Студопедия — Засоби контролю
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Засоби контролю







Приложение В

ПРИМЕР ОФОРМЛЕНИЯ СОДЕРЖАНИЯ

Содержание (оглавление)

С.

Введение (обоснование темы, цели и задачи работы)..........................................

Раздел 1.Теоретические и методические основы изучения проблемы

1. …………………………………………………………………......................

1.1 …………………………………………………………………......................

2. Анализ состояния изучаемой проблемы на предприятии (в организации)

2.1 ………………………………………………………………….....................

2.2 ………………………………………………………………….....................

Выводы и рекомендации по решению изучаемой проблемы...............................

Литература................................................................................................................

Приложения (таблицы, диаграммы, графики, технологические документы)


Примерный план курсовых работ

 

Введение (обоснование темы, цели и задачи работы)

Раздел 1.Товароведная характеристика товаров …

1.1 Состояние и перспективы развития рынка …(товар)

1.2 Общая характеристика предприятия

1.3 Классификация и характеристика ассортимента товаров

1.4 Факторы, формирующие качество товаров

1.4.1 Сырье, применяемое для производства товаров

1.4.2 Технология производства товаров

1.5 Факторы, сохраняющие качество товаров

1.5.1 Маркировка, упаковка, условия транспортирования и хранения товаров

1.6 Организация сбытовой деятельности предприятия

1.6.1 Характеристика каналов сбыта

Раздел 2. Исследование ассортимента и оценка качества товаров

2.1 Обоснование выбора объекта исследования

2.2 Исследование ассортимента товаров

2.3 Характеристика методов оценки качества товаров

2.4 Органолептическая оценка качества товаров

Заключение

Список используемой литературы и источников

Приложения (таблицы, диаграммы, графики, технологические документы)

ВСТУП

 

Індустрія гостинності охоплює туризм, готельний та ресторанний бізнес, відпочинок і розваги, організацію конференцій та нарад тощо.

Програма вивчення дисципліни „Вступ до гостинності” складена відповідно до місця й значення дисципліни за структурно-логічною схемою, передбаченою освітньо-кваліфікаційною програмою підготовки бакалаврів відповідно до освітньо-кваліфікаційних вимог й охоплює всі змістовні модулі, визначені анотацією для мінімальної кількості годин.

Дисципліна „Вступ до гостинності” є вихідна й передує вивченню дисциплін професійного блоку.

 

1. МЕТА, ПРЕДМЕТ І ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ

 

1.1. Основною метою викладання дисципліни формування системи теоретичних знань з проблем розвитку й сучасного стану індустрії гостинності для фундаментальної та спеціальної освіти; знайомство з професійною термінологією.

1.2. Предметом вивчення „Вступу до гостинності” є загальні поняття з туризму, менеджменту готельного, курортного й ресторанного бізнесу, міжнародної та державної нормативно-правової бази з питань туристської діяльності; міжнародні та внутрішні аспекти, масштаби операцій, які впливають на індустрію гостинності в ХХІ столітті: напрямки, проблеми.

1.3. Основними завданнями вивчення дисципліни „Вступ до гостинності” є теоретична та практична підготовка студентів:

· оволодіння теоретичними (базовими) знаннями з питань сутності, функцій та форм туризму, готельного й ресторанного бізнесу;

· набуття студентами теоретичних знань з питань концепції гостинності;

· вивчення понятійного апарату, що застосовується в світовій та державній практиці гостинності та туризму;

· визначення сутності факторів, що здійснюють вплив на туризм;

· ознайомлення з класифікацією видів туризму, засобів розміщення, типів подорожей, туристських організацій, ресторанів тощо;

· ознайомлення з основами некомерційного обслуговування;

· ознайомлення з основними функціями менеджменту туристської індустрії та гостинності, основами керівництва й лідерства, стилями управління в туристській індустрії;

· формування організаційної культури в туристській індустрії.

1.4. Методика вивчення дисципліни базується на поєднанні лекцій, практичних занять, що передбачають вирішення поточних завдань, аналіз конкретних ситуацій, тестування, виконання індивідуального завдання (написання контрольної роботи), укладання глосарію, й самостійної позааудиторної роботи студентів.

1.5. Поточний контроль знань здійснюється шляхом проведення тестування з основних навчальних елементів змістових модулів, написання глосарію й виконання контрольної роботи.

Підсумковий контроль – у формі заліку.

 

 

2. ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ „ВСТУП ДО ГОСТИННОСТІ”

2.1. Лекційний курс

Зміст Кількість годин
 
ЗМ 1.1. Готельний та ресторанний бізнес
1. Поняття, структура та еволюція гостинності Визначення гостинності, її ціннісні орієнтири. Предмет і об’єкт гостинності. Основні категорії та поняття. Індустрія гостинності як комплексна галузь. Зв'язок з іншими дисциплінами професійного блоку. Еволюція індустрії гостинності. Давній світ: Греція та Рим. Середні віки: кав’ярні, гостинність на тракті. ХVІІІ століття: Новий світ, Французька революція. ХІХ століття. ХХ століття. Видатні персоналії в історії становлення й розвитку індустрії гостинності. 2
2. Готельний бізнес: розвиток, класифікація, інтеграція. Організація та управлінська структура готелю Розвиток готельної справи. Класифікація готелів. Загальні вимоги до засобів розміщення різних категорій. Інтеграція в готельному бізнесі: вертикальна та горизонтальна. Тенденції розвитку готельного бізнесу. Основні функції та служби готелю. Служба обслуговування. Офіс головного адміністратора. Нічний аудитор. Консьєржна служба. Адміністративно-господарська (кастелянська) служба. Пральня. Служба безпеки та запобігання крадіжок. Служба харчування та напоїв. Кухня. Організаційна структура. Виконавчий комітет. Автоматизовані системи керування. Система резервування номерів.  
3. Ресторанний бізнес: розвиток, концепція, класифікація Розвиток ресторанного бізнесу: філософія, місія, мета та завдання. Ринок ресторанних послуг. Вибір місцерозташування ресторану. Технологія розробки складу меню. Класифікація підприємств харчування. Умови харчування і методи ресторанного обслуговування. Види діяльності ресторанів: фронт-хаус і бек-хаус. Види напоїв. Керування барами: організація та контроль. Нічні клуби.  
  ЗМ 1.2. Туристська діяльність
4. Туристська діяльність: поняття, розвиток, мотивація, вплив туризму Історичне становлення галузі туризму: п’ять епох туризму. Основні категорії та поняття туристської діяльності. Ключові фігури (туроператор, турагент). Туристські організації. Міжнародні туристські організації. Національні туристські організації. Економічний вплив туризму. Ефект мультиплікатора. Мотивація здійснення подорожей: причини та тенденції. Соціальний та культурний вплив туризму.  
5. Нормативно-правові засади туристської діяльності Міжнародні нормативно-правові акти в галузі туризму: Гаагська декларація з туризму, Манільська декларація з світового туризму, Манільська декларація щодо соціального впливу туризму, Загальна декларація з прав людини, Статут ВТО, Кодекс туриста, Хартія туризму, Глобальний етичний кодекс туризму. Нормативно-правове регулювання туристської діяльності в Україні: Закон України „Про туризм”, Державна програма розвитку туризму на 2002 – 2010 роки, Національні стандарти України в галузі туристської діяльності.  
  ЗМ 1.3. Основи менеджменту та маркетингу в індустрії гостинності
6. Вступ до менеджменту гостинності Менеджмент як специфічна сфера людської діяльності. Сутність категорій „керування” і „менеджмент”. Поняття „менеджмент туристської індустрії”. Менеджери – ключові фігури ринкової економіки. Менеджмент як система наукових знань та мистецтво керування. Спільне й відмінне між менеджером і підприємцем. Рівні керування, групи менеджерів. Вклад у розвиток керівної науки зарубіжних і вітчизняних вчених. Особливості формування сучасної моделі менеджменту гостинності в Україні.  
7. Загальні поняття, сутність, роль та принципи менеджменту в туристській індустрії Сутність, природа та роль принципів менеджменту в досягненні мети організації. Класифікація принципів менеджменту. Порівняльна характеристика принципів менеджменту А. Файоля і Г. Емерсона. Сутність керівних рішень, підходи до прийняття керівних рішень в туристській індустрії. Поняття функцій менеджменту гостинності. Функції менеджменту як види керівної діяльності. Класифікація і характеристика функцій менеджменту. Мета керівного процесу в індустрії гостинності, його учасники, предмет, засоби здійснення. Керівницькі процедури: цілевизначення, інформаційне забезпечення, аналітична діяльність, вибір оптимального варіанту дій, реалізація рішення, зворотний зв'язок.  
8. Основи маркетингу в індустрії туризму й гостинності Характерні особливості маркетингу в сфері послуг. Система „4 Р”. Чотири „точки контакту” в індустрії гостинності. Аналіз зовнішнього середовища: економічний, соціальний, політичний, технологічний. Аналіз внутрішнього середовища туристського підприємства. Позиціонування на рику послуг. Маркетинг-мікс в індустрії гостинності. Основні категорії рекламної діяльності в індустрії туризму і гостинності. Класифікація видів туристської реклами.  
9. Кар’єрний ріст в індустрії гостинності Поняття й загальна характеристика керівництва. Основи керівництва: вплив, лідерство, влада. Різниця між лідерством і менеджментом. Загальна характеристика сучасного менеджера в туристській індустрії: професійно-кваліфікаційні вимоги та організаторські якості. Значення людського фактору в керуванні організацією. Поняття мотивування в туристській індустрії. Тенденції кар’єрного росту в індустрії гостинності.  

2.2. Практичні заняття

Зміст Кількість годин
 
  ЗМ 1.1. Готельний та ресторанний бізнес
1. Вступне заняття: значення, мета вивчення, завдання, проблематика дисципліни. Порядок вивчення дисципліни й контролю знань студентів. 2
2. Класифікація засобів розміщення в світі. 2
3. Регулювання роботи засобів розміщення в Україні. Вимоги. Захист Глосарію ЗМ 1.1. 1,5
4.Основні показники роботи готелю. 2
  Поточне тестування за ЗМ. 1.1. 0,5
  ЗМ 1.2. Туристська діяльність
5. Порядок виїзду з України і в’їзду до України громадян України. Види віз і запрошень. 2
6. Вимоги до виконання підсумкової контрольної роботи. Захист Глосарію ЗМ 1.2. 1,5
  Поточне тестування за ЗМ. 1.2. 0,5
  ЗМ 1.3. Основи менеджменту індустрії гостинності
7.Особливості спеціальності „менеджер”. Загальна характеристика сучасного менеджера в туристській індустрії: професійно-кваліфікаційні вимоги й організаторські якості 2
8. Основні принципи менеджменту туристської індустрії. 2
9. Вимоги до працівників індустрії гостинності. 1,5
  Поточне тестування за ЗМ. 1.3. 0,5

 

Засоби контролю

Й структура залікового кредиту

Поточний контроль знань здійснюють шляхом проведення тестування з основних навчальних елементів змістових модулів. Тестування проводять на останньому практичному занятті з кожного змістового модулю. Загальна тривалість тестів з дисципліни „Вступ до гостинності” – 1,5 години (по 0,5 години на виконання одного тесту з одного змістового модулю). Бланк для проведення тестування наведено у Додатку В.

Підсумковий контроль – у формі заліку. Загальна тривалість заліку – 1 година. До складання заліку допускають студентів, що мають задовільну кількість балів з:

ü складених тестів з основних навчальних елементів змістових модулів,

ü участі у навчальних екскурсіях, передбачених програмою дисципліни,

ü написання й захисту контрольної роботи та складання глосарію.

 

Таблиця 3.1 – Шкала перерахунку оцінок результатів поточного тестування зі змістових модулів

Оцінка за національною шкалою Визначення назви за шкалою ECTS ECTS оцінка Кількість набраних балів
ВІДМІННО Відмінно – відмінне виконання лише з незначними помилками А 19 – 20
ДОБРЕ Дуже добре – вище середнього рівня з кількома помилками В 17 - 18
Добре – в загальному правильна робота з певною кількістю грубих помилок С 15 – 16
ЗАДОВІЛЬНО Задовільно – непогано, але зі значною кількістю недоліків D 13 – 14
Достатньо – виконання задовольняє мінімальні критерії Е 9 – 12
НЕЗАДОВІЛЬНО Незадовільно* – потрібно попрацювати перед тим, як перездати тест FX 6 – 8
Незадовільно – необхідна серйозна подальша робота з повторним вивченням змістового модуля F 0 – 5

Таблиця 3.2 – Поточний контроль зі змістових модулів

 

Види й засоби контролю (тестування, контрольні роботи, індивідуальні завдання тощо) Розподіл балів, %
   
ЗМ 1.1. Готельний та ресторанний бізнес. Тестування  
ЗМ 1.2. Туристська діяльність. Тестування  

   
ЗМ 1.3. Основи менеджменту й маркетингу в індустрії гостинності. Тестування  
Навчальні екскурсії  
Контрольна робота  
Глосарій  
Всього  

Продовження таблиці 3.2

 

Таблиця 3.3 – Шкала перерахунку оцінок результатів навчання в різних системах оцінювання

 

Система оцінювання Шкала оцінювання
Внутрішній вузівський рейтинг, % 100-91 90-71 70-51 50-0
Національна 4-бальна і в системі ECTS відмінно A добре B, C задовільно D, E незадовільно FX, F
Внутрішній вузівський рейтинг у системі ECTS, % 100-91 90-81 80-71 70-61 60-51 50-26 25-0
Національна 7-бальна і в системі ECTS відмінно A дуже добре B добре C задовільно D достатньо E незадовільно* FX* незадовільно F**
ECTS, % студентів A B C D E FX* F**
не враховується

* з можливістю повторного складання.

** з обов’язковим повторним курсом

Питання до заліку з дисципліни „Вступ до гостинності” наведені в розділі 7 даних методичних вказівок.

4. ОРГАНІЗАЦІЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ

 

Самостійна робота студента є важливим елементом оволодіння знаннями та навичками у час, вільний від обов’язкових навчальних занять, яка формує практичні навички роботи студентів зі спеціальною літературою, орієнтує їх на інтенсивну роботу, критичне осмислення здобутих знань та глибоке вивчення теоретичних і практичних проблем індустрії туризму й гостинності, чим підвищує якість професійної підготовки керівних кадрів.

До форм самостійної навчальної роботи студентів за дисципліною „Вступ до гостинності” віднесено:

1. укладання глосарію з загальних понять туризму, менеджменту готельного, курортного та ресторанного бізнесу – 20 годин. Вимоги до глосарію наведені у Додатках Г і Д;

2. здійснення обов’язкових навчальних екскурсій загальним обсягом 7 годин:

- Харківська національна академія міського господарства, до якої входить відвідування музейного комплексу, бібліотеки, їдальні, навчально-тренінгового центру готельного господарства – готелю „Освіта”, навчальної лабораторії „Туристська фірма„ - 3 години;

- АТЗТ „Готель „Мир„ – 2 години;

- Оглядова екскурсія по м. Харкову – 2 години.

Обсяг у годинах – 27 годин.

 

 

4.1. Індивідуальні завдання

Контрольна робота є підсумковою самостійною роботою з дисципліни „Вступ до гостинності” і свідчить про засвоєння студентом необхідного обсягу знань з зазначеної дисципліни, вміння працювати з інформаційними джерелами.

Мета контрольної роботи – закріплення й поглиблення знань студентів у процесі вивчення дисципліни „Вступ до гостинності”, пошук і обробка літератури, набуття навичок „мережного серфінгу ”, ознайомлення з туристським потенціалом і готельною базою країн світу, формування сучасного мислення й професійності майбутніх спеціалістів.

4.1.1. Варіанти контрольної роботи

 

Варіант контрольної роботи визначають за останнім номером залікової книжки студента.

 

Таблиця 4.1.1 – Варіанти контрольної роботи

Варіант Назва країни* Назва регіону (курорту) Рекомендований готель Категорійність готелю, *
         
  Австрія (Osterreich) Відень (Vienna) на вибір  
Грац (Graz) на вибір  
Зальцбург (Salzburg) на вибір  
Лінц (Linz) на вибір  
Інсбрук (Innsbruck) (Perth) на вибір  
  Індонезія (Indonesia) о. Балі (Bali) Mikko Bali  
Кута (Kuta) на вибір  
Легіан (Legian) The Oberoi Bali 5+
Нуса Дуа Бич (Nusa Dua Beach) Sheraton Laguna Nusa Dua  
  Єгипет (Egypt) Шарм-Єль-Шейх (Sharm El Sheikh) The Ritz Carlton  
Хургада (Hurghada) Hilton Hurghada Plaza  
Дахаб (Dahab) Hilton Dahab  
Єль Гуна (El Gouna) Movenpick  
Сафага (Safaga) Menaville Safaga  
  Малайзія (Malaysia) Куала-Лумпур (Kuala-Lumpur) Istana  
о. Лангкаві (Langkawi) Thanjung Rhu Resort  
о. Пенанг (Penang) Shangri-La Golden Sends  
о. Борнео, Саравак (Borneo, Sarawak) Holiday Inn Damai Beach Resort  
о. Борнео, Сабах (Borneo, Sabah) Nexus Resort Karanbunai  
  Монако (Monaco)   Monte-Carlo Beach Hotel  
- Monte-Carlo Bay  
- Mirabo Hotel  
Ese Вілла Cap Estel 5+

Продовження таблиці 4.1.1

 

         
  Об’єднані Арабські Емірати (United Arab Emirates) Дубаї (Dubai) Burj al Arab 5+
Абу-Дабі (Abu-Dhabi) Emirates Palace Abu-Dhabi  
Рас Аль Хаймa (Ras Al Khaiman) Al Hamra Fort Hotel& Beach Resort  
Аджман (Ajman) Kempinski  
Шарджа (Sharjah) Coral Beach  
  Таїланд (Thailand) Паттайя (Pattaya) Royal Cliff  
о.Самуі (Samui) Anantara Resort&Spa  
о. Пхукет (Phuket) Banyan Three  
Бангкок (Bangkok) Plaza Athenee  
о. Пхі-Пхі на вибір  
  Туреччина (Turkey) Кемер (Kemer) Amara Dolche Vita HV-1
Аксу (Aksu) IC Hotels Green Palace  
Белєк (Belek) Rixos Hotel Premium 5+
Сиде (Side) Club Golf Hotel  
Бодрум (Bodrum) WOW Bodrum Resosrt  
Аланья (Alania) Botanik Hotel  
  Франція (France) Париж (Paris) Ambassador Hotel  
Ніцца (Nice) Ницца Hotel Royal Riviera  
Антиби (Antibes) Le Meridian Beach  
Канн (Cannes) Intercontinental Carlton  
Сантропе (St.-Tropes) на вибір  
  Швейцарія (Switzerland) Аскона (Askona) Castelo del Sol  
Санкт-Моріц (St.-Moritz) Bodrum Palace  
Давос (Davos) Sun Star Park Hotel  
Ароза (Arosa) Arosa Kulm Hotel  

 

* Студент має право обрати країну за межами зазначених у варіантах контрольної роботи за дозволом викладача.

4.1.2. Зміст контрольної роботи

Зміст

ВСТУП

РОЗДІЛ 1 Загальні відомості про країну

- географічне положення.

- мапа

- клімат

- країни-сусіди

- політичний устрій

- населення

- столиця

- мова

- релігія

- валюта

- часовий пояс

- святкові й неробочі дні

- рослинний і тваринний світ

- національна кухня

РОЗДІЛ 2 Історичний нарис

РОЗДІЛ 3 Характеристика рівня розвитку туризму в країні

- сезон

- основні курортні регіони

- визначні пам'ятки мистецтва й культури

- екскурсійна програма

 

РОЗДІЛ 4 Характеристика готельної бази

- повна назва готелю

- адреса

- e-mail готелю

- регіон розташування (курорт)

- фотографії готелю

- характеристика готелю

- рік будівлі

- територія

- система харчування

- тип розміщення

- номерний фонд

- інфраструктура

- пляж (власний/муніципальний)

- послуги (безкоштовні / платні)

- анімація

- вартість проживання

- відгуки туристів про готель

РОЗДІЛ 5 Туристські та митні формальності

- віза

- митні правила на ввіз і вивіз товарів

 

РОЗДІЛ 6 ПАМЯТКА ДЛЯ ТУРИСТА

- адреса посольства, e-mail

- тривалість перельоту

- різниця у часі

- пакет документів, необхідний для здійснення подорожі

- обмін валюти

- напруга в електромережі

- чайові

- рекомендації

- санітарні норми

- медичне обслуговування

- національні особливості (національні звичаї та традиції)







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 914. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Что происходит при встрече с близнецовым пламенем   Если встреча с родственной душой может произойти достаточно спокойно – то встреча с близнецовым пламенем всегда подобна вспышке...

Реостаты и резисторы силовой цепи. Реостаты и резисторы силовой цепи. Резисторы и реостаты предназначены для ограничения тока в электрических цепях. В зависимости от назначения различают пусковые...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия