційні дані та посилання на офіційні джерела.

Завдання 3. Порівняйте доходи від надання послуг зв’язку станом на 01.01.2012 р. (поштовий, телеграфний, телефоннтй, ІР-телефонія і т.д.). На основі проведеного дослідження складіть звіт, який підкріпіть графічними матеріалами, використовуючи офіційні дані та посилання на офіційні джерела.

Завдання 4.

Використовуючи пошукові системи зробити огляд українських Інтернет-магазинів (у зоні ua чи com.ua).

- Класифікувати виділені Інтернет-магазини за асортиментом представлених товарів та повнотою інтерактивних послуг, що надаються покупцям у процесі здійснення процедури купівлі товару.

- На основі огляду Інтернет-магазинів виділити та охарактеризувати особливості товарної політики в Інтернеті.

Товарна група Назва краминці Web-адреса крамниці Назватовару/послуги
         
   
   

Завдання 5. За допомогою відомих вам пошукових систем знайдіть інформацію про відому світову інтернет-крамницю (електронний мол), напишіть доповідь-звіт (в якому опишіть, що це за крамниця, які групи товарів (послуг) можна придбати (отримати) у цій крамниці, які механізми використовуються для надання цінової інформації на запропоновані товари (послуги), які системи доставки товарів пропонуються покупцям, які регіони охоплює система доставки товарів цієї Internet-крамниці, чи є цей онлайновий бізнес відображенням офлайнового бізнесу тощо). На основі написаного вами матеріалу створіть презентацію (Ms Office Power Point) для унаочненя зібраної вами інформації.

Завдання 6.

6.1. Пані Н., жителька Білої Церкви, збирається найближчими вихідними відвідати Львів – екскурсія містом на 1 день і додому. З’ясуйте, яким потягом їй краще їхати до Львову і назад, наявність місць та вартість білетів?

6.2. Забронюйте білет на літак до Парижу на найближчі вихідні. Проаналізуйте всі можливі рейси і дайте рекомендації, яким краще летіти.

6.3. Знайдіть сайт типу «Візитна картка» ресторанів міста Київ, охарактеризуйте його. Забронюйте столик на 19.00 год на найближчі вихідні в одному з київських ресторанів італійської кухні.

Завдання 7. Послідовно зайдіть на сайти платіжних систем WebMoney Transfer (www.webmoney.com.ua), CyberPlat (www.cyberplat.ru), PayCash (www.paycash.kiev.ua). Перегляньте структуру і можливості вказаних сайтів. Проведіть їх порівняльний аналіз за переліком питань з таблиці 1, дайте на них письмові відповіді у таблиці.

Таблиця 1. Порівняльний аналіз платіжних Internet-систем

Питання Електронні платіжні системи
  WebMoney Transfer Cyber Plat Pay Cash
1. Які установи в on-line є організаторами створення цих платіжних систем?      
2. До якого типу електронних платіжних систем їх можна віднести — дебетових чи кредитних?      
3. Які схеми електронних платежів пропонуються користувачам на цих сайтах?      
4. Як саме можна стати користувачем цих платіжних систем?      
5. Чи надають ці платіжні системи можливість створення і підтримки Internet-крамниці?      
6. Як вирішуються на цих сайтах питання захисту комерційної і особистої інформації при її передаванні мережею?      
7. Чи можна використовувати у цих платіжних системах електронний цифровий підпис для автенфікації користувачів?      
8. Чи є регіональні обмеження на використання цих платіжних систем?      
9. Чи мають сайти цих платіжних систем демонстраційний режим роботи, з допомогою якого пересічний користувач Internet може ознайомитися з їх роботою?      
10. Якщо на запитання 9 відповідь позитивна, з'ясуйте, яка з перелічених платіжних систем надає найбільші можливості роботи в демонстраційному режимі і які саме?      
11. Чи зручний для користувача інтерфейс мають ці сайти? Проведіть їх порівняльний аналіз.      
12. Як можна придбати програмне забезпечення для користування цими електронними платіжними системами і створення Internet-крамниць, користування послугами Internet-банкінгу (якщо система надає таку послугу)?      

Під час виконання практичних сформуйте звіти, в яких необхідно використати скріншоти, щоб показати послідовність виконання. Зберігаються практичні в електронному вигляді, кожна практична в окремому файлі, названому прізвищем виконавця і № практичної (наприклад, Antonenko_1).

Херсон 2008

 

 

Методичні вказівки для виконання контрольних робіт для студентів-заочників з дисципліни “Фінансова діяльність суб’єктів господарювання”.

 

Укладачі: к.е.н. Ширягіна О.Є. кількість сторінок _____.

 

 

Затверджено на засіданні кафедри „Фінанси”

 

Протокол №___ від __________ 2008 р.

 

Зав. кафедрою ________________ М.А.Коваленко

 

Відповідальний за випуск: Коваленко М.А., к.е.н., професор,

зав. кафедри “Фінанси і кредит”

 

 

Мета і задачі дисципліни„Фінансове прогнозування”

Головна мета дисципліни “Фінансове прогнозування“: надання знань з теорії та практики прогнозування фінансової діяльності суб’єктами господарювання

Основним завданням дисципліни є вивчення змісту та основних напрямків прогнозування фінансової діяльності підприємств, методології планування, способів і методів забезпечення відповідних фінансових прогнозів, методів прогнозування капіталу підприємства, оволодіння практичними навиками використання можливих форм фінансового прогнозування підприємств, методами та прийомами фінансового контролінгу.

Основні знання, які здобувають студенти при вивченні дисципліни:

- сутність і особливості внутришньофірмового прогнозування та планування;

- системою принципів, методів, стратегій і пріоритетів планування,;

- сутністю та особливостями експертного, каузального прогнозування та методами екстраполяції;

- основами складання прогнозного бюджетування, його принципами та способами;

- сутністю прогнозування потреби підприємства в капіталі;;

- особливостями прогнозування у формуванні основних засобів і нематеріальних активів;

- методи і підходи до фінансового прогнозування у формуванні оборотних активів;

- основами фінансового прогнозування руху грошових коштів;

- основам планування прибутків і збитків підприємства.

Основні уміння, які здобувають студенти при вивченні дисципліни:

- характеризувати і розраховувати прогнози різних фінансових операцій;

- робити фінансові прогнози на основі методів мозгової атаки, Дельфі, індивідуальних опитувань та розробки сценаріїв;

- розрахувати результати різних варіантів фінансових прогнозувань, побудованих на визначенні оцінки причинно-наслідкових зв’язків з іншими показниками;

- використати переваги прогнозування фінансових показників у майбутніх періодах на основі вивчення їх динаміки у попередніх періодах;

- використовувати метод ковзних середніх у розрахунку прогнозу фінансових показників;

- оцінювати значення прогнозних фінансових показників методами екстраполяції тренду та експоненціальниого згладжування;

- використовувати методики планування та прогнозування фінансових результатів суб’єктів господарювання.

Методичні вказівки для виконання контрольних робіт з дисципліни „Фінансове прогнозування” складено у відповідності до робочої програми дисципліни.

Методичні вказівки для виконання контрольних робіт містять: перелік основних теоретичних питань, що мають бути розглянуті згідно робочої програми дисципліни; задачі та методичні вказівки до їх рішення; список літератури. Варіант контрольної роботи обирається згідно номеру по списку у журналі.

Виконати завдання:







Дата добавления: 2015-06-15; просмотров: 928. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Метод Фольгарда (роданометрия или тиоцианатометрия) Метод Фольгарда основан на применении в качестве осадителя титрованного раствора, содержащего роданид-ионы SCN...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Гальванического элемента При контакте двух любых фаз на границе их раздела возникает двойной электрический слой (ДЭС), состоящий из равных по величине, но противоположных по знаку электрических зарядов...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия