Студопедия — Транспорт в Італії
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Транспорт в Італії






Категорія: Географічна характеристика Італії

Транспорт Італії є розвиненим і комплексним. Найбільше значення мають автомобільний, залізничний, трубопровідний і морський. Густа мережа сучасних шосе та залізниць пов'язуються міста Північної Італії. У зв'язку з витягнутістю країни з півночі на південь мережа сухопутних шляхів розвивалась переважно в меридіональному напрямку. Широтних комунікацій, за виключенням розташованих на Паданській рівнині, недостатньо.

Багато залізниць та автошляхів прокладені крутими схилами і тому мають багато мостів і тонелів, що здорожує їх експлуатацію. Специфікою транспортної системи Італії є такі її риси: 1. Найщільніша мережа транспортної інфраструктури на Півночі. 2. Італія є морською країною, але порти півострівної частини, за винятком Неаполя, невеликі, бо не мають значних хінтерландів. Будівництво нових спеціалізованих портів не змінює становища. 3. Залізниці й автостради півострова за своїми напрямками і густотою фактично повторили мережу стародавніх римських доріг, включаючи і славнозвісну Аппієву дорогу між Римом, Неаполем і Бриндізі.

Для сполучень з рештою Європи важливе значення мають узбережжя Рив'єри, тунелі під Монбланом та перевалом Фрежюсом, перевали і тунелі Сен-Бернар, Сімплон, Сен-Ґотард і Бреннер. Найдовшим є Сімплонський залізничний тунель — 19,8 км. Поромні переправи з'єднують півострів з островами Сицилія і Сардинія та з Грецією. Існує проект будівництва моста або тунелю через Мессінську протоку.

Більш ніж 90% пасажирів та 80% вантажів перевозиться автомобілями. Суперавтостради Італії (вони тут почали будуватися вперше і звідси їх назва) відповідають кращим міжнародним стандартам. Використовуються 25 млн легкових і 2 млн вантажних автомобілів. Більше половини автодоріг приходиться на Північну Італію. Сучасними швидкісними автомагістралями є Рим-Флоренція, Рим-Неаполь, Турин-НОвара, Падуя-Венеція, Мілан-Тревігліо і Мілан-Болонья. Загальна довжина автошляхів 669 тис.км, з них 6,5 тис.км. припадає на автостради. На другому місці за обсягом перевезень вантажів та пасажирів - залізничний транспорт, який діє з 1905-го року.

Наразі у модернізацію залізниць вкладаються значні обсяги фінансових вливань, за рівнем електрифікації залізниць Італія посідає одне з перших місць у світі. Деякі головні лінії різко виділяються своїм технічним оснащенням - на лінії Рим-Флоренція поїзд може розвивати швидкість до 200 км/год. Наразі функціонує 16,3 тис.км. залізниць. Італія має великий морський флот, а її авіакомпанія «Аліталіа» — серед найбільших у світі. Головними морськими портами (всього 144 порти) є Ґенуя, Трієст і Венеція.

Генуя служить морськими воротами для всього північного заходу Італії, а також для Швейцарії. Головний суперник Генуї на Адріатиці - Трієст, другий в Італії за вантажооборотом та один із найважливіших нафтових портів Європи. Через Трієст Італія зв'язується з іншими країнами Середземномор'я, Ближнім та Середнім Сходом, Східною Африкою та Східною Азією. Значно збільшився вантажооборот портів Південної Італії (Аугусти і Таранто), що пояснюється розвитком нафтопереробної та нафтохімічної промисловості.

У вантажообороті портів домінують нафта та інша мінеральна сировина. Морський транспорт бере участь у перевезеннях 80-90% імпортованих вантажів та 60-65% експортованих. Торгівельний флот Італії нараховує 1,5 тис. суден і займає 10 місце за загальним тонажем у світі. Одним із найкрупніших пасажирських портів країни - Неаполь - є центром зв'язків Апеннінського півострова з Сицилією, Сардинією та іншими островами; це ж є основний центр каботажних перевезень.

Річковий транспорт Італії слабко розвинутий через відсутність крупних річок. Достатньо швидко розвивається цивільна авіація Італії. Авіаційні лінії підтримують зв'язок крупних міст Італії з європейськими столицями, а також з іншими континентами. Найкрупніші аеропорти країни - Леонардо да Вінчі у Римі та Мальпенса і Лінате у Мілані є важливими вузлами міжнародної мережі авіаліній. Довжина трубопроводів: нафтопроводів - 6503 км, нафтопродуктопроводів - 2148 км, газопроводи - 19400 км. Сумарна довжина ліній метрополітену Італії - 4,4 тис. км. http://www.geograf.com.ua/italy/541-italy-transport

Транспорт. Авіатранспорт. Відстань від Римського аеропорту до міста – 35 км, від аеропорту Мальпенса до Мілану – 45 км, від аеропорту Лінате до Мілана – 30 км.
Автомобільний транспорт. Автомобільний транспорт відіграє головну роль у внутрішніх перевезеннях вантажів і пасажирів. Густа мережа сучасних шосе зв’язує міста Північної і Південної Італії. Довжина автодоріг – 304 тис. км.
У Італії два типу автострад: державні і приватні (платні). Швидкість пересування на приватних – 110 км/год, на державних автострадах – 90 км/год, по населених пунктах дозволена швидкість руху – 50 км/год.
Туристські автобуси в Італії звичайно комфортабельні і обладнані кондиціонерами.
У Римі, Неаполі і Флоренції поїздки навіть на невеликі відстані вимагають багато часу із-за ”пробок”. Іноді з цієї причини екскурсійна програма може бути змінена.
Для оренди автомобіля необхідний закордонний паспорт і водійські права. Більшість компаній вимагають також кредитну карту або депозит від 500 євро. Автомобіль напрокат надається особам, що досягли 25-річного віку.
У Італії прийняті закони, сприяючі розвитку транспортного туризму. Так, згідно із законом № 556 від 30. 12. 1988 р. іноземні автомобілісти, що в’їжджають офіційно на територію Італії через один з митних пунктів, мають право на придбання бензину за пониженими цінами, магнітних карток багаторазового використання для оплати мит швидкісних автострад за пониженими цінами і на безкоштовний ремонт автомобіля.
Для отримання знижок необхідно пред’явити спеціальну карту ”Carta Carburante Turistica” (CCT), вклеєну в туристські буклети, які можна придбати за межами країни або на контрольно-пропускних прикордонних постах Італії.
Машина на підміну при ремонті автомобіля іноземця видається безкоштовно на період не менше 12 годин, але не більше 10 днів.
Будь-яка машина з іноземними номерними знаками, що офіційно в’їхала на територію країни, підлягає безкоштовному технічному обслуговуванню і ремонту незалежно від ступеня поломки або причин, що привели до аварії. Ремонт і технічне обслуговування іноземного автомобіля виконуються в будь-якому центрі автосервісу або ремонтної майстерні на всій території країни. Безкоштовний ремонт і технічне обслуговування надаються і тим іноземцям, які в’їхали в країну будь-яким шляхом (повітрям, морським) і узяли машину напрокат в будь-якому агентстві країни. Така система пільг сприяє притоку туристів до Італії.
Таксі в Італії коштує дорого. Існує фіксована платня за включення лічильника і за кожен кілометр – різна в різних містах. Додатково стягується платня за нічні поїздки.
Залізничний транспорт. У Італії є розгалужена мережа залізниць, загальною протяжністю 19,6 тис. км, причому по рівню їх електрифікації країна займає одне з перших місць в світі. Туристи можуть скористатися електричками (locale), пасажирськими (diretto), швидкими (espresso) поїздами. У Римі і Мілані є метро.
Водний транспорт. Головні морські порти: Генуя, Трієст, Венеція, Неаполь. http://www.vip-travel.com.ua/italy_geo.php

 

 

Географическое положение

Италия - располагается большей частью в умеренном и субтропическом поясах. Уже одно это во многом объясняет удивительное разнообразие ее климата, почв, флоры и фауны. Большое влияние оказывает море, а также вытянутость страны с северо-запада на юго-восток и преобладание холмистого рельефа. Италия расположена на юге Европы в центральной части Средиземноморья, занимает Апеннинский полуостров, острова Сицилию и Сардинию и другие мелкие острова (Искья, Капри).
Разнообразны ее берега: то скалистые, обрывистые там, где горы подходят близко к берегу, как в Генуэзском заливе, то низкие и песчаные, изрезанные неглубокими лагунами, как на Адриатике и Венецианском заливе. Берега Италии омывают воды пяти морей: на западе - Лигурийское и Тирренское, на востоке - Адриатическое, на юге - Ионическое и Средиземное. Главные реки - По и Тибр.
Италия преимущественно горная страна: Предгорья и холмы, Альпы и Аппенины - почти 80% ее территории. На севере Италия отделена от остального континента высочайшей в Европе дугой Альп, которая тянется с запада на восток на 1200 км, выгибаясь к северо-западу. Самые высокие вершины - Мон-Блан (4807 м над уровнем моря) и Червино (4478 м). Приморские Альпы переходят в Аппенинские горы, а к востоку расходятся веером и снижаются до 2000 м. Единственная обширная низменность - Паданская равнина, занимающая большую часть главной водной магистрали - реки По. Ландшафты не менее разнообразны и определяются особым географическим положением Италии.
На территории Италии находятся два действующих вулкана Европы - Везувий и Этна и два крошечных государства Ватикан и Республика Сан-Марино.
Кроме того, Италия славится красотой и разнообразием ландшафтов. Склоны заснеженных Альп спускаются к зеленым виноградникам Тосканы - области, расположенной к северо-западу от Рима. Отвесные скалы южного берега обращены к острову Сицилия, где среди каменистого плоскогорья возвышается вулкан Этна - крупнейший в мире действующий вулкан.
На севере страна граничит с Францией, Швейцарией, Австрией, на северо-востоке - со Словенией.







Дата добавления: 2015-04-16; просмотров: 1268. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Словарная работа в детском саду Словарная работа в детском саду — это планомерное расширение активного словаря детей за счет незнакомых или трудных слов, которое идет одновременно с ознакомлением с окружающей действительностью, воспитанием правильного отношения к окружающему...

Правила наложения мягкой бинтовой повязки 1. Во время наложения повязки больному (раненому) следует придать удобное положение: он должен удобно сидеть или лежать...

ТЕХНИКА ПОСЕВА, МЕТОДЫ ВЫДЕЛЕНИЯ ЧИСТЫХ КУЛЬТУР И КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА МИКРООРГАНИЗМОВ. ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОЛИЧЕСТВА БАКТЕРИЙ Цель занятия. Освоить технику посева микроорганизмов на плотные и жидкие питательные среды и методы выделения чис­тых бактериальных культур. Ознакомить студентов с основными культуральными характеристиками микроорганизмов и методами определения...

Дизартрии у детей Выделение клинических форм дизартрии у детей является в большой степени условным, так как у них крайне редко бывают локальные поражения мозга, с которыми связаны четко определенные синдромы двигательных нарушений...

Педагогическая структура процесса социализации Характеризуя социализацию как педагогический процессе, следует рассмотреть ее основные компоненты: цель, содержание, средства, функции субъекта и объекта...

Типовые ситуационные задачи. Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической   Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической нагрузке. Из медицинской книжки установлено, что он страдает врожденным пороком сердца....

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия